Sixteen Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Καλησπέρα! Έχω την εξής απορία που ίσως ακουστεί χαζή σε μερικούς. Πρίν λίγο άφησα το κινητό μου να φορτίζει(redmi note 4x) και συνέβη μια διακοπή ρεύματος που κόβεται το ρεύμα για 1 δευτερόλεπτο και επανέρχεται(συμβαίνει αρκετά συχνά στην περιοχή μου)και ανησυχώ μήπως υπέστει κάποια ζημιά το κινητό απο την στιγμή που ήταν στην πρίζα εκείνη την στιγμή. Μέχρι στιγμής φαίνεται πως δεν συνέβη κάτι αλλά υπάρχει περίπτωση να υπέστει κάποια βλάβη που θα φανεί μακροπρόθεσμα? Η αν υποστεί υπέρταση μπορεί να "καεί" ακαριαία και απο την στιγμή που δεν συνέβη αυτό δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την συσκευή η την μπαταρία?
saruman123 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Φυσικά και θα πάθει ζημιά. Μπορεί να κάει πλακέτα , μπορεί να καεί η οθόνη, ο φορτιστής. Εγώ έχω ένα προστατευτικό υπέρτασης σούκο σε κάθε ηλεκτρονική/ηλεκτρική συσκευή και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Sixteen Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Καλησπέρα φίλε ευχαριστώ για την απάντηση. Το γνωρίζω οτι υπάρχει περίπτωση σοβαρής ζημειάς απλά η απορία μου είναι αν αυτό γίνεται ακαριαία η μπορεί και να παρουσιαστεί με την πάροδο του χρόνου? Γιατί εμένα λειτουργεί κανονικά και ο φορτιστής και η συσκευή απλά ανησυχώ αν φανεί η ζημιά με τον χρόνο.
GianniSM Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Βασικά δεν θα πάθει, ο ίδιος ο φορτιστής είναι η ασφάλεια του, δεν θα αφήσει το έξτρα ρεύμα να περάσει, το πολύ πολύ να καεί αυτός. Από την στιγμή όμως που δουλεύει μην φοβάσαι.
Sixteen Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Ευχαριστώ GianniSM, οπότε αυτή τη φορά το γλύτωσα μάλλον. Θα προσπαθήσω να πάρω ενα πολύπριζο ασφαλείας ωστόσο για να μην έχω το άγχος κάθε φορά.
markpiros Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Βασικα ναι ειναι πολυ σπανιο να παθει κατι το κινητό Υπαρχουν πολλες ασφαλειες τόσο στον φορτιστή οσο και στο κινητο Αρχικα υπαρχει μια στον ιδιο τον φορτιστη, οποτε αν υπαρξει υπερταση συνηθως ο φορτιστης θα χαλασει και θα (καει) Επισης τοσο στο καλώδιο οσο και στο charging port υπαρχει μια ασφάλεια που προστατευει απο το ιδιο φαινομενο. Και τελος στην πλακτετα υπάρχει αλλη μια ασφαλεια ωστε να μην υπαρξει προβλημα στην μπαταρία και κινδυνος θερμανσης η σε ακραια φαινομενα εκρηξης(βλεπε note 7,οπου απετυχαν και οι 4 ασφαλειες ακομα και η τελευταια στην πλακετα οπου σημειωθηκαν οι εκρήξεις) Γι αυτο πρεπει να χρησιμοποιουμε τους αυθεντικους φορτιστες των κινητων μας η τουλάχιστον αλλους αλλα αξιόπιστους
SeNNinhA Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 2/8/2018 στις 11:30 ΜΜ, Sixteen είπε Ευχαριστώ GianniSM, οπότε αυτή τη φορά το γλύτωσα μάλλον. Θα προσπαθήσω να πάρω ενα πολύπριζο ασφαλείας ωστόσο για να μην έχω το άγχος κάθε φορά. Εαν σε ενδιαφερει πραγματικα η ασφαλεια τοτε να ξερεις οτι τα σωστα πολυμπριζα ασφαλειας ειναι σχετικα ακριβα. Για να εχεις εστω τυπικη προστασια πρεπει ο χρόνος αποκρισης του μηχανισμου να είναι ΜΑΧ<1ns. Αλλιως το ρευμα θα εχει περασει θα σου εχει καψει τις συσκευες και μετα θα το κοψει το πολυμπριζο. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2018 από SeNNinhA
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα