Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

παλικάρια επειδή δεν είναι δικό μου το θέμα και το μοιράζουμε δια 5 αλλά το πληρώνω εγώ αν ειναι να τους λεω οτι εχει 2,5€ και να πρέπει να μου στείλουν 3+ δεν ξέρω τι πρόβλημα μπορεί να έχουν μετά.

προσπαθώ να βρω μια λύση καθώς θα έχω την εξής ερώτηση: ναι οκ εμείς τι να σου στείλουμε τότε; να τους λεω να το υπολογίζουν μόνοι τους κάθε 1 του μήνα που θα γίνεται η χρέωση αναλόγως τις ισοτιμίες;

οι καλοι λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Ελπίζω τα δικά σας προβλήματα να ειναι αν θα πάρετε το Μ4 η το GT3 RS φέτος.😅

Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Μιλάμε για "fees" τύπου 0,01-0,03 του ευρώ (και αν) για τα ποσά που σε ενδιαφέρουν. Αν τα καλύψεις x5 (στην περίπτωση που ΟΛΟΙ θα σου στέλνουν σε άλλα νομίσματα) άντε και να μπεις 0,05€-0.15€ μέσα σε κάθε πληρωμή και αν. 

Από την άλλη μέσω Revolut ο καθένας μπορεί να σου στέλνει το ποσό κατευθείαν σε ευρώ. Νομίζω it's ok.

Θα σου στέλνουν πάντα το αντίτιμο σε ευρώ και δεν θα χάνεις ούτε cents, αυτό είναι και το σωστό από πλευράς τους. Χωρίς να μπλέκεις εσύ με ισοτιμίες. 

Επεξ/σία από Billator
  • Like 1
  • Απαντ. 11,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

παλικάρια επειδή δεν είναι δικό μου το θέμα και το μοιράζουμε δια 5 αλλά το πληρώνω εγώ αν ειναι να τους λεω οτι εχει 2,5€ και να πρέπει να μου στείλουν 3+ δεν ξέρω τι πρόβλημα μπορεί να έχουν μετά.

προσπαθώ να βρω μια λύση καθώς θα έχω την εξής ερώτηση: ναι οκ εμείς τι να σου στείλουμε τότε; να τους λεω να το υπολογίζουν μόνοι τους κάθε 1 του μήνα που θα γίνεται η χρέωση αναλόγως τις ισοτιμίες;

Σε ευρώ δεν θα πληρώνεις;Θα σου στέλνουν ευρώ και τέλος.

Αφού δεν μπορείτε να χωρίσετε δυο γαϊδάρων άχυρο......

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

Τους λες απλά να σου στείλουν τόσα ευρώ, και άσε τις ισοτιμίες να τις ψάξουν μόνοι τους. Τους λες ότι εσύ πληρώνεις σε ευρώ, όχι σε άλλα νομίσματα, και να κάνουν αυτοί την μετατροπή από το δικό τους νόμισμα. Το ότι ένας φίλος σου μετακόμισε σε χώρα που δεν έχει ευρώ είναι δικό του πρόβλημα, όχι δικό σου, και φαντάζομαι ότι είναι ενήλικας με κριτική ικανότητα, αν του πεις ότι υπάρχει προμήθεια για το συνάλλαγμα θα καταλάβει.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, Xristaras12 said:

Δεν μπορώ να καταλάβω το πρόβλημά σου. Αυτός που είναι στην Ελβετία (όπως σου έγραψαν ήδη όλοι) μπορεί να σου στείλει τα λεφτά σε ευρώ απευθείας και να έχει αυτός τη χασούρα που λες (ή το κέρδος αντίστοιχα). Εσύ ζήτα 2,5€ και δε θα έχεις κανένα θέμα.

Επεξ/σία από djuan1988
  • Like 1
Δημοσ.

Μια μικρή βοήθεια. 

Η virtual κάρτα χρησιμοποιειται σε pos/φυσικά καταστήματα εξωτερικού; (δεν προλαβαίνω να έχω κάρτα σε φυσική μορφή) 

Με συγχωρείτε αν έχει ήδη απαντηθεί... 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Kwkats είπε

Μια μικρή βοήθεια. 

Η virtual κάρτα χρησιμοποιειται σε pos/φυσικά καταστήματα εξωτερικού; (δεν προλαβαίνω να έχω κάρτα σε φυσική μορφή) 

Με συγχωρείτε αν έχει ήδη απαντηθεί... 

Την βάζεις στο κινητό για  pos και είσαι οκ.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την Revo την χρησιμοποιώ για πάγια εντολή για να μην μας χρεώνουν οι πάροχοι ενέργειας την γνωστή εγγύηση. Δεν έχω σχεδόν ποτέ λεφτά εκεί αλλά ετυχε να μου βάλει η μητέρα μου και δεν πρόλαβα να τα τραβήξω και τα τράβηξε μια πάγια εντολή για έναντι λογαριασμό με υπερβολικές kw (τόσες καίει όλο τον χρόνο γιατί το σπίτι είναι κλειστό)

Πώς μπορώ να ακύρωσω την πάγια εντολή πριν εκτελεστεί και μπλέξω με τον πάροχο ενέργειας και του ζητάω να μου επιστρέψει το ποσό του εναντί λογαριασμού;

Γράφει pending will be automatically reverted on 6 December if unclaimed by merchant.

Problem with this pending payment?

Έχει 2 επιλογές αλλά καμία δεν είναι αυτό που θέλω.

IMG_20241128_001213.jpg

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
11 ώρες πριν, prefuse είπε

Την Revo την χρησιμοποιώ για πάγια εντολή για να μην μας χρεώνουν οι πάροχοι ενέργειας την γνωστή εγγύηση. Δεν έχω σχεδόν ποτέ λεφτά εκεί αλλά ετυχε να μου βάλει η μητέρα μου και δεν πρόλαβα να τα τραβήξω και τα τράβηξε μια πάγια εντολή για έναντι λογαριασμό με υπερβολικές kw (τόσες καίει όλο τον χρόνο γιατί το σπίτι είναι κλειστό)

Το καλύτερο είναι να έχεις βγάλει μία κάρτα με συγκεκριμένο όριο χρήσης, οπότε δεν μπορείς να την "πατήσεις" έτσι.
Και αν θες φτιάξε πολλές τέτοιες κάρτες, πχ άλλη για λογαριασμούς, άλλη για subscriptions κλπ και έτσι δεν θα την πατήσεις ξανά ποτέ.

Επίσης στο στάδιο εκκαθάρισης που είσαι τώρα δεν μπορείς να κάνεις καμία κίνηση, μπορείς να κάνεις charge back (που λογικά δεν θα το κερδίσεις) μετά τις 6 Δεκεμβρίου. 

• Like 1
Δημοσ.
14 hours ago, prefuse said:

Πώς μπορώ να ακύρωσω την πάγια εντολή πριν εκτελεστεί και μπλέξω με τον πάροχο ενέργειας και του ζητάω να μου επιστρέψει το ποσό του εναντί λογαριασμού;

Γράφει pending will be automatically reverted on 6 December if unclaimed by merchant.

Problem with this pending payment?

Έχει 2 επιλογές αλλά καμία δεν είναι αυτό που θέλω.

IMG_20241128_001213.jpg

Πάνω σε αυτό θέλω να ρωτήσω κάτι εγώ. Είχα και εγώ έναν πολύ ανεβασμένο έναντι το καλοκαίρι για 2 μήνες τους οποίους έλειπα από το σπίτι τελείως. Θα μπορούσα να μην το πληρώσω και να περιμένω τον εκκαθαριστικό μια και καλή; Τι γίνεται με την μηνιαία διαφορά τιμής; Πχ για τους μήνες Αύγουστο Σεπτέμβρη η τιμή ήταν άλλη από ότι θα είναι για Οκτώβρη Νοέμβρη που θα βγει ο εκκαθαριστικός. Οι kwh κάηκαν το τελευταίο δίμηνο αλλά χρεωθηκαν έναντι (υπέρογκες) το πρώτο. Αν ξέρεις, στείλε μου πμ 

• Haha 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, giannis808 είπε

Πάνω σε αυτό θέλω να ρωτήσω κάτι εγώ. Είχα και εγώ έναν πολύ ανεβασμένο έναντι το καλοκαίρι για 2 μήνες τους οποίους έλειπα από το σπίτι τελείως. Θα μπορούσα να μην το πληρώσω και να περιμένω τον εκκαθαριστικό μια και καλή; Τι γίνεται με την μηνιαία διαφορά τιμής; Πχ για τους μήνες Αύγουστο Σεπτέμβρη η τιμή ήταν άλλη από ότι θα είναι για Οκτώβρη Νοέμβρη που θα βγει ο εκκαθαριστικός. Οι kwh κάηκαν το τελευταίο δίμηνο αλλά χρεωθηκαν έναντι (υπέρογκες) το πρώτο. Αν ξέρεις, στείλε μου πμ 

