tarantules Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Θέλω να ρωτήσω όσοι έχουν VDSL γραμμή με τηλεφωνία voip στην cosmote πως γίνεται η σύνδεση των τηλεφωνικών συσκευών όταν δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο που βρίσκεται το router. Πχ εγώ στο δωμάτιο που έχω το router δεν έχω τηλεφωνική συσκευή.Έχω όμως σε άλλα 2 δωμάτια που είναι σχετικά απομακρυσμένα.Εκεί πως γίνεται να συνδεθούν για να πάρουν ip τα τηλέφωνα; Ή γίνεται εσωτερικά στην καλωδίωση; Πρέπει να αλλάξω κάτι εγώ στην καλωδίωση ή όχι;
tyf Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Το voip είναι από το ΟΤΕ έως το ρούτερ σου. Εσωτερικά είναι αναλογικό οπότε δεν μπορείς να συνδέσεις ip
tarantules Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Άρα πως θα έχω τηλέφωνο στα άλλα δωμάτια;
NikosKallithea Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Τα ip τηλεφωνα πως προέκυψαν, το voip δεν εχει ip τηλέφωνα απλες τηλεφωνικες συσκευες εχει Θα παρεις μια τηλεφωνικη πορτα απο το ρουτερ σου και θα την στειλεις στο ζευγαρι που παει στην πριζα του δωματίου σου, θα συνδεσης στο δωματιο σου μια οποιαδήποτε συσκευή και τελος Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2018 από NikosKallithea
tarantules Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Το πρόβλημα δεν είναι να έχω τηλέφωνο στο δωμάτιο που είναι το router γιατί εκεί δεν θέλω να έχω.Το πρόβλημα είναι πως θα έχω τηλέφωνο στα άλλα δωμάτια που είναι απομακρυσμένα.Θα παίζουν αν είναι απλά συνδεδεμένα στην τηλεφωνική πρίζα εκεί που βρίσκονται ή χρειάζονται κάτι άλλο;
tarantules Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Αυτό το βίντεο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ρωτάω.
NikosKallithea Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 2 ώρες πριν, tarantules είπε Το πρόβλημα δεν είναι να έχω τηλέφωνο στο δωμάτιο που είναι το router Εγω σου απαντησα πως θα εχει τηλεφωνο στα άλλα δωμάτια Κάνε ενα σχεδιαγραμμα να καταλάβουμε τι θελεις
tarantules Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε Εγω σου απαντησα πως θα εχει τηλεφωνο στα άλλα δωμάτια Κάνε ενα σχεδιαγραμμα να καταλάβουμε τι θελεις Οι τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού είναι 3 τον αριθμό.Η μια είναι στο δωμάτιο που έχω το router και οι άλλες 2 είναι σε σαλόνι και κουζίνα και χρησιμοποιούνται ως τηλέφωνα. Εαν πάω στον ΟΤΕ , λογικά θα με αναγκάσουν να έχω voip τηλεφωνία.Και ρωτάω : Στα 2 δωμάτια που έχω τα τηλέφωνα , θα δουλεύουν κανονικά μέσω voip από τις κανονικές πρίζες του τοίχου όπως τώρα που έχω adsl ή θα πρέπει να τραβήξω εξωτερικό καλώδιο από τη θύρα voip του router στα δωμάτια με τα τηλέφωνα; Πόσο πιο απλά να το θέσω το ερώτημα;
jkoukos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Ανάλογα την εσωτερική εγκατάσταση και τα καλώδια, υπάρχουν 2 τρόποι σύνδεσης. Ο ευκολότερος είναι με επιστροφή της τηλεφωνίας από τον router (μέσω του splitter) προς όλες τις υπόλοιπες πρίζες και υποχρεωτική χρήση φίλτρου πριν από κάθε τηλεφωνική συσκευή και συναγερμό. Όμως δεν είναι η καλύτερη από άποψη βέλτιστου συγχρονισμού, ειδικά σε VDSL λόγω των περισσότερων συχνοτήτων αυτού. Η άλλη λύση είναι να μπει ο router στην 1η πρίζα του σπιτιού κι εκεί να γίνει διαχωρισμός της τηλεφωνίας με χρήση 2πλής πρίζας. Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζονται καθόλου splitter/φίλτρα. 1
NikosKallithea Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Η σωστη λυση ειναι η δευτερη απο αυτες που προτείνει ο jkoukos Αν δεν μπορεις να την εφαρμόσεις παρε 1-2 ασύρματα και τέλος
tarantules Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Απόσο γνωρίζω , στο κουτί έξω από το σπίτι φεύγουν 3 ζευγάρια καλωδίων ,ένα για κάθε πρίζα του σπιτιού.
jkoukos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Αν υπάρχει ελεύθερο ζεύγος από το εξωτερικό κουτί μέχρι την πρίζα που είναι ο router, γίνεται πανεύκολα η κατάλληλη συνδεσμολογία, διαφορετικά όπως είναι τώρα γίνεται με splitter/φίλτρα κι επιστροφή της τηλεφωνίας. Αν δεν υπάρχει ελεύθερο ζεύγος και μπορείς να περάσεις ένα καλώδιο από το κουτί εξωτερικό κουτί μέχρι την πρίζα που είναι ο router, πάλι θα έχεις το ιδανικό.
tarantules Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δεν έχω καταλάβει τι πρέπει να κάνω.Καλώδια δεν μπορώ να περάσω πουθενά.Έχω 3 ζεύγη τα οποία μπαίνουν από ένα σημείο εξωτερικό και διακλαδίζονται εσωτερικά σε 3 διαφορετικά σημεία του σπιτιού.Και τα 3 ζεύγη είναι συνδεδεμένα πάνω στο ζεύγος που έρχεται από τον ΟΤΕ.
jkoukos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Έχεις 3 πρίζες στις οποίες καταλήγει 1 ζεύγος/πρίζα. Αυτό που θα κάνεις είναι: Στην πρίζα του χώρου που θα μπει ο router, συνδέεις ένα Splitter. Η έξοδος DSL του splitter συνδέεται στην είσοδο του router. Η έξοδος PHONE του splitter συνδέεται με μία από τις 2 εξόδους PHONE του router. Στις άλλες 2 πρίζες θα βάλεις από ένα φίλτρο και πάνω σε αυτό θα συνδεθεί η τηλεφωνική συσκευή. Με τον παραπάνω τρόπο θα έχεις Internet από τον router και τηλεφωνία στις άλλες 2 πρίζες, όπως και στην 2η PHONE του router. Όμως δεν είναι η βέλτιστη από θέμα συγχρονισμού. Αν δεν μπορείς να περάσεις άλλο καλώδιο ή δεν υπάρχει τουλάχιστον 1 ελεύθερο ζεύγος από το εξωτερικό κουτί μέχρι την πρίζα που είναι ο router, τότε ξεχνάς την βέλτιστη καλωδίωση και παραμένεις με την παραπάνω συνδεσμολογία. Άλλη λύση/επιλογή δεν υπάρχει. 2
tarantules Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 Οκ.Τώρα έγινε κατανοητό οπότε αναγκαστικά πάω στην 1η λύση μιας και δεν μπορώ να περάσω νέο καλώδιο. Ευχαριστώ και πάλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα