BrocasHelm Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Το ping νομίζω έχει την μικρότερη επιβάρυνση δικτύου από όλες τις άλλες μεθόδους. Εγώ όσο το χρησιμοποιούσα δεν είχα κανένα θέμα (πλέον το rpi το έχω για άλλη χρήση και την βγάζω γενικά με Google home και όλες τις καθυστερήσεις του).
AgMa Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, BrocasHelm είπε Το ping νομίζω έχει την μικρότερη επιβάρυνση δικτύου από όλες τις άλλες μεθόδους. Εγώ όσο το χρησιμοποιούσα δεν είχα κανένα θέμα (πλέον το rpi το έχω για άλλη χρήση και την βγάζω γενικά με Google home και όλες τις καθυστερήσεις του). Υπάρχει κάποια μείωση απόδοσης-επιβάρυνση αν χρησιμοποιούμε πολύ μικρό scan_interval;
BrocasHelm Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, AgMa είπε Υπάρχει κάποια μείωση απόδοσης-επιβάρυνση αν χρησιμοποιούμε πολύ μικρό scan_interval; Στα 30" το είχα, 2 συσκευές μόνο βέβαια, και το rpi3 δεν είχε κάνει κιχ. Άλλα το ζορίζουν, όχι το ping σε δύο καρφωτές ip. 1
_filippos_ Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Τι διαφορά έχει ένα Zigbee απο ένα RF sonoff πρακτικά; Πχ σε διακόπτες στο zigbee θα δίνει πραγματική κατάσταση εαν είναι όντως ανοιχτό ή κλειστό ή μήπως δίνει μονον την εντολή χωρίς πληροφορίες για το εαν όντως άνοιξε ή έκλεισε. Απο θέμα κατανάλωσης και τα δυο έχουν μεγάλη αυτονομία σε μπαταρία.
AgMa Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Στις 1/8/2020 στις 4:40 ΜΜ, _filippos_ είπε Τι διαφορά έχει ένα Zigbee απο ένα RF sonoff πρακτικά; Πχ σε διακόπτες στο zigbee θα δίνει πραγματική κατάσταση εαν είναι όντως ανοιχτό ή κλειστό ή μήπως δίνει μονον την εντολή χωρίς πληροφορίες για το εαν όντως άνοιξε ή έκλεισε. Απο θέμα κατανάλωσης και τα δυο έχουν μεγάλη αυτονομία σε μπαταρία. Υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία στο zigbee. Αν δηλαδή ανάψεις ένα φως από το κιν. και το σβήσεις απ' την εφαρμογή, θα τα δείξει όλα κανονικά.
AgMa Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 @Spect~ μπορείς να βάλεις εδώ τον κώδικα που χρησιμοποιείς με για την software-ική version για διακόπτες αλέ ρετουρ;
Moderators Spect~ Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Μέλος Moderators Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 12 λεπτά πριν, AgMa είπε @Spect~ μπορείς να βάλεις εδώ τον κώδικα που χρησιμοποιείς με για την software-ική version για διακόπτες αλέ ρετουρ; Θα το ανεβάσω μετα αλλα ουσιαστικα ειναι απλα automation που τρέχει καθε φορα που αλλάζει η κατάσταση ενός διακόπτη. Δεν θυμαμαι αν το εχω ρυθμίσει να κοιτάει το state του αλλου διακόπτη πριν το αλλάξει ώστε να αποφεύγω λούπες αλλα αν κρίνω απο τη συμπεριφορά του κάποιες φορες μάλλον δεν το έχω κανει 😜 Εστω Χ1 και Χ2 οι διακόπτες Εχω κανει το εξης ################### Αν Χ1 παει απο off σε on ΤΟΤΕ Χ2 αλλαξε το σε on ################### Αν Χ1 παει απο on σε off ΤΟΤΕ Χ2 αλλαξε το σε off ################### Αν Χ2 παει απο off σε on ΤΟΤΕ Χ1 αλλαξε το σε on ################### Αν Χ2 παει απο on σε off ΤΟΤΕ Χ1 αλλαξε το σε off
AgMa Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 3 ώρες πριν, Spect~ είπε Θα το ανεβάσω μετα αλλα ουσιαστικα ειναι απλα automation που τρέχει καθε φορα που αλλάζει η κατάσταση ενός διακόπτη. Δεν θυμαμαι αν το εχω ρυθμίσει να κοιτάει το state του αλλου διακόπτη πριν το αλλάξει ώστε να αποφεύγω λούπες αλλα αν κρίνω απο τη συμπεριφορά του κάποιες φορες μάλλον δεν το έχω κανει 😜 Εστω Χ1 και Χ2 οι διακόπτες Εχω κανει το εξης ################### Αν Χ1 παει απο off σε on ΤΟΤΕ Χ2 αλλαξε το σε on ################### Αν Χ1 παει απο on σε off ΤΟΤΕ Χ2 αλλαξε το σε off ################### Αν Χ2 παει απο off σε on ΤΟΤΕ Χ1 αλλαξε το σε on ################### Αν Χ2 παει απο on σε off ΤΟΤΕ Χ1 αλλαξε το σε off Ναι λογικά χρειάζεσαι ένα condition: state σε κάθε automation. Οκ όποτε μπορέσεις ανέβασέ το να το επεξεργαστώ.
vforvaggelis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Μολις ειδα το τοπικ και επαθα ζημια. Ειπα να το δοκιμασω και εγω στο nuc μου αλλα δεν βγαζω ακρη! Κατεβασα το image για nuc το φλασαρα σε ενα στικακι και τωρα μου το εχει χωρισει το στικακι σε 4-5 partition και δεν μπορω να καταλαβω ποιο ειναι το επομενο βημα. Καθε βοηθεια δεκτη
Moderators Spect~ Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Μέλος Moderators Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 12 λεπτά πριν, vforvaggelis είπε Μολις ειδα το τοπικ και επαθα ζημια. Ειπα να το δοκιμασω και εγω στο nuc μου αλλα δεν βγαζω ακρη! Κατεβασα το image για nuc το φλασαρα σε ενα στικακι και τωρα μου το εχει χωρισει το στικακι σε 4-5 partition και δεν μπορω να καταλαβω ποιο ειναι το επομενο βημα. Καθε βοηθεια δεκτη Στο NUC εχεις λινουξ; αν ναι δες Docker και καντο ετσι..
vforvaggelis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 2 λεπτά πριν, Spect~ είπε Στο NUC εχεις λινουξ; αν ναι δες Docker και καντο ετσι.. Τσου Windows 10αρια
Moderators Spect~ Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Μέλος Moderators Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, vforvaggelis είπε Τσου Windows 10αρια Εχεις για κάποιο συγκεκριμένο λόγω τα δεκα; Ρωταω γιατι το docker δεν παιζει καλα σε windows απο οτι εχω ακουσει. Δεν νομιζω οτι μπορεις να το φορτωσεις απο στικακι, τουλάχιστον οχι σε φαση να δουλευουν windows και ΗΑ ταυτόχρονα. 1 ώρα πριν, AgMa είπε Ναι λογικά χρειάζεσαι ένα condition: state σε κάθε automation. Οκ όποτε μπορέσεις ανέβασέ το να το επεξεργαστώ. Αυτο εχω στον αυτοματισμο λλα θα φτιάξω λιγο τα conditions trigger: - entity_id: light.mainlight platform: state to: 'on' condition: [] action: - data: entity_id: switch.main service: switch.turn_on
vforvaggelis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, Spect~ είπε Εχεις για κάποιο συγκεκριμένο λόγω τα δεκα; Ρωταω γιατι το docker δεν παιζει καλα σε windows απο οτι εχω ακουσει. Δεν νομιζω οτι μπορεις να το φορτωσεις απο στικακι, τουλάχιστον οχι σε φαση να δουλευουν windows και ΗΑ ταυτόχρονα. Το δουλευω και σαν υπολογιστη/media player κλπ. Εβαλα virtualbox και εβγαλα καποια ακρη. Τωρα μενει να αρχισω λιγο να το μαθαινω και να βρει συσκευες που εχω. Να δουμε αν ειναι ευκολο η πρεπει να μαθω προγραμματισμο
Moderators Spect~ Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Μέλος Moderators Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, vforvaggelis είπε Το δουλευω και σαν υπολογιστη/media player κλπ. Εβαλα virtualbox και εβγαλα καποια ακρη. Τωρα μενει να αρχισω λιγο να το μαθαινω και να βρει συσκευες που εχω. Να δουμε αν ειναι ευκολο η πρεπει να μαθω προγραμματισμο Με virtualbox ισως εχεις θεματα με το δικτυο, η θα πρεπει να κανεις καποιες ρυθμισεις στο δικτυο για να τα βλεπει σωστα. Στην αρχη θα σου σπασουν λιγο τα νευρα αλλα με τον καιρο θα συνηθισεις. Αν θες καμια βοηθεια ρωτα μας. Παντως για μενα θα σου προτεινα να στησεις Linux με docker ετσι μπορεις να τρεχεις plex για media player, HA για το σπιτι και μπορεις να κανεις και browsing στο ιντερνετ ταυτοχρονα 3 ώρες πριν, AgMa είπε Ναι λογικά χρειάζεσαι ένα condition: state σε κάθε automation. Οκ όποτε μπορέσεις ανέβασέ το να το επεξεργαστώ. Το διορθωσα λιγο και λογικα τωρα πρεπει να δουλευει απροβλημάτιστα. Εδω εισαι Spoiler - id: 1 trigger: - entity_id: light.mainlight from: 'off' platform: state to: 'on' condition: - condition: state entity_id: switch.main state: 'off' action: - data: entity_id: switch.main service: switch.turn_on mode: single - id: 2 trigger: - entity_id: light.mainlight from: 'on' platform: state to: 'off' condition: - condition: state entity_id: switch.main state: 'on' action: - data: entity_id: switch.main service: switch.turn_off mode: single - id: 3 trigger: - entity_id: switch.main from: 'off' platform: state to: 'on' condition: - condition: state entity_id: light.mainlight state: 'off' action: - data: payload: 'on' topic: cmnd/MainLight/POWER service: mqtt.publish mode: single - id: 4 trigger: - entity_id: switch.main from: 'on' platform: state to: 'off' condition: - condition: state entity_id: light.mainlight state: 'on' action: - data: payload: 'off' topic: cmnd/MainLight/POWER service: mqtt.publish mode: single 1
AgMa Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 4 ώρες πριν, Spect~ είπε Με virtualbox ισως εχεις θεματα με το δικτυο, η θα πρεπει να κανεις καποιες ρυθμισεις στο δικτυο για να τα βλεπει σωστα. Στην αρχη θα σου σπασουν λιγο τα νευρα αλλα με τον καιρο θα συνηθισεις. Αν θες καμια βοηθεια ρωτα μας. Παντως για μενα θα σου προτεινα να στησεις Linux με docker ετσι μπορεις να τρεχεις plex για media player, HA για το σπιτι και μπορεις να κανεις και browsing στο ιντερνετ ταυτοχρονα Το διορθωσα λιγο και λογικα τωρα πρεπει να δουλευει απροβλημάτιστα. Εδω εισαι Απόκρυψη περιεχομένων - id: 1 trigger: - entity_id: light.mainlight from: 'off' platform: state to: 'on' condition: - condition: state entity_id: switch.main state: 'off' action: - data: entity_id: switch.main service: switch.turn_on mode: single - id: 2 trigger: - entity_id: light.mainlight from: 'on' platform: state to: 'off' condition: - condition: state entity_id: switch.main state: 'on' action: - data: entity_id: switch.main service: switch.turn_off mode: single - id: 3 trigger: - entity_id: switch.main from: 'off' platform: state to: 'on' condition: - condition: state entity_id: light.mainlight state: 'off' action: - data: payload: 'on' topic: cmnd/MainLight/POWER service: mqtt.publish mode: single - id: 4 trigger: - entity_id: switch.main from: 'on' platform: state to: 'off' condition: - condition: state entity_id: light.mainlight state: 'on' action: - data: payload: 'off' topic: cmnd/MainLight/POWER service: mqtt.publish mode: single Μας τα χάλασες λίγο με το mqtt. Τι ακριβώς κάνεις στο action των id 3 και 4;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα