georgeteras Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2024 Αναφέρω εδώ την εμπειρία μου με τη Revo στην κεντρική και βόρεια Αμερική για όποιον τύχει και χρειαστεί κάτι στο μέλλον. Αρχικά να πω ότι μάλλον ήμουν πολύ τυχερός γιατί λίγες μέρες πριν φύγω η Revo (λες και με σκέφτηκε) μου έστειλε μνμ ότι μπορω να αναβαθμίσω το λογαριασμό μου δωρεάν σε premium μιας και την χρησιμοποίησα όλους τους μήνες του 2023 και αν θέλω να διακόψω πριν αρχίσω να πληρώνω συνδρομή. Από εκεί και πέρα χρησιμοποιήσα τη Revo με το Google Pay σε Κολομβία, Δομινικανή Δημοκρατία, Μεξικό, Ελ Σαλβαδόρ, Ονδούρα, Νικαράγουα και Παναμά. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν είχα πρόβλημα, είτε το νόμισμα της χώρας ήταν στα υποστηριζόμενα είτε όχι και ίσως λόγω του premium να πετύχαινα ακόμα καλύτερες ισοτιμίες! Χαρακτηριστικά σε συναλλαγή στον Άγιο Δομίνικο, που η ισοτιμία ήταν περίπου 1 ευρώ = 62 τοπικά, είδα ότι με τη Revo τα ευρώ μου έφτασαν τα 63!! Το μόνο που με προβλημάτισε (και μου έσπασε τα νεύρα) ήταν γιατί δεν είχα μαζί μου και την φυσική κάρτα! Κι αυτό γιατί υπήρχαν καταστήματα και εστιατόρια που το POS τους δεν δεχόταν ανέπαφη πληρωμή οπότε εκεί αναγκαστικά πλήρωσα με κάρτα ελληνικής τράπεζας. Με λίγα λόγια, Revo (και καλύτερα την φυσική κάρτα) παντού, προσθήκη χρημάτων απευθείας από ελληνική πιστωτική ή χρεωστική άμεσα και ανέξοδα (αναγκαστικά με ίντερνετ), χωρίς καμία μετατροπή σε κανένα νόμισμα (το έκανε μόνη της η Revo) και λίγα μετρητά σε συνάλλαγμα για κανένα σουβενίρ ή street food! 4 2
Rebelos2018 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 Να ρωτήσω και εγώ κάτι. Υπάρχει ελάχιστο ποσό φόρτισης της κάρτας;
NikosKallithea Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 Στις 28/2/2024 στις 11:25 ΜΜ, Rebelos2018 είπε Να ρωτήσω και εγώ κάτι. Υπάρχει ελάχιστο ποσό φόρτισης της κάρτας; 10€ στο λέει, βγαζει μάτι😁 1
Rebelos2018 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 29/2/2024 στις 12:14 ΠΜ, NikosKallithea είπε 10€ στο λέει, βγαζει μάτι😁 Ευχαριστώ πολύ Επεξ/σία 29 Φεβρουαρίου 2024 από Rebelos2018 1
someone- Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 Στις 24/2/2024 στις 6:24 ΜΜ, Doubt είπε Νομίζω 2/5, τέλος πάντων, με μια μέρα δεν βγαίνει συμπέρασμα. Θα δούμε από Δευτέρα πάλι. Έβαλα 100€ στο ισορροπημένο με κίνδυνο 3/5 που λέει, από τη Δευτέρα κάθε μέρα μείον ήμουν το σταμάτησα. Ίσως δοκιμάσω αυτό που έβαλες και εσύ .
Doubt Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 29/2/2024 στις 7:22 ΠΜ, someone- είπε Έβαλα 100€ στο ισορροπημένο με κίνδυνο 3/5 που λέει, από τη Δευτέρα κάθε μέρα μείον ήμουν το σταμάτησα. Ίσως δοκιμάσω αυτό που έβαλες και εσύ . Μπα.. τα ίδια κι εδώ. Από τη Δευτέρα στο μείον είναι. Έχασε τα 30 cents + άλλα 30 από το κεφάλαιο. Λέω να το αφήσω ένα μήνα τουλάχιστον, δοκιμαστικά. Επεξ/σία 29 Φεβρουαρίου 2024 από Doubt 1
someone- Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 Στις 29/2/2024 στις 7:36 ΠΜ, Doubt είπε Μπα.. τα ίδια κι εδώ. Από τη Δευτέρα στο μείον είναι. Έχασε τα 30 cents + άλλα 30 από το κεφάλαιο. Λέω να το αφήσω ένα μήνα τουλάχιστον, δοκιμαστικά. Έχω ένα ποσό στην αποταμίευση με 3.11% ετήσιο και οι τόκοι μπαίνουν κάθε μέρα 10:00 οπότε θα μείνω σε εκείνο. Χρησιμοποιώ και άλλες εταιρίες που έχουν 4-4.2% (trade republic, trading 212)
Billator Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 29/2/2024 στις 7:36 ΠΜ, Doubt είπε Μπα.. τα ίδια κι εδώ. Από τη Δευτέρα στο μείον είναι. Έχασε τα 30 cents + άλλα 30 από το κεφάλαιο. Λέω να το αφήσω ένα μήνα τουλάχιστον, δοκιμαστικά. Για κάτι εναλλακτικό, από Revolut, εγώ βάζω με την λογική του VUAA (με μία DCA στρατηγική ένα μικρό τυπικό ποσό γιατί είναι κρυπτο) στο DOT (Polkadot) πάντως. Σε βάθος 1,5 χρόνου με τα μερίσματα και την αύξηση του ίδιου είναι σταθερά average στο +15-17% και τώρα που για παράδειγμα "ανεβαίνουν" πήγε στο +40% σαν investment. Σαν "units" τα μερίσματα είναι στο 13,5% της αρχικής επένδυσης σε βάθος 12 μηνών από το 11,75% που αναφέρει. Φυσικά το +40% είναι άχρηστο από την στιγμή που παίρνει περίπου 25 εργάσιμες για να μπορείς να τα πουλήσεις αν θέλεις από την στιγμή που τα τραβήξεις. Απλά σε περίπτωση νέου Crypto boom, θα κερδίσεις πολλά, εφόσον προλάβεις να τα βγάλεις και στην περίπτωση νέας υποτίμησης (συγκριτικά με άλλα) χάνεις λίγα λόγω της επανεπένδυσης στον εαυτό του. Επεξ/σία 29 Φεβρουαρίου 2024 από Billator
Artakos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2024 Καλησπερα, τουρκια HALK BANK και ziraat ATM,ισχυει οτι τραβας χρηματα χωρις προμήθεια??
petrox21 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 Στις 29/2/2024 στις 7:36 ΠΜ, Doubt είπε Μπα.. τα ίδια κι εδώ. Από τη Δευτέρα στο μείον είναι. Έχασε τα 30 cents + άλλα 30 από το κεφάλαιο. Λέω να το αφήσω ένα μήνα τουλάχιστον, δοκιμαστικά. Εγω παντως με 3/5 κινδυνο, εβαλα 200 ευρω, ολες τις μερες απο την αρχη της βδομαδας κυμαινοταν απο μειον 1 ευρω εως μειον 30 λεπτα, νομιζω χτες με πηγε πρωτη φορα στο +, και τελικα εκλεισε τη βδομαδα με +1,6 ευρω. Οχι κι ασχημα, εντελως θεωρητικα χαμενος λογικα δε θα βγεις μακροπροθεσμα. Για το ιδιο διαστημα στην αποταμιευση με αυτο το ποσο θα ειχα παρει 1,5 σεντ επι 6 μερες = 9 σεντς. 1
The_Judas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 revo λεει δινει επιτοκιο εως 3.7%. δηλαδη ειναι κυμαινομενο που αλλαζει καθε μηνα; φορολογικα τι λενε τα αμοιβαια κεφαλαια; τα δηλωνεις ή ειναι αφορολογητα; συμφερει η μετατροπη σε δολλαριο για μεγαλυτερο επιτοκιο;, ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να μεταφερω μεγαλα ποσα σε revo; πχ αν θελω να στειλω 5000 λογικα δεν γινεται μεσω καρτας γιατι εχει ημερησιο οριο.
stavros750 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 2/3/2024 στις 7:52 ΠΜ, The_Judas είπε revo λεει δινει επιτοκιο εως 3.7%. δηλαδη ειναι κυμαινομενο που αλλαζει καθε μηνα; Σωστά αλλά είναι σταθερό εδώ και αρκετό καιρό. Στην τελική μόλις πέσουν τα τραβάς πίσω, εξάλλου τους τόκους τους δίνει ημερησίως. Στις 2/3/2024 στις 7:52 ΠΜ, The_Judas είπε φορολογικα τι λενε τα αμοιβαια κεφαλαια; τα δηλωνεις ή ειναι αφορολογητα; Ανάλογα αν διαλέξεις αμοιβαία κεφάλαια που δίνουν μερίσματα ή όχι. Αν δεν δίνουν μερίσματα και επαναεπενδύονται αυτόματα (UCITS), τότε είναι αφορολογητα αλλά τα δηλώνεις στην φορολογική ως αγορά. Φορολογείσαι όποτε πουλήσεις, μόνο στο καθαρό κέρδος. Στις 2/3/2024 στις 7:52 ΠΜ, The_Judas είπε συμφερει η μετατροπη σε δολλαριο για μεγαλυτερο επιτοκιο;, Συμφέρει και το είχα κάνει με στερλίνες. Απλά εκεί αντί να κοιτάς τους καθημερινούς τόκους σου, μπαίνει σε άλλους μπελάδες, κοιτάζοντας την συναλλαγματική ισοτιμία. Μακροπρόθεσμα θα ξαναγυρίσει η συναλλαγματική εκεί που αγόρασες, αλλά αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να μην κοιτάς αυτόν τον παράγοντα, αγόρασε κατευθείαν σε ευρώ. Στις 2/3/2024 στις 7:52 ΠΜ, The_Judas είπε ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να μεταφερω μεγαλα ποσα σε revo; Δεν το γνωρίζω αυτό, εγώ θα τα έστελνα τράπεζα, ολόκληρο το ποσό ή σπαστά, χάνοντας ένα μικρό ποσό από την προμήθεια εισερχόμενου εμβάσματος. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2024 από stavros750 1
Doubt Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 Στις 2/3/2024 στις 7:52 ΠΜ, The_Judas είπε πχ αν θελω να στειλω 5000 λογικα δεν γινεται μεσω καρτας γιατι εχει ημερησιο οριο. Συνήθως αλλάζουν τα όρια μέσω εφαρμογής από το κινητό. Το ανεβάζεις, κάνεις τη φόρτιση και το γυρίζεις ξανά εκεί που ήταν.
The_Judas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 Στις 2/3/2024 στις 8:52 ΠΜ, stavros750 είπε Σωστά αλλά είναι σταθερό εδώ και αρκετό καιρό. Στην τελική μόλις πέσουν τα τραβάς πίσω, εξάλλου τους τόκους τους δίνει ημερησίως. Ανάλογα αν διαλέξεις αμοιβαία κεφάλαια που δίνουν μερίσματα ή όχι. Αν δεν δίνουν μερίσματα και επαναεπενδύονται αυτόματα (UCITS), τότε είναι αφορολογητα αλλά τα δηλώνεις στην φορολογική ως αγορά. Φορολογείσαι όποτε πουλήσεις, μόνο στο καθαρό κέρδος. Επέκταση αναφερομουν σε αυτο που δινει η revolut με 3.7%
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 Eξακολουθώ να έχω το ίδιο πρόβλημα με τη Revolut: ξέχασα τον κωδικό πρόσβασης. Υπάρχουν τρεις τρόποι από ό,τι έχω δει για ανάκτηση: sms, email και η γελοιότητα με τις φωτογραφίες. Καμία από τις τρεις μεθόδους δεν λειτουργεί, οι φωτογραφίες δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα, το email παρότι είναι βεβαιωμένα το σωστό (έρχονται εκεί και διάφορα άλλα ενημερωτικά, έχω φυλαγμένα και τα email όταν έκανα την εγγραφή) δεν λαμβάνει ποτέ τον κωδικό ανάκτησης. Απομένει το sms, το οποίο έρχεται μεν κανονικά, αλλά με το που φτάνει η εφαρμογή με προωθεί στην επόμενη σελίδα, χάνεται αυτή όπου πρέπει να μπει ο κωδικός και τζίφος. Θέλω απλά να σηκώσω τα ελάχιστα λεφτά που έχω εκεί, απλά για να τους τα χαρίσω, και να μην ασχοληθώ ποτέ ξανά με αυτούς. Έχει καταφέρει κάποιος να κάνει ανάκτηση λογαριασμού με SMS;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα