liakjim Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, mechpanos είπε Πώς τα πάει το pi με τις 2 κάμερες και το person detection?? Προσωπικά με μια κάμερα και το έβγαλα, είναι βαρύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
G.U.S+ Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 54 λεπτά πριν, mechpanos είπε Πώς τα πάει το pi με τις 2 κάμερες και το person detection?? Έχω λίγες ημέρες τώρα που προσπαθώ να στήσω αρχικά μία κάμερα, αλλά τα προβλήματα μνήμης μέχρι και σήμερα δεν μου έδειναν την δυνατότητα να έχω εικόνα. Αυτό που τελικά θέλω να πετύχω, δύο κάμερες να είναι σε λειτουργία μόνο όταν ο συναγερμός (και αυτός στο HA) είναι ενεργός, το υπόλοιπο διάστημα της ημέρας απλά δεν θα λειτουργούν. Για την ώρα δεν έχω απάντηση στο ερώτημά σου, ελπίζω αν όλα πάνε καλά στο μέλλον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Εγώ έχω βάλει άμα πιάσει άτομο στο πεζοδρόμιο και στην αυλή, να ανάβει τα εξωτερικά φώτα για 30sec. Ήθελα να κάνω τις κάμερες ανιχνευτές για συναγερμό, αλλά δεν ι το κάνω γιατί δεν είναι 100% αξιόπιστο το μοντέλο ΑΙ. Πολλές φορές περνάει γάτες για άτομο, και αυτή τη στιγμή που γράφω, έχει περάσει για άτομο μια λακούβα με νερό 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilica89 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, mechpanos είπε Πώς τα πάει το pi με τις 2 κάμερες και το person detection?? Εμένα παντός με μια και detection 1280χ720 από full HD από τα 4 ραμ τρώει τα μισά (στο σύνολο όλο το σύστημα),πριν μια εβδομάδα είχα κ εγώ ζιγζαγκ όπως παραπάνω που ανέφερε ο φίλος,μέχρι και 95% έφτανε, έσβησα το frigate σαν addon από μαγαζί και σαν integration και διαγραφή φακέλου και βελτιώθηκε μετά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
G.U.S+ Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δεδομένα για την χρήση της CPU από την πρώτη μέτρηση που έκανα χθες βράδυ. Να σημειώσω πάλι πως σε ένα RPI4 με 8gb μνήμη τρέχω (εκτός από άλλα, φώτα αυτοματισμούς plex κλπ) το frigate με 2 κάμερες κατά την διάρκεια και μόνο που ο συναγερμός του σπιτιού είναι ενεργός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, G.U.S+ είπε Δεδομένα για την χρήση της CPU από την πρώτη μέτρηση που έκανα χθες βράδυ. Να σημειώσω πάλι πως σε ένα RPI4 με 8gb μνήμη τρέχω (εκτός από άλλα, φώτα αυτοματισμούς plex κλπ) το frigate με 2 κάμερες κατά την διάρκεια και μόνο που ο συναγερμός του σπιτιού είναι ενεργός. Οπότε να υποθέσουμε τα peaks είναι τα σημεία όπου το frigate έχει ανιχνεύσει motion και προσπαθεί να κάνει object recognition. Και να ρωτήσω, τις υπόλοιπες ώρες είναι απλά off το detection; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
G.U.S+ Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Οπότε να υποθέσουμε τα peaks είναι τα σημεία όπου το frigate έχει ανιχνεύσει motion και προσπαθεί να κάνει object recognition. Και να ρωτήσω, τις υπόλοιπες ώρες είναι απλά off το detection; Πράγματι τα peaks είναι όταν εντοπίζει κίνηση και κάνει object recognition για την συγκεκριμένη ζώνη που με ενδιαφέρει. Να σημειώσω επίσης πως για την περίοδο που το object recognition ήταν ενεργό, περίπου 7 ώρες η μέση χρήση του επεξεργαστή ήταν στο 45%. Τις υπόλοιπες ώρες είναι ενεργοποιημένο μόνο το motion κάτι όμως που δεν επηρεάζει την χρήση της CPU. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2022 από G.U.S+ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeG Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, G.U.S+ είπε Δεδομένα για την χρήση της CPU από την πρώτη μέτρηση που έκανα χθες βράδυ. Να σημειώσω πάλι πως σε ένα RPI4 με 8gb μνήμη τρέχω (εκτός από άλλα, φώτα αυτοματισμούς plex κλπ) το frigate με 2 κάμερες κατά την διάρκεια και μόνο που ο συναγερμός του σπιτιού είναι ενεργός. πως μπορω να τα δω αυτα ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
than2031995 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 28 λεπτά πριν, GeG είπε πως μπορω να τα δω αυτα ; https://www.home-assistant.io/integrations/systemmonitor/ Τα min/max/average είναι απλά helper 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Έχουμε καμία ιδέα πως να φτιάξω καταγραφή κατανάλωσης ρεύματος (σε ευρώ), αλλά με διαφοροποίηση ημερήσιου και νυχτερινού τιμολογίου; Έχουμε την ενέργεια σε kWh (sensor) όπως εμφανίζεται και στο "Energy", και έχουμε και ένα επιπλέον binary sensor που ενεργοποιείται με το νυχτερινό... μετά καμιά ιδέα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Haldol είπε Έχουμε καμία ιδέα πως να φτιάξω καταγραφή κατανάλωσης ρεύματος (σε ευρώ), αλλά με διαφοροποίηση ημερήσιου και νυχτερινού τιμολογίου; Έχουμε την ενέργεια σε kWh (sensor) όπως εμφανίζεται και στο "Energy", και έχουμε και ένα επιπλέον binary sensor που ενεργοποιείται με το νυχτερινό... μετά καμιά ιδέα; έχω βρει στο φορουμ του ΗΑ κάτι αντίστοιχο και το έχω προσαρμόσει στα δικά μας δεδομένα - χρειάζεται να αλλάξεις τα δικές σου χρεώσεις ημέρας - νύχτας αυτά μπαίνουν σαν sensor - platform: template sensors: energy_peak_offpeak: friendly_name: peak_offpeak value_template: >- {% set hr = now().hour %} {% if (now().month in [5,6,7,8,9,10]) %} {% if (7 <= hr < 23 ) %} peak {% else %} offpeak {% endif %} {% else %} {% if ( 2 <= hr < 8 ) or ( 15 <= hr < 17 ) %} offpeak {% else %} peak {% endif %} {% endif %} # unit_of_measurement: "€/kWh" ---- - platform: template sensors: energy_price: friendly_name: energy_price value_template: >- {% set hr = now().hour %} {% if (now().month in [5,6,7,8,9,10]) %} {% if (7 <= hr < 23 ) %} 0.2332 {% else %} 0.1908 {% endif %} {% else %} {% if ( 2 <= hr < 8 ) or ( 15 <= hr < 17 ) %} 0.1908 {% else %} 0.2332 {% endif %} {% endif %} unit_of_measurement: "€/kWh" και αυτό στους αυτοματισμούς - id: Set Peak or Off-peak Tariff alias: Set Peak or Off-peak Tariff trigger: - platform: state entity_id: sensor.energy_peak_offpeak action: - service: select.select_option target: entity_id: - select.daily_energy2 - select.monthly_energy2 - select.air_condtion_daily_energy3 - select.air_condtion_monthly_energy3 data: option: "{{ 'peak' if is_state('sensor.energy_peak_offpeak', 'peak') else 'offpeak' }}" κάτι αντίστοιχο πρέπει να κάνεις Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2022 από userAnon 