_filippos_ Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έχει περάσει κάνεις σε rpi3b+ Raspbian buster το home assistant σε docker? Είναι εύκολη διαδικασία; Διαφέρει από το home assistant os? Θέλω να δοκιμάσω να έχω σε ένα rpi να τρέχουν παράλληλα hassio, openvpn, pihole με dns recursive, tvheadend. Στην ουσία ότι κάνω με 2 rpi3 τώρα. Ή μήπως ζητάω πολλά; Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2020 από _filippos_
johnyboy Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 εγώ δεν θα έβαζα με τίποτα πάνω από 2 πράγματα σε ένα μηχάνημα. ότι και να είναι αυτό. ειδικά όταν μιλάμε για τους αυτοματισμους του σπιτιού μου. για κανένα λόγο.
userAnon Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 @_filippos_ λίγο άσχετο αλλά είδα ότι έχεις γνώσεις σε θέμα που με ενδιαφέρει. Αυτη τη στιγμή έχω το ΗΑ σε NUC με ubuntu 18.04 LTS. Στο ubuntu έχω κάποιες εφαρμογές πχ stremio, youtube κλπ και είναι συνδεδεμένο με την τηλεόραση οπότε βλέπω καμιά ταινία Διάβασα στο forum του ΗΑ ότι πλέον ο τρόπος που έχω εγκαταστημένο το ΗΑ δεν υποστηρίζεται επίσημα. Μια λύση είναι να εγκαταστήσω λειτουργικό debian (δεν έχω ιδέα καθόλου από linux) ή μέσω proxmox και εκεί να βάλω το ΗΑ καθώς και διάφορα άλλα λειτουργικά που με ενδιαφέρουν. Η ερώτηση μου είναι είναι αν περάσω το proxmox μπορώ να έχω σε ένα conteiner (?) τον ΗΑ και σε ένα άλλο το ubuntu ώστε να μπορώ να το συνδέσω στην τηλεόρασξ και να παρακουλοθώ ταινίες κλπ?
mkougis Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Στις 3/8/2018 στις 1:20 ΜΜ, Spect~ είπε Νέος στον χώρο του έξυπνου σπιτιού αφου μόλις χτές παρέλαβα το rasberry και το έκανα το home assistant μου. Ακόμη δεν έχω βάλει τίποτα πάνω από σένσορες γιατί πρώτα θέλω να το ρυθμίσω σωστά και να το μάθω και μετά να προχωρήσω στο επόμενο βήμα. Αν και έχει πολλά καλά, έχει και μειονεκτήματα και το βασικό του είναι οτι πολλές φορές για να φτιάξεις κάτι να δουλέψει είναι ένα χάος. Άνοιξα αυτο το θρεντ για ερωτήσεις, απορίες, ρυθμίσεις κλπ αν φυσικά κάποιος άλλος το χρησιμοποιεί και δεν είμαι μόνος μου εδώ μέσα. Αν υπάρξει κίνηση/ζήτηση ίσως φτιάξω και κανέναν οδηγό για αυτά που κάνω/μαθαίνω Εφτιαξες τελικά οδηγό?
userAnon Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Στις 28/10/2020 στις 11:56 ΠΜ, gippas είπε Δεν ξέρω κάποιον, αλλά στον δικό μου έχω μια πρίζα με μετρητή κατανάλωσης και σε συνδυασμό με τον αισθητήρα κλίματος που έχω στο δωμάτιο μπορώ μέσω ha να - ρυθμίζω το επίπεδο της υγρασίας στο οποίο λειτουργεί - ρυθμίζω το ωράριο λειτουργίας του - παίρνω ειδοποιήσεις αν έχει γεμίσει Για τις ανάγκες μου τόση εξυπνάδα φθάνει και περισσεύει Καλησπέρα μπορείς να μου πεις ποια πρίζα έχεις ? (με μετρητη ενέργειας)
gippas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, userAnon είπε Καλησπέρα μπορείς να μου πεις ποια πρίζα έχεις ? (με μετρητη ενέργειας) Έχω δύο διαφορετικές. Η μία είναι η Innr SP-120 η οποία όμως δυστυχώς δεν κυκλοφορεί πλέον και ο αντικαταστάτης της, η SP-220, δεν έχει μέτρηση κατανάλωσης. Η άλλη είναι η Heiman HS2SK η οποία λειτουργεί άψογα με Deconz , με ZHA (στο οποίο μετακόμισα) δεν έχει συνολικό ιστορικό της κατανάλωσης (δηλαδή να λέει τις τελευταίες 24 ώρες κατανάλωσες 20 MW) αλλά δείχνει τι καταναλώνει ανά πάσα στιγμή. Δεν μου δημιουργεί θέμα στους αυτοματισμούς πάντως. Έχει και υψηλή αντίσταση αλλά είναι και λίγο γκουμούτσα. Υποτίθεται και η Blitzwolf BW-SHP13 υποστηρίζει κατανάλωση αλλά δεν την έχω δοκιμάσει.
userAnon Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, gippas είπε Έχω δύο διαφορετικές. Η μία είναι η Innr SP-120 η οποία όμως δυστυχώς δεν κυκλοφορεί πλέον και ο αντικαταστάτης της, η SP-220, δεν έχει μέτρηση κατανάλωσης. Η άλλη είναι η Heiman HS2SK η οποία λειτουργεί άψογα με Deconz , με ZHA (στο οποίο μετακόμισα) δεν έχει συνολικό ιστορικό της κατανάλωσης (δηλαδή να λέει τις τελευταίες 24 ώρες κατανάλωσες 20 MW) αλλά δείχνει τι καταναλώνει ανά πάσα στιγμή. Δεν μου δημιουργεί θέμα στους αυτοματισμούς πάντως. Έχει και υψηλή αντίσταση αλλά είναι και λίγο γκουμούτσα. Υποτίθεται και η Blitzwolf BW-SHP13 υποστηρίζει κατανάλωση αλλά δεν την έχω δοκιμάσει. και εγω έχω μια shelly (περίπου στα 28-30€) και ψάχνω να βρω καμία φθηνότερη για να πάρω 2-3 που χρειάζομαι... Η Blitzwolf καλή τιμή έχει αλλά δεν είναι σίγουρο ότι δουλεύει με ΗΑ Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2020 από userAnon
gippas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 13 λεπτά πριν, userAnon είπε και εγω έχω μια shelly (περίπου στα 28-30€) και ψάχνω να βρω καμία φθηνότερη για να πάρω 2-3 που χρειάζομαι... Η Blitzwolf καλή τιμή έχει αλλά δεν είναι σίγουρο ότι δουλεύει με ΗΑ Εδώ φαίνεται να δουλεύει πάντως, όπως και εδώ. Εγώ θα έπαιρνα μια να τη δοκιμάσω, και πιστεύω πως ακόμα και αν δεν είναι τώρα τέλεια η υποστήριξη θα βελτιωθεί
userAnon Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, gippas είπε Εδώ φαίνεται να δουλεύει πάντως, όπως και εδώ. Εγώ θα έπαιρνα μια να τη δοκιμάσω, και πιστεύω πως ακόμα και αν δεν είναι τώρα τέλεια η υποστήριξη θα βελτιωθεί πολύ πιθανό να πάρω 1-2 να τις δοκιμάσω βρήκα και αυτή στα 21€ https://www.kotsovolos.gr/computing/smart-home/eksupnoi-aisthitires/191636-tp-link-hs110-wi-fi Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2020 από userAnon
gippas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, userAnon είπε πολύ πιθανό να πάρω 1-2 να τις δοκιμάσω βρήκα και αυτή στα 21€ https://www.kotsovolos.gr/computing/smart-home/eksupnoi-aisthitires/191636-tp-link-hs110-wi-fi Μια χαρά φαίνεται, απλά χάνεις την ευκαιρία να προσθέσεις ένα ρούτερ επιπλέον στο zigbee σου 1
panoskir Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, userAnon είπε και εγω έχω μια shelly (περίπου στα 28-30€) και ψάχνω να βρω καμία φθηνότερη για να πάρω 2-3 που χρειάζομαι... Η Blitzwolf καλή τιμή έχει αλλά δεν είναι σίγουρο ότι δουλεύει με ΗΑ Η Blitzwolf BW-SHP13 δουλεύει κανονικά με ΗΑ μέσω ZHA integration.Την έχω δοκιμάσει. 1 1
AgMa Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) @Spect~ ο αυτοματισμός που έχεις το πρωί πριν το ξυπνητήρι σου, είναι κάπως έτσι; - alias: turn on bedlamp 5 minutes before android alarm trigger: platform: time_pattern minutes: /1 seconds: 0 condition: - condition: template value_template: '{{ (((as_timestamp(now()) | int) + 5*60) | timestamp_custom("%Y-%m-%d %H:%M:00")) == states.sensor.android_alarm.state }}' action: service: homeassistant.turn_on entity_id: light.bedlamp Δεν σε νοιάζει που γίνεται trigger κάθε ένα λεπτό; Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2020 από AgMa
Moderators Spect~ Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, AgMa είπε @Spect~ ο αυτοματισμός που έχεις το πρωί πριν το ξυπνητήρι σου, είναι κάπως έτσι; - alias: turn on bedlamp 5 minutes before android alarm trigger: platform: time_pattern minutes: /1 seconds: 0 condition: - condition: template value_template: '{{ (((as_timestamp(now()) | int) + 5*60) | timestamp_custom("%Y-%m-%d %H:%M:00")) == states.sensor.android_alarm.state }}' action: service: homeassistant.turn_on entity_id: light.bedlamp Δεν σε νοιάζει που γίνεται trigger κάθε ένα λεπτό; Δεν νομίζω ότι γίνεται τριγκερ κάθε λεπτό. θα το δω μετά από σπιτ και θα σου γράψω. το sensor.android_alarm από που το παίρνεις σαν τιμή;
Moderators Spect~ Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 21 ώρες πριν, AgMa είπε @Spect~ ο αυτοματισμός που έχεις το πρωί πριν το ξυπνητήρι σου, είναι κάπως έτσι; - alias: turn on bedlamp 5 minutes before android alarm trigger: platform: time_pattern minutes: /1 seconds: 0 condition: - condition: template value_template: '{{ (((as_timestamp(now()) | int) + 5*60) | timestamp_custom("%Y-%m-%d %H:%M:00")) == states.sensor.android_alarm.state }}' action: service: homeassistant.turn_on entity_id: light.bedlamp Δεν σε νοιάζει που γίνεται trigger κάθε ένα λεπτό; αυτος ειναι - id: alarm_phone alias: Wake me up Office Led trigger: platform: template value_template: "{{ states('sensor.date_time') == (state_attr('input_datetime.next_alarm', 'timestamp') | int | timestamp_custom('%Y-%m-%d, %H:%M', True)) }}" action: - data: {} entity_id: light.led_office service: light.turn_on τωρα δεν εχω το ac & θερμοσιφωνο γιατι ακομη δεν χρειαζονται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα