Προς το περιεχόμενο

Revolut: Οδηγός επιβίωσης [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η κάθε εταιρία και πλέον τράπεζα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της με τον τρόπο που αυτη θεωρεί σωστό. Η Revolut θεωρεί σωστό να επικεντρωθεί στο mobile banking. Κρίνοντας απο τα νούμερα των πελατών της, δεν έχει αποδειχθεί η επιλογή αυτή εμπόδιο στην ανάπτυξη της. Καθε άλλο.

Επίσης σε αντιθεση με τις ελληνικές τράπεζες, δεν είναι αναγκαστικό να έχεις ή να χρησιμοποιείς Revolut. Αυτή την υπηρεσία παρέχει, αν εσένα δε σε καλύπτει ή πιστεύεις οτι δε σου δίνει κάποια αξία, απλά δε τη χρησιμοποιείς. 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

40 λεπτά πριν, mindreader είπε

Αυτο ειναι οντως πολυ πολυ θετικο. Γιατι επιβαρυνομαι αρκετα συχνα με εξοδα για εμβασματα.

---

Ομως, η revolut δεν προσφερει δυνατοτητα διαχειρισης μεσω web/browser/ebanking. Σωστα; Μονο μεσω της εφαρμογης στο κινητο;

Ελευθερη αγορα εχουμε, οποτε αυριο μπορει να βρεθει και μια εταιρια και να πει οτι εγω γουσταρω να δινω banking διαδικασιες μεσω imode/cosmote ή ....wap, αλλα για μενα δεν ειναι 'επαγγελματιας' καποιος, αν μου λεει οτι πρεπει να το διαχειριζομαι αποκλειστικα μεσω κινητου. Αδιανοητο να στερεις τις δυνατοτητες ενος υπολογιστη, απο οσους το χρειαζονται. Πραγματικα, στα ορια του ακατανοητου και ακαταλογιστου το θεωρω, δηλαδη απλα ειναι ασυλληπτο. Σαν να πουλας αυτοκινητο με 3 ροδες. Μπορει να κανει και θραυση, σε αναπηρα παιδια που παιζουν με το κινητο στο χερι, αλλα το τρικυκλο δεν θα γινει ποτε επαγγελματικο μεσο στις μερες μας. Anyway, σεβαστη η επιλογη της καθε revolut, ελευθερη αγορα εχουμε. Αντε και να καταργησουν και το android και το ios version και να επεκταθουν σε Blackberry και windows mobile, αφου στα ακατανοητα μυαλα τους το ebanking μεσω browser σε υπολογιστη ειναι για αυτους απορριπτεο.

Δεν είσαι υποχρεωμένος να έχεις  revolut.

• Like 3

Σε μεταφορά δολλαρίων απο ελληνική τράπεζα στο λογαριασμό της Rev. , πριν την εκτέλεση της μεταφοράς έχει μια σήμανση στο APP της ελληνική τράπεζα οτι: "η μεταφορά δεν πληροί τις προυποθέσεις για να αποσταλεί ως SEPA". Ακύρωσα τη μεταφορά γιατι δεν ήμουν σίγουρος τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει αυτό. 

Αν συνεχίσω τη μεταφορά, θα υπάρξει πρόβλημα; Εχει κανείς σας εμπειρία; 

Ανάληψη απο κατάστημα Πειραιώς δολάρια και μετατροπή στην ΤτΕ που λογικά δίνει την καλύτερη ισοτιμια; Και ξανά κατάθεση ως ευρώ

15 λεπτά πριν, lucidsteve είπε

Σε μεταφορά δολλαρίων απο ελληνική τράπεζα στο λογαριασμό της Rev. , πριν την εκτέλεση της μεταφοράς έχει μια σήμανση στο APP της ελληνική τράπεζα οτι: "η μεταφορά δεν πληροί τις προυποθέσεις για να αποσταλεί ως SEPA". Ακύρωσα τη μεταφορά γιατι δεν ήμουν σίγουρος τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει αυτό. 

Αν συνεχίσω τη μεταφορά, θα υπάρξει πρόβλημα; Εχει κανείς σας εμπειρία; 

• Like 1

5 minutes ago, Doubt said:

SEPA μόνο σε ευρώ από όσο ξέρω, οπότε θα πάει ως swift. Για να στείλεις δολάρια από ελληνική τράπεζα στη ρεβολουτ υπάρχει χρέωση βαρβάτη.

Σ'ευχαριστώ. Δε μου εμφανίζει πιθανά έξοδα ως Swift εν τω μεταξύ.

Ουσιαστικά συνάλλαγμα θέλω να κάνω, δηλαδή να μεταφέρω δολλάρια στη ρεβ. και να τα μετατρέψω σε Ευρώ με το μειωμένο fx rate. Απλά η ελληνική τράπεζα "γδέρνει" με την φουσκωμένη ισοτιμία. Αν έχεις ή κάποιος άλλος έχει κάποια ιδέα τι μπορώ να κάνω γιαυτό θα με βοηθούσε. Αλλιώς ill bite the bullet και θα το κάνω στην ελληνική τράπεζα.

On 02/01/2024 at 15:24, grayden said:

Τρέχει από black friday αλλά δεν είδα να το ανέβασε κανένας οπότε είπα να το ποστάρω.

Η OVH δίνει starter VPS με €0.81/μήνα για ένα χρόνο.

Η τιμή είναι χωρίς ΦΠΑ αλλά αν βάλετε διεύθυνση χρέωσης εκτός ΕΕ δεν θα το χρεωθείτε (όχι ότι είναι τρομερό ποσό).

Specs: 1 vCore - 2 GB - 20 GB SSD - 100 Mbps unmetered*

Link: https://www.ovhcloud.com/en-ie/vps/

Το VPS είναι υπεραρκετό για δοκιμές και για μικρά sites.

Αν δεν έχετε εμπειρία από VPS, και για να μην πληρώσετε πολλαπλάσια για cPanel/Plesk, ρίξτε μια ματιά σε https://openlitespeed.org/ και https://hestiacp.com/ για panel (χρειάζονται βασικές γνώσεις διαχείρισης server).

Επειδή αφορά μόνο νέους πελάτες, θα πρέπει να φτιάξετε νέο λογαριασμό αν έχετε γραφτεί παλαιότερα.

(Υπενθύμιση για όσους έχουν gmail, αν πχ έχετε το [email protected], μπορείτε να το κάνετε admin+example ή όποια άλλη λέξη θέλετε μετά το + και θα έρχονται κανονικά στο inbox σας. Επίσης, το ίδιο ισχύει και για τις τελείες. Πχ ad.min ή a.d.m.i.n είναι το ίδιο με το admin)

58 minutes ago, Doubt said:

SEPA μόνο σε ευρώ από όσο ξέρω, οπότε θα πάει ως swift. Για να στείλεις δολάρια από ελληνική τράπεζα στη ρεβολουτ υπάρχει χρέωση βαρβάτη.

Αν θα στείλεις σε δολάριο σε ρεβολουτ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα, δύο ερωτήσεις  για χρήση της Revolut στο Dubai:

- είναι πιο συμφερουσα η χρήση της απο κάποια καρτα Ελληνικης τραπεζας?

- χρειαζεται να κάνω καποια ρυθμιση κατά τη χρηση της εκεί ή γίνεται αυτόματα η μετατροπή σε ντιρχαμ?

ευχαριστώ

Επεξ/σία από Vincanity

8 ώρες πριν, Vincanity είπε

καλησπέρα, δύο ερωτήσεις  για χρήση της Revolut στο Dubai:

- είναι πιο συμφερουσα η χρήση της απο κάποια καρτα Ελληνικης τραπεζας?

- χρειαζεται να κάνω καποια ρυθμιση κατά τη χρηση της εκεί ή γίνεται αυτόματα η μετατροπή σε ντιρχαμ?

ευχαριστώ

1. Ναι
2. Την Παρασκευή απλά να μετατρέψεις όσο συνάλλαγμα θες στο local currency για χρήση το ΣΚ γιατί χρεώνει 1% currency rate fee το ΣΚ.

Αν έχει σκοπό να "ξοδέψεις" αρκετά δες αν χρειάζεται να ενεργοποιήσεις κάποιο subscription (ιδανικά αν έχει trial month σε κάποιο tier ώστε να μπορείς να ακυρώσεις σε 29 μέρες την συνδρομή χωρίς cancelling fees). Αλλιώς το αφήνεις ως έχει. 

• Thanks 1

1 ώρα πριν, Billator είπε

2. Την Παρασκευή απλά να μετατρέψεις όσο συνάλλαγμα θες στο local currency για χρήση το ΣΚ γιατί χρεώνει 1% currency rate fee το ΣΚ.

Ακόμη και με αυτό το 1% fee πάλι δεν συμφέρει σε σχέση με τις ισοτιμίες των Ελληνικών τραπεζών; ή όχι;

15 minutes ago, gokuthelegend said:

Ακόμη και με αυτό το 1% fee πάλι δεν συμφέρει σε σχέση με τις ισοτιμίες των Ελληνικών τραπεζών; ή όχι;

Συμφερει Ρεβο ακομη και με αυτο, ναι.

• Like 3
  • Thanks 1

"Μεταφορά πίστωσης προς το εξωτερικό επιτρέπεται μόνον, προκειμένου να επιστραφεί ποσό που πιστώθηκε στο λογαριασμό απο το εξωτερικό και μόνον προς τον ιδιο λογαριασμό εξωτερικού."

Θέλω να στείλω με πίστωση λογαριασμού στη Ρεβολουτ και η ελληνική τράπεζα μέσα στα λοιπά terms of agreement έχει και το παραπάνω bullet. Μπορώ να προχωρήσω, αλλά σκέφτομαι τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει κάτι τέτοιο αν συνέχιζα, καθώς τα χρήματα που στέλνω δεν ειναι επιστροφή όπως λέει παραπάνω. Υπόψιν δε θέλω να κάνω top-up γιατί ο λογαριασμός ειναι ξένου συναλλάγματος και δε συνδέεται με κάρτα.

Είναι standard μήνυμα αυτό ή πράγματι δε μπορείς να στείλεις στο εξωτερικό;

1 ώρα πριν, lucidsteve είπε

"Μεταφορά πίστωσης προς το εξωτερικό επιτρέπεται μόνον, προκειμένου να επιστραφεί ποσό που πιστώθηκε στο λογαριασμό απο το εξωτερικό και μόνον προς τον ιδιο λογαριασμό εξωτερικού."

Θέλω να στείλω με πίστωση λογαριασμού στη Ρεβολουτ και η ελληνική τράπεζα μέσα στα λοιπά terms of agreement έχει και το παραπάνω bullet. Μπορώ να προχωρήσω, αλλά σκέφτομαι τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει κάτι τέτοιο αν συνέχιζα, καθώς τα χρήματα που στέλνω δεν ειναι επιστροφή όπως λέει παραπάνω. Υπόψιν δε θέλω να κάνω top-up γιατί ο λογαριασμός ειναι ξένου συναλλάγματος και δε συνδέεται με κάρτα.

Είναι standard μήνυμα αυτό ή πράγματι δε μπορείς να στείλεις στο εξωτερικό;

Μήπως αναφέρεται σε άλλη περίπτωση απο την αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό;Μηπως έχει ξεμείνει απο τα CC ?Ποια είναι η ελληνική τράπεζα;

2 hours ago, Ukforthemoment said:

Μήπως αναφέρεται σε άλλη περίπτωση απο την αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό;Μηπως έχει ξεμείνει απο τα CC ?Ποια είναι η ελληνική τράπεζα;

Eurobank. Λιγο πριν την εκτέλεση, το αναφέρει στο terms of agreement (hyperlink).

2 λεπτά πριν, lucidsteve είπε

Eurobank. Λιγο πριν την εκτέλεση, το αναφέρει στο terms of agreement (hyperlink).

Δοκίμασε με ένα πολύ μικρό ποσό να δεις τι θα γίνει.Ισως επειδή δεν ειναι ευρώ ο λογαριασμός της γιουρο να το βγάζει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...