Αυτο τωρα τι σχέση έχει με την ρεβο

Άνοιξε ενα αλλο θετα και ρώτα 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θέλουμε να αγοράσουμε κάτι που είναι σε δολλάρια, ο οικονομικότερος τρόπος ειναι να βάλουμε κατευθείαν τα στοιχεία της revolut κάρτας;

Είδα μπορούμε από το watchlist να κάνουμε buy $ και μετά να κάνουμε την πληρωμή από την κάρτα της Revo με το ίδιο νόμισμα αλλά δεν γνωρίζω αν έχουμε κάποιο κέρδος ή ειναι το ίδιο με τον πρώτο τρόπο πληρωμής που ανέφερα.

Μια φορά που χρειάστηκε να αγοράσω σε ξένο νόμισμα, είχα βάλει απευθείας τα στοιχεία της revolut κάρτας αλλά ίσως υπάρχει καλύτερη ισοτιμία με άλλο τρόπο. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι τα σαββατοκύριακα που είναι κλειστά τα χρηματιστήρια, είναι προτιμότερο να αποφεύγονται οι αγορές σε άλλο νόμισμα.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
2 ώρες πριν, prefuse είπε

Αν θέλουμε να αγοράσουμε κάτι που είναι σε δολλάρια, ο οικονομικότερος τρόπος ειναι να βάλουμε κατευθείαν τα στοιχεία της revolut κάρτας;

Είδα μπορούμε από το watchlist να κάνουμε buy $ και μετά να κάνουμε την πληρωμή από την κάρτα της Revo με το ίδιο νόμισμα αλλά δεν γνωρίζω αν έχουμε κάποιο κέρδος ή ειναι το ίδιο με τον πρώτο τρόπο πληρωμής που ανέφερα.

Μια φορά που χρειάστηκε να αγοράσω σε ξένο νόμισμα, είχα βάλει απευθείας τα στοιχεία της revolut κάρτας αλλά ίσως υπάρχει καλύτερη ισοτιμία με άλλο τρόπο. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι τα σαββατοκύριακα που είναι κλειστά τα χρηματιστήρια, είναι προτιμότερο να αποφεύγονται οι αγορές σε άλλο νόμισμα.

Δεν κερδίζεις κάτι αν μετατρέψεις από πριν σε συνάλλαγμα το ποσό, οπότε κατευθείαν χρησιμοποιείς την κάρτα σου. 👍

Μόνο αν ξέρεις ότι πχ ΣΚ θα ξοδέψεις το Χ ποσό, καλό είναι να το μετατρέψεις, αλλά ακόμα και με το επιπλέον fee είναι πάλι από τις πιο φθηνές επιλογές οπότε μην "τρελένεσαι" αν το ξεχάσεις. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, prefuse είπε

4 ώρες πριν, Billator είπε

Δεν κερδίζεις κάτι αν μετατρέψεις από πριν σε συνάλλαγμα το ποσό, οπότε κατευθείαν χρησιμοποιείς την κάρτα σου. 👍

Πριν απο 4 χρόνια που πλήρωνα δίδακτρα και διαμονή για το μεταπτυχιακό του γιού μου στην Αγγλία,    είχα δει οτι  όταν τα μετέφερα  πρώτα σε λογαριασμό σε λίρες  πλήρωνα λιγότερα  (3..4  ευρώ στις  2500 λίρες)   απο το αν έκανα απευθείας  πληρωμή απο τον λογαριασμό σε ευρώ.

Επεξ/σία από teot
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Top-up στην Revolut μέσω Πιστωτικής Εθνικής και με επέβαλε επιπλέον χρέωση 3 Ευρώ στα 300 που έκανα το top-up. Έχει τύχει σε κανέναν άλλον; Από μεριάς Revolut δεν υπάρχει fee

image.png.f46302f7e40e2882eeac5323ad01bfec.png

Πιστεύω πως είναι αυτό στη σελίδα τον προμηθειών της Εθνικής...

image.png.4558743f6c6bfdffc061945d08bbae23.png

Επεξ/σία από asdfnikos
Δημοσ.

Μετέφερα πριν λίγες μέρες 1000€ από Πειραιώς δε μου κράτησε κάτι. Τη διαδικασία την κάνω όμως από την Revolut έχω προσθέσει δηλαδή εκεί την κάρτα μου, δε στέλνω έμβασμα από την Πειραιώς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...