Προς το περιεχόμενο

Revolut: Οδηγός επιβίωσης [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

To KYC (Know Your Customer) δεν αφορά μόνο τις Ελληνικές τράπεζες;

Προφανώς και όχι. 

Μη μπερδεύετε γενικά την έννοια του KYC με την υπηρεσία KYC του gov που ειναι σχεδιασμένη για να απλοποιεί τη διαδικασία για ιδιώτες πελάτες στις ελληνικές τράπεζες. Οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες απο τις εποπτεύουσες αρχές να γνωρίζουν επικαιροποιημένα βασικά στοιχεία των πελατών τους. Η Revolut ως τράπεζα πλέον στην Ευρωζώνη δεν αποτελεί εξαίρεση. 

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

7 ώρες πριν, Georgios87 είπε

Καλησπέρα σας 

Νέος στην Revolut .

Το ερώτημα μου είναι αν μπορώ να παραλείψω την συμπλήρωση του ΑΦΜ στα στοιχεία του λογαριασμού και να προχωρήσω σε καταθέσεις και αναλήψεις χωρίς πρόβλημα ;

Γνωστοί μου που χρησιμοποιούν για συναλλαγες μου έχουν πει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα , γίνονται αναλήψεις και καταθέσεις και χωρίς να δηλώσεις ΑΦΜ ασχέτως του μηνύματος που σου εμφανίζει για την δήλωση  . Την γνώμη σας παρακαλώ !

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Εγώ να ρωτήσω απλά γιατί φοβάστε να βάλετε ΑΦΜ ; πάντως είναι υποχρεωτικό.

6 ώρες πριν, asdfnikos είπε

Το KYC του GOV ναι. 

Είναι παγκόσμια ορολογία το KYC

Γιατί δεν χρησιμοποιήτε την ελληνική έκδοση του KYC;

Γ.Τ.Π Γνώρισε Τον Πελάτη σου, είναι πιο πιασάρικο.

Παιδιά ποσό έμπιστη είναι η revolut ? Έχω metal account και σκέφτομαι να κάνω μια συναλλαγή συναλλάγματος εκεί . Να μετατρέψω ένα ποσό αυστραλέζικου δολαρίου σε ευρώ . Έχω μιλήσει μαζί τους και μου έχουν απαντήσει αναλυτικά αλλά θα ήθελα ακόμα μια γνώμη από κάποιον που ίσως το έχει ξανακάνει . 
Βασικά θα μεταφέρω εκεί AUD , θα τα μετατρέψω σε EUR και θα τα μεταφέρω πάλι πίσω σε ελληνική τράπεζα . 
το ποσό θα είναι κάτω από 100Κ που εγγυάται έτσι κι αλλιώς . 
Δεν βρήκα πουθενά χαμηλότερο rate πουθενά σε καμία τράπεζα . 

Έμπιστη ως προς τι; Να βαρέσει κανόνι δεν παίζει. Στα πλαίσια του AML βέβαια εαν σε ενα λογαριασμό με κινησεις 100-200 ευρώ σκάσει ενα έμβασμα απο 3rd party απο τα νησιά Φίτζι ύψους 20,000 AUD (έστω) τότε είναι μέσα στα δικαιώματα τους να ζητήσουν έγγραφα που να δικαιολογούν τη συναλλαγή, όπως ισχύει άλλωστε για κάθε τράπεζα. Εάν τα χρήματα προέρχονται από δικό σου λογαριασμό, δε θα έχεις θέμα

• Like 3

3 ώρες πριν, stiflerakos είπε

Παιδιά ποσό έμπιστη είναι η revolut ? Έχω metal account και σκέφτομαι να κάνω μια συναλλαγή συναλλάγματος εκεί . Να μετατρέψω ένα ποσό αυστραλέζικου δολαρίου σε ευρώ . Έχω μιλήσει μαζί τους και μου έχουν απαντήσει αναλυτικά αλλά θα ήθελα ακόμα μια γνώμη από κάποιον που ίσως το έχει ξανακάνει . 
Βασικά θα μεταφέρω εκεί AUD , θα τα μετατρέψω σε EUR και θα τα μεταφέρω πάλι πίσω σε ελληνική τράπεζα . 
το ποσό θα είναι κάτω από 100Κ που εγγυάται έτσι κι αλλιώς . 
Δεν βρήκα πουθενά χαμηλότερο rate πουθενά σε καμία τράπεζα . 

Για μεγαλα ποσα κρατανε προμηθεια στη μετατροπή. Υπαρχει ενα οριο ανα μηνα. Προχωρα αφοβα

• Like 1

1 ώρα πριν, ppetr είπε

Για μεγαλα ποσα κρατανε προμηθεια στη μετατροπή. Υπαρχει ενα οριο ανα μηνα. Προχωρα αφοβα

Σ ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση .

Λογω metal συνδρομής δεν υπάρχει αυτό το όριο των 20.000 .

Απο νομικής / φορολογικής άποψης λογικά θα είναι επίσης οκ ε;

1 hour ago, stiflerakos said:

Σ ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση .

Λογω metal συνδρομής δεν υπάρχει αυτό το όριο των 20.000 .

Απο νομικής / φορολογικής άποψης λογικά θα είναι επίσης οκ ε;

Αν έχεις τα χαρτιά για να αποδείξεις ότι τα λεφτά δεν είναι μαύρα, δε βλέπω κάποιο λόγο για να μην προχωρήσεις.

• Like 1

Το μόνο που με παραξενεύει είναι ότι πχ η Πειραιώς έχει τα εξής rate :

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ (Αγορα)
1.6996
Τιμή Βάσης
1.6500

Αυτό  σημαίνει πως αν έχεις πχ 1000AUD στον δολαριακο σου λογαριασμό , στα δείχνει σαν ευρώ 606,60€.
Εαν όμως τα γυρίσεις κανονικά σε ευρώ δεν θα στα υπολογίσει με την τιμή βάσης όπως στα δείχνει αλλά στην τιμή αγοράς συναλλάγματος όποτε πρακτικά θα γίνουν 588,37€.

Πως γίνεται λοιπόν η revolut να σου μετατρέπει στην τιμή βάσης και να μην χάνεις καθόλου και μάλιστα στο καλό πακέτο καθημερινές ούτε καν προμήθεια ;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν fees σε ποσά που στέλνει κανείς από Revo στην Ελλάδα σε κάποιον που βρίσκεται USA ή AUS και έχει Revo?

Επεξ/σία από zoranb

εχει δοκιμασει κανεις να κανει απο τη revolut "new transfer to card recipient"?

απο οτι καταλαβαινω θα στειλω λεφτα απο την revolut card σε μια ελληνικη debit card.

ξερουμε αν καποια απο τις 2 τραπεζες (revolut, ελληνικη) χρεωνει κατι?

• Like 1

16 λεπτά πριν, razkal είπε

εχει δοκιμασει κανεις να κανει απο τη revolut "new transfer to card recipient"?

απο οτι καταλαβαινω θα στειλω λεφτα απο την revolut card σε μια ελληνικη debit card.

ξερουμε αν καποια απο τις 2 τραπεζες (revolut, ελληνικη) χρεωνει κατι?

Έστειλαν email χθες:

• We're also introducing a minimum fee of €0.20 per transfer for all card transfers within the UK and Europe due to an increase in our transaction costs
  • For example, if you send a card transfer from Spain to Poland, you'll be charged a fee of 0.7% of the transaction amount or €0.20, whichever is higher
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...