NikosKallithea Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 15 λεπτά πριν, georgeteras είπε Καλησπέρα παιδιά και συγνώμη αν θα σας ζαλίσω με χιλιοειπωμένες ερωτήσεις αλλά επίκειται μεγάλο ταξίδι στην κεντρική Αμερική και θέλω να είμαι τελείως σίγουρος για το τι και πως καθότι θα χάσω τα μισά λεφτά σε προμήθειες. Κάποιες από τις χώρες όπως την Κολομβία η revo λέει ότι υποστηρίζει το νόμισμά της και άλλες όπως η Βενεζουέλα όχι. Αφού όπως καταλαβαίνω, εγώ δεν χρειάζεται να μετατρέπω τα ευρώ σε κάποιο νόμισμα η διαφορά για τις χώρες που υποστηρίζει το νόμισμα ποιά είναι; Είναι μηδενική η προμήθεια τις καθημερινές; Επίσης τα ΣΚ η προμήθεια ισχύει κανονικά και είναι η ίδια για όλες τις χώρες ή για αυτές που υποστηρίζει τα νομίσματά τους είναι μικρότερη; Οταν λεει δεν υποστηρίζει τις χωρες αυτες εννοεί οτι εκεί η ρεβο ειναι άχρηστη, πρεπει να βρεις άλλο τροπο πληρωμής https://help.revolut.com/el-GR/help/card-payments-withdrawals/help-with-a-transaction/which-countries-can-i-use-my-revolut-cards-in/ 1
georgeteras Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Οταν λεει δεν υποστηρίζει τις χωρες αυτες εννοεί οτι εκεί η ρεβο ειναι άχρηστη, πρεπει να βρεις άλλο τροπο πληρωμής https://help.revolut.com/el-GR/help/card-payments-withdrawals/help-with-a-transaction/which-countries-can-i-use-my-revolut-cards-in/ Ωραία. Η Βενεζουέλα βγαίνει εκτός και σε ευχαριστώ πολύ. Ισχύει η ερώτησή μου για τον Παναμά.
Billator Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, georgeteras είπε Καλησπέρα παιδιά και συγνώμη αν θα σας ζαλίσω με χιλιοειπωμένες ερωτήσεις αλλά επίκειται μεγάλο ταξίδι στην κεντρική Αμερική και θέλω να είμαι τελείως σίγουρος για το τι και πως καθότι θα χάσω τα μισά λεφτά σε προμήθειες. Κάποιες από τις χώρες όπως την Κολομβία η revo λέει ότι υποστηρίζει το νόμισμά της και άλλες όπως η Βενεζουέλα όχι. Αφού όπως καταλαβαίνω, εγώ δεν χρειάζεται να μετατρέπω τα ευρώ σε κάποιο νόμισμα η διαφορά για τις χώρες που υποστηρίζει το νόμισμα ποιά είναι; Είναι μηδενική η προμήθεια τις καθημερινές; Επίσης τα ΣΚ η προμήθεια ισχύει κανονικά και είναι η ίδια για όλες τις χώρες ή για αυτές που υποστηρίζει τα νομίσματά τους είναι μικρότερη; Τους στέλνεις στο support και ρωτάς συγκεκριμένα, και κάνε αναλυτικά όλες τις ερωτήσεις και πες όλους τους προβληματισμούς σου. Αυτό που θες για Παναμά, Βενεζουέλα, Κολομβία κλπ κλπ είναι πολύ συγκεκριμένο δεν είναι κάποιο συνηθισμένο "πρόβλημα" για να βγει κάποιος και να σου απαντήσει. Σε κάποιες χώρες υπάρχουν παράλληλες ισοτιμίες, σε άλλες η επίσημη ισοτιμία της είναι πολύ χειρότερη από αυτή που μπορείς να πάρεις από Currency Exchange Offices, πρέπει να κάνεις την δικιά σου έρευνα ανάλογα τις χώρες που θα πας. Σε τέτοια ταξίδια πρέπει να έχεις 2-3 alternative τρόπους πληρωμής, προσωπικά αν και είμαι χρήστης σχεδόν από Day 1 Revolut δεν θα βασιζόμουν αποκλειστικά σε αυτή, θα είχα funds και σε Ελληνική κάρτα και σε κάποιον τρόπο πληρωμης που ξέρω ότι εκεί είναι γενικά αποδεκτός. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου από Billator 3
georgeteras Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 13 λεπτά πριν, Billator είπε Τους στέλνεις στο support και ρωτάς συγκεκριμένα, και κάνε αναλυτικά όλες τις ερωτήσεις και πες όλους τους προβληματισμούς σου. Αυτό που θες για Παναμά, Βενεζουέλα, Κολομβία κλπ κλπ είναι πολύ συγκεκριμένο δεν είναι κάποιο συνηθισμένο "πρόβλημα" για να βγει κάποιος και να σου απαντήσει. Σε κάποιες χώρες υπάρχουν παράλληλες ισοτιμίες, σε άλλες η επίσημη ισοτιμία της είναι πολύ χειρότερη από αυτή που μπορείς να πάρεις από Currency Exchange Offices, πρέπει να κάνεις την δικιά σου έρευνα ανάλογα τις χώρες που θα πας. Σε τέτοια ταξίδια πρέπει να έχεις 2-3 alternative τρόπους πληρωμής, προσωπικά αν και είμαι χρήστης σχεδόν από Day 1 Revolut δεν θα βασιζόμουν αποκλειστικά σε αυτή, θα είχα funds και σε Ελληνική κάρτα και σε κάποιον τρόπο πληρωμης που ξέρω ότι εκεί είναι γενικά αποδεκτός. Το έθεσα σαν προβληματισμό που μπορεί να έχει "κοινή" απάντηση ειδικά από τη στιγμή που το νόμισμα της Κολομβίας για παράδειγμα είναι στην ίδια κατηγορία με την λίρα την Αγγλική
Billator Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, georgeteras είπε Το έθεσα σαν προβληματισμό που μπορεί να έχει "κοινή" απάντηση ειδικά από τη στιγμή που το νόμισμα της Κολομβίας για παράδειγμα είναι στην ίδια κατηγορία με την λίρα την Αγγλική Δεν είναι καθόλου στην ίδια κατηγορία, η Revolut είναι Αγγλική δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να υπάρχει πρόβλημα με την χρήση της στην Αγγλία , ούτε να έχεις πρόβλημα με πληρωμές με την κάρτα της εκεί, γιατί η λίρα ήταν (ίσως και είναι ακόμα δεν το έχω ψάξει) το κεντρικό νόμισμα της Revolut. Ότι έχει σχέση με τις ισοτιμίες και τις μετατροπές ισχύει βέβαια παντού, εφόσον υποστηρίζεται το νόμισμα. Έχεις περιορισμό στο "δωρεάν" συνάλλαγμα και ένα μεγαλύτερο fee το ΣΚ για μετατροπές συναλλάγματος. Επίσης δεν δίνει την ίδια "καλή" ισοτιμία σε όλα τα νομίσματα και μπορείς να ψάξεις αναλυτικά στο θέμα για "γενικές" απαντήσεις και πιθανά προβλήματα που συναντήσαμε ανά περίπτωση. Και όπως έγραψα και πάνω, ποτέ δεν ταξιδεύουμε αν δεν έχουμε εναλλακτικές στους τρόπους πληρωμής οπότε αν είναι μεγάλο το ταξίδι σου πρέπει να το ψάξεις αρκετά καλά για να είσαι 100% καλυμμένος με όλα. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου από Billator 2
lvisimato Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 7 ώρες πριν, charlymp είπε Φυσικά. Απλά δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις, γίνεται αυτόματα με την πληρωμή σου. Εκτός αν μιλάς για το Σαββατοκύριακο για να αποφύγεις τι μικρή προμήθεια που υπάρχει Εννοεις δεν χρειαζεται να μετατρεψω τα ευρω σε φιορινια? Μηπως ξέρεις τι προμήθεια εχει το σκ γιατι το σαββατο θα ειμαι εκει ναι.
georgeteras Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, Billator είπε Δεν είναι καθόλου στην ίδια κατηγορία, η Revolut είναι Αγγλική δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να υπάρχει πρόβλημα με την χρήση της στην Αγγλία , ούτε να έχεις πρόβλημα με πληρωμές με την κάρτα της εκεί, γιατί η λίρα ήταν (ίσως και είναι ακόμα δεν το έχω ψάξει) το κεντρικό νόμισμα της Revolut. Ότι έχει σχέση με τις ισοτιμίες και τις μετατροπές ισχύει βέβαια παντού, εφόσον υποστηρίζεται το νόμισμα. Έχεις περιορισμό στο "δωρεάν" συνάλλαγμα και ένα μεγαλύτερο fee το ΣΚ για μετατροπές συναλλάγματος. Επίσης δεν δίνει την ίδια "καλή" ισοτιμία σε όλα τα νομίσματα και μπορείς να ψάξεις αναλυτικά στο θέμα για "γενικές" απαντήσεις και πιθανά προβλήματα που συναντήσαμε ανά περίπτωση. Και όπως έγραψα και πάνω, ποτέ δεν ταξιδεύουμε αν δεν έχουμε εναλλακτικές στους τρόπους πληρωμής οπότε αν είναι μεγάλο το ταξίδι σου πρέπει να το ψάξεις αρκετά καλά για να είσαι 100% καλυμμένος με όλα. Λέω ότι είναι στην ίδια κατηγορία γιατί είναι και τα δύο νομίσματα που υποστηρίζονται και όπως είπες λογικά ισχύουν τα ίδια και για τα δύο. Δεν ξέρω τι εννοείς να ψάξω γενικά, γιατί ειδικά βάζοντας τις χώρες στις οποίες θα πάω δεν εβγαζε κανένα αποτέλεσμα στο θέμα. Εννοείται δεν θα πάω μόνο με τη revo απλά αν μπορούσα να την χρησιμοποιούσα παντού θα μου έλυνε τα χέρια
Bourdoulas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Doubt είπε Τα ίδια δίνει κάθε μέρα εδώ και μήνες, περίπου 8 λεπτά/1000€ βγαίνει. 8 λεπτά την μέρα; Edit: Αν δεν κάνω λαθος, δηλαδή (1000*3,1%)/365; Πολύ καλό θα έλεγα Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου από Bourdoulas
someone- Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 3 ώρες πριν, Billator είπε Δεν είναι καθόλου στην ίδια κατηγορία, η Revolut είναι Αγγλική δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να υπάρχει πρόβλημα με την χρήση της στην Αγγλία , ούτε να έχεις πρόβλημα με πληρωμές με την κάρτα της εκεί, γιατί η λίρα ήταν (ίσως και είναι ακόμα δεν το έχω ψάξει) το κεντρικό νόμισμα της Revolut. Μετά το Brexit πήγε Λιθουανία. 35 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε 8 λεπτά την μέρα; Edit: Αν δεν κάνω λαθος, δηλαδή (1000*3,1%)/365; Πολύ καλό θα έλεγα Ακριβώς όπως το έγραψες. Έχω 10κ στη ρεβο παίρνω 0.85€ τη μέρα, ένα καφέ πακέτο κάθε 2-3 μερες🤣 3
alexx_bauer Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, Bourdoulas είπε 8 λεπτά την μέρα; Edit: Αν δεν κάνω λαθος, δηλαδή (1000*3,1%)/365; Πολύ καλό θα έλεγα Trade republic δίνει 4% 1
Billator Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, someone- είπε Μετά το Brexit πήγε Λιθουανία. Ακριβώς όπως το έγραψες. Έχω 10κ στη ρεβο παίρνω 0.85€ τη μέρα, ένα καφέ πακέτο κάθε 2-3 μερες🤣 To ευρωπαϊκό κομμάτι. Δεν έκλεισε ποτέ από Αγγλία. Και ευτυχώς γιατί εξυπηρετεί πολύ το αγγλικό local uk account Btw, γιατί δεν το αλλάζεις σε $ ή £ και δεν πας σε premium συνδρομή, σε συμφέρει 😋 Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου από Billator 1
Doubt Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 7 ώρες πριν, Bourdoulas είπε 8 λεπτά την μέρα; Edit: Αν δεν κάνω λαθος, δηλαδή (1000*3,1%)/365; Πολύ καλό θα έλεγα 5 ώρες πριν, alexx_bauer είπε Trade republic δίνει 4% Αύριο μεθαύριο και η Τ212 1
Bourdoulas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 5 ώρες πριν, alexx_bauer είπε Trade republic δίνει 4% 5 λεπτά πριν, Doubt είπε Αύριο μεθαύριο και η Τ212 Απ ότι είδα εν τέλει στην Rev υπάρχει ένα ρίσκο, έστω μικρο. Ίδια φάση είναι και τα άλλα δύο;
Doubt Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Η Τ212 το γράφει κάπου "capital at risk" Για trade republic δεν έχω δει κάτι αλλά υποψιάζομαι πως ισχύουν τα ίδια. (υπάρχει και καλύτερη απόδοση)
someone- Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 7 ώρες πριν, Billator είπε To ευρωπαϊκό κομμάτι. Δεν έκλεισε ποτέ από Αγγλία. Και ευτυχώς γιατί εξυπηρετεί πολύ το αγγλικό local uk account Btw, γιατί δεν το αλλάζεις σε $ ή £ και δεν πας σε premium συνδρομή, σε συμφέρει 😋 Γιατί το premium, που νομίζω το δίνουν δωρεάν για τους πρώτους 2-3 μήνες, θέλει και 10€ το μήνα με επιτόκιο 3,7%. Η διαφορά μεταξύ 3,1% και 3,7% αν σκεφτείς και τη συνδρομή, κερδίζεις περισσότερα με το απλό πρόγραμμα. Εννοείται όμως ότι χάνεις όλα τα άλλα τα προνόμια του premium που δε τα χρειάζομαι. Είναι τόσο εύκολη η μετατροπή; δε μπορώ να καταλάβω γιατί δίνουν ευρώ λίρα δολάριο; όλοι θα πάνε στη λίρα αφού θα κερδίσουν παραπάνω. Σκέφτομαι επειδή λέω να τα δηλώσω εφορία αυτά τα λίγα που θα βγάλω αν είναι λίρα η δολάριο μην έχω κάποιο θέμα-μπλεξιμο. 2 ώρες πριν, Doubt είπε Αύριο μεθαύριο και η Τ212 Είναι αξιόπιστες εταιρίες η trade republic και η trading 212 όσο η ρεβολουτ; είμαι άσχετος με αυτά. Ο φίλος που ανέφερα πιο πάνω πως έχει 40κ στη revolut έχει και πολλά χρήματα στην t212 σε μετοχες και κάτι τέτοια όχι σε μορφή αποταμίευσης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα