Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ερώτηση προς εσάς που φορτίζετε revolut με Eurobank.

Η eurobank μου βγαζει το top up σαν πληρωμή σε λογαριασμό η φόρτιση μετράει στα εξοδα η το βγάζει ψευδώς σαν έξοδο?

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, panteraGGR είπε

Ερώτηση προς εσάς που φορτίζετε revolut με Eurobank.

Η eurobank μου βγαζει το top up σαν πληρωμή σε λογαριασμό η φόρτιση μετράει στα εξοδα η το βγάζει ψευδώς σαν έξοδο?

Δεν έχω Eurobank αλλά δεν παίζει ρόλο καθώς η φόρτιση στην Revolut δεν προσμετράται στο αφορολόγητο καθώς δεν θεωρείται αγορά. Αυτό αφορά όλες τις τράπεζες, δεν έχει σημασία αν είσαι Eurobank ή αν είσαι σε κάποια άλλη. Αν η τράπεζά σου το βγάζει στο αφορολόγητο τότε είναι false positive. Επίσης να έχεις υπόψη ότι κάνοντας την φορολογική δήλωση υπεύθυνος είσαι εσύ (ή ο λογιστής σου, τον οποίο όμως πρέπει να τον έχεις ενημερώσει εσύ) για τα ποσά που θα δηλώσεις στο αφορολόγητο, δηλαδή είναι δική σου η ευθύνη και όχι της τράπεζας. Οι τράπεζες ενημερώνουν την εφορία για τα ποσά που κατανάλωσες αλλά δεν συμπληρώνονται αυτόματα στην δήλωση, θα πρέπει να ελέγξεις αν είναι σωστά και να καταχωρήσεις το ποσό χειροκίνητα στο αντίστοιχο πεδίο της δήλωσης.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 1
Δημοσ.

Θέλω να στείλω απο Revo σε δικό μου λογαριασμό Εθνικής ή Alpha κάποιο ποσό.

Πώς θα αποφύγω την χρέωση εισερχομένου απο τις δικές μας Τράπεζες?

Στην Alpha έχω μισθοδοσία οπότε το εισερχόμενο είναι δωρεάν αν θυμάμαι καλά.

Στην Εθνική?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Εθνική δεν έχει χρέωση σε εισερχόμενα εμβάσματα μέχρι 15 ευρώ. Θα πρέπει να σπάσεις το ποσό σου σε τμήματα των 15 ευρώ. Αν πχ θες να στείλεις 150 ευρώ θα πρέπει να κάνεις 10 αποστολές των 15 ευρώ. Επίσης η Εθνική, για ποσό μέχρι 5000 ευρώ ανά αποστολή έχει χρέωση 3 ευρώ, αν θεωρείς ότι θες να τα δώσεις μπορείς να κάνεις μία αποστολή μονοκοπανιάς.

Screenshot from 2024-10-10 19-40-29.png

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, nemesi54 είπε

Έχω την εντύπωση (σίγουρος δεν είμαι) πως το κατάργησαν το δωρεάν. Ψάξτο

• Thanks 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, nemesi54 είπε

Θέλω να στείλω απο Revo σε δικό μου λογαριασμό Εθνικής ή Alpha κάποιο ποσό.

Πώς θα αποφύγω την χρέωση εισερχομένου απο τις δικές μας Τράπεζες?

Στην Εθνική?

Με πολυ μικρά έξοδα απο την μεριά της revo ,στα λέει πριν τα στείλεις,τα στέλνεις στην κάρτα της Εθνικής που ειναι ο λογαριασμός σου.Απλά αναφέρω μια εναλλακτική. 

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Με πολυ μικρά έξοδα απο την μεριά της revo ,στα λέει πριν τα στείλεις,τα στέλνεις στην κάρτα της Εθνικής που ειναι ο λογαριασμός σου.Απλά αναφέρω μια εναλλακτική. 

** Για να υπάρχει για όποιον τον ενδιαφέρει
- 0.20ευρώ από 0 - 29ευρώ 
- 0.7% από 29.01 - 4300ευρώ

Επεξ/σία από Billator
  • Thanks 3
Δημοσ.
39 minutes ago, Doubt said:

Έχω την εντύπωση (σίγουρος δεν είμαι) πως το κατάργησαν το δωρεάν. Ψάξτο

Ειλικρινά, δεν βρίσκω κάτι ή το γράφουν με τέτοιο τρόπο που δεν το καταλαβαίνω.

https://www.alpha.gr/-/media/AlphaGr/pdf-files/diafora-sunodeutika-pdf/xrisima-eggrafa/oroi-sunallagon-promithies-loipa-eksoda.pdf

Η Εθνική το λέει τόσο καθαρά....

Δημοσ.

Παιδια εβαλα ενα σεβαστο ποσο στον αποταμιευτικο με 2.65% επιτοκιο. 
Ο λογος που διαλεξα αυτο και οχι την freedom ειναι γιατι η freedom κραταει μεγαλη προμηθεια στην μεταφορα χρηματων

Παρατηρω οτι απο την δευτερη μερα μπαινουν τοκοι καθε μερα εδω και 4 μερες. Θα συνεχισει ετσι ;

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Lewnidas1995 είπε

Παρατηρω οτι απο την δευτερη μερα μπαινουν τοκοι καθε μερα εδω και 4 μερες. Θα συνεχισει ετσι ;

Ναι κάθε μέρα.

Αν το σεβαστό ποσό είναι μεγάλο δες αν σε συμφέρει κάποιο subscription. 
πχ στην Metal που είμαι έχει 3,39% σε EUR και 4,61% σε USD

Δημοσ.
6 minutes ago, Billator said:

Ναι κάθε μέρα.

Αν το σεβαστό ποσό είναι μεγάλο δες αν σε συμφέρει κάποιο subscription. 
πχ στην Metal που είμαι έχει 3,39% σε EUR και 4,61% σε USD

3.54% ειναι το επιτοκιο απλα εχει service fee 0.9% και ετσι πεφτει στο 2.65%.
To θεμα ειναι αξιζει να πληρωσω την συνδρομη για το εξτρα επιτοκιο; Επισης δεν βρισκω να γραφει καπου αλλαγη στο επιτοκιο εαν εχεις sub.

Δημοσ.
17 minutes ago, Lewnidas1995 said:

3.54% ειναι το επιτοκιο απλα εχει service fee 0.9% και ετσι πεφτει στο 2.65%.
To θεμα ειναι αξιζει να πληρωσω την συνδρομη για το εξτρα επιτοκιο; Επισης δεν βρισκω να γραφει καπου αλλαγη στο επιτοκιο εαν εχεις sub.

Το metal έχει 3.39% καθαρό επιτόκιο και κοστίζει 16€ τον μήνα. Από τα 2.65% του free είναι 0.74% πάνω που σημαίνει ότι βάζεις το ποσό που έχεις μέσα κάτω και υπολογίζεις πόσο παίρνεις με 2.65% και πόσο με 3.39%. Διαιρείς μετά με το 12 για να δεις πόσο βγαίνει τον μήνα και αν παίρνεις 16€ τουλάχιστον παραπάνω τον μήνα λόγω αυτού του 0.74% τότε προχωράς και πληρώνεις την συνδρομη του metal. Του ultra δεν συμφέρει, είναι ο πανάκριβο. 

• Like 2
Δημοσ.
20 minutes ago, giannis808 said:

Το metal έχει 3.39% καθαρό επιτόκιο και κοστίζει 16€ τον μήνα. Από τα 2.65% του free είναι 0.74% πάνω που σημαίνει ότι βάζεις το ποσό που έχεις μέσα κάτω και υπολογίζεις πόσο παίρνεις με 2.65% και πόσο με 3.39%. Διαιρείς μετά με το 12 για να δεις πόσο βγαίνει τον μήνα και αν παίρνεις 16€ τουλάχιστον παραπάνω τον μήνα λόγω αυτού του 0.74% τότε προχωράς και πληρώνεις την συνδρομη του metal. Του ultra δεν συμφέρει, είναι ο πανάκριβο. 

εχω την εντιπωση πως δεν ισχυει για ελληνικο λογαριασμο , γι αυτο και δεν βλεπω την διαφορα. Καταλαθος που ανοιξα σε αγγλικο site εμφανιζοταν κανονικα το διαφορετικο επιτοκιο.
Παντως με στην διαφορα του 0.74% θα πληρωνω τα διπλα στην συνδρομη απ οτι θα παιρνω :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...