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AgMa Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, Haldol είπε Έχουμε καμία ιδέα πως να φτιάξω καταγραφή κατανάλωσης ρεύματος (σε ευρώ), αλλά με διαφοροποίηση ημερήσιου και νυχτερινού τιμολογίου; Έχουμε την ενέργεια σε kWh (sensor) όπως εμφανίζεται και στο "Energy", και έχουμε και ένα επιπλέον binary sensor που ενεργοποιείται με το νυχτερινό... μετά καμιά ιδέα; Την κατανάλωση πως την παίρνεις; 1 ώρα πριν, userAnon είπε έχω βρει στο φορουμ του ΗΑ κάτι αντίστοιχο και το έχω προσαρμόσει στα δικά μας δεδομένα - χρειάζεται να αλλάξεις τα δικές σου χρεώσεις ημέρας - νύχτας αυτά μπαίνουν σαν sensor - platform: template sensors: energy_peak_offpeak: friendly_name: peak_offpeak value_template: >- {% set hr = now().hour %} {% if (now().month in [5,6,7,8,9,10]) %} {% if (7 <= hr < 23 ) %} peak {% else %} offpeak {% endif %} {% else %} {% if ( 2 <= hr < 8 ) or ( 15 <= hr < 17 ) %} offpeak {% else %} peak {% endif %} {% endif %} # unit_of_measurement: "€/kWh" ---- - platform: template sensors: energy_price: friendly_name: energy_price value_template: >- {% set hr = now().hour %} {% if (now().month in [5,6,7,8,9,10]) %} {% if (7 <= hr < 23 ) %} 0.2332 {% else %} 0.1908 {% endif %} {% else %} {% if ( 2 <= hr < 8 ) or ( 15 <= hr < 17 ) %} 0.1908 {% else %} 0.2332 {% endif %} {% endif %} unit_of_measurement: "€/kWh" και αυτό στους αυτοματισμούς - id: Set Peak or Off-peak Tariff alias: Set Peak or Off-peak Tariff trigger: - platform: state entity_id: sensor.energy_peak_offpeak action: - service: select.select_option target: entity_id: - select.daily_energy2 - select.monthly_energy2 - select.air_condtion_daily_energy3 - select.air_condtion_monthly_energy3 data: option: "{{ 'peak' if is_state('sensor.energy_peak_offpeak', 'peak') else 'offpeak' }}" κάτι αντίστοιχο πρέπει να κάνεις 0,23€ η kwh; 0,28€ κυμαίνεται στην Κρήτη 🙄 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, AgMa είπε Την κατανάλωση πως την παίρνεις; Shelly 3EM. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, AgMa είπε 0,23€ η kwh; 0,28€ κυμαίνεται στην Κρήτη εξαρτάται από το πρόγραμμα που έχει ο καθένας. προς το παρόν είμαι στο online ΔΕΗ με 0,17 ημέρα + 0,13 βράδυ. Υπάρχουν ακόμα κάποιοι που έχουν το 0,10 της ΔΕΗ από πέρυσι τον Οκτώβριο... Μέχρι πέρυσι τον Μάρτιο είχα πρόγραμμα στην Ελιν με 0,06.. σε σχέση με αυτό είμαι 3 φορές πάνω φέτος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Σήμερα έριξα διάβασμα γι' αυτό που έγραψα παραπάνω. Ακόμα δεν το'χω πετύχει, αλλά το παλεύω! Η σωστή λύση (βάση της κοινότητας του HA) είναι... "Utility Meter" (από Helpers) με διπλό τιμολόγιο (ονομάζεται "tariff") kαι αυτοματισμός που να εναλλάσει το τιμολόγιο, με βάση τους κανόνες που θέλουμε. Μετά απλά προσθέτουμε το entity με το κόστος που δημιουργήσαμε στους μετρητές του "Energy" dashboard. Κι έτσι απλά, στο Energy dashboard, έχουμε πλέον... και ευρώ: Μη δώσετε σημασία στο ποσό διότι είναι "δοκιμαστικό" τιμολόγιο, δεν έκατσα να υπολογίσω την kWh κανονικά, έβαλα random τιμές. 3 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα