Doubt Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, someone- είπε Είναι αξιόπιστες εταιρίες η trade republic και η trading 212 όσο η ρεβολουτ; είμαι άσχετος με αυτά. Τι να σου απαντήσω; ειδικός δεν είμαι, ούτε μπορώ να τα ζυγίσω. Η σωστή τακτική είναι να μοιράζεις το κεφάλαιο κι όχι όλα τα κεράσια στο ίδιο καλάθι. 1 ώρα πριν, someone- είπε Ο φίλος που ανέφερα πιο πάνω πως έχει 40κ στη revolut έχει και πολλά χρήματα στην t212 σε μετοχες και κάτι τέτοια όχι σε μορφή αποταμίευσης Τα διαθέσιμα μετρητά στο λογαριασμό μπορούν να τοκίζονται ή και όχι με επιλογή του χρήστη και μπορεί επίσης να διακόψει όποτε θέλει.
prometheas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, Doubt είπε Τα ίδια δίνει κάθε μέρα εδώ και μήνες, περίπου 8 λεπτά/1000€ βγαίνει. Tα χρήματα που βάζετε μετατρέπονται σε μεριδια συγκεκριμένου αμοιβαίου κεφαλαίου ιδιαίτερα χαμηλού ρισκου της Fidelity. Αυτά γινεται transparently και θελει 1-2 μερες. Μετά από αυτό το χρονικό διαστημα αποδίδονται τόκοι καθημερινά. (αν βεβαια το αρχικό ποαό ειναι τέτοιο ώστε να αποφέρει τόκο) Λεπτομέρειες για το αμοιβαίο (το οποιο ειναι και UCITS) εδώ https://www.fidelityinternational.com/FILPS/Documents/en/current/pro.en.xx.IE000AZVL3K0.pdf H Fidelity ειναι από τις πιο σοβαρές εταιρείες διαχειρισης κεφαλαίων και δεν υπάρχει καμμια περιπτωση να χρεωκοπήσει εκτός αν μας προκύψει κανένας παγκόσμιος πολεμος ή κάποιο mass extinction event. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου από prometheas 2
Doubt Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, someone- είπε δε μπορώ να καταλάβω γιατί δίνουν ευρώ λίρα δολάριο; όλοι θα πάνε στη λίρα αφού θα κερδίσουν παραπάνω. Όταν χρειαστεί να τα κάνεις πάλι € μπορεί να χάσεις περισσότερα λόγω αλλαγής της ισοτιμίας. Άσε που ως 1000€ ανά μήνα μπορείς να αλλάξεις χωρίς προμήθεια στο δωρεάν πρόγραμμα. 2
prometheas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Doubt είπε Τι να σου απαντήσω; ειδικός δεν είμαι, ούτε μπορώ να τα ζυγίσω. Η σωστή τακτική είναι να μοιράζεις το κεφάλαιο κι όχι όλα τα κεράσια στο ίδιο καλάθι. Τα διαθέσιμα μετρητά στο λογαριασμό μπορούν να τοκίζονται ή και όχι με επιλογή του χρήστη και μπορεί επίσης να διακόψει όποτε θέλει. Για σχετικά μεγάλα ποσά επένδυσης εγώ θα πήγαινα Interactive Brokers ή Saxo Bank και εννοείται οτι δεν βάζουμε ολα τα αυγά στο ιδιο καλάθι. Freedom24, Trading212 και λοιπες Κυπριακές "επενδυτικές" ειναι no-go for me. Οι Γερμανοί ειναι σοβαροί.. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου από prometheas 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 23 ώρες πριν, georgeteras είπε Ωραία. Η Βενεζουέλα βγαίνει εκτός και σε ευχαριστώ πολύ. Ισχύει η ερώτησή μου για τον Παναμά. Απο προσωπική εμπειρία, Revolut περνούσε κανονικά στη Β. Μακεδονία χωρις να χρεώνει κάτι τη μετατροπή νομίσματος. Κι ας μην υποστηρίζει το να διατηρεις το εκεί νόμισμα 2
Doubt Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 8 ώρες πριν, prometheas είπε εννοείται οτι δεν βάζουμε ολα τα αυγά στο ιδιο καλάθι "αυγά" σωστό καθότι εύθραυστα. 8 ώρες πριν, prometheas είπε Freedom24, Trading212 και λοιπες Κυπριακές "επενδυτικές" ειναι no-go for me. Η Τ212 είναι εγγλέζικη κι εποπτεύεται από την FCA, έχει παρακλάδια στην Κύπρο και στη Βουλγαρία. https://www.forexbrokers.com/reviews/trading-212 https://www.trading212.com/el/about-us Ρίσκο σαφώς και υπάρχει, εννοείται. Αν θεωρήσουμε τη ρεβολουτ ως Λιθουανική, δεν εμπνέει και ιδιαίτερη εμπιστοσύνη. 1
dimigar Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Σας ήρθε αυτό το εμαιλ; Τι κάνουμε; Ισχύει για την Ελλάδα; 2
NikosKallithea Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 5 ώρες πριν, dimigar είπε Σας ήρθε αυτό το εμαιλ; Τι κάνουμε; Ισχύει για την Ελλάδα; Αυτό είχε ερθει σε μένα πριν 3-4 χρόνια
lambros Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Καλημέρα σας, ταξίδι στην Πράγα, η κάρτα θα έχει ευρώ. Συμφέρει να κάνω ανάληψη από ΑΤΜ σε κορώνες (στο νόμισμα τους). ;;
runner69 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 4 ώρες πριν, lambros είπε Καλημέρα σας, ταξίδι στην Πράγα, η κάρτα θα έχει ευρώ. Συμφέρει να κάνω ανάληψη από ΑΤΜ σε κορώνες (στο νόμισμα τους). ;; ναι , εως τα αντιστοιχα 200€ νομιζω χωρις προμηθεια. Εχει στο αεροδρομιο τους ΑΤΜ. Απο εκει ειχα βγαλει. Ψαξε για τις τραπεζες τους.
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 15 ώρες πριν, dimigar είπε Σας ήρθε αυτό το εμαιλ; Τι κάνουμε; Ισχύει για την Ελλάδα; εδώ και χρόνια.Δίνεις αφμ.
NikosKallithea Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 7 ώρες πριν, lambros είπε Καλημέρα σας, ταξίδι στην Πράγα, η κάρτα θα έχει ευρώ. Συμφέρει να κάνω ανάληψη από ΑΤΜ σε κορώνες (στο νόμισμα τους). ;; Στην Πράγα ολοι δέχονται καρτες, δεν υπαρχει λογος ύπαρξης μετρητων, αν θέλεις κάποια πάρτα μαζί σου απο εδω
red1 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Κύριοι καλησπέρα. Μερικές διευκρινίσεις παρακαλώ γιατί έχω αρχίσει να μπερδεύομαι: 1) Μέχρι πριν μερικούς μήνες, κάθε φορά που φορτιζα/έκανα top-up τον λογαριασμό μου στη Revolut μέσω της κάρτας μου/τράπεζας μου (Alpha), ερχόταν ΠΑΝΤΑ ειδοποίηση ασφαλείας /pop-up ειδοποίηση για να εγκρίνω η όχι τη συναλλαγή ανεξαρτήτως του ποσού (ακόμα και για 10 ή 20€ π.χ). Πλέον , αυτό δεν ισχύει καθώς δεν εμφανίζεται το pop -up για την έγκριση συναλλαγής, γιατί ? 2) Σήμερα, έκανα ένα top-up 40€ για μια online αγορά χρησιμοποιώντας/συνδέοντας στον Rev λογαριασμό μου την 2η χρεωστική μου κάρτα. ΠΑΛΙ δεν έλαβα ειδοποίηση ασφαλείας/έγκρισης συναλλαγής ούτε από την Rev, ούτε και από την τράπεζα μου εδώ στο εξωτερικό, και εδώ είναι η απορία μου : πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι ο οποιοσδήποτε που θα βρει/κλέψει την κάρτα μου δεν την συνδέσει με τον δικό του λογαριασμό για να κάνει αγορές ή/και μεταφορές χρημάτων μιας που - απ' ότι φαίνεται - δεν υπάρχει δικλείδα ασφαλείας ? Ευχαριστώ
stavros750 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου On 10/01/2024 at 12:13, Doubt said: Όταν χρειαστεί να τα κάνεις πάλι € μπορεί να χάσεις περισσότερα λόγω αλλαγής της ισοτιμίας. Άσε που ως 1000€ ανά μήνα μπορείς να αλλάξεις χωρίς προμήθεια στο δωρεάν πρόγραμμα. Παθών σε αυτό, είχα μετατρέψει τα ευρώ σε λίρες, και ειδικά με το premium για 2 μηνες free που μου είχε δοθεί, με συνέφερε φουλ, αλλά συνέχεια έχανα όλο και παραπάνω στην ισοτιμία. Είχαν τοκιστει τα λεφτά για 2 μήνες και παρόλα αυτά ήμουν μείον κατά 20€. Ευτυχώς έφαγε μια πτώση η ισοτιμία 3 μέρες πριν λήξει το premium και τα μετέτρεψα όλα σε ευρώ, παίρνοντας πίσω τα λεφτά μου + τους τόκους. Βέβαια το καλό είναι με τις ισοτιμίες, είναι ότι αργά ή γρήγορα θα ξαναγυρίσει η αγορά στο σημείο αγοράς σου, αλλά μπαίνεις σε άλλη λογική εκεί. Πιο συγκεκριμένα, ενδιαφέρεσαι περισσότερο για την ισοτιμία (και είναι αυτή που καθορίζει περισσότερο το κέρδος σου), παρά για τον τοκισμό σαν τοκισμό. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 15 λεπτά πριν, red1 είπε Κύριοι καλησπέρα. Μερικές διευκρινίσεις παρακαλώ γιατί έχω αρχίσει να μπερδεύομαι: 1) Μέχρι πριν μερικούς μήνες, κάθε φορά που φορτιζα/έκανα top-up τον λογαριασμό μου στη Revolut μέσω της κάρτας μου/τράπεζας μου (Alpha), ερχόταν ΠΑΝΤΑ ειδοποίηση ασφαλείας /pop-up ειδοποίηση για να εγκρίνω η όχι τη συναλλαγή ανεξαρτήτως του ποσού (ακόμα και για 10 ή 20€ π.χ). Πλέον , αυτό δεν ισχύει καθώς δεν εμφανίζεται το pop -up για την έγκριση συναλλαγής, γιατί ? 2) Σήμερα, έκανα ένα top-up 40€ για μια online αγορά χρησιμοποιώντας/συνδέοντας στον Rev λογαριασμό μου την 2η χρεωστική μου κάρτα. ΠΑΛΙ δεν έλαβα ειδοποίηση ασφαλείας/έγκρισης συναλλαγής ούτε από την Rev, ούτε και από την τράπεζα μου εδώ στο εξωτερικό, και εδώ είναι η απορία μου : πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι ο οποιοσδήποτε που θα βρει/κλέψει την κάρτα μου δεν την συνδέσει με τον δικό του λογαριασμό για να κάνει αγορές ή/και μεταφορές χρημάτων μιας που - απ' ότι φαίνεται - δεν υπάρχει δικλείδα ασφαλείας ? Ευχαριστώ Η ειδοποίηση που περιμένεις αφορά την τράπεζα απο την οποιά τραβάς τα λεφτά,σωστά;Δεν θα σου ερχόταν απο την ρέβο ούτως ή άλλως.Στην άλλη τράπεζα πρέπει να κοιτάξεις αν έχει πχ trusted retailers οπότε δεν χρειάζεται να ζητάει εγκριση. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα