Προς το περιεχόμενο

Revolut: Οδηγός επιβίωσης [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, mindreader είπε

Και καπως ετσι πρεπει να αρχισει ο κοσμος να εκτιμα ξανα, την αξια των μετρητων, οχι τωρα που σκουραινουν τα πραγματα, αλλα παντα.

Μεγάλη κουβέντα αυτή. Είμαι κατά των μετρητών, μετρητό = μαύρο χρήμα, σε αυτό είμαι κάθετος μακάρι να έβγαινε νόμος να επιτρέπει στον καθένα να σηκώνει από το atm κάνα 50αρικο τη βδομάδα.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

16 λεπτά πριν, someone- είπε

Μεγάλη κουβέντα αυτή. Είμαι κατά των μετρητών, μετρητό = μαύρο χρήμα, σε αυτό είμαι κάθετος μακάρι να έβγαινε νόμος να επιτρέπει στον καθένα να σηκώνει από το atm κάνα 50αρικο τη βδομάδα.

Δυστυχώς η μεγάλη (υπερ)φορολογία και ο έλεγχος των τιμών των προιόντων από 2-3 καρτέλ στην Ελλάδα, τείνει να αυξάνει την ύπαρξη "μαύρου" χρήματος ή των προιόντων / υπηρεσιών εκτός νόμιμων δικτύων ως προσωρινό πνεύμωνα μείωσης της ζημιάς της οικονομίας, ειδικά των πιο οικονομικά αδύναμων.

Αυτό είναι πραγματικότητα, αλλά κλείνουν τα μάτια οι κυβερνώντες, γιατί όσο πιο πολλά πρέπει να πληρώσει κάποιος τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη "μη δηλωμένου εισοδήματος". Φυσικά μιλάμε για τα ακραία σενάρια, αλλά όταν το 26% των Ελλήνων βρίσκονται σε αυτό το ακραίο σενάριο αφορά ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού μας.

Μιλάω πάντα με το μαύρο χρήμα από ΝΟΜΙΜΕΣ ενέργειες το οποίο αποκρύπτεται από την εφορία, λειτουργεί ως δράση αντίδραση. (Γιατί το άλλο κομμάτι κάνει τρομερή ζημιά στην οικονομία). 

------------

Από εκεί και πέρα συμφωνώ η διακράτηση ρευστού στο σήμερα είναι ότι χειρότερο μπορεί να κάνει κάποιος με το σημερινό πληθωρισμό όπως καλπάζει ειδικά χωρίς την πραγματική αύξηση των μισθών, το πιο απλό είναι να σκεφτεί κάποιος τι μπορούσε να αγοράσει το 2020 με 10.000 ευρώ και τι μπορεί σήμερα.

Άρα πρέπει να καταλάβει ο καθένας ατομικά ότι πρέπει να κάνει κάτι για να "διασφαλίσει" τον κόπο και την δουλειά του, και το μαύρο χρήμα δεν είναι φυσικα η λύση (γιατί πολύ απλά χάνει την αξία του καθημερινά). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, someone- είπε

Είμαι κατά των μετρητών, μετρητό = μαύρο χρήμα,

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος, την οποία προωθούν οι τράπεζες (άρα σίγουρα δεν είναι προς όφελος των πελατών).

Η άλλη όψη είναι ότι πρόκειται για ψηφιακή παγίδα, ενώ για τις τράπεζες θα αποδειχθεί «δώρο εξ ουρανού» αφού:

• θα κερδίζουν όσα θέλουν από τις προμήθειες

• δεν θα ανησυχούν για bank runs, αφού οι καταθέτες δεν θα μπορούν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους

• θα επιβάλλουν αρνητικά επιτόκια τα οποία θα γίνονται δεκτά αδιαμαρτύρητα, αφού οι καταθέτες δεν θα μπορούν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους

• δεν θα πληρώνουν τόκους

• θα παγώνουν όποτε θέλουν / όποτε κρίνουν τους λογαριασμούς καταθέσεων 

• θα επιβάλλουν υψηλότερες προμήθειες στη χρήση καρτών (αφού υποχρεωτικά μόνο μέσω αυτών θα γίνονται συναλλαγές)

Δεν βλέπω κανένα όφελος για τους πολίτες, όλο το παιχνίδι είναι προσανατολισμένο στην επίτευξη κέρδους για τράπεζες και κυβερνήσεις.

Επεξ/σία από turbat0s
  • Like 8

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, someone- είπε

Για τον συμφορουμίτη μας:

1. Ενα αυτοκίνητο πχ Toyota Yaris υβριδικό κοστίζει 25.000€. Απο τα 25.000€, τα 9.000€ είναι οι φοροι/τέλη ταξινόμησης.

2. Για να πληρωσεις 25.000€ πρέπει να έχεις ένα εισόδημα σαν Ελεύθερος Επαγγελματιάς minimum 25.000€ καθαρά, δηλαδή να δώσεις φόρο εισοδήματος ~6000€. 

3. ΦΠΑ δε βάζω, είναι επιπλέον 24% στο εισόδημα. (~6000€). 

Δηλαδη θα εχει δωσει 9.000€ φοροι αυτοκινητου + 6000€ φορο εισοδηματος = 15.000€ φορους για αγορα αυτοκινητου των 25.000€ δηλαδή 31.000€ κοστίζει έμμεσα.

Αν βάλουμε και το ΦΠΑ για εναν επαγγελματία που δεν εχει πολλά εξοδα πέρα από "υπηρεσία τον χρόνο του" πχ Ηλεκτρολόγος, θα δώσει πολύ χύμα άλλα 6.000€ σε ΦΠΑ-φορο, για να φτάσει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο 25.000€. Δηλαδη 21.000€ φόροι. Δηλαδή κοστίζει 37.000€ έμμεσα.

Μολις κανεις το πρώτο γεμισμα 55€ βενζινη στο υβριδικό yaris., τα 35€ ειναι φορος στο κρατος για την βενζινη.

Και τα 55€ που εβαλες εχουν φορολογηθει με ~25% φορολογια δηλαδη 14€ επιπλεον σε φορο χάλασες.. Αυτο αν δε δικαιολογουνται σαν εξοδα στον ελευθερο επαγγελματια.

Δεν υπολογίζω και το φόρο που θα πληρώσει επί των κερδών η αντιπροσωπεία....

Επεξ/σία από Jason13
  • Like 1
  • Thanks 3

9 ώρες πριν, someone- είπε

Ναι αλλα το χαρτονομισμα δε χανει την αξια του σε καθε συναλλαγη. Το μετρητο δεν ειναι απαραιτητα μαυρο χρημα

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, ppetr said:

Ναι αλλα το χαρτονομισμα δε χανει την αξια του σε καθε συναλλαγη. Το μετρητο δεν ειναι απαραιτητα μαυρο χρημα

Οντως. Καπου διαβαζα οτι με τις 'προμηθειες', και την 'απωλεια αξιας' στην καθε συναλλαγη, στο τελος, εξανεμιζεται το χρημα, στο παιρνει ολο η τραπεζα, αφου σε καθε 'γυρο' σου κρατα και κατι και μειωνεται η αξια του!!!

Σκεψου τωρα να μην εχεις μετρητα, και να σε εχουν εντελως στο χερι. Θα σε γλεντανε μερα νυχτα, σ'αρεσει δεν σ'αρεσει.

Ακομη κι αν καποιος ειναι με τα χιλια υπερ των ψηφιακων συναλλαγων, οφειλει να υποστηριζει την υπαρξη/παραλληλα των μετρητων. Για χιλιους λογους.

Επεξ/σία από mindreader
  • Like 4

Μας έχουν πιει το αιμα οι τράπεζες . Οποιος είναι υπέρ του πλαστικού χρήματος πυροβολεί τα πόδια του . 

0.8 έως 2% σε κάθε συναλλαγή μιας επιχείρησης έχει προμήθεια μια τράπεζα όταν πληρώνεις με κάρτα . Το βρίσκετε λογικό ;  Σε αυτή τη προμήθεια πρέπει να προσθέσουμε την αγορά/ενοικιαση του POS , τα υποχρεωτικά έξοδα συντήρησης δικτύου , τα 6 ευρώ ανά πλαστική κάρτα αναλήψεων που λήγει κάθε 2-3 χρόνια . Είναι ληστές . Μην τους νομιμοποιείτε. 

• Like 5

21 ώρες πριν, Jason13 είπε

Για τον συμφορουμίτη μας:

1. Ενα αυτοκίνητο πχ Toyota Yaris υβριδικό κοστίζει 25.000€. Απο τα 25.000€, τα 9.000€ είναι οι φοροι/τέλη ταξινόμησης.

2. Για να πληρωσεις 25.000€ πρέπει να έχεις ένα εισόδημα σαν Ελεύθερος Επαγγελματιάς minimum 25.000€ καθαρά, δηλαδή να δώσεις φόρο εισοδήματος ~6000€. 

3. ΦΠΑ δε βάζω, είναι επιπλέον 24% στο εισόδημα. (~6000€). 

Δηλαδη θα εχει δωσει 9.000€ φοροι αυτοκινητου + 6000€ φορο εισοδηματος = 15.000€ φορους για αγορα αυτοκινητου των 25.000€ δηλαδή 31.000€ κοστίζει έμμεσα.

Αν βάλουμε και το ΦΠΑ για εναν επαγγελματία που δεν εχει πολλά εξοδα πέρα από "υπηρεσία τον χρόνο του" πχ Ηλεκτρολόγος, θα δώσει πολύ χύμα άλλα 6.000€ σε ΦΠΑ-φορο, για να φτάσει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο 25.000€. Δηλαδη 21.000€ φόροι. Δηλαδή κοστίζει 37.000€ έμμεσα.

Μολις κανεις το πρώτο γεμισμα 55€ βενζινη στο υβριδικό yaris., τα 35€ ειναι φορος στο κρατος για την βενζινη.

Και τα 55€ που εβαλες εχουν φορολογηθει με ~25% φορολογια δηλαδη 14€ επιπλεον σε φορο χάλασες.. Αυτο αν δε δικαιολογουνται σαν εξοδα στον ελευθερο επαγγελματια.

Δεν υπολογίζω και το φόρο που θα πληρώσει επί των κερδών η αντιπροσωπεία....

Αυτο που αναφερεις ειναι ενα exception case με ενα λαθος μεσα.

Επιγραμματικα γιατι θα βγουμε πολυ offtopic.

2) Για να αγορασεις κατι που κανει 25Κ δεν ειναι απαραιτητο να τα εβγαλες φετος τα 25K. Υπαρχει και η αναλωση κεφαλαιου που παιζει στους περισσοτερους. Διαφορετικα θα αγοραζε το 1% αμαξι κατι που δεν ισχυει. Αρα δεν θα πληρωσεις υποχρεωτικα 6Κ φορο εισοδηματος αλλα μια εξαιρεση αυτων θα το πληρωσει.

3) Αν ο επαγγελματιας πληρωσει ΦΠΑ ,δεν το πληρωνει απο την "τσεπη" του αλλα το εχει υπολογισει οτι θα το πληρωσει ο πελατης. Αρα βγαινει απο την τσεπη του πελατη. Ειναι σαν να λες στον πελατη 50€ χωρις αποδειξη και 60€ με. Εεε αυτα τα 10€ δεν τα βαζεις "εσυ". Αρα κακως προσθετεις και τα 6000€ φπα

• Like 1

2 ώρες πριν, someone- είπε

Καλα τα λέτε όλοι σας και συμφωνώ  σε πολλά. έκανα ανακαίνιση στο σπίτι μου έφυγαν 30-40κ ζήτημα να πήρα 5κ αποδείξεις και αυτά μου τις έδωσαν επειδή λογικά έπρεπε, καναπέδες τραπεζαρίες 5-6κ έκοψε κάνα χιλιάρικο ίσα ίσα να είναι καλυμμένος στη μεταφορά, ιδιαίτερα αγγλικά για το παιδί μαύρα η καθηγήτρια παίρνει και ταμείο ανεργίας παρακολουθεί και αυτά τα σεμινάρια στα ΚΕΚ παίρνει και 2-3κ χωρίς να πατανε, ο υδραυλικός που ανέλαβε την ανακαίνιση ήταν σε ταμείο ανεργίας παρακολουθεί ΚΕΚ και αυτός , ο επιπλοποιος δηλώνει άνεργος με 2000-3000 δέντρα ελιές, άτομα που γνωρίζω πολύ καλα ότι οικονομικά  είναι άνετοι κάνουν ουρές έξω από τα ΚΕΚ, ο δε ιδιοκτήτης του ΚΕΚ παίρνει 200-300 από τον καθένα και τους βάζει παρόντες ενώ απουσιάζουν και στο τέλος παίρνουν 2-3000ευρω και άλλα πολλά παραδείγματα εδώ στο χωριό που ζω.

Και που θέλω να καταλήξω; Εγώ που είμαι μισθωτός στο δημόσιο έχω κρατήσεις για τους παραπάνω. Μου κάνουν δύο κρατήσεις υπέρ ανέργων και μια ακόμα εισφορά αλληλεγγύης. Για ποιους ανέργους ρε παιδιά; Γυρνάω το κεφάλι μου να τους βρω εδώ που ζω και ο πιο άνεργος έχει χίλια δέντρα ελιές και κάνα δυο σπίτια.

Ξέφυγα λίγο αλλά θέλω να πιστεύω ότι αν μειωθεί η φοροδιαφυγή ίσως όλα αυτά τα χρήματα που θα μπούν στα ταμείο δωθουν κάπου που θα πιάσουν τόπο π.χ. στα γεροντακια με τις συντάξεις τους 400-500 ευρώ που προσπαθούν να ζήσουν, να δωθούν στην υγεία, στην παιδεία. 

Συμφωνούμε σε όλα . Οι τράπεζες όμως γιατί να μας γαμ@νε ;

Θες να πατάξεις την φοροδιαφυγή; Χαμήλωσε την φορολογία, σε ένα φυσιολογικό μικρό ποσοστό. Υπάρχουν πολλές χώρες που το έκαναν και πέτυχε. Και εδώ θα πετύχει . 

Οι τράπεζες είναι νταβατζής σε αυτό το μπ@@@@λο κράτος . 

• Like 3

1 hour ago, gabriel1981 said:

Συμφωνούμε σε όλα . Οι τράπεζες όμως γιατί να μας γαμ@νε ;

Θες να πατάξεις την φοροδιαφυγή; Χαμήλωσε την φορολογία, σε ένα φυσιολογικό μικρό ποσοστό. Υπάρχουν πολλές χώρες που το έκαναν και πέτυχε. Και εδώ θα πετύχει . 

Οι τράπεζες είναι νταβατζής σε αυτό το μπ@@@@λο κράτος . 

Ακριβως. Σε αλλα κρατη, εδω και δεκαετιες, εχουν πολυ μικρη φοροδιαφυγη. Διχως να πειραχτουν τα μετρητα, διχως να σε σπρωχνουν στις τραπεζες. Δεν θα ξανα ανακαλυψουμε τον τροχο!

11 hours ago, gabriel1981 said:

Μας έχουν πιει το αιμα οι τράπεζες . Οποιος είναι υπέρ του πλαστικού χρήματος πυροβολεί τα πόδια του . 

0.8 έως 2% σε κάθε συναλλαγή μιας επιχείρησης έχει προμήθεια μια τράπεζα όταν πληρώνεις με κάρτα . Το βρίσκετε λογικό ;  Σε αυτή τη προμήθεια πρέπει να προσθέσουμε την αγορά/ενοικιαση του POS , τα υποχρεωτικά έξοδα συντήρησης δικτύου , τα 6 ευρώ ανά πλαστική κάρτα αναλήψεων που λήγει κάθε 2-3 χρόνια . Είναι ληστές . Μην τους νομιμοποιείτε. 

0.8 εως 2% ?!?
Που?
"Τυχερος" εισαι...
Εξαρταται απο την δραστηριοτητα, στα ενοικιαζομενα δωματια, ειναι 3% στανταρντ ταριφα και συμφωνημενο απο ολες μαζι.
Αντε να το πανε λογω "συνεργασιας" στο 2,90%...
Ασχετως τζιρου, ουτε αυτο μετρανε οπως θα επρεπε, ειτε κανεις τζιρο 50.000, ειτε 300.000, το ιδιο 3% θα πληρωσεις.
Μιλαμε για εξωφρενικα νουμερα. Στις 200.000 τζιρο, σου κρατανε 6.000 € απο την δουλεια σου...

Αν σου αρεσει.
Και αν κανεις το λαθος και βαλεις κανα νομιμο POS εξωτερικου/ΕΕ για χαμηλοτερη προμηθεια, την εβαψες, στοχοποιεισαι σε ολα τα αλλα...

• Like 1

Ασφαλεια συναλλαγων εχει το revolut σε περιπτωση που προκυψει προβλημα με εμπορο?

Παρεγειλα κατι απο εξωτερικο, αν και διαβαζα οτι ειναι αξιοπιστο καταστημα και στελνει τα προιοντα απλα επειδη εχω καλομαθει με σκρουτζ που σου γυρναει τα χρηματα αν προκυψει το οτιδηποτε, ηθελα να ξερω αν μεσω revolut Μπορεις να κανεις dispute οπως και σε Paypal αν ο εμπορος δε στειλει κατι, η αν γινει κατι με το εμπορευμα και δεν απανταει σε μειλ κτλ

2 λεπτά πριν, therock είπε

Ασφαλεια συναλλαγων εχει το revolut σε περιπτωση που προκυψει προβλημα με εμπορο?

Παρεγειλα κατι απο εξωτερικο, αν και διαβαζα οτι ειναι αξιοπιστο καταστημα και στελνει τα προιοντα απλα επειδη εχω καλομαθει με σκρουτζ που σου γυρναει τα χρηματα αν προκυψει το οτιδηποτε, ηθελα να ξερω αν μεσω revolut Μπορεις να κανεις dispute οπως και σε Paypal αν ο εμπορος δε στειλει κατι, η αν γινει κατι με το εμπορευμα και δεν απανταει σε μειλ κτλ

Ναι μπορείς.Αλλωστε η  mastercard/visa κάνουν τις ενέργειες.

Επιλέγεις την κίνηση και θα σου βγάλει επιλογή αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την συγκεκριμένη συναλλαγή.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...