Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Και οι δυο παρανομοι είστε, αυτος εβγαλε φλας για προσπεραση και εσυ φλας να περάσεις στο μαγαζι, τρακάρετε δηλαδή δυο αυτοκινητα στο αντίθετο ρεύμα

Πιάσε το αυγό και κουρευτο

Γιατί είναι παράνομοι;; Δεν υπάρχει διαγραμμιση,ανάβει φλας να πάει αριστερά,ο πίσω οφείλει να έχει αποσταση.

Έτσι όπως τα περιγράφει, φταίει ο πίσω οδηγός.Εκτός αν ξεκίνησε προσπέραση ο πίσω πριν ο μπροστά ανάψει φλας για αριστερά.

Άντε να το αποδείξεις.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ αυτό που δε κατάλαβα είναι πως γίνεται να σε χτύπησε με τη δεξιά του μεριά ενώ ήταν πίσω σου κι εσύ έστριβε αριστερά. Κάτι δε μας λες καλά αλλιώς θα είχες πληρωθεί ήδη. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν τα εχει γραψει η τροχαια οπως τα λες θα δικαιωθεις δικαστικως γιατι απλα ηταν απο πισω σου.Σ' αυτα τα δικαστηρια πανε πολλοί ψευδομαρτηρες οποτε να εχεις καλο δικηγορο και το χαρτι της τροχαιας χρειαζονται περνει ομως αρκετο χρονο 2-3 χρονια μεχρι να παρεις λεφτα.

Επεξ/σία από fenrir
Δημοσ.

Mε μια πρώτη ανάγνωση,και εφόσον τα πραγματα ειναι οπως τα λες,όλη η φάση θα κριθεί στο αν ήταν παράνομο να στρίψεις εσύ.Απο αυτα που λες,δε νομίζω να ήταν,άρα φταίει ο προσπερασάκιας.
Αφήνω και αυτό εδώ.
https://www.glavopoulos.com/el/kok-017/

Δημοσ.

Εφ όσον ο προπορευομενος εδωσε σήμα με τα φλάς οτι θα στριψει αριστερα  ο πισω υποχρεούται:
α)Ειτε να σταματήσει.
β)Ειτε να προσπεράσει απο δεξια ,εφ όσον μπορεί.

Μην κολλάτε σε διαγραμμίσεις κτλ.
Ενα προπορευόμενο όχημα ,μπορεί να αλλάξει κατευθυνση ,να σταματήσει κτλ για πολλους λόγους (π.χ αποφυγή ζωου,ανθρωπου ,αντικειμένου) .
Ο πίσω υποχρεούται να τηρεί αποσταση ασφαλείας και να κάνει είτε το α),ειτε το β) που γραφω ποιο πάνω.
Σιγουρα πάντως όχι προσπέραση απο αριστερα που έκανε ο συγκεκριμένος οδηγος.

Δημοσ.

Νομιζω οτι εδω μιλαμε για χτυπημα απο πισω και αρα κατα βασην εχεις δικιο εσυ,αυτο που ισως μενει να διευκρινιστει ειναι αν μπορουσες να στριψεις νομιμα σε αυτο το σημειο

Αν αυτος που σε χτυπησε εχει δωσει καταθεση " περασα το φλας για αλαρμ και γι αυτο πατησα γκαζι" ειναι ηλιθιος

Η προσπεραση την οποια εκτελουσε δεν νομιζω οτι αποδεικνυεται 

Δημοσ.

Τρεχα στο δρόμο τον οποίο ανήκει ο δρόμος. Ρώτα τους πως τον χαρακτηρίζουν. Ζήτα αριθμο πρωτοκόλλου για να είναι επίσημο το έγγραφο. Δες μετά τον ΚΟΚ, τι λεει. Αν δεν ειναι λεωφόρος ή δρόμος ταχείας κυκλοφορίας τότε νόμιμα μπορούσες.

Το φλας δεν αποδεικνύεται. Δεν εχει νομική υπόσταση. Γιατι ειναι ο λογος σου προς τον λογο του.

Εαν μπορουσες να στρίψεις φταίει ξεκάθαρα ο πίσω γιατι δε κρατούσε την απαιτούμενη απόσταση.

Στη περίπτωση όπου απαγορευόταν, φταίτε και οι δυο και εσυ πιο πολύ. Αυτός όπως και να έχει φταίει για το ότι δε κρατούσε απόσταση.

Την τροχαία την κάλεσε κάποιος; Και αν ναι, εσύ ή ο από πίσω;

Σε κάθε περίπτωση αν πάει δικαστικώς βλέπεις λεφτά σε 7 χρόνια. Για ότι πληρώσεις να κρατάς τιμολόγιο αποδείξεις. Θα σου πρότεινα να βάλεις και έναν δικό σου πραγματογνώμονα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι ακριβώς είπε ο άλλος στην κατάθεσή του; Γιατί αν είπε ότι γυάλιζαν τα φλας τότε αυτό είναι υπέρ σου.

Επεξ/σία από 1988panos2171
Δημοσ.

Καταθεση θα εκανε στη τροχαια αν υπηρχε τραυματιας ή αν πηγε στο δικαστηριο. Οπως καταλαβα δε φτασαμε (ακομα) εκει.

Εννοεις τι ειπε στον ανθρωπο της ασφαλιστικής του εταιριας;

Πουθενα κανεις δεν εριξε ευθυνες ή αποποιήθηκε λόγο του φλας. Επισης οπως το ανεφερε μπορει να το "ξε"αναφερει.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, alkis13 είπε

Καταθεση θα εκανε στη τροχαια αν υπηρχε τραυματιας ή αν πηγε στο δικαστηριο. Οπως καταλαβα δε φτασαμε (ακομα) εκει.

Εννοεις τι ειπε στον ανθρωπο της ασφαλιστικής του εταιριας;

Πουθενα κανεις δεν εριξε ευθυνες ή αποποιήθηκε λόγο του φλας. Επισης οπως το ανεφερε μπορει να το "ξε"αναφερει.

Aν έγινε καταγραφή από τροχαία ο καθένας καταθέτει το τι έγινε, εκεί αναφέρομαι. Το ίδιο ισχύει αν έγινε και στις ασφαλιστικές. Αν γράφτηκε δηλαδή ότι δεν είδε τα φλας για το χ,ψ λόγο τότε αλλάζει το πράγμα. Το να ξε αναφέρει κάτι μόνο είς βάρος του θα είναι.

Δημοσ.

Φλας ξεφλας προφανώς και δεν έπρεπε να σε έχει χτυπήσει όντας από πίσω. Είναι υποχρεωμένος να κρατήσει αποστάσεις. 

Το μόνο που θα μπορούσε να πει θα ήταν πως πετάχτηκες με όπισθεν από το στενό, ώστε να φταις εσύ. 

Ως προπορευομενο όχημα μπορείς να ισχυριστεις έκτακτη ανάγκη, αλλά αν επιτρεπόταν η στροφή εκεί, τότε ακόμα καλύτερα είσαι φουλ καλυμμένος. 

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Σχετικά με τις ασφάλειες σε τρακάρισμα. Να ξέρετε Η χειρότερη ασφάλεια είναι η ΑΧΑ, είναι η ΜΟΝΗ που δίνει λεφτά ο κοσμάκης και δεν αποζημιώνονται ούτε στο ελάχιστο. Είχα τράκαρει πριν από 6 χρόνια, βρέθηκα σε κώμα με κρανίο-εγκεφαληκή κάκωση & 5% πιθανότητες επιβίωσης όπου ο κατηγορούμενος ο οποίος με τράκαρε ήταν ασφαλισμένος στην ΑΧΑ. Εκτός ότι εγώ δεν πήρα τίποτα από την αποζημίωση, ο κατηγορούμενος Οχι μόνο δεν καλύφθηκε απ την ασφάλεια του. Πούλησε  απ την τσέπη του ο κατηγορούμενος κάτι ψιχουλα για μένα. Η AXA  δεν έκανε ΤΊΠΟΤΑ. Σήμερα έγινε καραμπόλα στη Ποσειδώνος, 29/9/19, δεν ξέρω Ίσως φανεί και στις ειδήσεις με το απογευματινο δελτίο. Τρακαραμε τουλάχιστον 10 αμάξια το ένα πίσω απ τ άλλο, ήμουν πάλι άτυχη ο πίσω μου να έχει ασφάλεια AXA, αλλά δηλώσαμε, αλλά έγραφε ο ασφαλιστής της AXA του κάναμε παρατήρηση γι αυτό & μας αμφισβητούσε. Για να ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ την οποιαδήποτε αποζημίωση χρειαστεί. Επειδή  αμάξι του πίσω μου ήταν ένα ακριβό & δε φάνηκε Μεγάλη ζημιά απ τη καραμπόλα... δήλωσε οτι το τράκαρα εγώ με τους 3 μπροστά & ο πίσω μου με τους υπόλοιπους πίσω του. Το γράφω ΜΟΝΟ για να ξέρει ο κόσμος τι παίζει, μη κάνουν το λάθος να ασφαλιστούν στην συγκεκριμένη εταιρία. Τσάμπα θα δίνουν τα λεφτακια τους. Τσάμπα θα ταλαιπωρούν και τους τρίτους σε οποιοδήποτε ατύχημα. Ψαξ τε ΚΑΛΑ που θα δίνετε τα λεφτακια σας. 

Δημοσ.

Εαν ο δρομος εχει διπλη διαχωριστική και δεν έχει κενό εκεί που πηγες να στριψεις, τοτε η ευθύνη ειναι δίκη σου,διοτι απαγορεύεται να στρίψεις αριστερά πανω απο την διπλη διαχωριστική. Εαν εχει κενο  εκεί, τότε είσαι καθ'ολα νόμιμος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...