GeG Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 7 λεπτά πριν, thanasis00 είπε Παίζει το low budget kit σε απόθεμα, είναι μαζί με θήκη, τροφοδοτικό, hdmi και sd κάρτα, δηλαδή όλα τα βσικά, και η τιμή του είναι τίμια, για τα έξτρα που δίνει. Έχεις δίκιο, θα παρακολουθω για λίγο εκεί να δω τι αν βγαίνει stock που και που , αν κάποιος έχει εικόνα ας προτεινει κάτι. Κοιτάω για το 8αρι. Ευχαριστώ
than2031995 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δεν αξίζουν τα Rpi τον τελευταίο χρόνο περίπου. Για να έχεις ένα καλό σύστημα θες ένα Rpi, θήκη, τροφοδοτικό, SSD και όχι SD card για αξιοπιστία τα οποία όλα μαζί καταλήγουν 150-180€ (όταν κάποτε έκανε το ίδιο με 100). Αν είναι να δώσεις 180€ χίλιες φορές να δώσεις 200 και να πάρεις ένα mini PC. Δεν χρειάζεται καν να είναι Intel NUC. Είναι και έτσι όλα μαζεμένα σε ένα ωραίο κουτάκι και τελείωνεις. 1
sndev Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 28 λεπτά πριν, than2031995 είπε Δεν αξίζουν τα Rpi τον τελευταίο χρόνο περίπου. Για να έχεις ένα καλό σύστημα θες ένα Rpi, θήκη, τροφοδοτικό, SSD και όχι SD card για αξιοπιστία τα οποία όλα μαζί καταλήγουν 150-180€ (όταν κάποτε έκανε το ίδιο με 100). Αν είναι να δώσεις 180€ χίλιες φορές να δώσεις 200 και να πάρεις ένα mini PC. Δεν χρειάζεται καν να είναι Intel NUC. Είναι και έτσι όλα μαζεμένα σε ένα ωραίο κουτάκι και τελείωνεις. Ssd μαζί με pi κ τα συμπραγκαλα του κάτω από 100; Πότε;;;;; 50 ε ξέρω γω να έκανε μόνο ο ssd
than2031995 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 13 λεπτά πριν, sndev είπε Ssd μαζί με pi κ τα συμπραγκαλα του κάτω από 100; Πότε;;;;; 50 ε ξέρω γω να έκανε μόνο ο ssd Είχα πάρει το Rpi4 4GB σε kit (θήκη, καλώδια HDMI, 32GB μνήμη, τροφοδοτικό, usb sd card reader) 90€ και μετά εντάξει 30 πήγε ο SSD μαζί με case του. Δεν έχω δει ποια RPi4 kit κάτω από 120€ (μη σου πω των 2GB έχει 120)
nik187 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, than2031995 είπε Δεν αξίζουν τα Rpi τον τελευταίο χρόνο περίπου. Για να έχεις ένα καλό σύστημα θες ένα Rpi, θήκη, τροφοδοτικό, SSD και όχι SD card για αξιοπιστία τα οποία όλα μαζί καταλήγουν 150-180€ (όταν κάποτε έκανε το ίδιο με 100). Αν είναι να δώσεις 180€ χίλιες φορές να δώσεις 200 και να πάρεις ένα mini PC. Δεν χρειάζεται καν να είναι Intel NUC. Είναι και έτσι όλα μαζεμένα σε ένα ωραίο κουτάκι και τελείωνεις. Για δώσε κανένα λινκ για το mini pc ;
than2031995 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, nik187 είπε Για δώσε κανένα λινκ για το mini pc ; https://www.facebook.com/marketplace/item/376314714590556/
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 13 ώρες πριν, than2031995 είπε https://www.facebook.com/marketplace/item/376314714590556/ ξερεις βεβαια τι καταναλωση ρευματος εχει ενα τετοιο μηχανημα !! μην κοιταμε μονο ενα δυνατο μηχανημα , αλλα και το τι γινεται παραδίπλα του Αμα θελει μονο 100+watt για το home assistant τοτε καλυτερα να μην ασχοληθεί καθόλου
mechpanos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 16 λεπτά πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε ξερεις βεβαια τι καταναλωση ρευματος εχει ενα τετοιο μηχανημα !! μην κοιταμε μονο ενα δυνατο μηχανημα , αλλα και το τι γινεται παραδίπλα του Αμα θελει μονο 100+watt για το home assistant τοτε καλυτερα να μην ασχοληθεί καθόλου Τα συγκεκριμένα έχουν πολύ μικρές, έχουν cpu laptop!
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 15 λεπτά πριν, mechpanos είπε Τα συγκεκριμένα έχουν πολύ μικρές, έχουν cpu laptop! 60watt σε full load διαβάζω .. δεν ειναι καθολου αμελητεο νούμερο δεν ξερω αν μπορει να μπει σε καποιο netbook με atom cpu που ειναι πολυ φτηνά , αλλα εκει υπαρχει το προβλημα του αν σβησει απο ρευμα δεν υπαρχει τροπος να κανει power on μονο οταν επανέλθει
liakjim Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, NeCrOmAnCeR19 είπε 60watt σε full load διαβάζω .. δεν ειναι καθολου αμελητεο νούμερο δεν ξερω αν μπορει να μπει σε καποιο netbook με atom cpu που ειναι πολυ φτηνά , αλλα εκει υπαρχει το προβλημα του αν σβησει απο ρευμα δεν υπαρχει τροπος να κανει power on μονο οταν επανέλθει Ρελαντί θα παίζει. Άντε 20W . 6 λεπτά πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε 60watt σε full load διαβάζω .. δεν ειναι καθολου αμελητεο νούμερο δεν ξερω αν μπορει να μπει σε καποιο netbook με atom cpu που ειναι πολυ φτηνά , αλλα εκει υπαρχει το προβλημα του αν σβησει απο ρευμα δεν υπαρχει τροπος να κανει power on μονο οταν επανέλθει Είναι πολύ αργός ο atom.
mechpanos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε 60watt σε full load διαβάζω .. δεν ειναι καθολου αμελητεο νούμερο Αυτό που γράφει ο liakjim...το γράφεις και μόνος σου ρε συ, full load...Ξέρεις πολλές εγκαταστάσεις homeassistant, που να απαιτούν full load από έναν i5 επεξεργαστή; Λίγες είναι οι εφαρμογές που μπορεί να απαιτήσουν κάτι τέτοιο, και σε αυτές θα χρειαζόταν ούτως ή άλλως την ισχύ το i5 οπότε ναι, μια χαρά είναι τέτοιου είδους υλοποιήσεις. Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα όντως κάτι πιο low power, αλλά ΟΚ δεν το λες και απαγορευτικό! 1
than2031995 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Στις 2/8/2022 στις 1:39 ΜΜ, NeCrOmAnCeR19 είπε ξερεις βεβαια τι καταναλωση ρευματος εχει ενα τετοιο μηχανημα !! μην κοιταμε μονο ενα δυνατο μηχανημα , αλλα και το τι γινεται παραδίπλα του Αμα θελει μονο 100+watt για το home assistant τοτε καλυτερα να μην ασχοληθεί καθόλου To συγκεκριμένο ή αρκετά παρόμοιο έχει και ένα παιδί στο discord με i5 (Elitedesk G2 mini) νομίζω με full load 65W και του καταναλώνει 8-10W. Πολλοί νομίζουν ότι αυτά καταναλώνουν αλλά αν δεν κάνεις εντατική χρήση δεν καταναλώνουν τίποτα.
gippas Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Στις 6/8/2022 στις 6:27 ΜΜ, than2031995 είπε To συγκεκριμένο ή αρκετά παρόμοιο έχει και ένα παιδί στο discord με i5 (Elitedesk G2 mini) νομίζω με full load 65W και του καταναλώνει 8-10W. Πολλοί νομίζουν ότι αυτά καταναλώνουν αλλά αν δεν κάνεις εντατική χρήση δεν καταναλώνουν τίποτα. FWIW, εγώ έχω το NUC NUC7CJYHN με έναν ταπεινό Celeron και TDP 10W και ο HA πετάει, μαζί με έναν SSD 128 GB δεν πάει πάνω πολύ από από 150 ευρώ το πακέτο
userAnon Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) έχω στο σαλόνι 2 διακόπτες αφης dimmer (tuya). Πρίν λίγο ο ένας βγήκε off. Δεν αναβοσβήνει ούτε από το κουμπιά του.. Έκλεισα το ρεύμα του. Τίποτα. Τον αποσύνδεσα το ξανασύνδεσα τίποτα. Παρατηρω ότι ακούγεται ένα χαμηλός ήχος φσσσ όταν τον συνδέεται το ρεύμα ενώ πριν δεν το έκανε. Τα led του ανάβουν κανονικά αλλά δεν κάνει τίποτα άλλο. Μάλλον πρέπει να τον αλλάξω. Έχετε καμία ιδέα τι άλλο μπορω να κάνω μήπως και αποφύγω την αλλαγή? (θα πρέπει να αλλάξω και τον 2ο) Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2022 από userAnon
Vasilica89 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Καλημέρα σε όλους!!! Έχω γράψει και σε ομάδα του FB αλλά χωρίς επιτυχία,έχω το ερώτημα ειδοποίησης από κουδούνι κάτω,θέλω τα φώτα σας,έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα από συνδέσεις καλωδίου pin gpio,είτε λαμβάνω on off συνέχεια χωρίς delay είτε βάζοντας delay ακόμα κ 10ms δεν έρχεται τίποτα,μπορεί να μου πει κάποιος μήπως τα έχει κάνει,μήπως δεν έχω συνδέσει σωστά τα καλώδια σε esp,πολύμετρο υπάρχει αν χρειαστεί,έχω το.παρακατω σχεδιάγραμμα,το τα ανοίξω πόρτα με ρελέ τά βρήκα ποια καλώδια συνδέονται,οπότε με αυτό είμαστε κομπλέ, ειδοποίηση όμως με τίποτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα