foniki_melitzana Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου δυστυχώς δεν το έχω με το diy, πρέπει όμως να ασχοληθώ. Απλά επειδή έρχεται χειμώνας, δεν με παίρνει πειραματισμός οπότε λέω να πάω σε off the shelf λύση. Οι EcoBee Μου άρεσαν, αλλά απ'ότι καταλαβαίνω έρχονται από US of A? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leuteris107 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 6 ώρες πριν, bonamin είπε καλημέρα φίλε μου, και συγγνώμη για την καθυστέρηση, απλά δεν μπαίνω τόσο συχνά στο insomnia. Μπερδεύτηκες λίγο, οπότε θα πρέπει να στα εξηγήσω λίγο πιο ξεκάθαρα. Ίσως δεν ήμουν αρκετά σαφής. Sorry. Τα Tuya Integrations, (και τα 2) δουλεύουν κυρίως με συσκευές Tuya Wifi. Η κανονική Tuya δουλεύει μέσω το Server της Tuya οπότε η επικοινωνία με τις συσκευές γίνεται ως εξής: Home Assistant <> Tuya Integration <> Tuya Cloud <> Tuya Device Ενώ η LocalTuya επικοινωνεί ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ με τις Tuya συσκευές οπότε είναι κάπως έτσι: Home Assistant <> LocalTuya Integration <> Tuya Device Είπα "κυρίως" πιο πάνω, διότι οταν έχεις και Tuya συσκευές με ZigBee, τότε αυτές επικοινωνούν μέσω ZigBee bridge (Gateway) πιθανώς της Tuya ως εξής: Home Assistant <> Tuya Integration <> Tuya Cloud <> Τuya Zigbee Gateway <> Tuya Zigbee Device Εγώ αυτό που σου πρότεινα, είναι να πετάξεις στα σκουπίδια τις WiFi συσκευές (ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ), να κρατήσεις τις Zigbee και αντι για το Gateway της Tuya, να χρησιμοποιήσεις ΔΙΚΟ σου Gateway που επικοινωνεί ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ με το Home Assistant. Οπότε μετά η αλυσίδα σου θα είναι ως εξής: Home Assistant <> SkyConnect <> Tuya Zigbee Device Σημείωση: Αν αποφασίσεις να κάνεις κάτι τέτοιο, πάνω-κάτω είναι Plug+Play η διαδικασία, με ένα άλλο Integration που λέγεται ΖΗΑ (Zigbee Home Automation). Υπάρχει και το Z2M (Zigbee2MQTT) αλλά δεν στο προτείνω αν είσαι αρχάριος, θα χρειαστεί έξτρα βήματα, και έχει έξτρα κρίκους στην αλυσίδα που αν πάνε στραβά δεν θα ξέρεις τι σου φταίει. Μείνει με το ZHA, θα σου φτάνει. Σημείωση 2: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ZIGBEE ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΥΜΒΑΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ZHA ΚΑΙ Z2M. Για συμβατότητα με την εκάστοτε συσκευή, δες εδώ: Zigbee Database ΟΥΤΕ Tuya Integration θα έχεις μετά, ΟΥΤΕ Tuya Cloud, ΟΥΤΕ επαφή με τον έξω κόσμο (του Internet). Όλες οι εντολές, οι παράμετροι, και οι μεταβλητές θα μένουν ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ, στο Zigbee δικτυό σου. Τεχνικά, και το Modem σου να βγάλεις απο την πρίζα, οι Zigbee συσκευές σου, ΠΑΛΙ θα δουλεύουν. Αν δε, θες κάτι ακόμη καλύτερο απο το SkyConnect ή το Zigbee Dongle P της Sonoff, τότε θα σου πρότεινα να δεις τα προιόντα της εταιρίας SMLIGHT. (Link) Ειδικά το μοντέλο τους SLZB-06 φαίνεται αρκετά διάσημο στους χρήστες του Home Assistant. Τα συγκεκριμένα Zigbee Coordinators έχουν χαρακτηρισιτκά όπως Ethernet, WiFi, USB, PoE, ενισχυτές, High Gain κεραίες, Management Web UI, Matter, Thread κτλ. Αν πρόκεται να ασχοληθείς σοβαρά και να βάλεις αρκετές συσκευές αργότερα, κάνε την χάρη στον εαυτό σου και πάρε ένα τέτοιο. ΑΝ ΔΕ, θες να ελέγξεις μια-δυο λάμπες και μια-δυο πρίζες, πάρε ένα Sonoff με κανα 15άρικο και καθάρισες. Ελπίζω να σε βοήθησα. Καλησπέρα και ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση σου. Κι εγώ δεν έδωσα αναλυτικά τι έχω κάνει: Έχω στο υπόγειο το ΗΑ και πάνω σ αυτό έχω βάλει ένα Sonoff Zigbee Dongle-P με Zigbee2MQTT και δουλεύουν (σπίτι και υπόγειο) 14 συσκευές χωρίς κανένα πρόβλημα. Φέτος το καλοκαίρι έφτιαξα ένα αυτόματο πότισμα με 2 ηλεκτροβάνες , 2 Gang Switch Relay Module και ένα step down στα 12v. Προσπάθησα να το προσθέσω στο Z2M αλλά στο σημείο που ήθελα δεν το έβλεπε. Η λύση που βρήκα ήταν σε κάποιο σημείο της βεράντας που υπήρχε Ethernet να βάλω το Tuya ZigBee Gateway και πάνω σ αυτό έβαλα το ποτιστικό το οποίο δουλεύει κανονικά με ΗΑ και Tuya integration. Σκέψη μου είναι να προσθέσω ίσως και άλλα πάνω στο Gateway αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος πόσες φορές μπορώ να ανανεώσω δωρεάν το Tuya cloud. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Χάλια είναι ο bme280. Καλύτερα ο sht45 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bonamin Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, liakjim είπε Χάλια είναι ο bme280. Καλύτερα ο sht45 Η αλήθεια είναι πως ο SHT45 είναι 10 φορές πιο ακριβής τεχνικά, (0.1% acc αντί για 1.0%) αλλά, είναι πολύ πιο σπάνιος, πιο ακριβός, και ΝΟΜΙΖΩ πως δεν χρειάζεται τόσο μεγάλη ακρίβεια σε ένα σπίτι. Δεν είναι τόσο Critical οι θερμοκρασίες. Άλλωστε το 1% είναι το ΜΑΞΙΜΟΥΜ θεωρητικό error. Συνήθως οι αισθητήρες δουλεύουν ούτε στο μισό. Και τέλος, για να είναι πιο accurate ο SHT, είναι πολύ πιο αργός στις μετρήσεις. ΛΟΓΙΚΑ, κάνει Internal Multi-Sampling. Σε δικά μου Test που έκανα μεταξύ των αισθητήρων, συνήθως η διαφορά της θερμοκρασίας που έδειχνε o BME απο τον SHT, ήταν κάτω απο 0.2%. Πάντα πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο, οπότε και αγρόσα περισότερους BME. Μέσα απο το ESPHome μπορείς να βελτιώσεις σε όλους τους αισθητήρες το accuracy, παίρνοντας πολλαπλά δείγματα, πχ 10 σε διάστημα 1 ή 2 sec, και να πάρεις τον μέσο όρο τους. Έτσι είσαι άρχοντας νομίζω. Άλλωστε μέχρι τώρα βλέπαμε την θερμοκρασία με τον υδράργυρο. Εμένα προσωπικά, με ενδιαφέρει αν το σπίτι έχει 24 βαθμούς ή 30. Τώρα αν έχει 24 ή 24.2, δεν με πολυ-πειράζει κιόλας. χαχα Στο ψυγείο με τις μπύρες πχ που έχω στο μαγαζί, έβαλα Dallas DS18B20 που έρχεται και σε waterproof probe για να μην έχει και θέματα και είναι 0.5% accurate. Anyway, ανάλογα τι θέλει να κάνει ο καθένας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 14 λεπτά πριν, bonamin είπε Η αλήθεια είναι πως ο SHT45 είναι 10 φορές πιο ακριβής τεχνικά, (0.1% acc αντί για 1.0%) αλλά, είναι πολύ πιο σπάνιος, πιο ακριβός, και ΝΟΜΙΖΩ πως δεν χρειάζεται τόσο μεγάλη ακρίβεια σε ένα σπίτι. Δεν είναι τόσο Critical οι θερμοκρασίες. Άλλωστε το 1% είναι το ΜΑΞΙΜΟΥΜ θεωρητικό error. Συνήθως οι αισθητήρες δουλεύουν ούτε στο μισό. Και τέλος, για να είναι πιο accurate ο SHT, είναι πολύ πιο αργός στις μετρήσεις. ΛΟΓΙΚΑ, κάνει Internal Multi-Sampling. Σε δικά μου Test που έκανα μεταξύ των αισθητήρων, συνήθως η διαφορά της θερμοκρασίας που έδειχνε o BME απο τον SHT, ήταν κάτω απο 0.2%. Πάντα πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο, οπότε και αγρόσα περισότερους BME. Μέσα απο το ESPHome μπορείς να βελτιώσεις σε όλους τους αισθητήρες το accuracy, παίρνοντας πολλαπλά δείγματα, πχ 10 σε διάστημα 1 ή 2 sec, και να πάρεις τον μέσο όρο τους. Έτσι είσαι άρχοντας νομίζω. Άλλωστε μέχρι τώρα βλέπαμε την θερμοκρασία με τον υδράργυρο. Εμένα προσωπικά, με ενδιαφέρει αν το σπίτι έχει 24 βαθμούς ή 30. Τώρα αν έχει 24 ή 24.2, δεν με πολυ-πειράζει κιόλας. χαχα Στο ψυγείο με τις μπύρες πχ που έχω στο μαγαζί, έβαλα Dallas DS18B20 που έρχεται και σε waterproof probe για να μην έχει και θέματα και είναι 0.5% accurate. Anyway, ανάλογα τι θέλει να κάνει ο καθένας Φθηνός είναι https://vi.aliexpress.com/item/1005001626776392.html Σε δοκιμές μου ήταν πολύ πιο ακριβής σε θερμοκρασία και κυριότερα σε υγρασία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bonamin Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, liakjim είπε Φθηνός είναι https://vi.aliexpress.com/item/1005001626776392.html Σε δοκιμές μου ήταν πολύ πιο ακριβής σε θερμοκρασία και κυριότερα σε υγρασία. Δυστυχώς έχει 3 φορές πάνω. Δεν είναι απαγορευτικό το κόστος για έναν αισθητήρα. Και 15 ευρώ να είχε. Απλά αρχίζει και γίνεται πρόβλημα όταν θες να φτιάξεις 10 ή και παραπάνω. (Όπως και τα ESP8266 με τα ESP32. Το 32 είναι αιώνες καλύτερο και αξίζει τα ελάχιστα ευρώ παραπάνω. Αλλά σε κλίμακα αρχίζει και γίνεται μεγάλο το κόστος) Οταν βλέπεις τιμές 2 και κάτι ευρώ, είναι προσφορές μόνο για μερικούς χρήστες. Εμένα πχ μου βγάζει 2 ευρώ και οταν κάνω login μου βγάζει 7.5 χαχαχα Και στο ebay ένα 10ρικο έχουν. Και ΔΥΣΤΥΧΩΣ στην Ελλάδα δεν τους βρίσκεις εύκολα και άμεσα. Anyway, ναι όσον αφορά την ακρίβεια δεν το συζητώ. 0.1% είναι πολύ καλό. Και για υγρασία ΝΟΜΙΖΩ έχει 1%. Ο BME έχει 3% αν δεν κάνω λάθος. 2 ώρες πριν, leuteris107 είπε Καλησπέρα και ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση σου. Κι εγώ δεν έδωσα αναλυτικά τι έχω κάνει: Έχω στο υπόγειο το ΗΑ και πάνω σ αυτό έχω βάλει ένα Sonoff Zigbee Dongle-P με Zigbee2MQTT και δουλεύουν (σπίτι και υπόγειο) 14 συσκευές χωρίς κανένα πρόβλημα. Φέτος το καλοκαίρι έφτιαξα ένα αυτόματο πότισμα με 2 ηλεκτροβάνες , 2 Gang Switch Relay Module και ένα step down στα 12v. Προσπάθησα να το προσθέσω στο Z2M αλλά στο σημείο που ήθελα δεν το έβλεπε. Η λύση που βρήκα ήταν σε κάποιο σημείο της βεράντας που υπήρχε Ethernet να βάλω το Tuya ZigBee Gateway και πάνω σ αυτό έβαλα το ποτιστικό το οποίο δουλεύει κανονικά με ΗΑ και Tuya integration. Σκέψη μου είναι να προσθέσω ίσως και άλλα πάνω στο Gateway αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος πόσες φορές μπορώ να ανανεώσω δωρεάν το Tuya cloud. Ε τότε θα πρότεινα το εξής: Βάλε κάπου ανάμεσα στο Dongle-P σου, και στις ηλεκτροβάνες μια Zigbee συσκευή ΡΕΥΜΑΤΟΣ, όχι μπαταρίας. Όπως πχ, μια smart πρίζα. ή κάτι σαν το Sonoff ZB-Mini. Ακόμη και αν ΔΕΝ τα χρησιμοποιήσεις σαν διακόπτες κτλ. Αυτές οι συσκευές που είναι μόνιμα στο ρεύμα λειτουργούν και σαν αναμεταδότες ή Routers αν θες, όπως τα λένε στο Zigbee σύμπαν. Το Zigbee είναι MESH δίκτυο οπότε (τεχνικά) μπορείς να υπερβείς κατα πολύ το μέγιστο range του Coordinator σου, με διαδοχικά Zigbee devices που κάνουν αναμετάδοση. 3 ώρες πριν, foniki_melitzana είπε δυστυχώς δεν το έχω με το diy, πρέπει όμως να ασχοληθώ. Απλά επειδή έρχεται χειμώνας, δεν με παίρνει πειραματισμός οπότε λέω να πάω σε off the shelf λύση. Οι EcoBee Μου άρεσαν, αλλά απ'ότι καταλαβαίνω έρχονται από US of A? Για να κλείσω την πολυλογία μου, όσον αφορά τους Ecobee ναι απο γιου ες οβ έι. Σου έβγαλα και δυο μικρό βίντεο να δεις πως ΠΕΡΙΠΟΥ το δουλεύω εγώ, τόσο με τον έλεγχο όσο και με τους αισθητήρες: Το UI είναι work-in-progress. Ακόμα ψάχνω τι ακριβώς θέλω να έχω μπροστά. Έλεγχος τοπικά απ'το σπίτι Αισθητήρες Μπάνιου Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου από bonamin 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
foniki_melitzana Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου καλημέρα! Για αυτόν εδώ τι λέτε; Είναι και στα περίπου 100€ βλέπω. Ο τωρινός θερμοστάτης έχει δύο καλωδιάκια από τον τοίχο. Είναι οκ για τον NetAtmo? Με μπέρδεψαν τα δύο μέρη που έχει Επίσης, το διαμέρισμα είναι 110τμ με 3 υπνοδωμάτια και σαλόνι. Αυτόνομη θέρμανση αλλά με κεντρικό καυστήρα (όχι υγραερίου στο μπαλκόνι, π.χ.). Κάτι κεφαλές που μπαίνουν στα σώματα, σαν κι αυτές, έχουν νόημα για τέτοια εγκατάσταση; Να το κοιτάξω σαν μελλοντική αναβάθμιση, ή δεν έχει νόημα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 39 λεπτά πριν, foniki_melitzana είπε καλημέρα! Για αυτόν εδώ τι λέτε; Είναι και στα περίπου 100€ βλέπω. Ο τωρινός θερμοστάτης έχει δύο καλωδιάκια από τον τοίχο. Είναι οκ για τον NetAtmo? Με μπέρδεψαν τα δύο μέρη που έχει Επίσης, το διαμέρισμα είναι 110τμ με 3 υπνοδωμάτια και σαλόνι. Αυτόνομη θέρμανση αλλά με κεντρικό καυστήρα (όχι υγραερίου στο μπαλκόνι, π.χ.). Κάτι κεφαλές που μπαίνουν στα σώματα, σαν κι αυτές, έχουν νόημα για τέτοια εγκατάσταση; Να το κοιτάξω σαν μελλοντική αναβάθμιση, ή δεν έχει νόημα; Αν έχεις θερμιδομέτρηση στον κεντρικό καυστήρα για την κατανομή των δαπανών, ναι. Αν έχεις ωρομέτρηση, ουσιαστικά ΟΧΙ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
foniki_melitzana Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου αυτή η απάντηση είναι για το δεύτερο κομμάτι, με τις κεφαλές, έτσι; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nkarama Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) On 13/09/2024 at 20:08, bonamin said: Δυστυχώς έχει 3 φορές πάνω. Δεν είναι απαγορευτικό το κόστος για έναν αισθητήρα. Και 15 ευρώ να είχε. Απλά αρχίζει και γίνεται πρόβλημα όταν θες να φτιάξεις 10 ή και παραπάνω. (Όπως και τα ESP8266 με τα ESP32. Το 32 είναι αιώνες καλύτερο και αξίζει τα ελάχιστα ευρώ παραπάνω. Αλλά σε κλίμακα αρχίζει και γίνεται μεγάλο το κόστος) Οταν βλέπεις τιμές 2 και κάτι ευρώ, είναι προσφορές μόνο για μερικούς χρήστες. Εμένα πχ μου βγάζει 2 ευρώ και οταν κάνω login μου βγάζει 7.5 χαχαχα Και στο ebay ένα 10ρικο έχουν. Και ΔΥΣΤΥΧΩΣ στην Ελλάδα δεν τους βρίσκεις εύκολα και άμεσα. Anyway, ναι όσον αφορά την ακρίβεια δεν το συζητώ. 0.1% είναι πολύ καλό. Και για υγρασία ΝΟΜΙΖΩ έχει 1%. Ο BME έχει 3% αν δεν κάνω λάθος. Ετσι για την ιστορία, και οι δύο κινεζιές που δείχνεις έχουν εντελώς λάθος υλοποίηση, σε σχέση με αυτά που προτίνει στις προδιαγραφές του ο κατασκεαστής. Ο αοσθητήρας πρέπει να είναι τοποθετημένος πάνω στην πλακέτα έτσι ώστε να μην επειρεάζεται απο την θερμοκρασία που αναπτύσουν τα υπόλοιπα εξαρτήματα που πιθανός υπάρχουν σε αυτή. Πρέπει να υπάρχει εκτοπή σε όλη του την περιφέρεια εκτός απο ένα πολύ μικρό κομάτι που θα τον κρατάει πάνω στην πλακέτα. Πχ, έτσι: Επίσης o BMP280 είναι αισθητήρας πίεσης και μετράει και θερμοκρασία. Ο SHT είναι αμοιγώς αισθητήρας θερμοκρασίας/υγρασίας. Και είναι κατηργημένος πια.... Και για όσους σκέφτονται για αισθητήρα θερμοκρασίας/υγρασίας, ο SHT40 /41 έχει ενσωματωμένο heater το οποίο είναι απαραίτητο όταν ο αισθητήρας τοποθετείτε σε εξωτερικό χώρο με αποτέλεσμα να μένει συνεχώς σε περιβάλοντα με μεγαλύτερο απο 80-90% υγρασία. Τότε "κολάει" και πάντα δείχνει μεγαλύτερη θερμοκρασία απο την κανονική. Η λύση σε αυτό είναι οι heaters που ζεσταίνουν τον αισθητήρα έτσι ώστε να εξατμιστεί η συσωρευμένη υγρασία στο εσωτερικό του και να επανέλθει η σωστή μέτρηση... Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου από nkarama Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bonamin Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Στις 16/9/2024 στις 5:15 ΜΜ, nkarama είπε Ετσι για την ιστορία, και οι δύο κινεζιές που δείχνεις έχουν εντελώς λάθος υλοποίηση, σε σχέση με αυτά που προτίνει στις προδιαγραφές του ο κατασκεαστής. Καλησπέρα. Ναι το γνωρίζω. Αλλά ο αισθητήρας που έδειξες, είναι adafruit και σίγουρα έχει τουλαχιστον 2 φορές πάνω στην τιμή. Απλά δείξαμε ένα παράδειγμα του "πρώτου" αποτελέσματος με αύξουσα τιμή. Ωστόσο, το είπα και πιο πάνω, οτι εγώ προσωπικά, δεν καίγομαι να μάθω και το τρίτο δεκαδικό ξερω-γω της θερμοκρασίας στην τουαλέτα μου. Θέλω απλά να ξέρω αν κάνει ψοφόκρυο το χειμώνα για να ανάψει αυτόματα το καλοριφέρ να κάνω μπάνιο την κόρη μου, ή αν ανέβηκε η υγρασία για να ανάψω τους ανεμιστήρες. Τώρα αν δείχει 18.5 και η πραγματική είναι 19.5 δεν με χαλάει και ιδιαίτερα πολύ ! Ντάξει όχι να δείχει 6-7 βαθμούς off. Αλλά 1% πραγματικά δεν με ενοχλεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nkarama Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 21 hours ago, bonamin said: Ωστόσο, το είπα και πιο πάνω, οτι εγώ προσωπικά, δεν καίγομαι να μάθω και το τρίτο δεκαδικό ξερω-γω της θερμοκρασίας στην τουαλέτα μου Βρε, μαζί σου, αλλά το ερώτημα ήταν για αξιόπιστους θερμοστάτες και μετά πήγε στους αισθητήρες και όχι για τον ποιο προτιμάμε προσωπικά. Επίσης ήθελα να δείξω ότι ακόμα και στον ακριβότερο αισθητήρα, αν η υλοποίηση δεν είναι προσεγμένη και σωστή, πάλι κουραφέξαλα θα μετράς. Φυσικά τα πάντα είναι σχετικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Επίσης το θέμα δεν είναι η ακρίβεια, αλλά η ορθότητα...Δηλαδή ας δείχνει 25.3 και ας είναι και 25.34 δεν τρέχει και τίποτα...αλλά να είναι 25.3, ούτε 22.8, ούτε 23.8 που μπορεί άλλοι αισθητήρες, να έχουν μισό βαθμό απόκλιση για πλάκα, από το σωστό...και άλλη απόκλιση να έχουν, σε κάθε φάσμα θερμοκρασίας!!! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bonamin Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, nkarama είπε Βρε, μαζί σου, αλλά το ερώτημα ήταν για αξιόπιστους θερμοστάτες και μετά πήγε στους αισθητήρες και όχι για τον ποιο προτιμάμε προσωπικά. Επίσης ήθελα να δείξω ότι ακόμα και στον ακριβότερο αισθητήρα, αν η υλοποίηση δεν είναι προσεγμένη και σωστή, πάλι κουραφέξαλα θα μετράς. Φυσικά τα πάντα είναι σχετικά. Όχι, έχεις δίκιο, δεν διαφωνώ. Απλά ντρίφταρε το θέμα λίγο προς το τι είναι το καλύτερο. Ενώ πρακτικά ψάχναμε τι είναι το πιο συμφέρον. Anyway, να πάμε για ένα καφέ να τα λέμε για ώρες χαχαχαχαχα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiJ16 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα. Πρόσφατα φαίνεται πως έχασα τον bluetooth controller σε HAOS που τρέχει σε RPI 3B+. Για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι σίγουρος αν χάθηκε στο τελευταίο core update. Όσο έψαξα δεν βρήκα άκρη. Βρήκα κάποια posts που ανέφεραν κάποιο script που τρέχει περιοδικά ώστε να κάνε restart στο bluetooth, αλλά σε εμένα δε βοηθάνε καθώς δεν βλέπει καν τον controller. Έχει τύχει σε κάποιον; 2024-09-30 21:57:39.024 WARNING (MainThread) [bluetooth_auto_recovery.recover] Could not cycle the Bluetooth adapter hci0 [00:00:00:00:00:00]: [Errno 110] Operation timed out 2024-09-30 21:57:39.153 WARNING (MainThread) [bluetooth_auto_recovery.recover] Bluetooth management socket connection lost: [Errno 22] Invalid argument 2024-09-30 21:57:44.152 WARNING (MainThread) [bluetooth_auto_recovery.recover] Could not reset the power state of the Bluetooth adapter hci0 [00:00:00:00:00:00] due to timeout after 5 seconds Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα