Natashaky Δημοσ. 14 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2024 Και σήμερα στο 2,96% , νομίζω σταδιακά θα πιάσει κοντά στο 2,8% πάλι καλύτερα από τα ελληνικά δεδομένα. Το κακό είναι ότι κρατάει μεγάλη προμήθεια και αν οι τόκοι φορολογηθούν στην Ελλάδα τότε μιλάμε για πολύ μικρότερο ποσοστό.
alxandros_gr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2024 Στις 13/6/2024 στις 8:20 ΠΜ, someone- είπε Καλημέρα και άλλο κάτω ο αποταμιευτικος της ρεβο στο 2.98%. Στις 14/6/2024 στις 3:34 ΠΜ, Natashaky είπε Και σήμερα στο 2,96% , νομίζω σταδιακά θα πιάσει κοντά στο 2,8% πάλι καλύτερα από τα ελληνικά δεδομένα. Το κακό είναι ότι κρατάει μεγάλη προμήθεια και αν οι τόκοι φορολογηθούν στην Ελλάδα τότε μιλάμε για πολύ μικρότερο ποσοστό. Στο απλό πρόγραμμα είναι αυτό; Στο metal πρόγραμμα σήμερα είναι στα 3,71% για EUR και 4,99% για USD
someone- Δημοσ. 14 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2024 Στις 14/6/2024 στις 3:34 ΠΜ, Natashaky είπε Και σήμερα στο 2,96% , νομίζω σταδιακά θα πιάσει κοντά στο 2,8% πάλι καλύτερα από τα ελληνικά δεδομένα. Το κακό είναι ότι κρατάει μεγάλη προμήθεια και αν οι τόκοι φορολογηθούν στην Ελλάδα τότε μιλάμε για πολύ μικρότερο ποσοστό. Σκέφτομαι 10κ να τα μεταφέρω στην trade Republic με 3.75%
Doubt Δημοσ. 14 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2024 Στις 14/6/2024 στις 7:55 ΠΜ, alxandros_gr είπε Στο απλό πρόγραμμα είναι αυτό; Yes
Tsino Δημοσ. 14 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2024 Στις 14/6/2024 στις 10:01 ΠΜ, someone- είπε Σκέφτομαι 10κ να τα μεταφέρω στην trade Republic με 3.75% Πήγαινέ τα Trading212 με 4.2% στο Ευρώ Αν τα γυρίσεις σε δολλάρια πάς σε 5.1%
someone- Δημοσ. 14 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 14/6/2024 στις 2:54 ΜΜ, Tsino είπε Πήγαινέ τα Trading212 με 4.2% στο Ευρώ Αν τα γυρίσεις σε δολλάρια πάς σε 5.1% Έχω και στην trading212 χρήματα και μετοχες. Προς το παρόν δε το πείραξαν το 4.2%. δε ξέρω, δε θέλω να μπλέξω με αλλαγες δολάρια ευρώ Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2024 από someone-
Billator Δημοσ. 14 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 14/6/2024 στις 7:49 ΜΜ, someone- είπε Έχω και στην trading212 χρήματα και μετοχες. Προς το παρόν δε το πείραξαν το 4.2%. δε ξέρω, δε θέλω να μπλέξω με αλλαγες δολάρια ευρώ Αν είσαι σε Long term investment / αποταμίευση, δεν σε επηρεάζει. Αλλά χωρίς να κάνεις κάτι ιδιαίτερο κάθε φορά που υπάρχει αυξομείωση σημαντική (δεν μιλάω για forex trading) 1-2 φορές το χρόνο κατά μέσο όρο(ή και μερικές φορές παραπάνω αν παρακολουθείς πολύ βασικές εξελίξεις όπου δεν το προτείνω μιας και ούτε εγώ το κάνω γιατί πάει μετά αλλού) μπορείς να τα κάνεις "τράμπα" και να κερδίζεις 3-8% ανάλογα την στιγμή που το κάνεις. Με μία διακράτηση 70% -30% , το μεγάλο ποσοστό στο νόμισμα υπεροχής πάντα, τότε ότι και να γίνει από αυτό πάντα θα παίρνεις ένα bonus. Αν είχες εισόδημα από 2 νομίσματα (όπως έχω εγώ για παράδειγμα) θα σου το έκανε πολύ εύκολο φυσικά, αλλά αφού τα βάζεις σε αποταμιευτικό ούτως η άλλως είσαι περισσότερο κερδισμένος και στην "τράμπα" πάλι θα μπαίνει από τον έναν αποταμιευτικό στον άλλον. Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2024 από Billator
Natashaky Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 Στις 14/6/2024 στις 8:31 ΜΜ, Billator είπε Αν είσαι σε Long term investment / αποταμίευση, δεν σε επηρεάζει. Αλλά χωρίς να κάνεις κάτι ιδιαίτερο κάθε φορά που υπάρχει αυξομείωση σημαντική (δεν μιλάω για forex trading) 1-2 φορές το χρόνο κατά μέσο όρο(ή και μερικές φορές παραπάνω αν παρακολουθείς πολύ βασικές εξελίξεις όπου δεν το προτείνω μιας και ούτε εγώ το κάνω γιατί πάει μετά αλλού) μπορείς να τα κάνεις "τράμπα" και να κερδίζεις 3-8% ανάλογα την στιγμή που το κάνεις. Με μία διακράτηση 70% -30% , το μεγάλο ποσοστό στο νόμισμα υπεροχής πάντα, τότε ότι και να γίνει από αυτό πάντα θα παίρνεις ένα bonus. Αν είχες εισόδημα από 2 νομίσματα (όπως έχω εγώ για παράδειγμα) θα σου το έκανε πολύ εύκολο φυσικά, αλλά αφού τα βάζεις σε αποταμιευτικό ούτως η άλλως είσαι περισσότερο κερδισμένος Επέκταση Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει πρόβλημα με την εφορία εάν διατηρείς χρήματα και στη revolut και σε κάποια άλλη τράπεζα του εξωτερικού για αποταμίευση, όχι για επενδύσεις
Billator Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 15/6/2024 στις 8:11 ΠΜ, Natashaky είπε Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει πρόβλημα με την εφορία εάν διατηρείς χρήματα και στη revolut και σε κάποια άλλη τράπεζα του εξωτερικού για αποταμίευση, όχι για επενδύσεις Δεν είμαι σίγουρος ακριβώς τι ρωτάς, αλλά αν μιλάμε για λεφτά μισθού ή επαγγελματικής δραστηριότητας και αυτά θες να τα βάζεις στην Revolut, δεν έχεις κανένα προβλημα λεφτά σου είναι όπου θες τα τοποθετείς. Οποιοδήποτε έλεγχος και να γίνει είσαι καλυμμένος. Αν κάνεις επενδύσεις απλά πρέπει να δηλώσεις και τα κέρδη που θα προκύψουν από αυτά, με φόρο 15% στα κέρδη υπεραξίας (κωδ. 865) και 5% στα μερίσματα (κωδ. 295). Αν είναι κέρδη από UCITS A/K ή ETF είναι αφορολόγητα και τα δηλώνεις τα σχετικά κέρδη που προκύπτουν στον κωδ. 659 ως απαλλασσόμενο εισόδημα. Βέβαια δεν είμαι λογιστής το πιο σωστό είναι να ρωτήσεις κάποιον. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2024 από Billator 4
Natashaky Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 Στις 15/6/2024 στις 8:32 ΠΜ, Billator είπε Δεν είμαι σίγουρος ακριβώς τι ρωτάς, αλλά αν μιλάμε για λεφτά μισθού ή επαγγελματικής δραστηριότητας και αυτά θες να τα βάζεις στην Revolut, δεν έχεις κανένα προβλημα λεφτά σου είναι όπου θες τα τοποθετείς. Οποιοδήποτε έλεγχος και να γίνει είσαι καλυμμένος. Αν κάνεις επενδύσεις απλά πρέπει να δηλώσεις και τα κέρδη που θα προκύψουν από αυτά, με φόρο 15% στα κέρδη υπεραξίας (κωδ. 865) και 5% στα μερίσματα (κωδ. 295). Αν είναι κέρδη από UCITS A/K ή ETF είναι αφορολόγητα και τα δηλώνεις τα σχετικά κέρδη που προκύπτουν στον κωδ. 659 ως απαλλασσόμενο εισόδημα. Βέβαια δεν είμαι λογιστής το πιο σωστό είναι να ρωτήσεις κάποιον. Επέκταση Σ' ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση! Εννοώ για παράδειγμα να έχω 10Κ στην revolut, 10K trade republic και 10Κ κάπου αλλού, απλά για τους τόκους, όχι για να κάνω αγορά μετοχών κλπ (βέβαια ακόμη δεν έχω ξεκαθαρίσει ακριβώς τί γίνεται με τους τόκους από τον ευέλικτο της revolut και την εφορία).
greg4 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Καλημέρα, Έχω ένα revolut account στο iphone της γυναίκας μου. Μπορώ να βάλω την κάρτα από το δικό της account με κάποιο τρόπο στο δικό μου apple wallet χωρίς να κάνω login στο δικό της revolut account? Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα
prometheas Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 15/6/2024 στις 1:40 ΜΜ, Natashaky είπε Σ' ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση! Εννοώ για παράδειγμα να έχω 10Κ στην revolut, 10K trade republic και 10Κ κάπου αλλού, απλά για τους τόκους, όχι για να κάνω αγορά μετοχών κλπ (βέβαια ακόμη δεν έχω ξεκαθαρίσει ακριβώς τί γίνεται με τους τόκους από τον ευέλικτο της revolut και την εφορία). Ισχυει οτι αναφέρθηκε παραπάνω. Οι τόκοι από τον ευέλικτο λογαριασμό της Revolut θεωρούνται μέρισμα (το UCITS που επενδύονται τα χρήματα μεσω Fidelity ειναι το IE000AZVL3K0 - Distributing). Οπότε το συνολικό κέρδος που ειχαμε στην χρονιά θα συμπληρωθεί στον κωδικό 659 ως “Αφορολόγητα κέρδη από ημεδαπά/ΕΕ/ΕΟΧ/ΕΖΕΖ αμοιβαία κεφάλαια” Επισης τα ποσά που επενδύουμε κάθε χρόνο για αγορές μετοχών ETFs κλπ θεωρούνται τεκμήριο και πρέπει να δηλωθούν στον κωδικό 743 στην φορ. δήλωση. Το πιο εμπεριστατωμένο δωρεάν άρθρο για φορολόγηση επενδύσεων θα το βρείτε εδω Πως Φορολογούνται οι Επενδύσεις μας | Ourwallet Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2024 από prometheas 3
Natashaky Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Στις 18/6/2024 στις 6:58 ΠΜ, prometheas είπε Ισχυει οτι αναφέρθηκε παραπάνω. Οι τόκοι από τον ευέλικτο λογαριασμό της Revolut θεωρούνται μέρισμα (το UCITS που επενδύονται τα χρήματα μεσω Fidelity ειναι το IE000AZVL3K0 - Distributing). Οπότε το συνολικό κέρδος που ειχαμε στην χρονιά θα συμπληρωθεί στον κωδικό 659 ως “Αφορολόγητα κέρδη από ημεδαπά/ΕΕ/ΕΟΧ/ΕΖΕΖ αμοιβαία κεφάλαια” Επισης τα ποσά που επενδύουμε κάθε χρόνο για αγορές μετοχών ETFs κλπ θεωρούνται τεκμήριο και πρέπει να δηλωθούν στον κωδικό 743 στην φορ. δήλωση. Το πιο εμπεριστατωμένο δωρεάν άρθρο για φορολόγηση επενδύσεων θα το βρείτε εδω Πως Φορολογούνται οι Επενδύσεις μας | Ourwallet Επέκταση Διάβασα το άρθρο και σ' ευχαριστώ πάρα πολύ, νομίζω είναι η απάντηση που έψαχνα εδώ και καιρό!!! Στην αρχή της τοποθέτησης το είχα διαβάσει κάπου αλλά είχα πολλές απορίες τότε με όλα αυτά τα αρκτικόλεξα. Όσο περνάει ο καιρός όμως και ενισχύεται η γνώση μου πάνω σε όλα αυτά αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι...ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να "μορφωθώ" περισσότερο και να κάνω ένα βήμα παραπάνω στον επενδυτικό τομέα. Αυτή τη στιγμή κινούμαι πολύ safe, σε εγεδ, ευέλικτο και κάποιες παλιές μετοχές ξεχασμένες που όταν θα είμαι έτοιμη θα επεκταθώ.
flyer Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 Στις 18/6/2024 στις 6:50 ΠΜ, greg4 είπε Καλημέρα, Έχω ένα revolut account στο iphone της γυναίκας μου. Μπορώ να βάλω την κάρτα από το δικό της account με κάποιο τρόπο στο δικό μου apple wallet χωρίς να κάνω login στο δικό της revolut account? Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα Προσθεσέ τη κατευθείαν στο wallet. Μη χρησιμοποιήσεις καθόλου το rev app
stcp Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Καλησπερα. Θελω να κανω μια πληρωμη με καρτα στις ΗΠΑ $2000. Ρωτησα στην Alpha Bank και μου ειπαν οτι η μετατροπη απο Ευρω θα γινει με την ισοτιμια ημερας και θα υπαρχει προμηθεια εως 2,5%, δηλαδη στα 2000 μπορει να,φτασει 50Ε! Αν κανω τη συναλλαγη με revolut τι θα χρεωθω (πλην της μετατροπης)? Ο λογαριασμος μου ειναι σε Euro.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα