pavloa Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Ψάχνω ένα πρόγραμμα ώστε να μπορώ να μετατρέψω τα σκαναρισμένα έγγραφα (σε μορφή εικόνας) σε pdf. Και επίσης να μπορώ 2-3 σκαναρίσματα να ενώνω σε ένα pdf. Ποιο πολύ θα προτιμούσα κάποια εφαρμογή και όχι κάτι online. Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2018 από pavloa
georgebi1 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 http://www.compulsivecode.com/project_imagetopdf.aspx Χρησιμοποιώ μια παλιότερη εκδοσή του Το κατεβαζεις, το ξεζιπαρεις και το ανοίγεις. Ούτε εγκατάσταση ,ούτε τίποτα απλά πετάς μέσα τις φωτογραφίες
accipio Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Και, επίσης, το IrafnView με το αντίστοιχο plugin.
pavloa Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 8 ώρες πριν, accipio είπε Και, επίσης, το IrafnView με το αντίστοιχο plugin. Το κατέβασα το IRFANVIEW. Ποιο plugin πρέπει να περάσω? Επίσης θα μπορώ 2 εικόνες να τις κάνω σε ένα pdf ?
accipio Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Ανάλογα με την έκδοση του IrfanView που έχεις εγκαταστήσει: Είτε αυτό για την έκδοση 32bit, είτε αυτό για την έκδοση 64bit. Το εκτελείς και κάνεις εγκατάσταση. Μπορείς να ενώσεις πολλές σελίδες σε ένα αρχείο pdf: Options > Multipage images > Create Multipage PDF... (Plugin) > στο παράθυρο που εμφανίζεται σέρνεις και αφήνεις τα αρχεία που θέλεις να ενώσεις (ή πατάς το Add images για να τα εισαγάγεις)· ορίζεις πού θα αποθηκευτεί το αρχείο που θα φτιάξεις· δίνεις ένα όνομα με το οποίο θα αποθηκευτεί· στο Options ορίζεις το βαθμό συμπίεσης (Compression) που θέλεις [γενικός κανόνας: υψηλή συμπίεση = μικρό μέγεθος αρχείου αλλά και χαμηλή ποιότητα, ενώ χαμηλή συμπίεση = μεγάλο μέγεθος αρχείου αλλά και υψηλή ποιότητα]· επίσης ορίζεις τις διαστάσεις του αρχείου pdf. Για να φτιάξεις το pdf, πατάς το Create PDF image.
pavloa Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 2 ώρες πριν, accipio είπε Ανάλογα με την έκδοση του IrfanView που έχεις εγκαταστήσει: Είτε αυτό για την έκδοση 32bit, είτε αυτό για την έκδοση 64bit. Το εκτελείς και κάνεις εγκατάσταση. Μπορείς να ενώσεις πολλές σελίδες σε ένα αρχείο pdf: Options > Multipage images > Create Multipage PDF... (Plugin) > στο παράθυρο που εμφανίζεται σέρνεις και αφήνεις τα αρχεία που θέλεις να ενώσεις (ή πατάς το Add images για να τα εισαγάγεις)· ορίζεις πού θα αποθηκευτεί το αρχείο που θα φτιάξεις· δίνεις ένα όνομα με το οποίο θα αποθηκευτεί· στο Options ορίζεις το βαθμό συμπίεσης (Compression) που θέλεις [γενικός κανόνας: υψηλή συμπίεση = μικρό μέγεθος αρχείου αλλά και χαμηλή ποιότητα, ενώ χαμηλή συμπίεση = μεγάλο μέγεθος αρχείου αλλά και υψηλή ποιότητα]· επίσης ορίζεις τις διαστάσεις του αρχείου pdf. Για να φτιάξεις το pdf, πατάς το Create PDF image. Πολύ βολικό τελικά.. Απλα λίγο με τις ρθυμίσεις..εγώ θέλω να σκανάρω κάποια έγγραφα και να τα αποθυκέυσω σε pdf και αν χρειαστεί να εκτυπωθούν. Στις ρυθμίσεις σελίδας επιλέγω Α4, οι υπόλοιπες ρυθμίσεις τι ακριβώς κάνουν? Τώρα για την ανάλυση για να έχω σχετικά καλή ανάλυση θα το βάλω στο medium ή στο low ? δηλαδή το high θα έχω μικρή ανάλυση? Το άλλο που λέει flat τι είναι? Συγνώμη αν ρωτάω πολλά απλά με τα αγγλικά δεν τα πάω καλά και θέλω να έχω σχετικά καλή ποιότητα.
accipio Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Αν σκοπός σου είναι να εκτυπώσεις, θέλεις καλή ποιότητα, άρα επίλεξε JPEG high quality (80) ή JPEG high quality (95), για έγχρωμες και για γκρίζες σελίδες, και Flate (lossless) για μονόχρωμες. Κάνε κάποιες δοκιμές και δες το αποτέλεσμα και τι σε ικανοποιεί. Οι διαστάσεις που θα έχει το pdf είναι δική σου επιλογή, μπορείς να επιλέξεις Α4 αν αυτό σε βολεύει. Συνήθως εγώ επιλέγω Like image (το μέγεθος των σκαναρισμένων εικόνων). Επίσης αν θέλεις, μπορείς να κάνεις το IrfanView να είναι στα ελληνικά, κατεβάζοντας από εδώ το αντίστοιχο αρχείο που θα το εκτελέσεις με διπλό κλικ.
pavloa Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, accipio είπε Αν σκοπός σου είναι να εκτυπώσεις, θέλεις καλή ποιότητα, άρα επίλεξε JPEG high quality (80) ή JPEG high quality (95), για έγχρωμες και για γκρίζες σελίδες, και Flate (lossless) για μονόχρωμες. Κάνε κάποιες δοκιμές και δες το αποτέλεσμα και τι σε ικανοποιεί. Οι διαστάσεις που θα έχει το pdf είναι δική σου επιλογή, μπορείς να επιλέξεις Α4 αν αυτό σε βολεύει. Συνήθως εγώ επιλέγω Like image (το μέγεθος των σκαναρισμένων εικόνων). Επίσης αν θέλεις, μπορείς να κάνεις το IrfanView να είναι στα ελληνικά, κατεβάζοντας από εδώ το αντίστοιχο αρχείο που θα το εκτελέσεις με διπλό κλικ. Α πολύ ωραία το έκανα στα ελληνικά.. Θα κάνω μερικές δοκιμές και θα συγκρίνω τις ποιότητες.. Ευχαριστώ. 58 λεπτά πριν, accipio είπε Αν σκοπός σου είναι να εκτυπώσεις, θέλεις καλή ποιότητα, άρα επίλεξε JPEG high quality (80) ή JPEG high quality (95), για έγχρωμες και για γκρίζες σελίδες, και Flate (lossless) για μονόχρωμες. Κάνε κάποιες δοκιμές και δες το αποτέλεσμα και τι σε ικανοποιεί. Οι διαστάσεις που θα έχει το pdf είναι δική σου επιλογή, μπορείς να επιλέξεις Α4 αν αυτό σε βολεύει. Συνήθως εγώ επιλέγω Like image (το μέγεθος των σκαναρισμένων εικόνων). Επίσης αν θέλεις, μπορείς να κάνεις το IrfanView να είναι στα ελληνικά, κατεβάζοντας από εδώ το αντίστοιχο αρχείο που θα το εκτελέσεις με διπλό κλικ. Αα και κάτι ακόμη.. πως μπορώ να επεξεργαστώ ένα αρχείο pdf? Και επειδή χρειάστηκε 1-2 φορές να μετατρέψω ένα word σε pdf ή και το αντίστροφο τι πρόγραμμα μπορώ να κατεβάσω? Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2018 από pavloa
accipio Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Για να επεξεργαστείς ένα pdf (εννοώ να κάνεις αλλαγές στο περιεχόμενό του) χρειάζεσαι έναν pdf editor, όπως το Adobe Acrobat Pro ή ανάλογα προγράμματα, τα οποία βέβαια είναι συνήθως εμπορικά. Όμως μπορείς να χρησιμοποιήσεις, δωρεάν, online υπηρεσίες που σου δίνουν τη δυνατότητα για επεξεργασία. Δες αυτή την ιστοσελίδα για κάποιες περαιτέρω πληροφορίες για δωρεάν εφαρμογές, online και μη. Τα παραπάνω ισχύουν αν το pdf είναι true pdf, δηλ. έχει επεξεργάσιμο περιεχόμενο. Αν όμως αποτελείται από σκαναρισμένες/φωτογραφημένες εικόνες, για να το επεξεργαστείς πρέπει προηγουμένως να εξαγάγεις τις σελίδες του ως εικόνες, να επεξεργαστείς τις εικόνες με κάποια εφαρμογή επεξεργασίας εικόνων (σαν π.χ. το IrfanView) και στη συνέχεια να ξαναφτιάξεις το pdf εκ νέου με τις επεξεργασμένες εικόνες. Επίσης έχω διαβάσει ότι με το Word 2013/2016 μπορείς να ανοίξεις και να επεξεργαστείς pdf αρχεία (δεν το έχω δοκιμάσει στη πράξη γιατί έχω την έκδοση 2010). Αν θέλεις να μετατρέψεις αρχείο Word σε pdf, τα Windows 10 έχουν ενσωματωμένη αυτή τη δυνατότητα (αποθήκευση ως pdf μέσα από το Word). Αν χρησιμοποιείς Windows που δεν έχουν τέτοια λειτουργία, αρκεί να εγκαταστήσεις έναν pdf "εκτυπωτή" στο σύστημά σου (σαν π.χ. το doPDF) και θα μπορείς να αποθηκεύεις κάθε αρχείο ως pdf μέσα από το μενού εκτύπωσης κάθε εφαρμογής που σου δίνει δυνατότητα εκτύπωσης. Τέλος, για να μετατρέψεις pdf σε word χρειάζεσαι είτε κάποιον pdf editor, είτε κάποιο πρόγραμμα-μετατροπέα, είτε κάποια online υπηρεσία (υπάρχουν αρκετές τέτοιες, και δωρεάν). Βέβαια το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι αντιγραφή των περιεχομένων του pdf και επικόλληση στο Word, αν μιλάμε για pdf με επεξεργάσιμο κείμενο και χωρίς εικόνες. Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2018 από accipio
pavloa Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, accipio είπε Για να επεξεργαστείς ένα pdf (εννοώ να κάνεις αλλαγές στο περιεχόμενό του) χρειάζεσαι έναν pdf editor, όπως το Adobe Acrobat Pro ή ανάλογα προγράμματα, τα οποία βέβαια είναι συνήθως εμπορικά. Όμως μπορείς να χρησιμοποιήσεις, δωρεάν, online υπηρεσίες που σου δίνουν τη δυνατότητα για επεξεργασία. Δες αυτή την ιστοσελίδα για κάποιες περαιτέρω πληροφορίες για δωρεάν εφαρμογές, online και μη. Τα παραπάνω ισχύουν αν το pdf είναι true pdf, δηλ. έχει επεξεργάσιμο περιεχόμενο. Αν όμως αποτελείται από σκαναρισμένες/φωτογραφημένες εικόνες, για να το επεξεργαστείς πρέπει προηγουμένως να εξαγάγεις τις σελίδες του ως εικόνες, να επεξεργαστείς τις εικόνες με κάποια εφαρμογή επεξεργασίας εικόνων (σαν π.χ. το IrfanView) και στη συνέχεια να ξαναφτιάξεις το pdf εκ νέου με τις επεξεργασμένες εικόνες. Επίσης έχω διαβάσει ότι με το Word 2013/2016 μπορείς να ανοίξεις και να επεξεργαστείς pdf αρχεία (δεν το έχω δοκιμάσει στη πράξη γιατί έχω την έκδοση 2010). Αν θέλεις να μετατρέψεις αρχείο Word σε pdf, τα Windows 10 έχουν ενσωματωμένη αυτή τη δυνατότητα (αποθήκευση ως pdf μέσα από το Word). Αν χρησιμοποιείς Windows που δεν έχουν τέτοια λειτουργία, αρκεί να εγκαταστήσεις έναν pdf "εκτυπωτή" στο σύστημά σου (σαν π.χ. το doPDF) και θα μπορείς να αποθηκεύεις κάθε αρχείο ως pdf μέσα από το μενού εκτύπωσης κάθε εφαρμογής που σου δίνει δυνατότητα εκτύπωσης. Τέλος, για να μετατρέψεις pdf σε word χρειάζεσαι είτε κάποιον pdf editor, είτε κάποιο πρόγραμμα-μετατροπέα, είτε κάποια online υπηρεσία (υπάρχουν αρκετές τέτοιες, και δωρεάν). Βέβαια το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι αντιγραφή των περιεχομένων του pdf και επικόλληση στο Word, αν μιλάμε για pdf με επεξεργάσιμο κείμενο και χωρίς εικόνες. Για την επεξεργασία που έδωσες στο πρωτο link θα τα κοιτάξω ένα ένα για να δω ποιο να με βολέψει. Εχω το libreoffice αλλά δεν ήξερα οτι μπορώ να το κάνω εξαγωγή σε pdf και άνοιξα ένα pdf επεξεργάσιμο και μπορώ να του κάνω διορθώσεις. Τώρα όσον αφορά τις εικόνες αν τις κάνω επεξεργασία με το IrfanView θα φαίνεται οτι είναι πειραγμένο? Τα windos 10 έχω αλλά όταν λες οτι την έχουν ενσωματωμένη αυτη την δυνατότητα που μπορώ να το βρω? Κατέβασα και το dopdf καλό προγραμματάκι φαίνεται.
accipio Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, pavloa είπε Τώρα όσον αφορά τις εικόνες αν τις κάνω επεξεργασία με το IrfanView θα φαίνεται οτι είναι πειραγμένο? Τα windos 10 έχω αλλά όταν λες οτι την έχουν ενσωματωμένη αυτη την δυνατότητα που μπορώ να το βρω? Μάλλον ναι, θα φαίνεται (ένας γνώστης θα το καταλάβει), εκτός αν κάνεις "επαγγελματική" δουλειά, οπότε ίσως περάσει απαρατήρητο. Εξαρτάται από το τι αλλαγές θα κάνεις. Για τη δυνατότητα των Windows 10 να αποθηκεύουν ένα αρχείο ως pdf δες στο παράθυρο "Αποθήκευση ως" ενός προγράμματος για τον "εκτυπωτή" Microsoft Print to PDF. Διάβασε περισσότερα εδώ. Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2018 από accipio
accipio Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 8 ώρες πριν, pavloa είπε Εχω το libreoffice αλλά δεν ήξερα οτι μπορώ να το κάνω εξαγωγή σε pdf και άνοιξα ένα pdf επεξεργάσιμο και μπορώ να του κάνω διορθώσεις. Θυμήθηκα ότι, αφού έχεις εγκατεστημένο το LibreOffice, μπορείς να ανοίξεις και να επεξεργαστείς pdf με το LibreOffice Draw. Εσύ με ποιο πρόγραμμα το άνοιξες;
pavloa Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Στις 3/8/2018 στις 8:21 ΠΜ, accipio είπε Θυμήθηκα ότι, αφού έχεις εγκατεστημένο το LibreOffice, μπορείς να ανοίξεις και να επεξεργαστείς pdf με το LibreOffice Draw. Εσύ με ποιο πρόγραμμα το άνοιξες; Άνοιξα το libreoffice πήγα αρχείο άνοιγμα και επέλεξα το pdf που ήθελα και το άνοιξε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα