NikosKallithea Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου 1 ώρα πριν, nk9 είπε Αυτό ήξερα και εγώ. Αλλά με μπέρδεψε ο φίλος, ο οποίος επέμενε πως πρέπει να μεταφέρω χρήματα στον σέρβικο λογαριασμό. Σε ευχαριστώ. Δεν χρειαζόταν ουτε ο σέρβικος λογαριασμός που ανοιξε 1
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου 4 ώρες πριν, nk9 είπε Καλησπέρα. Να επιβεβαιώσω το παρακάτω (καθώς ενας φίλος σήμερα μου τα είπε αλλιώς και με έμπλεξε)... Θα δώσω την Revolut σε συγγενικό μου πρόσωπο, που θα πάει ταξίδι στην Σερβία. Πέραν του λογαριασμού σε ευρώ (ελληνικό), έχω δημιουργήσει και λογαριασμο σε σερβικό δηνάριο. Έχω τροφοδοτήσει με χρήματα των λογαριασμό με τα ευρώ. Για να χρησιμοποιήσει λοιπόν ο συγγενης μου την κάρτα στη Σερβία και να πληρώσει στο τοπικό νόμισμα, δίχως φυσικά να πληρώσει χρήματα για μετατροπή συναλλάγματος, θα πρέπει να βάλω χρήματα στο λογαριασμό που είναι σε σερβικο δηνάριο ή ειμαι κομπλέ με τα χρήματα πού βρίσκονται στον ελληνικό λογαριασμό των ευρώ; Τα έχεις σε ευρώ και δεν σκας καθόλου,όσα θέλει θα τραβήξει.Και το σουκού που έχει παραπάνω χρέωση πόσα θα χαλάσει για να αξίζει να ασχοληθείς; Απλά να είσαι σίγουρος ότι έχεις απενεργοποιήσει το location based security της κάρτας ώστε να μην βλέπει άλλη τοποθεσία στο κινητό και άλλη στην συναλλαγή. 3
nk9 Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Τα έχεις σε ευρώ και δεν σκας καθόλου,όσα θέλει θα τραβήξει.Και το σουκού που έχει παραπάνω χρέωση πόσα θα χαλάσει για να αξίζει να ασχοληθείς; Απλά να είσαι σίγουρος ότι έχεις απενεργοποιήσει το location based security της κάρτας ώστε να μην βλέπει άλλη τοποθεσία στο κινητό και άλλη στην συναλλαγή. Αυτό είναι στις ρυθμίσεις της κάρτας; Update: Το βρήκα και ήταν ήδη απενεργοποιημένο. Επεξ/σία 9 Απριλίου από nk9 1
ΓΙΩΡΓΟΣ-2 Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 12 ώρες πριν, l3ft3r1s είπε Μπορεί να πληρώνει και να τα τραβάει κατευθείαν από το λογαριασμό Ευρώ. Προμήθειες σε αυτή την περίπτωση θα κρατήσει μόνο για ΣΚ, 1% (για την ακρίβεια απόγευμα Παρασκευής έως απόγευμα Κυριακής). Δεν ξέρω αν ισχύει το βάζω για να βοηθήσω, αν κάποιος γνωρίζει κάτι άλλο ας με διορθώσει. Σύμφωνα με την πολιτική της Revolut, η προμήθεια 1% για τις μετατροπές νομισμάτων ισχύει κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ξεκινώντας από το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα Νέας Υόρκης ή περίπου 5 μ.μ. EST) και καταλήγει το απόγευμα της Κυριακής (πάλι ώρα Νέας Υόρκης). Αυτό σημαίνει πως για την Ελλάδα, λόγω ζώνης ώρας (GMT+3), η χρεωστική προμήθεια ξεκινά ξημερώματα Σαββάτου (μετά τις 12 π.μ.) και διαρκεί έως τα ξημερώματα Δευτέρας 1
nk9 Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, ΓΙΩΡΓΟΣ-2 είπε Δεν ξέρω αν ισχύει το βάζω για να βοηθήσω, αν κάποιος γνωρίζει κάτι άλλο ας με διορθώσει. Σύμφωνα με την πολιτική της Revolut, η προμήθεια 1% για τις μετατροπές νομισμάτων ισχύει κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ξεκινώντας από το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα Νέας Υόρκης ή περίπου 5 μ.μ. EST) και καταλήγει το απόγευμα της Κυριακής (πάλι ώρα Νέας Υόρκης). Αυτό σημαίνει πως για την Ελλάδα, λόγω ζώνης ώρας (GMT+3), η χρεωστική προμήθεια ξεκινά ξημερώματα Σαββάτου (μετά τις 12 π.μ.) και διαρκεί έως τα ξημερώματα Δευτέρας Εαν ισχύει, είναι ενδιαφέρον. Επεξ/σία 10 Απριλίου από nk9
nk9 Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου Καλημέρα. Όπως έχω ξαναγράψει, πέραν του λογαριασμού της revolut σε ευρώ, έχω δημιουργήσει άλλους τρεις (προφανώς δίχως λόγο!!!) σε άλλα νομίσματα. Προ ημερών έκανα μία πληρωμή σε ένα από αυτά τα νομίσματα και χθες μου έκαναν refund. Όταν είχα κάνει την πληρωμή, τα χρήματα αφαιρέθηκαν από τον λογαριασμό σε ευρώ και μετατράπηκαν στο άλλο νόμισμα. Τώρα που μου έκαναν την επιστροφή είδα όπως τα χρήματα μπήκαν απευθείας στο λογαριασμό του συγκεκριμένου νομίσματος (και όχι στον κύριο που είναι σε ευρώ). Αυτά τώρα πώς μπορώ να τα δαπανήσω; Θα πρέπει να κάνω κάποια αγορά στο συγκεκριμένο νόμισμα και έτσι θα αφαιρεθούν πρώτα αυτά; Ή μήπως θα τραβήξει από αυτά (ασχέτως νομίσματος αγοράς) όταν εξαντληθούν τα χρήματα στον κύριο λογαριασμό με τα ευρώ;
Billator Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, nk9 είπε Αυτά τώρα πώς μπορώ να τα δαπανήσω; Είτε τα αφήνεις έτσι και θα γίνει αυτόματη μετατροπή κάποια στιγμή όταν αγοράσεις κάτι ή τα μετατρέπεις σε ευρώ. Το refund γίνεται στο νόμισμα πληρωμής, δεν στα γυρίζουν σε ευρώ σε πιθανό Refund αυτόματα γιατί ΔΕΝ έχουν την ίδια αξία με την στιγμή της αγορά. Μόνο σε περίπτωση αποδέσμευσης αν πλήρωσες με ευρώ κάτι πχ σε δολάρια θα σου γυρίσει πάλι σε ευρώ. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα πνίγεσαι χωρίς λόγο, μετέτρεψε τα απλά σε ευρώ αν αγχώνεσαι. Επεξ/σία 12 Απριλίου από Billator 2
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου 32 λεπτά πριν, nk9 είπε Καλημέρα. Όπως έχω ξαναγράψει, πέραν του λογαριασμού της revolut σε ευρώ, έχω δημιουργήσει άλλους τρεις (προφανώς δίχως λόγο!!!) σε άλλα νομίσματα. Προ ημερών έκανα μία πληρωμή σε ένα από αυτά τα νομίσματα και χθες μου έκαναν refund. Όταν είχα κάνει την πληρωμή, τα χρήματα αφαιρέθηκαν από τον λογαριασμό σε ευρώ και μετατράπηκαν στο άλλο νόμισμα. Τώρα που μου έκαναν την επιστροφή είδα όπως τα χρήματα μπήκαν απευθείας στο λογαριασμό του συγκεκριμένου νομίσματος (και όχι στον κύριο που είναι σε ευρώ). Αυτά τώρα πώς μπορώ να τα δαπανήσω; Θα πρέπει να κάνω κάποια αγορά στο συγκεκριμένο νόμισμα και έτσι θα αφαιρεθούν πρώτα αυτά; Ή μήπως θα τραβήξει από αυτά (ασχέτως νομίσματος αγοράς) όταν εξαντληθούν τα χρήματα στον κύριο λογαριασμό με τα ευρώ; αλλαξε τα σε ευρώ.Δεν θέλει καν σκέψη. 1
nk9 Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου 12 λεπτά πριν, Billator είπε Είτε τα αφήνεις έτσι και θα γίνει αυτόματη μετατροπή κάποια στιγμή όταν αγοράσεις κάτι ή τα μετατρέπεις σε ευρώ. Το refund γίνεται στο νόμισμα πληρωμής, δεν στα γυρίζουν σε ευρώ σε πιθανό Refund αυτόματα γιατί ΔΕΝ έχουν την ίδια αξία με την στιγμή της αγορά. Μόνο σε περίπτωση αποδέσμευσης αν πλήρωσες με ευρώ κάτι πχ σε δολάρια θα σου γυρίσει πάλι σε ευρώ. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα πνίγεσαι χωρίς λόγο, μετέτρεψε τα απλά σε ευρώ αν αγχώνεσαι. Δεν αγχώνομαι αδερφέ. Ρωτάω διότι δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με την Revolut και μου διαφεύγουν χρηστικές λεπτομέρειες της λειτουργίας της. 1
Billator Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου (επεξεργασμένο) Δεν αφορά όλους ακόμα αλλά μια αρχή είναι και αυτό 🙂 Πλέον για τους συνδρομητές Metal / Ultra (στους Ultra πρέπει να ισχύει εδώ και καιρό) δεν υπάρχουν χρεώσεις ισοτιμίας το ΣΚ. Επεξ/σία 23 Απριλίου από Billator
panteraGGR Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Να κάνω μια ερώτηση όσο αφορά φορολογικά το πως δηλώνεις τα έξοδα της REVOLUT. Ο λογιστής μου πρέπει να δηλώσει ότι βλέπει εισροές εκροές στην κατάσταση που σου στέλνεις? Τι θέλω να πω: Πχ εγώ σημείωσα μόνο τις πληρωμές προς εμπόρους δηλαδή μαγαζιά κτλ δεν σημείωσα τις αποστολές χρημάτων πχ προς τη σύζυγο.Διότι δεν είναι έξοδο κανονικά. Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει? EDIT: Ούτε επίσης τα revpoints σημείωσα σαν έξοδα που ήταν ανοιχτά Επεξ/σία 30 Απριλίου από panteraGGR
asdfnikos Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 5 ώρες πριν, panteraGGR είπε Καλησπέρα. Να κάνω μια ερώτηση όσο αφορά φορολογικά το πως δηλώνεις τα έξοδα της REVOLUT. Ο λογιστής μου πρέπει να δηλώσει ότι βλέπει εισροές εκροές στην κατάσταση που σου στέλνεις? Τι θέλω να πω: Πχ εγώ σημείωσα μόνο τις πληρωμές προς εμπόρους δηλαδή μαγαζιά κτλ δεν σημείωσα τις αποστολές χρημάτων πχ προς τη σύζυγο.Διότι δεν είναι έξοδο κανονικά. Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει? EDIT: Ούτε επίσης τα revpoints σημείωσα σαν έξοδα που ήταν ανοιχτά πληρωμές σε εμπόρους καταγράφουμε αν αναφέρεσαι στον κωδικό 049 ( για δαπάνες απο ηλεκτρονικά μέσα)
Natashaky Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Καλησπέρα παιδιά. Μια ερώτηση να κάνω κι αν μπορεί κάποιος που το έχει κάνει να μου απαντήσει. Έχω κάποια χρήματα στο ευέλικτο κεφάλαιο της revolut και θέλω να τα αποσύρω όλα. Γνωρίζει κάποιος να μου πει 1) Εάν έχει χρεώσεις 2) Εάν η μεταφορά γίνεται άμεσα στον ατομικό μου λογαριασμό της revolut 3) Πως μπορώ να τα στείλω στην ελληνική τράπεζα με ασφάλεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα