Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, cyberguy είπε

απο την στιγμη που η τραπεζα το αναφερει ως πληρωμη με ηλεκτρονικό μέσο, πως μπορεί να ειναι false positive?

Δεν περνάνε όμως αυτόματα στην φορολογική δήλωση. Θα πρέπει εσύ ή ο λογιστής σου να ελέγξετε αν τα ποσά είναι σωστά και να τα συμπληρώσετε χειροκίνητα στο αντίστοιχο κουτάκι της φορολογικής δήλωσης. Από την στιγμή που πρέπει να συμπληρωθεί χειροκίνητα θεωρώ ότι υπάρχει το ενδεχόμενο αμφιβολίας από πλευράς της εφορίας για τα ποσά που στέλνουν οι τράπεζες.

Επίσης, από λινκ που βρήκα στην τράπεζα Eurobank αναφέρει κατηγορίες και μάλιστα έχει και λινκ προς την ΕΛΣΤΑΤ όπου έχει ένα εξελάκι με αναλυτικά όλα τα προϊόντα ή υπηρεσίες που περνάνε στο αφορολόγητο. Δεν βρίσκω κάτι για φόρτιση / μεταφορά χρημάτων σε άλλες κάρτες, φυσικά μπορείς να το ελέγξεις ελεύθερα και εσύ μήπως εμένα μου ξέφυγε κάτι. Είναι εκεί που λέει "Κατηγορίες δαπανών για το αφορολόγητο -> ποιες συναλλαγές χτίζουν το αφορολόγητό μου;", έχει μια συνοπτική λίστα με όλες τις κατηγορίες και έχει και ένα λινκ προς την ΕΛΣΤΑΤ με το εξελάκι που προανέφερα. Οποιοσδήποτε μπορεί να μπει ελεύθερα, να το ελέγξει, και να μας πει σε ποια κατηγορία εμπίπτει η φόρτιση της Revolut.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστά, το τι στέλνει η τράπεζα είναι ενδεικτικό, το τι δηλώνει ο κάθε φορολογούμενος είναι δίκη του ευθύνη. Για αυτό και πεδία που βάζεις τα ποσά δεν είναι κλειδωμένα,

Όπως πρέπει να τα αλλάξει προς τα πάνω σε περίπτωση που έχει συναλλαγές με revolut/n26 (ή με οποία τράπεζα στην ΕΕ είναι πελάτης) για να μετρήσει το αφορολόγητο, έτσι και πρέπει να το μειώσει όταν είναι λάθος (*) ώστε να μην μετράει.

Τώρα αν η εφορία θα ασχοληθεί είναι ένα εντελώς άλλο θέμα.

(*) η μεταφορά χρημάτων δεν είναι δαπάνη απόκτησης αγαθών ή υπηρεσιών όπως απαιτεί ο νόμος

Αναφορά σε κείμενο

...οι δαπάνες απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών στην ημεδαπή ή σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ε.Ο.Χ., που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι, πρέπει να καταβάλλονται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής ημεδαπής ή αλλοδαπής προέλευσης.

Και ειναι λογικό αλλιως αν φόρτωνες 100 ευρω απο την αλφα στην ρεβολουτ και μετα τα ξόδευες δεν θα έπρεπε να δηλώσεις 200 ευρω (100 για την φόρτιση απο την αλφα και 100 για της "πραγματικές" αγορές) αλλά μόνο 100 για τις πραγματικές.

Επεξ/σία από hotb
Δημοσ.

Καλημέρα νέος χρήστης με revolut ήθελα να κάνω μια ερώτηση.Στις online αγορές εκεί που βάζουμε τα στοιχεία της κάρτας σαν ονοματεπώνυμο επειδή δεν έχει η κάρτα βάζουμε το ονοματεπώνυμο που έχουμε στον λογαριασμό που δημιουργησαμε?

Δημοσ.

Βάλε ο,τι θες. Περνάει κανονικά, ούτε κάποιος ασχολείται πλέον να κοιτάξει το όνομα της κάρτας σου ούτε με φυσική παραλαβή.

Στις 27/5/2024 στις 12:53 ΜΜ, cyberguy είπε

Δαπάνη αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής 049

Update μετά απο κάποιες μέρες. Φόρτιση με Visa πιστωτική μέσω Apple Pay. Δεν τη μετράει ως αγορά, ούτε την εμφανίζει στο αφορολόγητο, ούτε δίνει Bonus πόντους. Μου φαίνεται όντως πολύ παράξενο που στην μετράει εσένα.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Update μετά απο κάποιες μέρες. Φόρτιση με Visa πιστωτική μέσω Apple Pay. Δεν τη μετράει ως αγορά, ούτε την εμφανίζει στο αφορολόγητο, ούτε δίνει Bonus πόντους. Μου φαίνεται όντως πολύ παράξενο που στην μετράει εσένα.

Χειροκίνητα τα περνάς, δε μπαίνουν αυτόματα.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, someone- είπε

Η απάντηση πήγαινε στο φίλο που έκανα quote σχετικά με το αν οι τράπεζες υπολογίζουν στα στοιχεία που στέλνουν στην ΑΑΔΕ τις φορτίσεις Revolut ως αγορές αγαθών. Ανέφερε πως η Alpha του τις μετράει (ενώ εμένα η Eurobank όχι) και έκανα κι εγώ μια φόρτιση με Alpha να δω αν θα εμφανιστεί. 

• Like 1
Δημοσ.

Έκανα ακριβώς το ίδιο, φόρτιση από πιστωτική Visa της Alpha Bank, μέσω όμως Google Pay, δε μέτρησε στο αφορολόγητο.

• Like 1
Δημοσ.

Είδα σήμερα στην τηλεόραση, σε Ελληνικό κανάλι, διαφήμιση στα Ελληνικά της Revolut. Δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι η Revolut διαφημίζει τις υπηρεσίες της εδώ στην Ελλάδα, ότι έχω μάθει για αυτή ήταν μέσα από τα διάφορα τεχνολογικά φόρουμ.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Είδα σήμερα στην τηλεόραση, σε Ελληνικό κανάλι, διαφήμιση στα Ελληνικά της Revolut. Δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι η Revolut διαφημίζει τις υπηρεσίες της εδώ στην Ελλάδα, ότι έχω μάθει για αυτή ήταν μέσα από τα διάφορα τεχνολογικά φόρουμ.

Μακάρι να μπορέσει να έρθει επίσημα Ελλάδα να μπορούμε να πάρουμε τις μισθοδοσίες μας από τις συστημικές τράπεζες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/5/2024 στις 9:43 ΠΜ, someone- είπε

Στις 31/5/2024 στις 10:54 ΠΜ, chtrig είπε

Έκανα ακριβώς το ίδιο, φόρτιση από πιστωτική Visa της Alpha Bank, μέσω όμως Google Pay, δε μέτρησε στο αφορολόγητο.

Η φόρτιση της Revolut δεν μετράει στο αφορολόγητο. Αν η τράπεζα το δείχνει σαν αφορολόγητο τότε είναι false positive. Είχα δώσει και σχετική απάντηση με απόδειξη (λινκ) στην αρχή αυτής της σελίδας.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 1
Δημοσ.

Προσοχή με τις πιστωτικές, η ρεβολουτ δεν επιτρέπει φόρτιση για "ανακύκλωση" και μπόνους, μίλια κλπ.

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, Doubt said:

Προσοχή με τις πιστωτικές, η ρεβολουτ δεν επιτρέπει φόρτιση για "ανακύκλωση" και μπόνους, μίλια κλπ.

μπορει να το ελέγξει με κάποιο τρόπο?  

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Tsino είπε

Ναι από τον κωδικό της συναλλαγής, φαίνεται ότι είναι μεταφορά χρημάτων αν δεν κάνω λάθος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Tsino είπε

Μπορεί και ίσως σου κλείσει τον λογαριασμό τον λογαριασμό γιατί είναι ενάντια στα Term of Use. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που το έκαναν. 

Όταν το Revolut Pro έδινε καλύτερο cashback δούλευε μία διαδικασία με την οποία μπορούσες να πάρεις διπλό cashback / ανταμοιβή και το έκαναν πολλοί abuse γιατί στην ουσία ήταν "money glitch", και στην ουσία τα έβαζε η revolut από την τσέπη της.

Προσωπικά δεν βρήκα ποτέ το λόγο να το κάνω γιατί για εμένα η Revolut είναι εργαλείο δουλειάς οπότε Long term ίσως έχανα περισσότερα. 

Επεξ/σία από Billator
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tsino είπε

Μου είχε τύχει να εμφανιστεί προειδοποίηση όταν έκανα φόρτιση με κάρτα και μεταφορά το ίδιο ποσό και την ίδια μέρα εκτός ρεβολουτ.

Μόνο που δεν ήταν πιστωτική αλλά χρεωστική η κάρτα, όταν το ξεκαθαρίσαμε με το support μου είπαν σόρρυ λάθος.

Προφανώς με κάποιο αλγόριθμο γίνεται ο  έλεγχος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...