Προς το περιεχόμενο

Revolut: Οδηγός επιβίωσης [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τελικά έχω την κάρτα στα χέρια μου και όπως ειπα θα πάω Ρουμανία. Αν για παράδειγμα βάλω 200€ να τα αφήσω σε € η να τα κάνω μετατροπή στο νόμισμα της Ρουμανία? Ή είναι το ίδιο πράμα? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

20 λεπτά πριν, parsifal είπε

Νομίζω ρωτάς το ίδιο πράγμα με τον φίλο εδώ. Διάβασε τις απαντήσεις παρακάτω:

Τέλεια τα διάβασα και κατάλαβα ότι δεν κάνω τίποτα εγώ και την στιγμή της πληρωμής θα γίνεται αυτόματα η μετατροπή από € σε λει. Σωστά μέχρι εδώ? Σε κάποια POS σε ρωτάνε αν θες να πληρώσεις σε € η στο τοπικού νόμισμα και εννοείται πως σε συμφέρει στο τοπικό νόμισμα αλλά κάποιοι υπάλληλοι δεν το λένε και πατάνε ότι θέλουν εκείνοι. Σε αυτή την περίπτωση τι κάνουμε? Τελευταία ερώτηση. Αν θέλω να στείλω από την Πειραιώς λευτα στην Revolut θέλουν 1 εργάσιμη? Πάντως από την Revolut που έστειλα στην Πειραιώς ήρθαν την ίδια μέρα. 

10 ώρες πριν, sheldon_cooper είπε

με την αγγλική μου debit card μια χαρά φορτίζει

Τότε δεν είχε νόημα η ερώτηση που έκανες εφόσον ξέρεις άλλον τρόπο. Το μυαλό όποιου την ακούει πάει στο ότι περίμενες να βάζεις την κάρτα σε ένα ΑΤΜ και να κάνεις κατάθεση μετρητών.  Προφανώς και με τη Γερμανική μου Ν26 φορτίζει μια χαρά και με τη Βουλγάρική μου Leopay. Απλά στην Ελλάδα έχουμε ακόμα capital controls. Δεν είναι πρόβλημα της Revolut είναι πρόβλημα της Ελλάδας και των Ελληνικών καρτών αυτό.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, ThanosR92 είπε

Τέλεια τα διάβασα και κατάλαβα ότι δεν κάνω τίποτα εγώ και την στιγμή της πληρωμής θα γίνεται αυτόματα η μετατροπή από € σε λει. Σωστά μέχρι εδώ? Σε κάποια POS σε ρωτάνε αν θες να πληρώσεις σε € η στο τοπικού νόμισμα και εννοείται πως σε συμφέρει στο τοπικό νόμισμα αλλά κάποιοι υπάλληλοι δεν το λένε και πατάνε ότι θέλουν εκείνοι. Σε αυτή την περίπτωση τι κάνουμε? Τελευταία ερώτηση. Αν θέλω να στείλω από την Πειραιώς λευτα στην Revolut θέλουν 1 εργάσιμη? Πάντως από την Revolut που έστειλα στην Πειραιώς ήρθαν την ίδια μέρα. 

παντα, μα παντα επιλεγουμε να πληρωσουμε στο τοπικο νομισμα και οχι στο νομισμα της καρτας μας. με το DCC παιζονται χοντρα παιχνιδια και ορισμενοι παροχοι POS δινουν μεχρι και % επιστροφη χρηματων στους επιχειρηματιες που βαζουν τους τουριστες να πληρωσουν στο νομισμα της καρτας τους. ορισμενα μαλιστα POS εχουν προεπιλογη τη χρεωση στο νομισμα της καρτα του πελατη.

https://www.forbes.com/sites/geoffreymorrison/2014/07/30/pay-in-local-or-home-currency/#ee8e75c33075

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Τελη Ιανουαριου ληγει η virtual καρτα της revolut που ειχα και ηταν mastercard. Τωρα εβγαλα ακομα μια virtual αλλα ειναι visa. Γιατι αλλαξε; Ειναι προς το καλυτερο αυτη η αλλαγη; Και η φυσικη καρτα της revolut ειναι visa.

Επισης θελω να ρωτησω αν εχει αλλαξει κατι πλεον με τις καταθεσεις μεσω revolut. Θα περνανε στο αφορολογητο; Κατι τετοιο διαβασα για τα εμβασματα.

7 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Τελη Ιανουαριου ληγει η virtual καρτα της revolut που ειχα και ηταν mastercard. Τωρα εβγαλα ακομα μια virtual αλλα ειναι visa. Γιατι αλλαξε; Ειναι προς το καλυτερο αυτη η αλλαγη; Και η φυσικη καρτα της revolut ειναι visa.

Επισης θελω να ρωτησω αν εχει αλλαξει κατι πλεον με τις καταθεσεις μεσω revolut. Θα περνανε στο αφορολογητο; Κατι τετοιο διαβασα για τα εμβασματα.

Επειδή και εμένα λήγει σύντομα, σου ήρθε μήνυμα από τη revolut να την ανανεώσεις ή πληρωσες τα €6?

Ευχαριστώ! 

1 ώρα πριν, minotavros είπε

Επειδή και εμένα λήγει σύντομα, σου ήρθε μήνυμα από τη revolut να την ανανεώσεις ή πληρωσες τα €6?

Ευχαριστώ! 

Η virtual δεν ειχε ποτε χρεωσει, αλλα ουτε η φυσικη εχει χρέωση οταν λήγει

Κανε τον κοπο να διαβάσεις μερικές σελίδες πίσω

8 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Η virtual δεν ειχε ποτε χρεωσει, αλλα ουτε η φυσικη εχει χρέωση οταν λήγει

Κανε τον κοπο να διαβάσεις μερικές σελίδες πίσω

Το ξέρω απλά ρωτάω αν ήρθε με κάποιο τρόπο ειδοποίηση του φίλου 

Να ρωτήσω και γω με την σειρά μου κάτι, είχα Revolut από αρχή cc τελευταία που την ξανά χρησιμοποίησα την πέρασα στο Google Pay και έκανα ανέπαφες συναλλαγές με επιτυχία, τώρα όμως λήγει 31 Ιανουαρίου, η νέα κάρτα που ήρθε δωρεάν είναι Mastercard όμως δεν περνάει στο google pay για ανέπαφες συναλλαγές ξέρει κάποιος γιατί; έχει αλλάξει κάτι στις νέες κάρτες που εκδίδει η Revolut? 

17 ώρες πριν, ThanosR92 είπε

Τελικά έχω την κάρτα στα χέρια μου και όπως ειπα θα πάω Ρουμανία. Αν για παράδειγμα βάλω 200€ να τα αφήσω σε € η να τα κάνω μετατροπή στο νόμισμα της Ρουμανία? Ή είναι το ίδιο πράμα? 

Καλησπέρα @ThanosR92, θα σου πρότεινα πριν την Παρασκευή να κάνεις τα "€" σου σε "Lei" διότι από Παρασκευή βράδυ και ΣΚ η ισοτιμία θα πέσει πρπ 0,50-0,60Lei από την σημερινή ισοτιμία. 

• Confused 1

4 λεπτά πριν, Konstantinos_kol είπε

Καλησπέρα @ThanosR92, θα σου πρότεινα πριν την Παρασκευή να κάνεις τα "€" σου σε "Lei" διότι από Παρασκευή βράδυ και ΣΚ η ισοτιμία θα πέσει πρπ 0,50-0,60Lei από την σημερινή ισοτιμία. 

Από που προκύπτει αυτό;

23 λεπτά πριν, Konstantinos_kol είπε

Καλησπέρα φίλε μου! Όντως αυτό πως το ξέρουμε ?

7 hours ago, minotavros said:

Το ξέρω απλά ρωτάω αν ήρθε με κάποιο τρόπο ειδοποίηση του φίλου 

Ειδοποιηση στην εφαρμογη. Για την virtual μιλαω. Ηδη εχω κανει καινουρια και εχω και την παλια μεχρι να ληξει. Εξαλλου ολες οι καρτες μοιραζονται τα ιδια λεφτα!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...