Προς το περιεχόμενο

Home Assistant Hassio RPi

Spect~

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
2 λεπτά πριν, userAnon είπε

Ναι, αν και είναι λίγο μακυα από τις κρεβατοκάμαρες

https://www.skroutz.gr/s/24712528/Aqara-Smart-Light-Control-WXKG03LM-White.html

παρε ενα τετοιο και ρυθμισε το μεσω αυτοματισμου στο ΗΑ να κανει toggle την πλαφονιερα οταν το πατας. Εγω εχω παρει ενα τετοι με 2 διακοπτες και εχω 9 διαφορετικες λειτουργεις διπλα στο κρεβατι :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Spect~ είπε

https://www.skroutz.gr/s/24712528/Aqara-Smart-Light-Control-WXKG03LM-White.html

παρε ενα τετοιο και ρυθμισε το μεσω αυτοματισμου στο ΗΑ να κανει toggle την πλαφονιερα οταν το πατας. Εγω εχω παρει ενα τετοι με 2 διακοπτες και εχω 9 διαφορετικες λειτουργεις διπλα στο κρεβατι :)

Δεν λέγαμε τίποτα άλλο? Μόλις ο ένας διακόπτης αφής της κουζίνας σταματησε να δουλεύει χειροκίνητα. Από το ΗΑ ανοιγοκλείνει κανονικά. Τον έβγαλα μήπως τον ρυθμίσω αλλά δεν φτιάχνει με τίποτα. Τα νεύρα μου.. Και έχω στο σαλόνι 5 τέτοιιους.. είναι της Meross.. όταν τους αγόρασα δεν είχα ιδέα από ΗΑ κλπ και επειδή το σπίτι το αγόρασα λίγο πριν τελειώσουν τα ηλεκτρολογικά δεν προλάβαινα και πολλά.. Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω..Σκεφτόμουν να τους αλλάξω όλους κάποια στιγμή αλλά έχω επιπλέον 5 παρόμοιους στο σαλόνι για τα παντζουρια και τα dimmer και δεν θέλω να τους αλλάξω όλους (τώρα) για να είναι ίδιοι.

Το aqara στο λινκ είναιzigbee ε? H πλαφονιέρα είναι wifi δεν νομίζω ότι θα συνεργάζονται. 

edit; κατάλαβα τι λες - να κάνει την σύνδεση το ΗΑ αλλά σε περίπτωση που γίνει καμιά στραβή με το conbee ή τον ΗΑ υπάρχει περίπτωση να μην ανοιγουν καν. και με το αλερετουρ δεν ξερω τι θα παίξει.

Επεξ/σία από userAnon

6 ώρες πριν, gippas είπε

Έχω και εγώ αισθητήρες κίνησης Tradfri, τόσο τον παλιό όσο και τον νέο. Είχα συνδέσει τον παλιό μέσω ZHA με conbee 2 συσκευή πριν από μερικούς μήνες χωρίς θέμα και γενικά οι IKEA συσκευές μου συνδέονται σχετικά εύκολα. Θα το προσπαθούσα λίγο στη θέση σου.

Παίζει ρόλο που το δικό μου usb sniffer είναι το sonoff zigbee usb dongle?
Ενώ το αναγνωρίζει κανονικά στο pair δεν έχω πουθενά ένδειξη για ανίχνευση κίνησης, mqtt broker ή σε entity στον home assistant.. 
Τι μου διαφεύγει;

• Moderators
7 ώρες πριν, userAnon είπε

Δεν λέγαμε τίποτα άλλο? Μόλις ο ένας διακόπτης αφής της κουζίνας σταματησε να δουλεύει χειροκίνητα. Από το ΗΑ ανοιγοκλείνει κανονικά. Τον έβγαλα μήπως τον ρυθμίσω αλλά δεν φτιάχνει με τίποτα. Τα νεύρα μου.. Και έχω στο σαλόνι 5 τέτοιιους.. είναι της Meross.. όταν τους αγόρασα δεν είχα ιδέα από ΗΑ κλπ και επειδή το σπίτι το αγόρασα λίγο πριν τελειώσουν τα ηλεκτρολογικά δεν προλάβαινα και πολλά.. Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω..Σκεφτόμουν να τους αλλάξω όλους κάποια στιγμή αλλά έχω επιπλέον 5 παρόμοιους στο σαλόνι για τα παντζουρια και τα dimmer και δεν θέλω να τους αλλάξω όλους (τώρα) για να είναι ίδιοι.

Το aqara στο λινκ είναιzigbee ε? H πλαφονιέρα είναι wifi δεν νομίζω ότι θα συνεργάζονται. 

edit; κατάλαβα τι λες - να κάνει την σύνδεση το ΗΑ αλλά σε περίπτωση που γίνει καμιά στραβή με το conbee ή τον ΗΑ υπάρχει περίπτωση να μην ανοιγουν καν. και με το αλερετουρ δεν ξερω τι θα παίξει.

Ναι zigbee. Ο διακόπτης αυτος που σου λεω δεν θα εχει φυσική συνδεση με το φως σου οποτε θεμα να μην ανοιγουν καθολου δεν υπαρχει. 

4 ώρες πριν, Spect~ είπε

Ναι zigbee. Ο διακόπτης αυτος που σου λεω δεν θα εχει φυσική συνδεση με το φως σου οποτε θεμα να μην ανοιγουν καθολου δεν υπαρχει. 

Τον aqara wxkg03lm πως τον έχεις να μιλάει με το ΗΑ, με aqara hub ή zigbee usb stick; Επίσης, τον έχεις κολλήσει πάνω από συμβατικό διακόπτη;

• Moderators
5 λεπτά πριν, Theo X είπε

Τον aqara wxkg03lm πως τον έχεις να μιλάει με το ΗΑ, με aqara hub ή zigbee usb stick; Επίσης, τον έχεις κολλήσει πάνω από συμβατικό διακόπτη;

CONBEE I. Τον εχω κολλησει στον τοιχο πανω απο το κρεβατι, στη μεση, σε σημειο που βολευει να το πατανε και οι δυο χωρις να χρειαζεται να κανεις διατασεις μεσα στο σκοταδι αλλα να μην ενοχλει οταν καθεσαι λιγο πιο ορθιος

• Thanks 1

7 ώρες πριν, Spect~ είπε

CONBEE I. Τον εχω κολλησει στον τοιχο πανω απο το κρεβατι, στη μεση, σε σημειο που βολευει να το πατανε και οι δυο χωρις να χρειαζεται να κανεις διατασεις μεσα στο σκοταδι αλλα να μην ενοχλει οταν καθεσαι λιγο πιο ορθιος

Τους ίδιους έχω στα υπνοδωμάτια και συνεργάζονται με yeelight smart λάμπες. Έχω βγάλει τους συμβατικούς διακόπτες και τους έχω βάλει στην ίδια θέση για να κρύβουν και τις τρύπες.

• Like 1

Αυτους τους διακόπτες προσωπικά τους βλέπω σαν προσωρινή λύση. Η πλαφονιέρα που πήρα έχει και control με on-off - dimming κλπ. Θεωρητικά θα μπορούσα να το βάλω δίπλα στους διακόπτες και να το σβήνουμε από εκεί. Αλλά δεν μου αρέσει σαν υλοποίση. Ίσως το κάνω προσωρινά μέχρι να βαφτεί το σπίτι και να περάσω ουδέτερους να ξεμπερδεύω. (σε τουλάχιστον 2 χρόνια).

Μάλιστα μπήκα συην διαδικασία δοκιμής να αναβοσβήνει με motion λόγω του ΗΑ. Η σκέψη ήταν να το χρησιμοποιώ σαν κοινή λάμπα και να ξεμπερδεύω, και όποτε θέλω να την ντιμάρω κλπ με το κοντρολ. Αλλά από την 0.116 έκδοση και έπειτα όταν η Yeelight είναι κλειστή από τον διακοπτη ο ΗΑ την ψάχνει ανά 5 δευτερόλεπτα..

Logger: homeassistant.components.yeelight
Source: components/yeelight/__init__.py:261
Integration: Yeelight (documentation, issues)
First occurred: October 19, 2020, 6:40:31 PM (1972 occurrences)
Last logged: 5:02:44 PM

Failed to get capabilities from 192.168.1.43

αυτό είνα σημερινό.. κάποιος έκλεισε τον διακόπτη έκανα restart και αφού δεν την βρήκε.. Το καλό είναι ότι άμα την βρει μετά την επανεκίννηση και να κλείσει ο διακόπτης δεν την ψάχνει.

Πλέον σκέφτομαι να βάλω ένα αυτομαστισμό, μετα το restart να ανάβει τις 3 Yeelight που έχω για 1-2 λεπτά και μετά να τις κλείνει, και να αφαιρέσω το motion.

Καλημέρα σας

ψάχνω να αγοράσω αφυγραντήρα. Υπάρχει κάποιος που να συνεργάζεται με το ΗΑ?

'Εχω  και 2-3 ερωτήσεις αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα να μου πει.

4 ώρες πριν, userAnon είπε

Καλημέρα σας

ψάχνω να αγοράσω αφυγραντήρα. Υπάρχει κάποιος που να συνεργάζεται με το ΗΑ?

'Εχω  και 2-3 ερωτήσεις αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα να μου πει.

Δεν ξέρω κάποιον, αλλά στον δικό μου έχω μια πρίζα με μετρητή κατανάλωσης και σε συνδυασμό με τον αισθητήρα κλίματος που έχω στο δωμάτιο μπορώ μέσω ha να

- ρυθμίζω το επίπεδο της υγρασίας στο οποίο λειτουργεί

- ρυθμίζω το ωράριο λειτουργίας του

- παίρνω ειδοποιήσεις αν έχει γεμίσει

Για τις ανάγκες μου τόση εξυπνάδα φθάνει και περισσεύει :)

12 λεπτά πριν, gippas είπε

Δεν ξέρω κάποιον, αλλά στον δικό μου έχω μια πρίζα με μετρητή κατανάλωσης και σε συνδυασμό με τον αισθητήρα κλίματος που έχω στο δωμάτιο μπορώ μέσω ha να

- ρυθμίζω το επίπεδο της υγρασίας στο οποίο λειτουργεί

- ρυθμίζω το ωράριο λειτουργίας του

- παίρνω ειδοποιήσεις αν έχει γεμίσει

Για τις ανάγκες μου τόση εξυπνάδα φθάνει και περισσεύει :)

Μια χαρα είναι αυτά, δεν νομίζω να χρειάζεται κάτι παραπάνω. Ποιόν έχεις και πως το έχεις περάσει στο ΗΑ?

1 ώρα πριν, johnyboy είπε

το rpi 4b με 2 gb ram που προτείνουν για HA είναι αρκετό, θα πάει άνετα ή καλύτερα με 4? 

Είναι αρκετό αν σκοπεύεις να τρέχεις μόνο HA, εγώ τρέχω αξιοπρεπώς RPI3B+ με 1GB

13 λεπτά πριν, gippas είπε

Είναι αρκετό αν σκοπεύεις να τρέχεις μόνο HA, εγώ τρέχω αξιοπρεπώς RPI3B+ με 1GB

μόνο για αυτό το θέλω. αν είναι να κάνω και άλλα πράγματα θα πάρω 2ο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, userAnon είπε

Μια χαρα είναι αυτά, δεν νομίζω να χρειάζεται κάτι παραπάνω. Ποιόν έχεις και πως το έχεις περάσει στο ΗΑ?

Έναν Delonghi επταετίας έχω, αλλά δεν έχει σημασία η μάρκα, και ο πιο απλοϊκός αρκεί. Επισυνάπτω πιο κάτω τους αυτοματισμούς μου, είναι πολύ απλοί. Έχω και μερικούς επιπλέον ως μέρος άλλων αυτοματισμών, πχ να σβήνει ο αυτοματισμός του ανάμματος του αφυγραντήρα ως τμήμα του αυτοματισμού που έχω για όταν πηγαίνουμε για ύπνο, ώστε να μη μας ενοχλεί. Αντίστροφα, όσο είμαστε εκτός σπιτιού έχω τον αυτοματισμό πάντα ενεργό ότι ώρα και να είναι.  Προφανώς επίσης από τη στιγμή που ο αφυγραντήρας εμφανίζεται ως switch μπορώ να τον ανάβω και σβήνω από το frontend του HA.

#Για άναμμα αφυγραντήρα

- id: humidifier_turn_on
  alias: Humidifier turn on
  trigger:
  - platform: numeric_state
    entity_id: sensor.br_climate_humidity #ο αισθητήρας υγρασίας της blitzwolf που έχω στο δωμάτιο, οποιοσδήποτε κάνει τη δουλειά
    above: '50'
  action:
  - service: switch.turn_on
    entity_id: switch.humidifier #η έξυπνη πρίζα
  mode: single

#Για σβήσιμο αφυγραντήρα

- id: humidifier_turn_off
  alias: Humidifier turn off
  trigger:
  - below: '50'
    entity_id: sensor.br_climate_humidity
    platform: numeric_state
  action:
  - entity_id: switch.humidifier
    service: switch.turn_off

#Ειδοποίηση αν είναι γεμάτος

- id: '1593100520273'
  alias: Notify humidifier is full
  trigger:
  - platform: numeric_state
    entity_id: sensor.humidifier_power #ο αισθητήρας κατανάλωσης ενέργειας της πρίζας
    below: '2'  for: 00:03:00
  condition:
  - condition: device
    device_id: 27317c9dd16347e6ae282edbd8aa87f5
    domain: switch
    entity_id: switch.humidifier
    type: is_on
  action:
  - data:
      entity_id: media_player.living_room_speaker #το ηχείο Google Home
    service: tts.google_say

Συννεφιασμένη εθνική εορτή σήμερα, πολύ ρέκλα και ανακάλυψα έναν DIY σένσορα αν είναι κατειλημμένο το κρεβάτι ή όχι. Με έχει ψήσει γιατί φαίνεται πολύ απλός, θα βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργία των φώτων στις κρεβατοκάμαρες, τον άλλο μήνα λέω να ασχοληθώ να τον φτιάξω, αν πετύχει θα γράψω εντυπώσεις :) 

https://community.home-assistant.io/t/zigbee-bed-occupancy-sensor/213932 

Επεξ/σία από gippas
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...