Προς το περιεχόμενο

Revolut: Οδηγός επιβίωσης [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Στην Πράγα ολοι δέχονται καρτες, δεν υπαρχει λογος ύπαρξης μετρητων, αν θέλεις κάποια πάρτα μαζί σου απο εδω

πριν 5 χρονια παντως υπήρχαν μικρομάγαζα που δεν ειχαν ή "δεν δουλευαν" οπως τυχαινει σε ορισμενα στην Ελλαδα. Σιγουρα θα εχουν βελτιωθει και ηταν καλυτερα απο εδω τοτε αλλα παντα πρεπει να εχεις και λιγο μετρητο πανω σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, stavros750 είπε

Παθών σε αυτό, είχα  μετατρέψει τα ευρώ σε λίρες, και ειδικά με το premium για 2 μηνες free που μου είχε δοθεί, με συνέφερε φουλ, αλλά συνέχεια έχανα όλο και παραπάνω στην ισοτιμία. Είχαν τοκιστει τα λεφτά για 2 μήνες και παρόλα αυτά ήμουν μείον κατά 20€. Ευτυχώς έφαγε μια πτώση η ισοτιμία 3 μέρες πριν λήξει το premium και τα μετέτρεψα όλα σε ευρώ, παίρνοντας πίσω τα λεφτά μου + τους τόκους.

Βέβαια το καλό είναι με τις ισοτιμίες, είναι ότι αργά ή γρήγορα θα ξαναγυρίσει η αγορά στο σημείο αγοράς σου, αλλά μπαίνεις σε άλλη λογική εκεί. Πιο συγκεκριμένα, ενδιαφέρεσαι περισσότερο για την ισοτιμία (και είναι αυτή που καθορίζει περισσότερο το κέρδος σου), παρά για τον τοκισμό σαν τοκισμό.

Γενικότερα είναι "θέμα" αυτό, αλλά το κυριότερο είναι τι εμπιστεύεσαι εσύ περισσότερο και σε πια αγορά πιστεύεις. 

Προσωπικά χρησιμοποιώ USD και long term θεωρώ από άποψη επένδυσεις θα είσαι πιο κερδισμένος. Η μόνη φορά που άλλαξα USD σε ευρώ ήταν όταν το δολάριο ξεπέρασε το ευρώ, όπου εκεί ήταν σαν να κλέβεις εκκλησία 😋 

Βέβαια είχα και ένα promo εδώ και χρόνια που για το premium πλήρωνα μόλις 2€, και τώρα που πήγε στα 10€ θα το σκεφτώ πολύ αν αξίζει (χωρίς βέβαια αυτό να αλλάζει την επιλογή μου ως προς usd).

Επεξ/σία από Billator

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 13/01/2024 at 07:45, lambros said:

Καλημέρα σας, ταξίδι στην Πράγα, η κάρτα θα έχει ευρώ.

Συμφέρει να κάνω ανάληψη από ΑΤΜ σε κορώνες (στο νόμισμα τους).  ;;

Κατ αντιστοιχία, πρόσφατα στην Ουγγαρία, παντού δεχόταν κάρτα.

Όμως υπήρχαν μικρά μαγαζιά (σουβενίρ κλπ) που αν πλήρωνες μετρητά σου έδιναν καλύτερη τιμή (ακόμα κι αν τα μετρητά ήταν ευρώ)

Επεξ/σία από atrias

10 ώρες πριν, atrias είπε

Κατ αντιστοιχία, πρόσφατα στην Ουγγαρία, παντού δεχόταν κάρτα.

Όμως υπήρχαν μικρά μαγαζιά (σουβενίρ κλπ) που αν πλήρωνες μετρητά σου έδιναν καλύτερη τιμή (ακόμα κι αν τα μετρητά ήταν ευρώ)

Το ίδιο συνάντησα και εγώ πέρυσι που πήγα στην τσεχία

2 hours ago, Natashaky said:

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω εάν η κάρτα revolut 18< (αυτή των παιδιών) λειτουργεί σε άλλες χώρες κι αν κάνει μετατροπή νομίσματος. 

Η απάντηση είναι ναι και ναι.

• Thanks 1

καλημερα.θελω να κανω μια ερωτηση που πιθανοτατα θα εχει απαντηθει 100αδες φορες αλλα που να τη βρεις σε τοσες σελιδες την απαντηση.εκανα χθες λογαριασμο στη revolut και η ερωτηση μου ειναι απλη.

θελω να κανω μια αγορα απο εξωτερικο και συγκεκριμενα ιαπωνια. πρεπει να αλλαξω το λογαριασμο στο νομισμα που θα πληρωσω και κανω μετα την πληρωμη με την καρτα η απλα αφηνω τον λογαριασμο σε ευρω και κανω την πληρωμη και κανει η καρτα ολη τη δουλεια; εχει καποια διαφορα το ενα με το αλλο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, astrea966 είπε

καλημερα.θελω να κανω μια ερωτηση που πιθανοτατα θα εχει απαντηθει 100αδες φορες αλλα που να τη βρεις σε τοσες σελιδες την απαντηση.εκανα χθες λογαριασμο στη revolut και η ερωτηση μου ειναι απλη.

θελω να κανω μια αγορα απο εξωτερικο και συγκεκριμενα ιαπωνια. πρεπει να αλλαξω το λογαριασμο στο νομισμα που θα πληρωσω και κανω μετα την πληρωμη με την καρτα η απλα αφηνω τον λογαριασμο σε ευρω και κανω την πληρωμη και κανει η καρτα ολη τη δουλεια; εχει καποια διαφορα το ενα με το αλλο;

Δεν κάνεις καμία μετατροπή, μόνο αν θες να κάνεις την συναλλαγή το ΣΚ καλό είναι να μετατρέψεις τα λεφτά παρασκευή για να μην έχεις το κόστος ισοτιμίας που χρεώνουν το ΣΚ.

Επεξ/σία από Billator
  • Like 1
  • Thanks 1

Καλησπέρα.

Είχα παλιά Revolut και την ακύρωσα γιατί είχε (λέει) λήξει η ελληνική ταυτότητά μου (15+ χρόνια) και επειδή με έπρηζαν να βγάλω καινούρια "or else", έκλεισα τον λογαριασμό. Μετά από 2 χρόνια που έβγαλα καινούργια ταυτότητα, ξαναέκανα λογαριασμό αλλά έχω ένα απίστευτο θέμα.

Μένω σε χωριό που δεν περνάει ταχυδρόμος αλλά έχουμε στην πλατεία σημείο με συγκεντρωμένες Ταχυδρομικές θυρίδες.
Όταν πάω να βάλω στα πεδία του Address την λέξη "PO Box" κατευθείαν το πεδίο κοκκινίζει και βγάζει μήνυμα ότι
"δεν επιτρέπει την προσθήκη PO Box".
Πέρασα περίπου 1,5 ώρα στο chat να προσπαθώ να τους εξηγήσω την κατάσταση αλλά μάλλον το support (που προφανώς κατοικοεδρεύει σε καμιά Ινδία/Πακιστάν αν κρίνω από τα ονόματα) δεν καταλάβαινε. Μέχρι που μια στιγμή μου λένε "δεν υποστηρίζουμε virtual οντότητες για αυτό δεν υποστηρίζουμε PO Boxes" 😳
Τους ρώτησα αν στέλνουν την κάρτα με κάποια courier υπηρεσία ή με απλό ταχυδρομείο και μου είπαν "με απλό". Στον 1,5 χρόνο που μένω εδώ είχα ήδη αρκετά προβλήματα πχ με ελληνικές τράπεζες που για κάποιο λόγο δεν μπορούν να καταλάβουν ότι υπάρχουν και άνθρωποι που λαμβάνουν την αλληλογραφία τους σε θυρίδα, δεν περίμενα και από μια τράπεζα εξωτερικού να έχουν το ίδιο θέμα.

Έτσι δεν μπορώ να παραγγείλω κάρτα. Θα μου πεις "Χρησιμοποίησε την virtual μέσω Google Pay". Πολύ σωστά. Μόνο που ήθελα να βγάλω και "<18" κάρτες για τα ανήλικα παιδιά μου και σε αυτά είσαι υποχρεωμένος να εκδόσεις φυσική κάρτα. 

Παίζει κανείς άλλος να έχει Ταχυδρομική Θυρίδα και αν ναι, πως λάβατε την κάρτα σας;

Δοκίμασες, μήπως, να βάλεις το όνομα του χωριού στο πεδίο "address" και δίπλα το PO box; 

20 minutes ago, aXer said:

Καλησπέρα.

Είχα παλιά Revolut και την ακύρωσα γιατί είχε (λέει) λήξει η ελληνική ταυτότητά μου (15+ χρόνια) και επειδή με έπρηζαν να βγάλω καινούρια "or else", έκλεισα τον λογαριασμό. Μετά από 2 χρόνια που έβγαλα καινούργια ταυτότητα, ξαναέκανα λογαριασμό αλλά έχω ένα απίστευτο θέμα.

Μένω σε χωριό που δεν περνάει ταχυδρόμος αλλά έχουμε στην πλατεία σημείο με συγκεντρωμένες Ταχυδρομικές θυρίδες.
Όταν πάω να βάλω στα πεδία του Address την λέξη "PO Box" κατευθείαν το πεδίο κοκκινίζει και βγάζει μήνυμα ότι
Πέρασα περίπου 1,5 ώρα στο chat να προσπαθώ να τους εξηγήσω την κατάσταση αλλά μάλλον το support (που προφανώς κατοικοεδρεύει σε καμιά Ινδία/Πακιστάν αν κρίνω από τα ονόματα) δεν καταλάβαινε. Μέχρι που μια στιγμή μου λένε "δεν υποστηρίζουμε virtual οντότητες για αυτό δεν υποστηρίζουμε PO Boxes" 😳
Τους ρώτησα αν στέλνουν την κάρτα με κάποια courier υπηρεσία ή με απλό ταχυδρομείο και μου είπαν "με απλό". Στον 1,5 χρόνο που μένω εδώ είχα ήδη αρκετά προβλήματα πχ με ελληνικές τράπεζες που για κάποιο λόγο δεν μπορούν να καταλάβουν ότι υπάρχουν και άνθρωποι που λαμβάνουν την αλληλογραφία τους σε θυρίδα, δεν περίμενα και από μια τράπεζα εξωτερικού να έχουν το ίδιο θέμα.

Έτσι δεν μπορώ να παραγγείλω κάρτα. Θα μου πεις "Χρησιμοποίησε την virtual μέσω Google Pay". Πολύ σωστά. Μόνο που ήθελα να βγάλω και "<18" κάρτες για τα ανήλικα παιδιά μου και σε αυτά είσαι υποχρεωμένος να εκδόσεις φυσική κάρτα. 

Παίζει κανείς άλλος να έχει Ταχυδρομική Θυρίδα και αν ναι, πως λάβατε την κάρτα σας;

Δοκίμασες, μήπως, να βάλεις το όνομα του χωριού στο πεδίο "address" και δίπλα το PO box; 

3 minutes ago, spysif said:

Κάνε και μόνος σου πείραμα, πήγαινε σε οποιοδήποτε πεδίο του Address να γράψεις την λέξη "PO" και θα δεις να κοκκινίζει. Σκέφτηκα μήπως να το γράψω με greeklish "Taxydromiki Thyrida"

28 λεπτά πριν, aXer είπε

Καλησπέρα.

Φίλε μου καλησπέρα, και εγώ σε χωριό μένω και στη διεύθυνση έχω βάλει το όνομα του χωριού και αριθμός 1. Όπως το κάνω και σε οποιαδήποτε παραγγελία από εξωτερικό ο ταχυδρόμος με ξέρει και μου τα φέρνει είτε δουλειά είτε σε σπίτι.

• Thanks 1

17 minutes ago, someone- said:

Φίλε μου καλησπέρα, και εγώ σε χωριό μένω και στη διεύθυνση έχω βάλει το όνομα του χωριού και αριθμός 1. Όπως το κάνω και σε οποιαδήποτε παραγγελία από εξωτερικό ο ταχυδρόμος με ξέρει και μου τα φέρνει είτε δουλειά είτε σε σπίτι.

Όπως έγραψα, δεν έχουμε ταχυδρόμο

Απλα μην βαλεις po box, βαλε τα υπολοιπα.
Και 'γω σε θυριδα παιρνω στο νησι και σημειωνω χωριο και αριθμο θυριδας σαν διευθυνση.
Το τοπικο ταχυδρομειο καταλαβαινει τον αριθμο.
Τωρα σε σενα δεν εχει αριθμο θυριδας, οκ, βαλε τα υπολοιπα η νουμερο 1 διπλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...