Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, what_if είπε

με ολη αυτη την τοξικοτητα στο υποφορουμ των προσφορων αναρωτιεμαι πως υπαρχει ακομα κοσμος που ανεβαζει προσφορες

δεν φτανει που ο αλλος αφιερωνει χρονο να ανεβασει ενα τοπικ , να περιγραψει το προιον κ να στοιχειοθετησει την προσφορα για να κερδισει η κοινοτητα ,καθεται κ ακουει το μακρυ κ το κοντο του καθενος αμυνομενος για το καλο που εκανε

αμα συνεχιστει η κατασταση δεν θα ανεβαζει κανεις τιποτα

ειδες μια προσφορα που δεν σ αρεσει αδερφε οκ, ποσταρε στο νημα εναλλακτικη ιδιων προδιαγραφων κ καλυτερης τιμης αλλιως μην ποσταρεις

νομιζω πρεπει να το συμφωνησουμε ολοι αυτο μαζι με τον μοντ ,διαφορετικα οι προσφορες θα φθινουν η θα ποσταρουν μονο νεα μελη που δεν εχουν υποστει την τοξικοτητα

Εδώ μέσα ανταλλάσσουμε προσωπικές απόψεις και γνώσεις. Δεν γίνεται να σου εξηγήσει κάποιος τι εστί εσπρέσσο. Η ίδια συζήτηση έχει επαναληφθεί σε thread με μια φθηνή βουλγάρικη καφετιέρα που πουλάει κατά δεκάδες το e-shop. Ψάξε και διάβασε. Η νέα Gaggia Classic 2015, αυτή του ιταλικού Amazon είναι σαφώς καλύτερη στα σημεία από κάτι Krups και Philips των 120-150€, αλλά δεν έιναι ίδια με την παλιά Gaggia Classic στον τρόπο λειτουργίας της και στα επιμέρους εξαρτήματά της. θα έπρεπε να ονομαστεί αλλιώς. Ανταλλακτικά και υποστήριξη από την αντιπροσωπία Eurogat υπάρχει και θα υπάρχει για πολλά χρόνια ακόμα. Τα ανταλλακτικά είναι ακριβά. Το σπορ είναι ακριβό. Είναι σαν τα καλά αμάξια που έχουν ακριβά ανταλλακτικά. Η βιομηχανία καφέ αποφέρει δισεκατομμύρια παγκοσμίως.

Για την Αμερικανική αγορά η Philips συνεχίζει να φτιάχνει και να πουλάει την παλιά Gaggia, ενώ για την Ευρώπη πουλάει αυτό το μοντέλο. Είναι μεγάλη ιστορία. Δεν έχω να αντιπροτείνω κάτι άλλο. Είπα και παραπάνω την άποψή μου.
Αυτή περίπου είναι η τιμή της στο ιταλικό Amazon εδώ και 2 μήνες. 30 Ιουνίου είχε πέσει στα 166€.

gaggia.png

Επεξ/σία από aristarhos
  • Like 1
  • Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, aristarhos είπε

Εδώ μέσα ανταλλάσσουμε προσωπικές απόψεις και γνώσεις. Δεν γίνεται να σου εξηγήσει κάποιος τι εστί εσπρέσσο. Η ίδια συζήτηση έχει επαναληφθεί σε thread με μια φθηνή βουλγάρικη καφετιέρα που πουλάει κατά δεκάδες το e-shop. Ψάξε και διάβασε. Η νέα Gaggia Classic 2015, αυτή του ιταλικού Amazon είναι σαφώς καλύτερη στα σημεία από κάτι Krups και Philips των 120-150€, αλλά δεν έιναι ίδια με την παλιά Gaggia Classic στον τρόπο λειτουργίας της και στα επιμέρους εξαρτήματά της. θα έπρεπε να ονομαστεί αλλιώς. Ανταλλακτικά και υποστήριξη από την αντιπροσωπία Eurogat υπάρχει και θα υπάρχει για πολλά χρόνια ακόμα. Τα ανταλλακτικά είναι ακριβά. Το σπορ είναι ακριβό. Είναι σαν τα καλά αμάξια που έχουν ακριβά ανταλλακτικά. Η βιομηχανία καφέ αποφέρει δισεκατομμύρια παγκοσμίως.

Για την Αμερικανική αγορά η Philips συνεχίζει να φτιάχνει και να πουλάει την παλιά Gaggia, ενώ για την Ευρώπη πουλάει αυτό το μοντέλο. Είναι μεγάλη ιστορία. Δεν έχω να αντιπροτείνω κάτι άλλο. Είπα και παραπάνω την άποψή μου.
Αυτή περίπου είναι η τιμή της στο ιταλικό Amazon εδώ και 2 μήνες. 30 Ιουνίου είχε πέσει στα 166€.

gaggia.png

ενταξει η παλια Gaggia μας τελειωσε, να της κανουμε την κηδεια και θα ερθω στα 40 της....

επι του πρακτεου να μην την παρει καποιος στα 200 ευρω?

να παρει καλυτερα μια krups στα 120?

Αν εχεις καποια πικρια για την Gaggia δεκτον και εδω να συμφωνησουμε 101%, δεν θα βοηθησουμε καποιον με ολα αυτα ομως.

Θα απαξιωσεις μια προσφορα με μια αποδομηση που ειναι αστοχη.

Φαντασου να την παρει καποιος και να πινει καφεδες στη υγεια μας 10 χρονια, και εσυ την βγαζεις μειωμενης αποδοσης.

Εχεις η οχι λαθος?

Και αν θες να εισαι σωστος προτεινε κατι καλυτερο στο ιδιο πεδιο τιμων, αλλιως διυλιζουμε των κωνωψ και δεν λεει... ειναι καλοκαιρι και εχουμε τρελαθει στα αντικουνουπικα!

• Like 3
Δημοσ.

δεν ξερω γιατι παιζει τοσο πωρωση κ ελιτισμος με τις καφετιερες αλλα τεσπα

ποσταρει καποιος μια αξιοπρεπη υποτιθεται εσπρεσιερα στα 200€ κ ο αντιλογος στο τοπικ ειναι καφετιερες απο 40 - 400€ οι οποιες ουτε τον ιδιας ποιοτητας καφε κανουν κ οι τιμες τους απεχουν ετη φωτος

καπου εχουμε ξεφυγει

• Like 2
Δημοσ.

Εγω λοιπον που ξερω απο καφε λεω οτι μια χαρα καφε φτιαχνει για τα λεφτα που κανει αρκει βεβαια να το κατέχεις λιγο το πραμα......

Επισεις το οτι η καινουργια δεν ειναι σαν εργοστασιο μεσα και ειναι πιο απλη δεν σημενει οτι ειναι χειρότερη ποιοτικά.Απλα ο κόσμος πηγε λιγο πιο μπροστα.........................

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tornado είπε

ενταξει η παλια Gaggia μας τελειωσε, να της κανουμε την κηδεια και θα ερθω στα 40 της....

επι του πρακτεου να μην την παρει καποιος στα 200 ευρω?

να παρει καλυτερα μια krups στα 120?

Αν εχεις καποια πικρια για την Gaggia δεκτον και εδω να συμφωνησουμε 101%, δεν θα βοηθησουμε καποιον με ολα αυτα ομως.

Θα απαξιωσεις μια προσφορα με μια αποδομηση που ειναι αστοχη.

Φαντασου να την παρει καποιος και να πινει καφεδες στη υγεια μας 10 χρονια, και εσυ την βγαζεις μειωμενης αποδοσης.

Εχεις η οχι λαθος?

Και αν θες να εισαι σωστος προτεινε κατι καλυτερο στο ιδιο πεδιο τιμων, αλλιως διυλιζουμε των κωνωψ και δεν λεει... ειναι καλοκαιρι και εχουμε τρελαθει στα αντικουνουπικα!

Το νήμα ξεκίνησε γιατι το όνομα Gaggia Classic θεωρείται ό,τι καλύτερο στην κατηγορία σπιτικού εσπρέσσο στα χρήματα αυτά, σύμφωνα με τους «ειδικούς» του καφέ στα παγκόσμια φόρουμ καφέ. Η παλιά Gaggia Classic κόστιζε 260€-300€. Εξέφρασα λοιπόν την άποψή μου πάνω στο θέμα γιατί τουλάχιστον απ' οσα έχω διαβάσει,  αυτό ίσχυε μέχρι το μοντέλο 2015. Το νέο μοντέλο είναι ίδιο μόνο στο ανοξείδωτο «κουτί» του και στο όνομα. Άντε και στα σωληνάκια. Θα έπρεπε να ονομάζεται αλλιώς αλλά για λόγους μάρκετινγκ κράτησαν το όνομα. Δεν έχω πιεί καφέ στο νέο μοντέλο να σου πω τη γνώμη μου. Μπορεί να είναι ίδιος. Εχω δοκιμάσει καφέ από μηχανές κάψουλας και δεν είχαν απολύτως καμμία σχέση. Δεν έχω πιει καφέ από άλλες «φθηνές» καφετιέρες της εγχώριας αγοράς. Αλλά μπορώ να πω πως αν ο καφές δεν «εκχυλιστεί» στη σωστή θερμοκρασία, πίεση και χρόνο, δεν θα είναι σε ποιότητα ίδιος με αυτόν που θα βγει σε μηχανή που διατηρεί σωστή θερμοκρασία και πίεση. Το παρατήρησα ακόμα και στην Gaggia σε καφέ που είχε κοπεί σε λάθος ρυθμίσεις στον μύλο και εκχυλιζόταν σε σύντομο χρόνο. Τώρα πόσο μεγάλη ήταν η διαφορά; Ήταν αξίας 100€ αυτή διαφορά των δύο καφέδων; Εξαρτάται πως το βλέπει κανείς και τι συμβιβασμούς κάνει γενικότερα. Πως τρως σουβλάκι 3€ από ένα σουβλατζίδικο και λες ότι ήταν καλύτερο από άλλα σουβλατζίδικα που έχεις φάει με 2€; Πως τρως ένα καλό παγωτό και λες πως ήταν καλύτερο από το παγωτό του περιπτέρου;
Είχα παλιά Gaggia Baby και Gaggia Classic. Και τα δύο αυτά μοντέλα καταργήθηκαν. Και τα δύο έφτιαχνα την ίδια ποιότητα καφέ. Διάλεγα από καφεκοπτείο την ποικιλία καφέ και έφτιαχνα πολύ καλύτερο καφέ από πολλές καφετέριες. Η διπλή μερίδα εσπρέσσο(14γρ-18γρ) κοστίζει κατά μέσο όρο περίπου 0,25€-0,40€- 0,50€. Σε κάποιες ακριβές καφετέριες καλών περιοχών,  τον καφέ που χρεώνουν 4-4,5€ εγώ θα ντρεπόμουν να τον σερβίρω. Πάντως σίγουρα δεν θα φτιάχνει χάλια καφέ η συγκεκριμένη. Απλά επισήμανα ότι η εν λόγω μηχανή δεν είναι η παλιά καλή δοκιμασμενη Gaggia Classic.

Επεξ/σία από aristarhos
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

το κακό ειναι ότι δινεις ένα σκασμό λεφτά (250) και με δυσκολία θα φτιάξεις καφε. 

Σε καινούργιο και προσιτο είναι μονο η LELIT και ξεκιναει από 350 αν δεν κανω λαθος. 

αλλιως θα πρεπει να στραφει κάποιος σε κατι μεταχειρισμενο.

Για τους μη κατέχοντες το "αθλημα" ο espresso ειναι καφες που παράγεται σε συγκεκριμένης πίεση, θερμοκρασία, με συγκεκριμενη ποσοτητα καφε και παραγόμενο ρόφημα.

Αυτό θελει εργαλείο να το πετύχεις και όχι μπρικια.

Επίσης αν καποιος δεν έχει μύλο η δεν προκειται να αγοράσει ας μην επενδύσει σε καλη μηχανή γιατί ποτέ δεν θα πάρει τον καφέ που μπορεί να δωσει η όποια μηχανη.

• Like 3
Δημοσ.

Σε αυτα τα λεφτα η συγκεκριμενη ειναι μονοδρομος.

Για πιο κατω παμε σε iperespresso καψουλες.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, tornado είπε

νομιζω οτι μερικοι μιλατε ως ασχετοι και δεν παρεξηγω για αυτο αλλα αυτο καταλαβαινω.

Αν πατε για επισκευη μια delonghi, Krups και αλλες ιδιου στυλ, θα σας πουν να την πεταξετε στα σκουπιδια 

γιατι πολυ απλα δεν αναλαμβανουν.

Μια Gaggia εστω και σε μετάλλαξη βερσιον philips θα επισκευαστει και οχι μονο αυτο, αλλα θα βρεθουν φτηνα ανταλλακτικα.

Ειναι εντελως αδικο να υποβαθμιζετε τοσο κατω η συγκεκριμενη μηχανη (πραγματι δειχνει να μην εχει σχεση με την παλια Gaggia)

αλλα να συμπιεζουμε τοσο πολυ την πραγματικοτητα και να λεμε οτι ειναι ισα και ομοια με πχ μια Krups νομιζω οτι απεχει απο την πραγματικότητα.

Αν θελετε σωνει και καλα καλη μηχανη εσπρεσσο, οριστε η λυση

https://www.planetshopping.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=2307

αρκει να αντεχει η τσεπη σας.

Δηλαδή την καλή καφετιέρα την κάνει το service ή το τί καφέ πίνεις από αυτήν. 

Και η Saeco που κάνει τα μισά τον ίδιο χάλια καφέ κάνει με την "Gaggia" και service ίδιο έχει με την "Gaggia" made in Romania και άφθονα και φθηνά ανταλλακτικά ακόμα και στο ίντερνετ. 

Το ότι θα θέλεις τουλάχιστον δύο κουταλιές ζάχαρη για να αντέξεις την πίκρα που σου βγάλει το pressurized  καλαθάκι της  είναι δεδομένο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι γιατί ως γνωστόν οι Ρουμάνικες μηχανές βγάζουν μια πίκρα.

Τώρα εσύ έχεις πιει καφέ από την Gaggia new και μας τα λες αυτά ή μας ανακυκλώνεις τις @@ριες του καθενός "ειδικού" από τα διάφορα καφέ φόρουμ; 

Για να τα ξαναπούμε άλλη μια φορά. Ποστάρισα την προσφορά γιατί πραγματικά η μηχανή το αξίζει σύμφωνα πάντα με το πόσο κοστίζει. Φτιάχνει πραγματικά καλό και αξιοπρεπέστατο καφέ.

Αν κάποιος θέλει να αγοράσει μια μηχανή καφέ ή θα πάει στις οικονομικές λύσεις Saeco, Krupps, Delonghi των 100-150 ευρώ με θυσία στην ποιότητα του τελικού αποτελέσματος, ή θα πάει στις λύσεις των 400-450 ευρώ Lelit, Silvia. Που σαφώς το αποτέλεσμα έχει μεγάλη γευστική και όχι μόνο διαφορά. Το οικονομικό κενό ανάμεσα στις δυο αυτές κατηγορίες μηχανών το καλύπτει η Classic. Και λέω οικονομικό γιατί σαν ποιότητα τελικού αποτελέσματος δεν διαφέρει από τις πιο ακριβές. Γι'αυτό τον λόγο η Classic τόσα χρόνια ήταν μια κατηγορία μόνη της και έγινε θρύλος. Αυτό ως το 2015. Από εκεί και ύστερα διάφορες αλλαγές κυρίως σε κάποια εσωτερικά εξαρτήματα ναι μεν υποβάθμισαν την ποιότητα κατασκευής αλλά όχι στο τελικό αποτέλεσμα του καφέ, τουλάχιστον όχι τόσο τραγικά που τα παρουσιάζουν κάποιοι "ειδήμονες" του είδους. Πάντως εγώ προσκαλώ και προκαλώ οποίον θέλει αν περάσει από το μέρος μου να τον κεράσω καφεδάκι και από την old και από την new, μιας και είναι διαθέσιμες και οι δύο, και αν καταλάβει διαφορά, θα κάτσω να με χε....ρετίσει.

Επεξ/σία από black66.gr
  • Like 2
Δημοσ.

Πωπωπω μερικοί είστε επιστημονες στο θέμα του καφέ....

Διαβάζω και νιώθω ότι εγώ που πίνω ένα ταπεινό freddo cappucino από έξω,είμαι πληβείος μπροστά σας

😛

Το έχετε πάει σε άλλο επιπεδο!!

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, aristarhos είπε

Πάντως σίγουρα δεν θα φτιάχνει χάλια καφέ η συγκεκριμένη. Απλά επισήμανα ότι η εν λόγω μηχανή δεν είναι η παλιά καλή δοκιμασμενη Gaggia Classic.

αφησα το ζουμι του μηνυματος σου και το κομματι το οποιο θα βοηθησει καποιον στην επιλογη η οχι της συγκεκριμενης καφετιερας.

Αν ειμαι χρηστης καθημερινου εσπρεσσο και ψαχνω να βρω μια καφετιερα να φτιαχνει καλο καφε και σκεφτομαι να κανω την υπερβαση των 100 ευρω των υπολοιπων κλασικων τυπου krups το επομενο σκαλοπατι ειναι η καφετιερα του θεματος.

Ειναι νομος οτι αν θες να πιεις καφε αλλης ποιοτητας πρεπει να περπατησεις λιγα σκαλοπατια ακομα (στη τσεπη σου)

2 ώρες πριν, Aprile είπε

Και η Saeco που κάνει τα μισά τον ίδιο χάλια καφέ κάνει με την "Gaggia"

μετα απο αυτο δεν εχει νοημα να συζητησουμε, ειμαι σε αλλη βαση και εσυ εντελως σε αλλο κυμα.

Ακομα και αν τεντωθουμε δεν βλεπω συμπτωσεις....

Ας μου επιτραπει να πιστευω οτι μια saeco ειναι μια μηχανη για αυτους που πινουν καφεδακι μια στο τοσο και οτι βγει

ενω η Gaggia (ακομα και η κουτσουρουμενη) με ενα καλο μυλο που θα παρεις καποια στιγμη θα πιεις καφε της προκοπης.

Θες να σου πω το κρυφο μου ονειρο? να παρω μια LELIT! οκ αλλα δεν θα κανω 2-3 αλλα πραγματα που εχω δρομολογησει και

καλως η οχι υπαρχουν προτεραιοτητες.

Επι του παροντος θα μεινω με την Gaggia Pure που εχω και συντομα θα παρω ενα μυλο Graef και βλεπουμε....

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, black66.gr είπε

Ναι γιατί ως γνωστόν οι Ρουμάνικες μηχανές βγάζουν μια πίκρα.

Τώρα εσύ έχεις πιει καφέ από την Gaggia new και μας τα λες αυτά ή μας ανακυκλώνεις τις @@ριες του καθενός "ειδικού" από τα διάφορα καφέ φόρουμ; 

Για να τα ξαναπούμε άλλη μια φορά. Ποστάρισα την προσφορά γιατί πραγματικά η μηχανή το αξίζει σύμφωνα πάντα με το πόσο κοστίζει. Φτιάχνει πραγματικά καλό και αξιοπρεπέστατο καφέ.

Αν κάποιος θέλει να αγοράσει μια μηχανή καφέ ή θα πάει στις οικονομικές λύσεις Saeco, Krupps, Delonghi των 100-150 ευρώ με θυσία στην ποιότητα του τελικού αποτελέσματος, ή θα πάει στις λύσεις των 400-450 ευρώ Lelit, Silvia. Που σαφώς το αποτέλεσμα έχει μεγάλη γευστική και όχι μόνο διαφορά. Το οικονομικό κενό ανάμεσα στις δυο αυτές κατηγορίες μηχανών το καλύπτει η Classic. Και λέω οικονομικό γιατί σαν ποιότητα τελικού αποτελέσματος δεν διαφέρει από τις πιο ακριβές. Γι'αυτό τον λόγο η Classic τόσα χρόνια ήταν μια κατηγορία μόνη της και έγινε θρύλος. Αυτό ως το 2015. Από εκεί και ύστερα διάφορες αλλαγές κυρίως σε κάποια εσωτερικά εξαρτήματα ναι μεν υποβάθμισαν την ποιότητα κατασκευής αλλά όχι στο τελικό αποτέλεσμα του καφέ, τουλάχιστον όχι τόσο τραγικά που τα παρουσιάζουν κάποιοι "ειδήμονες" του είδους. Πάντως εγώ προσκαλώ και προκαλώ οποίον θέλει αν περάσει από το μέρος μου να τον κεράσω καφεδάκι και από την old και από την new, μιας και είναι διαθέσιμες και οι δύο, και αν καταλάβει διαφορά, θα κάτσω να με χε....ρετίσει.

Οι ρουμάνικες Classic έχουν και την ίδια ποιότητα κατασκευής και τον ίδιο καφέ με τις φτηνιάρικες Krups delonghi Saeco αυτό δεν θέλεις να καταλάβεις. Όποιος περιμένει κάτι καλύτερο στο καφέ από αυτήν δεν θα του φταίνε οι "ειδικοί" αλλά εσύ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Aprile είπε

Οι ρουμάνικες Classic έχουν και την ίδια ποιότητα κατασκευής και τον ίδιο καφέ με τις φτηνιάρικες Krups delonghi Saeco αυτό δεν θέλεις να καταλάβεις. Όποιος περιμένει κάτι καλύτερο στο καφέ από αυτήν δεν θα του φταίνε οι "ειδικοί" αλλά εσύ. 

Εσύ για να επιμένεις τόσο πάει να πει ότι έχεις πιεί καφέ από την "Ρουμάνικη". Που σημαίνει ότι αν έχεις πιεί έναν-δυο καφέδες μόνο και βγήκανε πικροί, μήπως δεν φταίει η μηχανή αλλά κάποιος άλλος παράγοντας; Αλλιώς αν έχεις δοκιμάσει πολλούς διαφορετικούς καφέδες και βγάζουν όλοι την ίδια "ρουμάνικη γεύση" και συνεχίζεις να πίνεις, τότε μάλλον εσύ έχεις το πρόβλημα. Ψάξτε το λίγο, γιατί πολύ πίκρα βγάζεις μωρέ αδερφάκι μου και σε αυτό δεν φταίει η μηχανή. Κοίτα να δεις κατά πρώτον αν δουλεύει σωστά ή να αλλάξεις καφέ μήπως;

....και πρόσεχε μήπως είναι και αυτός Ρουμάνικος.

Επεξ/σία από black66.gr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...