Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Natashaky είπε

Αυτό που είδα είναι ότι κι εγώ δεν μπορώ να έχω πρόσβαση από τον υπολογιστή, μόνο ο κύριος φαίνεται, ούτε και μπορώ να κάνω καμιά κίνηση, απλά για ενημερωτικούς λόγους χρήσης απ' ότι φαίνεται είναι. 

Το θέμα είναι εάν πάθει κάποιος το οτιδήποτε τι γίνεται με τα χρήματα στον ευέλικτο, πάνε;;;; 

Ότι γινεται με έναν καταθετικό λογαριασμό. Στέλνεις διαθήκη κτλπ για τους νόμιμους κληρονόμους

• Απαντ. 11,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι άλλο που το παρατήρησα χθες, δεν ξέρω αν το έχουν προσθέσει καιρό τώρα.  Είδα ότι έχουν βάλει και ομόλογα.

Έχει πάρει κανείς να μας πει τι παίζει;

Επεξ/σία από aeroplanino7
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, someone- είπε

Καλημέρα και άλλο κάτω ο αποταμιευτικος της ρεβο στο 2.98%. 

Επειδή η ΕΚΤ αναμένεται να ρίξει τα επιτόκια. Σε δολάριο προς το παρόν είναι σταθερά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, aeroplanino7 είπε

Επειδή η ΕΚΤ αναμένεται να ρίξει τα επιτόκια. Σε δολάριο προς το παρόν είναι σταθερά

Μέχρι η FED να ρίξει τα επιτόκια φυσικά, μετά θα πέσει το ποσοστό και εκεί.

Για εμένα έκατσε "ιδανικα" η όλη κατάσταση επειδή τα έχω σε USD και μόλις πέσουν τα επιτόκια θα ξεκινήσει μία λίγο απότομη αύξηση της Αμερικανικής αγοράς (κυρίως από real estate) και θα ενισχυθεί πολύ το δολάριο σε σχέση με το ευρώ όταν θα γίνει πιο φθηνό να "δανείζεσαι" USD οπότε θα τα κάνω flipping σε EUR αποταμιευτικό μέχρι να στρώσει εκ νέου η ισοτιμία και να τα ξαναβάλω σε USD.

Πάντα κάνει κύκλο η ισοτιμία οπότε είναι κρίμα να μην το εκμεταλευτούμε. Οκ το πιο πιθανόν δεν θα πιάσω το βέλτιστο exchange αλλά ένα bonus 3-5% δεν μου κάθεται κακό σε κάθε τράμπα (μιας και δεν θεωρώ ρίσκο την διακράτηση σε οποιοδήποτε από τα 2 αυτά νομίσματα μπορώ να περιμένω) και μαζί με το % του αποταμιευτικού κάθεται κουτί για λεφτά που απλά κάθονται. 

Επεξ/σία από Billator
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Billator είπε

Μέχρι η FED να ρίξει τα επιτόκια φυσικά, μετά θα πέσει το ποσοστό και εκεί.

Για εμένα έκατσε "ιδανικα" η όλη κατάσταση επειδή τα έχω σε USD και μόλις πέσουν τα επιτόκια θα ξεκινήσει μία λίγο απότομη αύξηση της Αμερικανικής αγοράς (κυρίως από real estate) και θα ενισχυθεί πολύ το δολάριο σε σχέση με το ευρώ όταν θα γίνει πιο φθηνό να "δανείζεσαι" USD οπότε θα τα κάνω flipping σε EUR αποταμιευτικό μέχρι να στρώσει εκ νέου η ισοτιμία και να τα ξαναβάλω σε USD.

Πάντα κάνει κύκλο η ισοτιμία οπότε είναι κρίμα να μην το εκμεταλευτούμε. Οκ το πιο πιθανόν δεν θα πιάσω το βέλτιστο exchange αλλά ένα bonus 3-5% δεν μου κάθεται κακό σε κάθε τράμπα (μιας και δεν θεωρώ ρίσκο την διακράτηση σε οποιοδήποτε από τα 2 αυτά νομίσματα μπορώ να περιμένω) και μαζί με το % του αποταμιευτικού κάθεται κουτί για λεφτά που απλά κάθονται. 

Έτσι ακριβώς!Λένε ότι πάει για 1 προς 1 η ισοτιμία.

Βέβαια έχουν και αυτοί εκλογές του χρόνου οπότε να δούμε πως θα επηρεάσουν και αυτές. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aeroplanino7 είπε

Το μείωσε ήδη κατά 0,25.

Έχουν ακολουθήσει κι όλοι οι άλλοι πχ lightyear 3,0% trade republic 3,75%

28 λεπτά πριν, aeroplanino7 είπε

Βέβαια έχουν και αυτοί εκλογές του χρόνου οπότε να δούμε πως θα επηρεάσουν και αυτές.

Το Νοέμβριο είναι οι εκλογές και αναμένεται θρίλερ πριν και μετά.

* Τ212 παραμένει στο 4,2%

Δημοσ.

Και σήμερα στο 2,96% , νομίζω σταδιακά θα πιάσει κοντά στο 2,8% πάλι καλύτερα από τα ελληνικά δεδομένα. Το κακό είναι ότι κρατάει μεγάλη προμήθεια και αν οι τόκοι φορολογηθούν στην Ελλάδα τότε μιλάμε για πολύ μικρότερο ποσοστό.

Δημοσ.
23 hours ago, someone- said:

Καλημέρα και άλλο κάτω ο αποταμιευτικος της ρεβο στο 2.98%. 

4 hours ago, Natashaky said:

Και σήμερα στο 2,96% , νομίζω σταδιακά θα πιάσει κοντά στο 2,8% πάλι καλύτερα από τα ελληνικά δεδομένα. Το κακό είναι ότι κρατάει μεγάλη προμήθεια και αν οι τόκοι φορολογηθούν στην Ελλάδα τότε μιλάμε για πολύ μικρότερο ποσοστό.

Στο απλό πρόγραμμα είναι αυτό; Στο metal πρόγραμμα σήμερα είναι στα 3,71% για EUR και 4,99% για USD

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Natashaky είπε

Σκέφτομαι 10κ να τα μεταφέρω στην trade Republic με 3.75%

Δημοσ.
4 hours ago, someone- said:

Σκέφτομαι 10κ να τα μεταφέρω στην trade Republic με 3.75%

Πήγαινέ τα Trading212 με 4.2% στο Ευρώ

Αν τα γυρίσεις σε δολλάρια πάς σε 5.1%

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Tsino είπε

Πήγαινέ τα Trading212 με 4.2% στο Ευρώ

Αν τα γυρίσεις σε δολλάρια πάς σε 5.1%

Έχω και στην trading212 χρήματα και μετοχες. Προς το παρόν δε το πείραξαν το 4.2%. δε ξέρω, δε θέλω να μπλέξω με αλλαγες δολάρια ευρώ

Επεξ/σία από someone-
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, someone- είπε

Έχω και στην trading212 χρήματα και μετοχες. Προς το παρόν δε το πείραξαν το 4.2%. δε ξέρω, δε θέλω να μπλέξω με αλλαγες δολάρια ευρώ

Αν είσαι σε Long term investment / αποταμίευση, δεν σε επηρεάζει.

Αλλά χωρίς να κάνεις κάτι ιδιαίτερο κάθε φορά που υπάρχει αυξομείωση σημαντική (δεν μιλάω για forex trading) 1-2 φορές το χρόνο κατά μέσο όρο(ή και μερικές φορές παραπάνω αν παρακολουθείς πολύ βασικές εξελίξεις όπου δεν το προτείνω μιας και ούτε εγώ το κάνω γιατί πάει μετά αλλού) μπορείς να τα κάνεις "τράμπα" και να κερδίζεις 3-8% ανάλογα την στιγμή που το κάνεις.

Με μία διακράτηση 70% -30% , το μεγάλο ποσοστό στο νόμισμα υπεροχής πάντα, τότε ότι και να γίνει από αυτό πάντα θα παίρνεις ένα bonus. Αν είχες εισόδημα από 2 νομίσματα (όπως έχω εγώ για παράδειγμα) θα σου το έκανε πολύ εύκολο φυσικά, αλλά αφού τα βάζεις σε αποταμιευτικό ούτως η άλλως είσαι περισσότερο κερδισμένος και στην "τράμπα" πάλι θα μπαίνει από τον έναν αποταμιευτικό στον άλλον. 

Επεξ/σία από Billator
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Billator είπε

Αν είσαι σε Long term investment / αποταμίευση, δεν σε επηρεάζει.

Αλλά χωρίς να κάνεις κάτι ιδιαίτερο κάθε φορά που υπάρχει αυξομείωση σημαντική (δεν μιλάω για forex trading) 1-2 φορές το χρόνο κατά μέσο όρο(ή και μερικές φορές παραπάνω αν παρακολουθείς πολύ βασικές εξελίξεις όπου δεν το προτείνω μιας και ούτε εγώ το κάνω γιατί πάει μετά αλλού) μπορείς να τα κάνεις "τράμπα" και να κερδίζεις 3-8% ανάλογα την στιγμή που το κάνεις.

Με μία διακράτηση 70% -30% , το μεγάλο ποσοστό στο νόμισμα υπεροχής πάντα, τότε ότι και να γίνει από αυτό πάντα θα παίρνεις ένα bonus. Αν είχες εισόδημα από 2 νομίσματα (όπως έχω εγώ για παράδειγμα) θα σου το έκανε πολύ εύκολο φυσικά, αλλά αφού τα βάζεις σε αποταμιευτικό ούτως η άλλως είσαι περισσότερο κερδισμένος 

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει πρόβλημα με την εφορία εάν διατηρείς χρήματα και στη revolut και σε κάποια άλλη τράπεζα του εξωτερικού για αποταμίευση, όχι για επενδύσεις 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...