Billator Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Natashaky είπε Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει πρόβλημα με την εφορία εάν διατηρείς χρήματα και στη revolut και σε κάποια άλλη τράπεζα του εξωτερικού για αποταμίευση, όχι για επενδύσεις Δεν είμαι σίγουρος ακριβώς τι ρωτάς, αλλά αν μιλάμε για λεφτά μισθού ή επαγγελματικής δραστηριότητας και αυτά θες να τα βάζεις στην Revolut, δεν έχεις κανένα προβλημα λεφτά σου είναι όπου θες τα τοποθετείς. Οποιοδήποτε έλεγχος και να γίνει είσαι καλυμμένος. Αν κάνεις επενδύσεις απλά πρέπει να δηλώσεις και τα κέρδη που θα προκύψουν από αυτά, με φόρο 15% στα κέρδη υπεραξίας (κωδ. 865) και 5% στα μερίσματα (κωδ. 295). Αν είναι κέρδη από UCITS A/K ή ETF είναι αφορολόγητα και τα δηλώνεις τα σχετικά κέρδη που προκύπτουν στον κωδ. 659 ως απαλλασσόμενο εισόδημα. Βέβαια δεν είμαι λογιστής το πιο σωστό είναι να ρωτήσεις κάποιον. Επεξ/σία 15 Ιουνίου από Billator 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Natashaky Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 5 ώρες πριν, Billator είπε Δεν είμαι σίγουρος ακριβώς τι ρωτάς, αλλά αν μιλάμε για λεφτά μισθού ή επαγγελματικής δραστηριότητας και αυτά θες να τα βάζεις στην Revolut, δεν έχεις κανένα προβλημα λεφτά σου είναι όπου θες τα τοποθετείς. Οποιοδήποτε έλεγχος και να γίνει είσαι καλυμμένος. Αν κάνεις επενδύσεις απλά πρέπει να δηλώσεις και τα κέρδη που θα προκύψουν από αυτά, με φόρο 15% στα κέρδη υπεραξίας (κωδ. 865) και 5% στα μερίσματα (κωδ. 295). Αν είναι κέρδη από UCITS A/K ή ETF είναι αφορολόγητα και τα δηλώνεις τα σχετικά κέρδη που προκύπτουν στον κωδ. 659 ως απαλλασσόμενο εισόδημα. Βέβαια δεν είμαι λογιστής το πιο σωστό είναι να ρωτήσεις κάποιον. Σ' ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση! Εννοώ για παράδειγμα να έχω 10Κ στην revolut, 10K trade republic και 10Κ κάπου αλλού, απλά για τους τόκους, όχι για να κάνω αγορά μετοχών κλπ (βέβαια ακόμη δεν έχω ξεκαθαρίσει ακριβώς τί γίνεται με τους τόκους από τον ευέλικτο της revolut και την εφορία). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greg4 Δημοσ. 18 Ιουνίου Share Δημοσ. 18 Ιουνίου Καλημέρα, Έχω ένα revolut account στο iphone της γυναίκας μου. Μπορώ να βάλω την κάρτα από το δικό της account με κάποιο τρόπο στο δικό μου apple wallet χωρίς να κάνω login στο δικό της revolut account? Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prometheas Δημοσ. 18 Ιουνίου Share Δημοσ. 18 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 15/6/2024 στις 4:40 ΜΜ, Natashaky είπε Σ' ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση! Εννοώ για παράδειγμα να έχω 10Κ στην revolut, 10K trade republic και 10Κ κάπου αλλού, απλά για τους τόκους, όχι για να κάνω αγορά μετοχών κλπ (βέβαια ακόμη δεν έχω ξεκαθαρίσει ακριβώς τί γίνεται με τους τόκους από τον ευέλικτο της revolut και την εφορία). Ισχυει οτι αναφέρθηκε παραπάνω. Οι τόκοι από τον ευέλικτο λογαριασμό της Revolut θεωρούνται μέρισμα (το UCITS που επενδύονται τα χρήματα μεσω Fidelity ειναι το IE000AZVL3K0 - Distributing). Οπότε το συνολικό κέρδος που ειχαμε στην χρονιά θα συμπληρωθεί στον κωδικό 659 ως “Αφορολόγητα κέρδη από ημεδαπά/ΕΕ/ΕΟΧ/ΕΖΕΖ αμοιβαία κεφάλαια” Επισης τα ποσά που επενδύουμε κάθε χρόνο για αγορές μετοχών ETFs κλπ θεωρούνται τεκμήριο και πρέπει να δηλωθούν στον κωδικό 743 στην φορ. δήλωση. Το πιο εμπεριστατωμένο δωρεάν άρθρο για φορολόγηση επενδύσεων θα το βρείτε εδω Πως Φορολογούνται οι Επενδύσεις μας | Ourwallet Επεξ/σία 18 Ιουνίου από prometheas 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Natashaky Δημοσ. 18 Ιουνίου Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 4 ώρες πριν, prometheas είπε Ισχυει οτι αναφέρθηκε παραπάνω. Οι τόκοι από τον ευέλικτο λογαριασμό της Revolut θεωρούνται μέρισμα (το UCITS που επενδύονται τα χρήματα μεσω Fidelity ειναι το IE000AZVL3K0 - Distributing). Οπότε το συνολικό κέρδος που ειχαμε στην χρονιά θα συμπληρωθεί στον κωδικό 659 ως “Αφορολόγητα κέρδη από ημεδαπά/ΕΕ/ΕΟΧ/ΕΖΕΖ αμοιβαία κεφάλαια” Επισης τα ποσά που επενδύουμε κάθε χρόνο για αγορές μετοχών ETFs κλπ θεωρούνται τεκμήριο και πρέπει να δηλωθούν στον κωδικό 743 στην φορ. δήλωση. Το πιο εμπεριστατωμένο δωρεάν άρθρο για φορολόγηση επενδύσεων θα το βρείτε εδω Πως Φορολογούνται οι Επενδύσεις μας | Ourwallet Διάβασα το άρθρο και σ' ευχαριστώ πάρα πολύ, νομίζω είναι η απάντηση που έψαχνα εδώ και καιρό!!! Στην αρχή της τοποθέτησης το είχα διαβάσει κάπου αλλά είχα πολλές απορίες τότε με όλα αυτά τα αρκτικόλεξα. Όσο περνάει ο καιρός όμως και ενισχύεται η γνώση μου πάνω σε όλα αυτά αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι...ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να "μορφωθώ" περισσότερο και να κάνω ένα βήμα παραπάνω στον επενδυτικό τομέα. Αυτή τη στιγμή κινούμαι πολύ safe, σε εγεδ, ευέλικτο και κάποιες παλιές μετοχές ξεχασμένες που όταν θα είμαι έτοιμη θα επεκταθώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flyer Δημοσ. 20 Ιουνίου Share Δημοσ. 20 Ιουνίου On 18/06/2024 at 09:50, greg4 said: Καλημέρα, Έχω ένα revolut account στο iphone της γυναίκας μου. Μπορώ να βάλω την κάρτα από το δικό της account με κάποιο τρόπο στο δικό μου apple wallet χωρίς να κάνω login στο δικό της revolut account? Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα Προσθεσέ τη κατευθείαν στο wallet. Μη χρησιμοποιήσεις καθόλου το rev app Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stcp Δημοσ. 21 Ιουνίου Share Δημοσ. 21 Ιουνίου Καλησπερα. Θελω να κανω μια πληρωμη με καρτα στις ΗΠΑ $2000. Ρωτησα στην Alpha Bank και μου ειπαν οτι η μετατροπη απο Ευρω θα γινει με την ισοτιμια ημερας και θα υπαρχει προμηθεια εως 2,5%, δηλαδη στα 2000 μπορει να,φτασει 50Ε! Αν κανω τη συναλλαγη με revolut τι θα χρεωθω (πλην της μετατροπης)? Ο λογαριασμος μου ειναι σε Euro. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΓΙΩΡΓΟΣ-2 Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου Καλημέρα. Γνωρίζει κάποιος, ποια είναι τα έξοδα αν πληρώνω με Ελληνική πιστωτική κάρτα στην Τουρκία; Η μήπως είναι πιο συμφέρον να χρησιμοποιήσω την της revolut; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nek4d Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 14 hours ago, stcp said: Καλησπερα. Θελω να κανω μια πληρωμη με καρτα στις ΗΠΑ $2000. Ρωτησα στην Alpha Bank και μου ειπαν οτι η μετατροπη απο Ευρω θα γινει με την ισοτιμια ημερας και θα υπαρχει προμηθεια εως 2,5%, δηλαδη στα 2000 μπορει να,φτασει 50Ε! Αν κανω τη συναλλαγη με revolut τι θα χρεωθω (πλην της μετατροπης)? Ο λογαριασμος μου ειναι σε Euro. 2 hours ago, ΓΙΩΡΓΟΣ-2 said: Καλημέρα. Γνωρίζει κάποιος, ποια είναι τα έξοδα αν πληρώνω με Ελληνική πιστωτική κάρτα στην Τουρκία; Η μήπως είναι πιο συμφέρον να χρησιμοποιήσω την της revolut; Δεν χρειαζεται αναλυση, revolut δαγκωτο 😉 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stcp Δημοσ. 23 Ιουνίου Share Δημοσ. 23 Ιουνίου Στις 22/6/2024 στις 10:36 ΠΜ, nek4d είπε Δεν χρειαζεται αναλυση, revolut δαγκωτο 😉 Επανέρχομαι. Η Rev από ότι έψαξα χρεώνει 1% προμήθεια για ποσό άνω των 1000Ε εφόσον η μετατροπή γίνει Δευτέρα-Παρασκευή. Σ-Κ οι προμήθειες διπλασιάζονται. Οκ, συμφέρει (τις καθημερινές). Ερώτηση: Όταν προσθέτεις χρήματα στην κάρτα έχει επιλογή να προστεθούν απευθείας σε δολάρια. Τη μετατροπή όμως την κάνει η Τράπεζα από την οποία προέρχονται τα χρήματα ή η Rev? Συμφέρει αυτό ή τα αφήνεις σε Euro και κάνει η Revolut μετά τη δουλειά κατά τη συναλλαγή? Ή προσθέτεις σε Euro, μετατρέπεις μέσω Rev σε δολάριο και κάνεις τη συναλλαγή? Έχω μπερδευτεί... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asdfnikos Δημοσ. 23 Ιουνίου Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 6 λεπτά πριν, stcp είπε Επανέρχομαι. Η Rev από ότι έψαξα χρεώνει 1% προμήθεια για ποσό άνω των 1000Ε εφόσον η μετατροπή γίνει Δευτέρα-Παρασκευή. Σ-Κ οι προμήθειες διπλασιάζονται. Οκ, συμφέρει (τις καθημερινές). Ερώτηση: Όταν προσθέτεις χρήματα στην κάρτα έχει επιλογή να προστεθούν απευθείας σε δολάρια. Τη μετατροπή όμως την κάνει η Τράπεζα από την οποία προέρχονται τα χρήματα ή η Rev? Συμφέρει αυτό ή τα αφήνεις σε Euro και κάνει η Revolut μετά τη δουλειά κατά τη συναλλαγή? Ή προσθέτεις σε Euro, μετατρέπεις μέσω Rev σε δολάριο και κάνεις τη συναλλαγή? Έχω μπερδευτεί... Βάζεις ευρώ απο την κάρτα σου στην Rev. Κάνεις μετατροπη τα χρήματα που πιστεύεις ότι θα ξοδέψεις στο νόμισμα της χώρας που θα είσαι εκτός του ΣΚ ώστε να μην πληρώσεις την προμήθεια. Όταν γυρίσεις Ελλάδα ότι δεν έχεις ξοδέψει το κάνεις μετατροπή σε ευρώ πάλι εκτος ΣΚ. 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
runner69 Δημοσ. 27 Ιουνίου Share Δημοσ. 27 Ιουνίου Μου εβγαλε ειδοποιηση οταν μπηκα στην εφαρμογη να ανεβασω παλι φωτογραφια και να αλλαξω τον κωδικο του app. Ελεος με αυτες τις φωτογραφιες ολη την ωρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Ιουνίου Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 4 ώρες πριν, runner69 είπε Μου εβγαλε ειδοποιηση οταν μπηκα στην εφαρμογη να ανεβασω παλι φωτογραφια και να αλλαξω τον κωδικο του app. Ελεος με αυτες τις φωτογραφιες ολη την ωρα. Kάτι δεν είχες κάνει σωστά πριν.Δεν ζητάει έτσι στα ξαφνικά σέλφι/φωτό/πιν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
runner69 Δημοσ. 28 Ιουνίου Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 20 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Kάτι δεν είχες κάνει σωστά πριν.Δεν ζητάει έτσι στα ξαφνικά σέλφι/φωτό/πιν. απλα login κανω. Εχω να κανω οποιαδηποτε ενεργεια πολλους μηνες τωρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fagoura Δημοσ. 1 Ιουλίου Share Δημοσ. 1 Ιουλίου Flexible account διαφημιση βλεπω, 3,94% επιτοκιο λεει αν καταλαβα καλα για Ευρω, ~5,40% για usd/gbp. Αυτος ειναι ο τυπος λογαριασμου για να παιρνουμε κατιτις σε τοκους, σωστα? Μεχρι 100 η 120 χιλιαδες ειναι εγγυημενα απο ΕΕ, σωστα? Υπαρχουν και αλλες εταιρειες που ειναι παρομοιως εγγυημενες απο ΕΕ? Η Ν26, που γνωριζω σαν απλος χρηστης, εχει παρομοιο λογαριασμο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα