Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

σκέφτομαι να αγοράσω το Surface Pro 4 m3 4GB RAM 128GB SSD. Αξίζει η αγορά του; Επίσης ποια είναι η  γνώμη σας για το Surface Go 128GB?. Θα μου πείτε, τι χρήση θέλω να κάνω.. Web Browsing, Ταινίες, Visual Studio, Office, ελαφρά προγράμματα, σημειώσεις κλπ. Ουσιαστικά η βαρύτατη χρήση θα είναι το Visual Studio. Τι προτείνετε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Για τι λεφτά μιλάμε; Από εκεί εξαρτάται εν πολλοίς η απάντηση. Κατά τα άλλα μιλάμε για το καλύτερο σε αυτήν την κατηγορία, η οποία δεν είναι για πολλούς αλλά για όσους είναι είναι σούπερ.

Μιλάμε όμως επίσης για το παλιό μοντέλο και το μικρή έκδοση της σειράς, άρα κ πάλι επιστρέφουμε στα πόσα χρήματα διαθέτεις κ πόσο το βρίσκεις.

Το Go μόλις κυκλοφόρησε, δεν έχω ιδία άποψη, αλλά θα το σκεφτόμουν σίγουρα εφόσον ήθελα φθηνότερη λύση και 10άρα οθόνη σε Win. Αν αυτό ζητάς, γενικά δείχνει πολύ αξιόλογη, για να είμαι διακριτικός, επιλογή, αλλά πρωτίστως το θέμα είναι αν σε καλύψει. Γτ πχ άλλη δουλειά κάνεις στις 10", άλλη στις 12,5" (μιλάω ως κάτοχος αντίστοιχων μηχανημάτων) αλλά κ άλλα λεφτά, όπως κ σε άλλα λεφτά είναι οι εκάστοτε εναλλακτικές (πχ σε 10αρι τάμπλετ με Win έχεις εναλλακτικές μόνο από κινέζικα όπως το Chuwi που έχω εγώ, σαφώς υποδεέστερα αλλά με τα μισά χρήματα). Αν δώσεις σοβαρό ποσό κι όχι όπως σε ένα πιο απλό τάμπλετ, για δουλειά κτλ κ το βρεις σε καλή τιμή λόγω της κυκλοφορίας εδώ κ πολύ καιρό ήδη της 5ης γενιάς, το Surface Pro 4 θα έδειχνε μία καλή λύση που βολεύει πολλές επιλογές στη μέση.

Δημοσ.
Στις 3/8/2018 στις 1:38 ΜΜ, nikosdet είπε

Για τι λεφτά μιλάμε; Από εκεί εξαρτάται εν πολλοίς η απάντηση. Κατά τα άλλα μιλάμε για το καλύτερο σε αυτήν την κατηγορία, η οποία δεν είναι για πολλούς αλλά για όσους είναι είναι σούπερ.

Μιλάμε όμως επίσης για το παλιό μοντέλο και το μικρή έκδοση της σειράς, άρα κ πάλι επιστρέφουμε στα πόσα χρήματα διαθέτεις κ πόσο το βρίσκεις.

Το Go μόλις κυκλοφόρησε, δεν έχω ιδία άποψη, αλλά θα το σκεφτόμουν σίγουρα εφόσον ήθελα φθηνότερη λύση και 10άρα οθόνη σε Win. Αν αυτό ζητάς, γενικά δείχνει πολύ αξιόλογη, για να είμαι διακριτικός, επιλογή, αλλά πρωτίστως το θέμα είναι αν σε καλύψει. Γτ πχ άλλη δουλειά κάνεις στις 10", άλλη στις 12,5" (μιλάω ως κάτοχος αντίστοιχων μηχανημάτων) αλλά κ άλλα λεφτά, όπως κ σε άλλα λεφτά είναι οι εκάστοτε εναλλακτικές (πχ σε 10αρι τάμπλετ με Win έχεις εναλλακτικές μόνο από κινέζικα όπως το Chuwi που έχω εγώ, σαφώς υποδεέστερα αλλά με τα μισά χρήματα). Αν δώσεις σοβαρό ποσό κι όχι όπως σε ένα πιο απλό τάμπλετ, για δουλειά κτλ κ το βρεις σε καλή τιμή λόγω της κυκλοφορίας εδώ κ πολύ καιρό ήδη της 5ης γενιάς, το Surface Pro 4 θα έδειχνε μία καλή λύση που βολεύει πολλές επιλογές στη μέση.

Surface Pro 4 128GB Intel M CPU 636€

Surface Go 128GB Intel Gold 599€

Φυσικά έχει υποδεέστερη οθόνη αλλά μιας και δεν γνωρίζω την κατηγορία, ρωτάω για τον επεξεργαστή και μόνο γιατί η διαφορά είναι 36€

Δημοσ.

Ο επεξεργαστής του νέου surface go είναι ανάμεσα στον επεξεργαστή του παλιού surface 3 (z8300 νομίζω) και στον m3 του pro4... Πιο κοντά στον m3 όμως ε... Σε single core είναι περίπου σαν n4100,  j5005,  κάπου εκεί... Για όλα τα υπόλοιπα πλην visual studio θα είναι αρκετός. Για το studio δεν έχω ιδέα πόσο θα την παλεύει. Αν δεν είναι το βασικό η φορητότητα εγώ ανάμεσα στα δύο θα πήγαινα στο pro4... Για μένα βέβαια που θέλω όσο πιο φορητό γίνεται σκέφτομαι το καινούργιο... Στα μαθήματά μου στην τάξη με μια σύνδεση στον projector θα είναι μια χαρά για μαθηματικά...πενάκι, one note κλπ...

Δημοσ.

Για τον εν λόγω επεξεργαστή δεν ξέρω πολλά, αν βασιστώ σε όσα είπε τώρα ο φίλος, θα πρότεινα το Pro 4.

Πάντα εξαρτάται από το τι θέλουμε ένα μηχάνημα, πχ η φορητότητα μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας. Προσωπικά όμως, που υπολογίζω τη φορητότητα φουλ καθώς δεν έχω έστω ένα 15αρι λαπτοπ εδώ κ χρόνια, θα πρότεινα το Pro 4. Παραμένει τρελά φορητό και είναι πιο "υπολογιστής" ταυτόχρονα. Έχει 12,3" που είναι τρελά βολικό κ δη σε αναλογία οθόνης που δε σε περιορίζει στη χρήση (εγώ έχω το Asus Transformer 3 Pro, το αντίστοιχο δλδ του Surface Pro 4 (σε πιο πάνω έκδοση) σε 12,6" κ το αισθάνομαι λες κ δουλεύω στο 13,3" παλιό μου λάπτοπ (χονδρικά, περίπου το ίδιο ύψος κ πιο μαζεμένο οριζοντίως). Έχω κι ένα 10άρι Win tablet (Chuwi Hi10 - 10,1" με Atom z8350) κ όσο ευχαριστημενος κι αν είμαι κ πόσο με βολεύει, δε θα τα αξιολογούσα για ίδια χρήση. Δεν τα συγκρίνω ευθέως, το ένα ήταν 1000+ και το άλλο 200 ευρώ, αλλά μιλάω για χρήση λόγω μεγέθους κ χτισίματος κ εν γένει εμπειρίας χρήσης, ίσως βέβαια επηρεάζομαι υποσυνείδητα κ από αυτό; ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ θα πήγαινα στο Pro4, το Go θα το σκεφτόμουν μόνο αν ως μηχάνημα 2 χρονια νεότερα είχα κάποια πολύ ιδιαίτερα συν (πχ δεν ξέρω τι λένε από μπαταρία, καθώς ξέρω πως το Surface Pro (5η γενιά) βελτιώθηκε πολύ σε σχέση με το 4 σε αυτόν τον τομέα). Γενικά όμως λόγω επιπλέον χρήσεων κ (μεγάλης) διαφορετικής εμπειρίας χρήσης, θα έμενα λογικά στην αρχική μου επιλογή κ δη για τόσα χρήματα (που δε θα ήθελα να ρισκάρω να παραπέμπει σε τάμπλετ, που κατά τα άλλα μ'αρέσουν).

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 6/8/2018 στις 9:14 ΠΜ, Plapoutas είπε

Surface Pro 4 128GB Intel M CPU 636€

Surface Go 128GB Intel Gold 599€

Φυσικά έχει υποδεέστερη οθόνη αλλά μιας και δεν γνωρίζω την κατηγορία, ρωτάω για τον επεξεργαστή και μόνο γιατί η διαφορά είναι 36€

Το θέμα είναι ότι το pro που κοιτάς είναι με 4gb ram ενώ το go με 8 gb. Εγω μάλλον δεν θα διάλεγα συσκευή με 4gb και win10.... 

• Like 3
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Darthvader είπε

Το θέμα είναι ότι το pro που κοιτάς είναι με 4gb ram ενώ το go με 8 gb. Εγω μάλλον δεν θα διάλεγα συσκευή με 4gb και win10.... 

Σωστή η παρατήρηση σου, δεν το πρόσεξα καν. 

Δημοσ.

Φιλτατε καλύτερα να μας δώσεις links ακριβώς για τα δύο μηχανήματα που συζητάμε, για να μην γίνουν μπερδέματα στην κουβέντα... Και από μένα no go μηχάνημα με 4gb ram για χρήση windows... Νομίζω ότι πρέπει να ψαχτεις για να δεις πως πάει το visual studio σε έναν n4100 ή σε έναν j5005. Αν βρεις ότι καλυπτεσαι από έναν από αυτούς τότε πιθανότατα θα καλυπτεσαι και από την cpu του surface go... η ριμάδα η intel δεν έβγαλε τον αντικαταστάτη του περυσινου pentium που υπάρχει στο go... Σε όλες τις άλλες μικρές κατηγορίες έκανε καλό leap και δεν έβγαλε ακόμη στην συγκεκριμένη περίπτωση...γκαντεμια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...