Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, hobbyman είπε

Καλησπέρα

Άκουσα ότι η Revolut έχει αρκετά μεγαλύτερα επιτόκια κατάθεσεων πάνω από 3%, και όντας τελείως άσχετος είπα να το ψάξω καθώς οι ελληνικές τράπεζες είναι αρκετά χαμηλότερες. Βλέπω εδώ https://www.revolut.com/el-GR/savings/ όμως ότι είναι μεταβλητό και για κινδύνους ότι σε παραπέμπει σε μία σελίδα στα αγγλικά γραμμένη για νομικούς https://www.revolut.com/en-GR/legal/services-and-related-risks-description/

Εγώ θέλω να βάλω κάποια χρήματα για να τα "παρκάρω" και να επωφεληθώ των αυξημένων επιτοκίων. Έχω τις ακόλουθες ερωτήσεις για τους γνώστες:

1) Πρώτο και κυριότερο πόσο ασφαλές είναι? Έχει χαρακτήρα επενδυτικό σε χρηματιστήρια ή αμοιβαία κεφάλαια? Έχω ακούσει ότι αντίστοιχα ψηλά επιτόκια προσφέρει και η Freedom24 αλλά ότι αυτή είναι χρηματιστηριακή και οι καταθέσεις είναι παραπροϊόν...

2) Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη αντιμετώπιση λογιστικά (π.χ. ειδική δήλωση στο Ε1) ή ισχύουν ότι για τους απλούς λογαριασμούς καταθέσεων σε ελληνικές τράπεζες?

3) Μπορώ να έχω αυτά τα επιτόκια με τον απλό λογαριασμό Standard που δεν έχει χρέωση, ή πρέπει να πάρω κάποιον από τους άλλους με μηνιαία συνδρομή?

Εάν έχει κάποιος έχει ήδη έτοιμο ένα ποστ για noob, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτο!

Για το 2) ισχύει ότι και για τους άλλους λογαριασμούς 

Για το 3) ξεκάθαρα τα επιτόκια έχουν να κάνουν και με το πρόγραμμα που είσαι. 

Το noob στο τέλος τι το ήθελες..; 

• Like 1
  • Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, hobbyman είπε

Καλησπέρα

Άκουσα ότι η Revolut έχει αρκετά μεγαλύτερα επιτόκια κατάθεσεων πάνω από 3%, και όντας τελείως άσχετος είπα να το ψάξω καθώς οι ελληνικές τράπεζες είναι αρκετά χαμηλότερες. Βλέπω εδώ https://www.revolut.com/el-GR/savings/ όμως ότι είναι μεταβλητό και για κινδύνους ότι σε παραπέμπει σε μία σελίδα στα αγγλικά γραμμένη για νομικούς https://www.revolut.com/en-GR/legal/services-and-related-risks-description/

Εγώ θέλω να βάλω κάποια χρήματα για να τα "παρκάρω" και να επωφεληθώ των αυξημένων επιτοκίων. Έχω τις ακόλουθες ερωτήσεις για τους γνώστες:

1) Πρώτο και κυριότερο πόσο ασφαλές είναι? Έχει χαρακτήρα επενδυτικό σε χρηματιστήρια ή αμοιβαία κεφάλαια? Έχω ακούσει ότι αντίστοιχα ψηλά επιτόκια προσφέρει και η Freedom24 αλλά ότι αυτή είναι χρηματιστηριακή και οι καταθέσεις είναι παραπροϊόν...

2) Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη αντιμετώπιση λογιστικά (π.χ. ειδική δήλωση στο Ε1) ή ισχύουν ότι για τους απλούς λογαριασμούς καταθέσεων σε ελληνικές τράπεζες?

3) Μπορώ να έχω αυτά τα επιτόκια με τον απλό λογαριασμό Standard που δεν έχει χρέωση, ή πρέπει να πάρω κάποιον από τους άλλους με μηνιαία συνδρομή?

Εάν έχει κάποιος έχει ήδη έτοιμο ένα ποστ για noob, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτο!

1. Ο αποταμειυετικός είναι αμοιβαίο κεφάλαιο UCITS της Fidelity και για αυτό από "Saving"  πήρε πλέον το όνομα "Ευέλικτο κεφάλαιο". Προσωπικά προτειμώ Revolut, γιατί σε περίπτωση που θες να χρησιμοποιήσεις τα λεφτά έχεις άμεση πρόσβαση σε αυτά χωρίς "εμβάσματα" και ιστορίες, τα μεταφέρεις στον προσωπικό σου λογαριασμό (εντός revolut) και τα χρησιμοποιείς άμεσα με την κάρτα δίνοντας έναν πολύ πιο ευέλικτο χαρακτήρα στα λεφτά σου.

2. Ως επενδυτικό προιόν οφείλεις τα δηλώσεις, δηλώνεις ως τεκμήριο την αγορά τους και ως αφορολόγητο κέρδος (λόγο UCITS) τους τόκους, αν κάνεις τον κόπο να διαφάσεις μερικές σελίδες ή να ψάξεις στο θέμα θα βρεις αναλυτικά απαντήσεις.

3. Μπορείς και με το Standard , ανάλογα το κεφάλαιο που θα βάλεις κάνεις τους υπολογισμούς αν σε συμφαίρει μία συνδρομή ή όχι.

Για long term, δεν είναι να τα "παρκάρεις" σε τέτοιους λογαριασμούς γιατί δεν θα έχεις αυτά τα επιτόκιο με το που πέσουν τα επιτόκια τραπεζών, οπότε τότε ίσως σε συμφαίρει να τα μεταφέρεις για long term διακράτηση σε κάποιο ETF τύπου VUAA. Επίσης μέχρι 22.000 ευρώ τα λεφτά σου έιναι ασφαλισμένα σε τυχόν αφερεγγυότητα της Revolut. 

Επεξ/σία από Billator
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

@Billator ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, ήσουν κατατοπιστικότατος στα ερωτήματα μου. Άρα όντως είναι τύπου αμοιβαίο κεφάλαιο παρά καταθέσεις

@Dream_Killer ευχαριστώ επίσης για την άμεση απάντηση. Είμαι όντως noob στα οικονομικά για αυτό το αναφέρω!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, hobbyman είπε

Άκουσα ότι η Revolut έχει αρκετά μεγαλύτερα επιτόκια κατάθεσεων πάνω από 3%, και όντας τελείως άσχετος είπα να το ψάξω καθώς οι ελληνικές τράπεζες είναι αρκετά χαμηλότερες.

Στο δωρεάν πρόγραμμα δεν είναι 3 αλλά 2.9κάτι που αλλάζει το 2ο δεκαδικό. Σε σχέση με την απόδοση σε λογαριασμό ταμιευτηρίου στην Ελλάδα, είναι μέρα με νύχτα, οπότε ναι, να το κάνεις και να στέλνεις χρήμα μέσω κάρτας για να μη χάνεις σε προμήθειες.

Δημοσ.

Φίλε κοίτα στην n26

Αν δεν θέλεις ρίσκο έχει επιτόκιο 2,8 έως 4% με μηνιαία καταβολή τόκων και τα χρήματα εγγυημένα και άνα πάσα στιγμή διαθέσιμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, christou είπε

Φίλε κοίτα στην n26

Αν δεν θέλεις ρίσκο έχει επιτόκιο 2,8 έως 4% με μηνιαία καταβολή τόκων και τα χρήματα εγγυημένα και άνα πάσα στιγμή διαθέσιμα

Με φόρο 15% επί των τόκων.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Billator είπε

Με φόρο 15% επί των τόκων.

Revo και Ελληνικες λησταρχινες, μπαρδον, τραπεζες, δεν εχουν φορο επι των τοκων ?

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, fagoura είπε

Revo και Ελληνικες λησταρχινες, μπαρδον, τραπεζες, δεν εχουν φορο επι των τοκων ?

Στην Revolut οχι είναι UCITS αμοιβαίο κεφάλαιο της Fidelity, τους τόκους τους δηλώνεις ως αφορολόγητο κέρδος.

Φυσικά χρειάζεται όπως και σε όλες τις επενδύσεις ενημέρωση για την αγορά / πώληση τους (πρακτικά είναι 1 προς 1 οπότε μηδενικό ισοζύγιο εδώ) γιατί αποτελεί τεκμήριο. 

Tώρα για ελληνικές τράπεζες δεν είχα την τιμή να δω ποτέ τόκους :P 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ΑΤΜ της Eurobank μπορείς να βάλεις τη Revo και να βγάλεις ή βάλεις λεφτά;
video

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, zoranb είπε

Σε ΑΤΜ της Eurobank μπορείς να βάλεις τη Revo και να βγάλεις ή βάλεις λεφτά;
video

Να βγάλεις ναι,να βάλεις όχι σε καμιά τράπεζα.Τόσο καιρό την έχεις την ρέβο ,την έχεις πάει Αυστραλία και ακόμα δεν την έμαθες;Μονο με μεταφορά βάζεις λεφτά.

Στο βίντεο λεει για ανάληψη.

• Haha 4
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Να βγάλεις ναι,να βάλεις όχι σε καμιά τράπεζα.Τόσο καιρό την έχεις την ρέβο ,την έχεις πάει Αυστραλία και ακόμα δεν την έμαθες;Μονο με μεταφορά βάζεις λεφτά.

Στο βίντεο λεει για ανάληψη.

Δολάρια Νέας Ζηλανδίας πώς βάζεις; Να περάσει δε βριζω

• Haha 3
Δημοσ.

Τί λόγοι μπορεί να υπάρχουν για να θέλει κανείς να βγάλει λεφτά σε cash από τη Revo ενώ έχει κάρτα της με την οποία μπορεί να πληρώνει;

• Confused 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, zoranb είπε

Τί λόγοι μπορεί να υπάρχουν για να θέλει κανείς να βγάλει λεφτά σε cash από τη Revo ενώ έχει κάρτα της με την οποία μπορεί να πληρώνει;

Τι ερώτηση είναι αυτή;

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, Ukforthemoment said:

Τι ερώτηση είναι αυτή;

Π.χ. γιατί μπορεί πιθανώς να θέλει να χρησιμοποιήσει cash για "Μαύρες" δοσοληψίες;

Επεξ/σία από zoranb
  • Thanks 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, zoranb είπε

Π.χ. γιατί μπορεί πιθανώς να θέλει να χρησιμοποιήσει cash για "Μαύρες" δοσοληψίες;

Μπορεί να τα βγάλει απευθείας και από την Ελληνική τράπεζα, από την στιγμή που είναι cash κανένας δεν μπορεί να ξέρει που θα τα χρησιμοποιήσεις. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγάζεις λεφτά από την Revolut και να πληρώνεις προμήθειες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...