Προς το περιεχόμενο

Home Assistant Hassio RPi

Spect~

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

θέλω να βάλω απλό διακόπτη για ηλεκτρικό παντζούρι με shelly 2.5 πίσω. Ποιον μου συστηνεται να πάρω? Ψάχνω για κάποιον που να είναι αισθητικά εντάξει και οικονομικός. Και αν γνωρίζει κάποιος ποια λογική να επιλέξω. Αυτούς που έχουν και κουμπί για stop ή αυτούς που έχουν μόνο πάνω κάτω για να είναι όσο πιο πρακτικός γίνεται στο ΗΑ..

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

13 ώρες πριν, userAnon είπε

Καλησπέρα

θέλω να βάλω απλό διακόπτη για ηλεκτρικό παντζούρι με shelly 2.5 πίσω. Ποιον μου συστηνεται να πάρω? Ψάχνω για κάποιον που να είναι αισθητικά εντάξει και οικονομικός. Και αν γνωρίζει κάποιος ποια λογική να επιλέξω. Αυτούς που έχουν και κουμπί για stop ή αυτούς που έχουν μόνο πάνω κάτω για να είναι όσο πιο πρακτικός γίνεται στο ΗΑ..

Όποιον βγάζει η σειρά διακοπτών που έχεις στο σπίτι. Ή τέλος πάντων όποιον θες!
Εγώ έχω αυτόν:
https://www.se.com/gr/el/product/EPH1300521/asfora-διακόπτης-ρολών-λευκό/

Το μοτέρ του ρολού έχει stop από μόνο του όταν φτάσει στο τέλος.
Η λειτουργία που έχω βάλει στο Shelly είναι πατάω μπουτόν, ξεκινάει και κινείται μέχρι να τερματίσει. Όπου θέλω το ξαναπατάω και σταματάει (άρα δεν χρειάζεται στόπ). Έχει και άλλη λειτουργία που πρέπει να το κρατάς πατημένο για να κινείται, αλλά δεν εξυπηρετεί.
Στo h.a. δεν έχεις θέμα, βγάζει βελάκια πάνω - κάτω και ένα κουμπάκι stop, καθώς και slider που βάζεις το ρολό σε όποια θέση θέλεις αν του έχεις κάνει το καλιμπράρισμα μέσα από το shelly.
Υπόψη κάτι που η shelly δεν το λέει, πάρε και 2 RC Snubber να βάλεις, γιατί εμένα μου έχουν καεί ήδη 2 Shelly 2.5.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Στo h.a. δεν έχεις θέμα, βγάζει βελάκια πάνω - κάτω και ένα κουμπάκι stop, καθώς και slider που βάζεις το ρολό σε όποια θέση θέλεις αν του έχεις κάνει το καλιμπράρισμα μέσα από το shelly.
Υπόψη κάτι που η shelly δεν το λέει, πάρε και 2 RC Snubber να βάλεις, γιατί εμένα μου έχουν καεί ήδη 2 Shelly 2.5

Ευχαριστώ. Αυτό με το RC Snubber δεν το γνώριζα. Τώρα πρέπει να ξαναπαραγγείλω γιατί δεν έχω. Επειδή συνήθως φωνάζω ηλεκτρολόγο (αλλά η αλήθεια είναι ότι έχω βαρεθεί να πληρώνω 30αρια-40αρια) θέλω να προσπαθήσω να το συνδέσω μόνος μου. (Προτιμώ να κάψω κανένα Shelly και να μάθω).Πάντα κλείνω την ασφάλεια στον πίνακα, λογικά δεν θα έχω προβλημα. 

Θα πάρω τα παρακάτω Legrand Valena. Που είναι σαν το δικό σου. Αρχικά θα το συνδέσω χωρίς το Shelly. Me κόκκινο έχω κυκλώσει τις 4 διαθέσιμες οπες για την σύνδεση. Επειδή δεν έχει ενδείξεις, πάνω συνδέω την φάση και τον ουδέτερο και κάτω τις 2 επιστροφές από τα παντζούρια? 

Αν έχεις καμία φωτογραφία από την σύνδεση του Shelly με τα 2 Snubber σε παρακαλώ ανέβασε την, για να καταλάβω πως πρέπει να γίνει η σύνδεση..

image.jpeg.1234d6b51e0d6fe74494215af4bf12dc.jpeg

20220920_104218.jpg

Επεξ/σία από userAnon

• Moderators
9 λεπτά πριν, userAnon είπε

Ευχαριστώ. Αυτό με το RC Snubber δεν το γνώριζα. Τώρα πρέπει να ξαναπαραγγείλω γιατί δεν έχω. Επειδή συνήθως φωνάζω ηλεκτρολόγο (αλλά η αλήθεια είναι ότι έχω βαρεθεί να πληρώνω 30αρια-40αρια) θέλω να προσπαθήσω να το συνδέσω μόνος μου. (Προτιμώ να κάψω κανένα Shelly και να μάθω).Πάντα κλείνω την ασφάλεια στον πίνακα, λογικά δεν θα έχω προβλημα. 

Θα πάρω τα παρακάτω Legrand Valena. Που είναι σαν το δικό σου. Αρχικά θα το συνδέσω χωρίς το Shelly. Me κόκκινο έχω κυκλώσει τις 4 διαθέσιμες οπες για την σύνδεση. Επειδή δεν έχει ενδείξεις, πάνω συνδέω την φάση και τον ουδέτερο και κάτω τις 2 επιστροφές από τα παντζούρια? 

Αν έχεις καμία φωτογραφία από την σύνδεση του Shelly με τα 2 Snubber σε παρακαλώ ανέβασε την, για να καταλάβω πως πρέπει να γίνει η σύνδεση..

spacer.png

• Like 2

19 λεπτά πριν, userAnon είπε

20220920_104218.jpg

31 λεπτά πριν, userAnon είπε

20220920_104218.jpg

Όταν μου κάηκε το 2ο shelly επειδή είχα μείνει με το ρολό ανοιχτό και είχα θέμα ασφάλειας (δεν κλείδωνε η πόρτα), άνοιξα το διακόπτη και το έβγαλα μόνος μου. Δεν είναι τίποτα δύσκολο αλλά ειλικρινά με τόση καλωδίωση μέσα στο στενό κουτί, εγώ τουλάχιστον δεν θα κατάφερνα να τα χωρέσω μέσα πάλι, και θα φωνάξω τον ηλεκτρολόγο όταν μου έρθει το νέο, να το ξαναβάλει - ακόμα πιο δύσκολο με τα rc snubber! Τα rc snubber πάνε παράλληλα με το μοτέρ, γι' αυτό και θες 2 ένα για κάθε κίνηση. Δεν έχω πρόχειρο διάγραμμα, αν βρω χρόνο να φτιάξω ένα, θα ανεβάσω.
Αυτό που μου έχεις ανεβάσει μου φαίνεται λάθος! Πρώτα απ' όλα δεν συνδέεις πουθενά τον ουδέτερο. 2ον έχει κάτι ενδείξεις. Νομίζω συνδέεις πάνω αριστερά την φάση, και κάτω εκεί που είναι τα βελάκια, τις επιστροφές. Αλλά δεν είμαι σίγουρος και αν δεν είσαι κι εσύ, δώσε το 30άρι να είσαι ήσυχος ;)

1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Όταν μου κάηκε το 2ο shelly επειδή είχα μείνει με το ρολό ανοιχτό και είχα θέμα ασφάλειας (δεν κλείδωνε η πόρτα), άνοιξα το διακόπτη και το έβγαλα μόνος μου. Δεν είναι τίποτα δύσκολο αλλά ειλικρινά με τόση καλωδίωση μέσα στο στενό κουτί, εγώ τουλάχιστον δεν θα κατάφερνα να τα χωρέσω μέσα πάλι, και θα φωνάξω τον ηλεκτρολόγο όταν μου έρθει το νέο, να το ξαναβάλει - ακόμα πιο δύσκολο με τα rc snubber! Τα rc snubber πάνε παράλληλα με το μοτέρ, γι' αυτό και θες 2 ένα για κάθε κίνηση. Δεν έχω πρόχειρο διάγραμμα, αν βρω χρόνο να φτιάξω ένα, θα ανεβάσω.
Αυτό που μου έχεις ανεβάσει μου φαίνεται λάθος! Πρώτα απ' όλα δεν συνδέεις πουθενά τον ουδέτερο. 2ον έχει κάτι ενδείξεις. Νομίζω συνδέεις πάνω αριστερά την φάση, και κάτω εκεί που είναι τα βελάκια, τις επιστροφές. Αλλά δεν είμαι σίγουρος και αν δεν είσαι κι εσύ, δώσε το 30άρι να είσαι ήσυχος ;)

Από ότι καταλαβαίνω δεν γλιτώνω τον ηλεκτρολόγο, αλλά θα το παιδέψω λίγο. Το απόγευμα που θα πάω σπίτι θα προσπαθήσω αρχικά να συνδέσω τον διακόπτη όπως λες (χωρίς ουδέτερο) για να έχω παντζούρι. Και θα μελετήσω το Shelly να δω τι γίνεται. Πρόβλημα χώρου δεν νομίζω ότι θα έχω για εκεί είχα έναν αφής wifi και είχε απο την αρχή αρκετό χώρο πίσω.. Θα δούμε. Όταν βάλεις το shelly με τα snubber ανέβασε μια φωτογραφία αν γίνεται να δούμε την σύνδεση. 

Γενικά όμως, ποιος είναι ο λόγος που κάηκαν τα 2 shelly. Γιατί δεν θυμάμαι να έχει αναφερθεί εδώ άλλο τέτοιο περιστατικο.  

• Moderators
3 λεπτά πριν, userAnon είπε

Από ότι καταλαβαίνω δεν γλιτώνω τον ηλεκτρολόγο, αλλά θα το παιδέψω λίγο. Το απόγευμα που θα πάω σπίτι θα προσπαθήσω αρχικά να συνδέσω τον διακόπτη όπως λες (χωρίς ουδέτερο) για να έχω παντζούρι. Και θα μελετήσω το Shelly να δω τι γίνεται. Πρόβλημα χώρου δεν νομίζω ότι θα έχω για εκεί είχα έναν αφής wifi και είχε απο την αρχή αρκετό χώρο πίσω.. Θα δούμε. Όταν βάλεις το shelly με τα snubber ανέβασε μια φωτογραφία αν γίνεται να δούμε την σύνδεση. 

Γενικά όμως, ποιος είναι ο λόγος που κάηκαν τα 2 shelly. Γιατί δεν θυμάμαι να έχει αναφερθεί εδώ άλλο τέτοιο περιστατικο.  

εγω παντως με την φωτογραφια που ανεβασα πριν ειχα φτιαξει το δικο μου χωρις ηλεκτρολογο

16 λεπτά πριν, Spect~ είπε

εγω παντως με την φωτογραφια που ανεβασα πριν ειχα φτιαξει το δικο μου χωρις ηλεκτρολογο

θα τα καλώδια που έχω μόλις πάω σπίτι. Είναι κατανοητό τι πρέπει να γίνει. Πρέπει να δω τι πως θα συνδεθούν τα snubber. Φαντάζομαι δεν έχεις βάλει τέτοια ε? 

Επίσης μπορεί κάποιος να καταλάβει απο την φωτογραφία του διακόπτη που συνδέεται η φάση? Ή είμαι τυφλός (έχω πρεσβυωπία) αλλά δεν βλέπω καμία σήμασνη.. Τι φάση? :) 

Εγώ πάντως αύριο παραλαμβάνω τα παρακάτω,

https://a.aliexpress.com/_mNyHXCg

Από κατανάλωση είναι κομπλέ καθώς το δικό μου μοτέρ έχει κοντά στα 200βαττ, ερώτημα αν θα καταφέρω μέσο local tuya  να το περάσω 

6 λεπτά πριν, Vasilica89 είπε

Από κατανάλωση είναι κομπλέ καθώς το δικό μου μοτέρ έχει κοντά στα 200βαττ, ερώτημα αν θα καταφέρω μέσο local tuya  να το περάσω 

Ίσως να γίνεται. Πάντως προσοχή με το local tuya γιατί το δικό μου έτσι χάλασε. Προσπάθησα να αλλάξω κάποιες παραμέτρους και σταμάτησε να δουλεύει. Δεν μπόρεσα να το επαναφέρω με τίποτα. Είναι σαν να αποθήκευσε τις λάθος παραμέτρους που έστειλα.

57 λεπτά πριν, userAnon είπε

Σου έστειλα μήνυμα όσον αφορά τον λόγο! Αν συνδέσεις τον διακόπτη και δεν δεις ορατές σπίθες από μέσα, πριν τοποθετήσεις τα τελικά καλύμματα, είσαι σε καλό δρόμο!

• Thanks 1

1 ώρα πριν, userAnon είπε

Ίσως να γίνεται. Πάντως προσοχή με το local tuya γιατί το δικό μου έτσι χάλασε. Προσπάθησα να αλλάξω κάποιες παραμέτρους και σταμάτησε να δουλεύει. Δεν μπόρεσα να το επαναφέρω με τίποτα. Είναι σαν να αποθήκευσε τις λάθος παραμέτρους που έστειλα.

Αφού στη ουσία δεν αλλάζεις κάτι,μόνο επιλογή διακόπτη,1 πάνω,1 κάτω κ 1 που σταματάει,έχω παίξει με ένα digoo  με 2 usb για 2 εβδομάδες αλλάζοντας τομέα για να πετύχω το led (όλα τα χρώματα) και δεν το χάλασα 😄

5 ώρες πριν, mechpanos είπε

Αν συνδέσεις τον διακόπτη και δεν δεις ορατές σπίθες από μέσα, πριν τοποθετήσεις τα τελικά καλύμματα, είσαι σε καλό δρόμο!

Αρχικά σύνδεσα το παντζούρι με τον απλό διακόπτη και τουλάχιστον έχουμε παντζούρι :) Το καλό είναι ότι δεν έχει σπίθες κλπ οπότε είμαστε εντάξει και με αυτό. Ο οδηγός του @Spect~ είναι απόλυτα κατανοητός και δεν νομίζω ότι θα έχω προβλημα να τον συνδέσω. Το πρόβλημα είναι να χωρέσει το shelly. Έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή, έχει αρκετό μονοκλωνο καλωδιο και δεν βοηθάει. Μου είπε ο αδελφός μου μήπως το κόψω να το συνδέσω σε κλέμα και από εκεί να φεύγουν "μαλακά" καλωδια προς το shelly και τον διακόπτη αντίστοιχα για να είναι πιο "μανιτζέβελο".. 

Θα δω τις επόμενες ημέρες πως θα πάει αυτό... 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, gorge18 είπε

switch για dc μοτέρ που να μπαίνει και στο Home Assistant εχει τυχει να ψάξει κανεις; 

Πόσα watt το dc μοτέρ & τι τάση;

Επεξ/σία από mechpanos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...