userAnon Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, themis_17 είπε shelly 1 pm και εγώ shelly κοιτούσα. αυτό που λες (αν δεν κάνω λάθος) προυποθέτει να κόψω τα καλώδια του μετασχηματιστή ή να να συνδέσω εκεί πρίζα για να κουμπώνει ο μετασχηματιστής.Σωστά? σκέφτομαι μήπως πάω κατευθείαν σε αυτό και να ξεμπερδεύω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
themis_17 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Και το plug θα κανει την δουλεια που θες. εγω προσωπικα δεν τα προτιμω, οχι για καποιο ιδιαιτερο λογο απλα δεν θελω να φαινονται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 2 λεπτά πριν, themis_17 είπε Και το plug θα κανει την δουλεια που θες. εγω προσωπικα δεν τα προτιμω, οχι για καποιο ιδιαιτερο λογο απλα δεν θελω να φαινονται. μπα, θα είναι κρυμμένο σε ντουλάπι. ερώτηση (αν γνωρίζεις) επειδή δεν έχω ξαναβάλει shelly. Μεσω του Integration θα πρεπει να χρησιμοποιω το cloud ή μπορώ να τα έχω και μεσω mqtt? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
themis_17 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 χωρις cloud και χωρις mqtt. απενεργοποιεις το cloud και απλα δουλευει με το integration 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, themis_17 είπε χωρις cloud και χωρις mqtt. απενεργοποιεις το cloud και απλα δουλευει με το integration ωραία, το έκαναν εύκολο! γιατί κοιταξα λίγο τωρα και είδα κωδικες και script και ήδη το βαριόμουν.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έχει βάλει κανείς shelly em για να μετράει τη συνολική κατανάλωση ρεύματος? Μάλλον θα βάλω αλλά ήθελα να δω αν μπορω να από το ίδιο να παίρνω και ξεχωριστές μετρήσεις από την ασφάλεια των aircondition? Γνωρίζει κανείς αν γίνεται? Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2020 από userAnon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_filippos_ Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Χθες έκανα μια παρορμητική αγορά από το ΙΚΕΑ. Αγόρασα το Tradfri Motion Sensor και παρόλο που το αναγνώρισε ως zigbee device η ενσωμάτωση ZHA με τις οντότητες, δεν στέλνει σημα κατάστασης για ανίχνευση κίνησης. Το ίδιο συμβαίνει κ στο add-on zigbee2mqtt. Κάτι δεν κάνω εγώ καλά ή να το επιστρέψω πίσω στο ΙΚΕΑ; Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2020 από _filippos_ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gippas Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Στις 18/10/2020 στις 3:38 ΜΜ, _filippos_ είπε Χθες έκανα μια παρορμητική αγορά από το ΙΚΕΑ. Αγόρασα το Tradfri Motion Sensor και παρόλο που το αναγνώρισε ως zigbee device η ενσωμάτωση ZHA με τις οντότητες, δεν στέλνει σημα κατάστασης για ανίχνευση κίνησης. Το ίδιο συμβαίνει κ στο add-on zigbee2mqtt. Κάτι δεν κάνω εγώ καλά ή να το επιστρέψω πίσω στο ΙΚΕΑ; Έχω και εγώ αισθητήρες κίνησης Tradfri, τόσο τον παλιό όσο και τον νέο. Είχα συνδέσει τον παλιό μέσω ZHA με conbee 2 συσκευή πριν από μερικούς μήνες χωρίς θέμα και γενικά οι IKEA συσκευές μου συνδέονται σχετικά εύκολα. Θα το προσπαθούσα λίγο στη θέση σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 4 ώρες πριν, userAnon είπε εγω προς το παρόν έχω τα πιο απλά.. motion sensor, temperature and humidity, door, vibration. με conbee2 πόσο κοστίζει ο κάθε μονός διακόπτης? πες μου ότι έχεις δοκιμάσει τους διακόπτες χωρίς ουδέτερο ** όποτε μπορείς στο άλλο θρεντ πόσταρε τον αυτοματισμό για να αναβουν τα φωτα με κινηση - motion - id: bathroom-light-on alias: Bathroom Turn Light On trigger: - entity_id: binary_sensor.motion_sensor_bathroom platform: state to: 'on' condition: - condition: state entity_id: switch.bathroom state: 'off' action: - data: entity_id: switch.bathroom service: switch.turn_on Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AgMa Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, Spect~ είπε - id: bathroom-light-on alias: Bathroom Turn Light On trigger: - entity_id: binary_sensor.motion_sensor_bathroom platform: state to: 'on' condition: - condition: state entity_id: switch.bathroom state: 'off' action: - data: entity_id: switch.bathroom service: switch.turn_on Στο σβήσιμο των φώτων, το έχετε σε αυτοματισμό ή χειροκίνητα; Προσωπικά το κλείνω χειροκίνητα, με αυτοματισμό στα 10 λεπτά αδράνειας που σημαίνει ότι ξεχάστηκε ανοικτό. Σε περίπτωση μπάνιου, έχω επαφή παραθύρου που ακυρώνει τον αυτοματισμό απενεργοποίησης στο φως αν κλείσει το παράθυρο (άρα κάποιος κάνει μπάνιο και με κλειστή κουρτίνα δεν θα τον εντόπιζε). Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2020 από AgMa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 ευχαριστω @Spect~ Προσωπικά μέχρι τώρα δεν χρησιμοποιούσα αυτοματισμό για τα φώτα με κίνηση. Ανάβουν στο σαλόνι και κουζίνα όταν δύει ο ηλιος και όντως σβήνουν χειροκίνητα ή όταν χρησιμοποιώ το script καληνύχτα που κλείνουν τα πάντα.. τηλεόραση,φωτα,παντζουρια μπαίνει συναγερμός κλπ. Στις κρεββατοκάμαρες όμως δεν έχω ουδέτερους οπότε έχουμε συμβατικούς διακόπτες. Επειδή στο σπίτι μπήκαμε πρόσφατα μέχρι πρόσφατα το φως της κρεβατοκάμας ήταν ντουι με μια λάμπα. Το αντικατέστησα με μια πλαφονιέρα Yeelight για αυτό πειραματίζομαι με τον αυτοματισμό με κίνηση.Για να είμαι ειλικρινής δεν μου αρέσει και πολύ. Το καλύτερο είναι όντως να ανάβει αυτόματα και να κλείνει χειροκίνητα. Απλά στην περίπτωση μου όταν κλείνει χειροκίνητα δεν μπορεί να ανάψει αυτόματα οπότε έχω βάλει να κλείνει 5 λεπτά αφου ο αισθητήρας κίνησης κλείσει. Συνηθως βολευει γιατί δεν πάμε συχνα στην κρεβατοκάμαρα, αλλά αν μείνεις πάνω από 5 λεπτά είναι σπάσιμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 2 λεπτά πριν, userAnon είπε ευχαριστω @Spect~ Προσωπικά μέχρι τώρα δεν χρησιμοποιούσα αυτοματισμό για τα φώτα με κίνηση. Ανάβουν στο σαλόνι και κουζίνα όταν δύει ο ηλιος και όντως σβήνουν χειροκίνητα ή όταν χρησιμοποιώ το script καληνύχτα που κλείνουν τα πάντα.. τηλεόραση,φωτα,παντζουρια μπαίνει συναγερμός κλπ. Στις κρεββατοκάμαρες όμως δεν έχω ουδέτερους οπότε έχουμε συμβατικούς διακόπτες. Επειδή στο σπίτι μπήκαμε πρόσφατα μέχρι πρόσφατα το φως της κρεβατοκάμας ήταν ντουι με μια λάμπα. Το αντικατέστησα με μια πλαφονιέρα Yeelight για αυτό πειραματίζομαι με τον αυτοματισμό με κίνηση.Για να είμαι ειλικρινής δεν μου αρέσει και πολύ. Το καλύτερο είναι όντως να ανάβει αυτόματα και να κλείνει χειροκίνητα. Απλά στην περίπτωση μου όταν κλείνει χειροκίνητα δεν μπορεί να ανάψει αυτόματα οπότε έχω βάλει να κλείνει 5 λεπτά αφου ο αισθητήρας κίνησης κλείσει. Συνηθως βολευει γιατί δεν πάμε συχνα στην κρεβατοκάμαρα, αλλά αν μείνεις πάνω από 5 λεπτά είναι σπάσιμο. γιατι δεν παιρνεις καποιν ασυρματο διακοπτη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Εϊναι αλερετουρ στις κρεβατοκάμαρες (δεν είμαι σίγουρος αν γίνεται). Κάποια στιγμή σκέφτομαι σε κανένα βάψιμο να περάσω ουδέτερους να ξεμπερδεύω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, userAnon είπε Εϊναι αλερετουρ στις κρεβατοκάμαρες (δεν είμαι σίγουρος αν γίνεται). Κάποια στιγμή σκέφτομαι σε κανένα βάψιμο να περάσω ουδέτερους να ξεμπερδεύω.. εχεις HA με conbee? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Ναι, αν και είναι λίγο μακυα από τις κρεβατοκάμαρες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα