Προς το περιεχόμενο

Revolut: Οδηγός επιβίωσης [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/9/2023 στις 2:23 ΜΜ, prometheas είπε

ETFs και μετοχές

Μετα από ψάξιμο, διάλεξα IB και έχει τα πάντα.σοβαροι φαίνονται. Νουμπας στα εκτός κρυπτο αλλά σεταρα ένα 

VWCE accumulating με 

Πάγια εντολή ανά μήνα Πειραιώς σε IB

Πάγια εντολή ανά μήνα αγορά VWCE μετά από 5 μέρες. 

Gg, να δούμε τι θα γίνει στην δεκαετία (για τα παιδιά)

Βασικά άλλο ήθελα να ρωτήσω.

Δουλεύω p2p binance για dca καταθεσεις. Πειραιώς> revolut> p2p usdt. 0 fees.

Τα ίδια ισχύουν και για αναλήψεις; σωστά;

Thanx

Επεξ/σία από seppy
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εβαλα τα κοινοχρηστα της πολυκατοικιας μεσω revolut και μου λεει ο θυρωρος οτι για καθε συναλλαγη χρεωνεται 4 ευρω και οτι αυτα θα πρεπει να τα χρεωθω εγω.

εγω βαζω ολο το ποσο που αναφέρουν στα κοινοχρηστα. 

κανονικα αυτα τα έξοδα, δεν ειναι θέμα αυτού που γίνεται το εμβασμα ανάλογα και με το είδος λογαριασμού που εχει ανοιξει;

Επεξ/σία από prefuse

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, prefuse είπε

εβαλα τα κοινοχρηστα της πολυκατοικιας μεσω revolut και μου λεει ο θυρωρος οτι για καθε συναλλαγη χρεωνεται 4 ευρω και οτι αυτα θα πρεπει να τα χρεωθω εγω.

κανονικα αυτα τα έξοδα, δεν ειναι θέμα αυτού που γίνεται το εμβασμα ανάλογα και με το είδος λογαριασμού που εχει ανοιξει;

Η τράπεζα του διαχειριστή χρεώνει το εισερχόμενο έμβασμα. Κατά την γνώμη μου έχει δίκιο που γκρινιάζει. 

Καθώς συνήθως οι ελληνικές τράπεζες δεν χρεώνουν προμήθειες για εμβάσματα κάτω των 15€ προτείνω να του καταθέτεις τα κοινόχρηστα σε εμβάσματα κάτω των 15€. Π.χ. εάν τα κοινόχρηστα είναι 30€, βάλε 15€+15€ για να μην υπάρξουν προμήθειες σε κανέναν.

Επεξ/σία από fotis1997
  • Like 3

8 minutes ago, fotis1997 said:

Η τράπεζα του διαχειριστή χρεώνει το εισερχόμενο έμβασμα. Κατά την γνώμη μου έχει δίκιο που γκρινιάζει. 

Καθώς συνήθως οι ελληνικές τράπεζες δεν χρεώνουν προμήθειες για εμβάσματα κάτω των 15€ προτείνω να του καταθέτεις τα κοινόχρηστα σε εμβάσματα κάτω των 15€. Π.χ. εάν τα κοινόχρηστα είναι 30€, βάλε 15€+15€ για να μην υπάρξουν προμήθειες σε κανέναν.

αλλο το τι γκρινίαζει και αλλο το αν εγω ειμαι νομικά καλυμένος οτι τα έβαλα. εξαλλου ολοι εδω στην πολυκατοικια εχουμε παραπονα.

το θεμα ειναι αν ειμαι νομικά καλυμμένος οτι του τα έβαλα.

7 λεπτά πριν, prefuse είπε

αλλο το τι γκρινίαζει και αλλο το αν εγω ειμαι νομικά καλυμένος οτι τα έβαλα. εξαλλου ολοι εδω στην πολυκατοικια εχουμε παραπονα.

το θεμα ειναι αν ειμαι νομικά καλυμμένος οτι του τα έβαλα.

Το ξεκινας λαθος εξαρχης. Δεν ξερεις οτι υπαρχουν χρεωσεις για τα εισερχομενα εμβασματα ; Εσυ γιατι πληρωσες απο revo ; Φανταζεσαι να ειναι 20 διαμερισματα και ο καθενας να τα βαζει απο αλλη τραπεζα εκτος της δικης του; Αυτοματως θα ειναι 80€ μεσα. Δεν καταλαβαινω τι ψαχνεις και δεν πληρωνεις οπως οφειλεις είτε +την προμηθεια του ή να τα βαλεις απο την ιδια τράπεζα. Αν δεν θελεις , ας κανετε συνελευση να ανοιξει ο ιδιοκτητης λογαριασμο σε μια κοινη τραπεζα που θα συμφωνουν οι περισσοτεροι. .

• Like 4

14 minutes ago, runner69 said:

Το ξεκινας λαθος εξαρχης. Δεν ξερεις οτι υπαρχουν χρεωσεις για τα εισερχομενα εμβασματα ; Εσυ γιατι πληρωσες απο revo ; Φανταζεσαι να ειναι 20 διαμερισματα και ο καθενας να τα βαζει απο αλλη τραπεζα εκτος της δικης του; Αυτοματως θα ειναι 80€ μεσα. Δεν καταλαβαινω τι ψαχνεις και δεν πληρωνεις οπως οφειλεις είτε +την προμηθεια του ή να τα βαλεις απο την ιδια τράπεζα. Αν δεν θελεις , ας κανετε συνελευση να ανοιξει ο ιδιοκτητης λογαριασμο σε μια κοινη τραπεζα που θα συμφωνουν οι περισσοτεροι. .

δεν σε κατηγορώ και ειναι λάθος μου που ρώτησα εδω, ήδη ρώτησα δικηγόρο και αναμένω

απλα εψαχνα μια γρήγορη απάντηση και δυστυχώς πέτυχα το αντίθετο.

εν συντομία, προς απλή ενημέρωση, μιλάμε για λαμόγιο θυρωρό-καθαρίστρια με 1100ε μισθό για 4ωρη εργασία, υπερχρεώσεις κ.α. 

• Like 1

1 ώρα πριν, prefuse είπε

Οπότε τεχνικά δεν του έβαλες όλο το ποσό αλλά του έβαλες όλο το ποσό μείον 4 ευρώ.

Και τι σημασία έχει αν ειναι, όπως ισχυρίζεσαι, λαμόγιο; Θα πρέπει να πληρώνει ακριβό λογαριασμό για να έχει δωρεάν εισερχόμενα εμβάσματα από άλλες τράπεζες;

1 λεπτό πριν, ProponitisTouKanape είπε

Και τι σημασία έχει αν ειναι, όπως ισχυρίζεσαι, λαμόγιο; Θα πρέπει να πληρώνει ακριβό λογαριασμό για να έχει δωρεάν εισερχόμενα εμβάσματα από άλλες τράπεζες;

Θα μπορούσε να ανοίξει απλούς λογαριασμούς σε όλες τις τράπεζες και ο κάθε κάτοικος της πολυκατοικίας να καταθέτει όπου τον βολεύει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, gokuthelegend said:

Οπότε τεχνικά δεν του έβαλες όλο το ποσό αλλά του έβαλες όλο το ποσό μείον 4 ευρώ.

ναι μολις μου ήρθε η απαντηση απο δικηγόρο και μου είπε οτι τα χρεώνομαι εγω. τα εβαλα ανα μήνα για να ξεχωρίζω αμεσα τους μήνες στη revolut. αρα θα πρέπει να κάνω την πληρωμή απο ίδια τράπεζα για να μην χρεώνομαι τα 4 ευρώ.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1

2 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Θα μπορούσε να ανοίξει απλούς λογαριασμούς σε όλες τις τράπεζες και ο κάθε κάτοικος της πολυκατοικίας να καταθέτει όπου τον βολεύει.

Και σε ρεβολουτ που πληρωσε ο φίλος;

12 λεπτά πριν, prefuse είπε

δεν σε κατηγορώ και ειναι λάθος μου που ρώτησα εδω, ήδη ρώτησα δικηγόρο και αναμένω

απλα εψαχνα μια γρήγορη απάντηση και δυστυχώς πέτυχα το αντίθετο.

εν συντομία, προς απλή ενημέρωση, μιλάμε για λαμόγιο θυρωρό-καθαρίστρια με 1100ε μισθό για 4ωρη εργασία, υπερχρεώσεις κ.α. 

Ο λογος που με ειδες να αντιδρω ετσι ειναι γιατι ειχαμε αναλογο περιστατικο στη δικη μας πολυκατοικια και η εταιρεια-διαχειριστρια κατήργησε τους IBAN λογαριασμους και εφαρμοσε τους RF κωδικούς που έχουν χρεώσεις για όλους. Βεβαια μου εδωσαν IBAN σε συγκεκριμενη τραπεζα καθως ειναι εταιρεια. Αλλα σε ιδιωτη καταλαβαινεις οτι ειναι δυσκολο αυτο. Αλλα η δραση φερνει και αντιδραση.

2 minutes ago, gokuthelegend said:

εδω μιλάμε για τεμπέλη που τον ψάχνεις στα καφενεία τις 4 ωρες που μας "δουλεύει" 

ευχαριστώ ολους για τον χρόνο σας, καλή συνέχεια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Και σε ρεβολουτ που πληρωσε ο φίλος;

Δεν μας εξήγησε ακριβώς ο φίλος για ποιο λόγο έστειλε από Revolut αλλά υποψιάζομαι ότι το έκανε με την σκέψη ότι θα γλύτωνε το κόστος των εξερχόμενων εμβασμάτων, μιας και η Revolut δεν χρεώνει τα εμβάσματα, αλλά φαντάζομαι ότι δεν σκέφτηκε να υπολογίσει ότι η Ελληνική τράπεζα θα είχε χρέωση. Την Revolut όμως πως την φορτίζει; Δεν έχει λογαριασμό σε Ελληνική τράπεζα; Θα μπορούσε να στέλνει τα χρήματα από εκείνον τον λογαριασμό. Φυσικά μπορεί να πέφτω και έξω στην υποψία μου, ας μας πει ο φίλος.

Επεξ/σία από gokuthelegend

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...