Προς το περιεχόμενο

Revolut: Οδηγός επιβίωσης [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, flick είπε

Μετέτρεψα 500 ευρώ σε Κορώνες Δανίας και αμέσως μετά τη μετατροπή, κάτω από τις κορώνες γράφει 497.50 περίπου ευρώ. Η μετατροπή έγινε σήμερα οπότε δεν εμπίπτει στο 1% του ΣΚ και είμαι μέσα στο όριο των μετατροπών που είναι 1.000. Τι δεν καταλαβαίνω με τα 2.50 ευρώ που λείπουν; Άρχισαν να παίρνουν προμήθεια παρόλο που πριν τη συναλλαγή έλεγε 0;

Διαφορετική τιμή Buy / Sell στα νομίσματα. Τα fees είναι επιπλέον αυτή της τιμής. 

Επεξ/σία από Billator
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Γενικά νομίζω πως δε συμφέρει να αλλάζεις νόμισμα. Καλύτερα να τα αφήνεις ευρώ και να κάνει τη μετατροπή επί τόπου. Άντε μόνο για το ΣΚ αν και το 1% ειναι ανάξιο λόγου για να μπαίνεις στη διαδικασία

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Billator είπε

Διαφορετική τιμή Buy / Sell στα νομίσματα.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Θέλεις να το εξηγήσεις λίγο γιατί δεν κατάλαβα;

5 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Γενικά νομίζω πως δε συμφέρει να αλλάζεις νόμισμα. Καλύτερα να τα αφήνεις ευρώ και να κάνει τη μετατροπή επί τόπου. Άντε μόνο για το ΣΚ αν και το 1% ειναι ανάξιο λόγου για να μπαίνεις στη διαδικασία

Ο λόγος που το έκανα είναι γιατί τον άλλο μήνα πρέπει να δώσω περίπου 1000 ευρώ σε κορόνες στο ξενοδοχείο με το που θα πάω. Οπότε τα έβαλα και τα μετέτρεψα από τώρα σε δύο δόσεις των 500 (και έχασα περίπου 5 ευρώ συνολικά) με το σκεπτικό να πληρώσω το ξενοδοχείο χωρίς τις προμήθειες των ελληνικών τραπεζών και να ανανεωθεί ωστόσο το fair usage των 1000 για μετατροπή, ώστε να μπορώ να τη χρησιμοποιώ για τα εκεί έξοδα, επιτόπου όπως λες. Έκανα κάτι λάθος λες με αυτό το σκεπτικό/υπήρχε καλύτερος τρόπος; Αν ας πούμε δεν το είχα κάνει έτσι και άλλαζε επί τόπου 1000 ευρώ, πάλι δεν έχανα αυτά τα 5;
Btw top up Eurobank μέσω Gpay απέτυχε, χωρίς πέρασε κανονικά, νόμιζα πως το αντίθετο παίζει συνήθως.

Επεξ/σία από flick

Καλησπέρα μια ερωτηση που λογικα θα έχει απαντηθεί αλλά έψαξα και δεν βρήκα γρηγορη απάντηση , εχω κάποια χρηματα στην Paypal ( 250 ευρώ συγκεκριμενα ) και θέλω να τα μεταφέρω στην revolut. Θα κρατήσει η revolut προμήθεια ; Πχ αν τα βάλω στην πειραιως απο το Paypal αυτή  κρατάει 4 ευρώ σε κάθε μεταφορά .

ευχαριστω πολύ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, flick είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση. Θέλεις να το εξηγήσεις λίγο γιατί δεν κατάλαβα;

Είναι λογικό να υπάρχει διαφορά στη Buy / Sell τιμή κάποιου νομίσματος, η διαφορά αυτή ονομάζεται spread. Πρακτικά προκύπτει από την προσφορά και τη ζήτηση καθώς και από την "ευκολία" και συμπεριλαμβάνει και το κέρδος / ρίσκο που επιφέρει η κάθε συναλλαγή. 

Ένα κλασσικό παράδειγμα που ισχύει το ίδιο είναι και ο χρυσός 

Τα fees της Revolut (ή γενικότερα τα exchange fees που αναφέρονται από τράπεζες ή πλατφόρμες) είναι επιπλέον του exchange rate που συναλλάσσονται και που παίρνουν από τον εκάστοτε forex broker.

Αλλά η Revolut έχει ένα από καλύτερα exchange rates που μπορείς να βρεις στην αγορά αυτή την στιγμή από τραπεζικό ίδρυμα. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί να κάνει εναλλαγή κεφαλαίων εσωτερικά της οπότε το κόστος είναι μικρότερο.

Εδώ σου αναφέρει συγκεκριμένα πόσο πιο φθηνή ή πιο ακριβή είναι συγκριτικά με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , ανάλογα το exchange rate που κοιτάς 

https://www.revolut.com/currency-converter/

Επεξ/σία από Billator
  • Like 1

Έχει αλλάξει η εθνική τράπεζα το ποσό (δωρεάν) εισερχόμενου εμβάσματος; 

Έστειλα από την revolut 20€ και κράτησε προμήθεια 3€.

Εκτός κι αν έκανα εγώ κάποια χαζομάρα γιατί έχω καιρό να "γυρίσω" χρήματα από revolut στην nbg. 

2 λεπτά πριν, andreasomagiras είπε

Εκτός κι αν έκανα εγώ κάποια χαζομάρα γιατί έχω καιρό να "γυρίσω" χρήματα από revolut στην nbg. 

Στην Εθνική 15 ευρώ είναι το όριο του δωρεάν εισερχόμενου, όχι 20.

• Like 3

13 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Στην Εθνική 15 ευρώ είναι το όριο του δωρεάν εισερχόμενου, όχι 20.

Οπότε εγώ έκανα πατάτα 😁

Ευχαριστώ για την διευκρίνηση. 

• Like 1

27 λεπτά πριν, andreasomagiras είπε

20 είναι στην eurobank

• Like 1

43 λεπτά πριν, andreasomagiras είπε

Οπότε εγώ έκανα πατάτα 😁

Ευχαριστώ για την διευκρίνηση. 

Την έχω πατήσει και εγώ, και μάλιστα είχα κάνει πολλαπλά εμβάσματα πριν το πάρω χαμπάρι.

• Confused 1
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 hours ago, flick said:

Μετέτρεψα 500 ευρώ σε Κορώνες Δανίας και αμέσως μετά τη μετατροπή, κάτω από τις κορώνες γράφει 497.50 περίπου ευρώ. Η μετατροπή έγινε σήμερα οπότε δεν εμπίπτει στο 1% του ΣΚ και είμαι μέσα στο όριο των μετατροπών που είναι 1.000. Τι δεν καταλαβαίνω με τα 2.50 ευρώ που λείπουν; Άρχισαν να παίρνουν προμήθεια παρόλο που πριν τη συναλλαγή έλεγε 0;

Είναι διαφορετική η συναλλαγματική ισοτιμία στην πώληση και στην αγορά, ακόμη και του ίδιου συνδυασμού νομισμάτων. Αυτή η διαφορά υπάρχει ανέκαθεν και δεν ευθύνεται η Revolut για αυτό. Η αλήθεια είναι ότι στο τέλος της ημέρας δεν θα δεις τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ αγοράς και πώλησης.

(Άκυρο, τώρα είδα ότι απαντήθηκε εκτενώς)

Επεξ/σία από stavros750

Στις 12/7/2024 στις 5:27 ΜΜ, ababapanos είπε

Καλησπέρα μια ερωτηση που λογικα θα έχει απαντηθεί αλλά έψαξα και δεν βρήκα γρηγορη απάντηση , εχω κάποια χρηματα στην Paypal ( 250 ευρώ συγκεκριμενα ) και θέλω να τα μεταφέρω στην revolut. Θα κρατήσει η revolut προμήθεια ; Πχ αν τα βάλω στην πειραιως απο το Paypal αυτή  κρατάει 4 ευρώ σε κάθε μεταφορά .

ευχαριστω πολύ!

Οχι δεν θα κρατησει η revolut.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα

Άκουσα ότι η Revolut έχει αρκετά μεγαλύτερα επιτόκια κατάθεσεων πάνω από 3%, και όντας τελείως άσχετος είπα να το ψάξω καθώς οι ελληνικές τράπεζες είναι αρκετά χαμηλότερες. Βλέπω εδώ https://www.revolut.com/el-GR/savings/ όμως ότι είναι μεταβλητό και για κινδύνους ότι σε παραπέμπει σε μία σελίδα στα αγγλικά γραμμένη για νομικούς https://www.revolut.com/en-GR/legal/services-and-related-risks-description/

Εγώ θέλω να βάλω κάποια χρήματα για να τα "παρκάρω" και να επωφεληθώ των αυξημένων επιτοκίων. Έχω τις ακόλουθες ερωτήσεις για τους γνώστες:

1) Πρώτο και κυριότερο πόσο ασφαλές είναι? Έχει χαρακτήρα επενδυτικό σε χρηματιστήρια ή αμοιβαία κεφάλαια? Έχω ακούσει ότι αντίστοιχα ψηλά επιτόκια προσφέρει και η Freedom24 αλλά ότι αυτή είναι χρηματιστηριακή και οι καταθέσεις είναι παραπροϊόν...

2) Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη αντιμετώπιση λογιστικά (π.χ. ειδική δήλωση στο Ε1) ή ισχύουν ότι για τους απλούς λογαριασμούς καταθέσεων σε ελληνικές τράπεζες?

3) Μπορώ να έχω αυτά τα επιτόκια με τον απλό λογαριασμό Standard που δεν έχει χρέωση, ή πρέπει να πάρω κάποιον από τους άλλους με μηνιαία συνδρομή?

Εάν έχει κάποιος έχει ήδη έτοιμο ένα ποστ για noob, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτο!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...