Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ρίσκο είναι όλο δικό σου δεν ειναι προθεσμιακή επενδύει σε αμοιβαία χαμηλού ρίσκου απλά. Όσο για το ασφαλισμένος που αναφέρθηκε υποθέτω είναι όπως και εδώ το ταμειο εγγυησης επενδυσεων αλλά δεν είναι αν πέσει η απένδυση αλλά αν πχ το ιδρυμα που εξεδωσε το αμοιβαιο βαρέσει κανόνι

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Thrylos7 είπε

Θελω να βαλω καποια χρηματα αντι να τα εχω να χανουν αξια με το σημερινο πληθωρισμο, και σχεδιαζα να τα βαλω στη Freedom24 αλλα επειδη τις καλες αποδοσεις τις εχει σε δολαριο σκεφτομουνα να τα περασω πρωτα απο Revolut για τη μετατροπη. Εκει ειδα οτι και η Revolut εχει καποια αντιστοιχα επιτοκια, γιαυτο το σκεφτομαι

Η freedom έχει προμήθεια 7 ευρώ στις αναλήψεις, πολύ σημαντικό μείον για λογικά ποσά επένδυσης (δε μιλάμε για 500 χιλιάρικα ας πούμε).

Άστα στη Ρεβολουτ.

2 ώρες πριν, Thrylos7 είπε

εχει κανεις αποψη για τα saving vaults?

μοιαζουν με προθεσμιακες καταθεσεις αλλα δε μου ειναι ξεκαθαρο αν υπαρχει ρισκο (περαν πιστολιου της revolut οπου υποτιθεται εισαι ασφαλισμενος εως 85.000 GBP)

Άλλα τα saving valts κι άλλη η "αποταμίευση".

Τα "χρηματοκιβώτια" δεν δίνουν απόδοση, απλά βάζεις κάποιο ποσό στην άκρη για να υπάρχει. Είτε καταθέτεις χρήματα είτε ρυθμίζεις να πηγαίνουν εκεί κάποια "ψιλά" από τις συναλλαγές σου.

Η "αποταμίευση" δίνει "τόκο" αλλά όχι εγγυημένο και χωρίς εγγύηση κεφαλαίου. Δεν είναι άσχημη επιλογή, έχω βάλει ένα ποσό εκεί και βλέπω πως πάει. Ισχύει ο κανόνας "όχι όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι", δεν θα έβαζα εκεί ότι έχω και δεν έχω. Προσόν ότι μπορείς να βάζεις/βγάζεις χρήματα όποτε και όσα θέλεις.

Δημοσ.
On 06/09/2023 at 21:15, Doubt said:

Η freedom έχει προμήθεια 7 ευρώ στις αναλήψεις, πολύ σημαντικό μείον για λογικά ποσά επένδυσης (δε μιλάμε για 500 χιλιάρικα ας πούμε).

Άστα στη Ρεβολουτ.

Άλλα τα saving valts κι άλλη η "αποταμίευση".

Τα "χρηματοκιβώτια" δεν δίνουν απόδοση, απλά βάζεις κάποιο ποσό στην άκρη για να υπάρχει. Είτε καταθέτεις χρήματα είτε ρυθμίζεις να πηγαίνουν εκεί κάποια "ψιλά" από τις συναλλαγές σου.

Η "αποταμίευση" δίνει "τόκο" αλλά όχι εγγυημένο και χωρίς εγγύηση κεφαλαίου. Δεν είναι άσχημη επιλογή, έχω βάλει ένα ποσό εκεί και βλέπω πως πάει. Ισχύει ο κανόνας "όχι όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι", δεν θα έβαζα εκεί ότι έχω και δεν έχω. Προσόν ότι μπορείς να βάζεις/βγάζεις χρήματα όποτε και όσα θέλεις.

Το να είναι ο τόκος κυμαινόμενου και μη εγγυημένου το βρίσκω λογικό, αφού στην τελική δε δεσμεύεται για Χ χρονικό διάστημα.

Δεν καταλαβαίνω όμως πως κινδυνεύει το κεφάλαιο σου από τη στιγμη που οπότε θες αποσύρεις τα χρήματα, και ο τόκος κατατίθεται σε ημερήσια βάση.

Δηλαδή τι είναι το χειρότερο που μπορεί να γίνει, να δεις μια μέρα αρνητικό τόκο -2% να σου φάει ένα 10ευρω πχ και να αποσύρεις το κεφάλαιο?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Thrylos7 είπε

Δηλαδή τι είναι το χειρότερο που μπορεί να γίνει, να δεις μια μέρα αρνητικό τόκο -2% να σου φάει ένα 10ευρω πχ

Μπορεί να είναι και πολλές μέρες, δεν αποκλείεται. Δεν είναι "τόκος" αλλά απόδοση αμοιβαίου κεφαλαίου, αν τα έχω αντιληφθεί κι εγώ σωστά.

Έχει πάντως αξιόλογη απόδοση σε δολάρια, σε ευρώ δεν με ενθουσιάζει.

Γενικά ισχύει το γνωστό "όχι όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι".

Δημοσ.
1 hour ago, Doubt said:

Μπορεί να είναι και πολλές μέρες, δεν αποκλείεται. Δεν είναι "τόκος" αλλά απόδοση αμοιβαίου κεφαλαίου, αν τα έχω αντιληφθεί κι εγώ σωστά.

Έχει πάντως αξιόλογη απόδοση σε δολάρια, σε ευρώ δεν με ενθουσιάζει.

Γενικά ισχύει το γνωστό "όχι όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι".

για αυτους (revolut) μπορει να ειναι αμοιβαιο κεφαλαιο ή whatever else να κανουν με τα χρηματα μας, αλλα για εμας δεν ειναι γιατι δε δεσμευομαστε χρονικα οπως σε ενα αμοιβαιο κεφαλαιο....

Στην ουσια οπως το καταλαβαινω εγω , ο τελικος χρηστης κανει μια "συμφωνια" με τη Revolut να δεσμευσει καποια χρηματα σε βαση αοριστου χρονου και να εχει μια ημερησια αποδοση Χ% που μπορει να αλλαζει απο μερα σε μερα, και οποτε θελει να μπορει να αποσυρει τα χρηματα.

Αποκει και περα η Revolut με τα χρηματα που της διαθετουμε μπορει να παει στη Fidelity ή οπουδηποτε αλλου ή να δινει δανεια η δε ξερω εγω τι θεωρωντας οτι θα βγαλει παραπανω χρηματα απο αυτα που μας δινει. Το οτι δινει την πληροφορια οτι επενδυει με τη Fidelity το κρινω σαν μια προσπαθεια μεγαλυτερης "διαφανειας" του τι κανει και μπορει να υποστηριξει την αποδοση που μας δινει, αλλα στην πραγματικοτητα δε μας αφορα.

Και η Freedom πχ οταν δινει με το D-account 3% σε δολαρια 2.5% σε ευρω με ημερισια καταβολη χωρις χρονιαια δεσμευση τυπου "προθεσμιακης" , λεει οτι τα χρηματα σου τα χρησιμοποιει σε μετατροπες νομισματων και υπερκαλυπτει την αποδοση που δινει σε εμας, αλλα στην πραγματικοτητα και αυτο ειναι προαιρετικη πληροφορια, στη συμφωνια με εμας δεν εχει καποια σχεση, απλα αν καποια στιγμη δεν ειναι κερδοφορα θα παψει να παρεχει αυτην την αποδοση...

Εχω καπου λαθος?  Αν τωρα τα κανουν "σκατα" με τη διαχειρηση τους και χασουν χρηματα αυτο δε θα επρεπε να εχει αμεση επιδραση στο κεφαλαιο μας, αλλα να οδηγησει σε πιστολι της εταιρειας οπου και θα καλυφθουμε με οποια ασφαλεια εχουν (νομιζω στη freedom ειναι μεχρι 20k ευρω πχ)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Thrylos7 είπε

Και η Freedom πχ οταν δινει με το D-account 3% σε δολαρια 2.5% σε ευρω με ημερισια καταβολη χωρις χρονιαια δεσμευση τυπου "προθεσμιακης" , λεει οτι τα χρηματα σου τα χρησιμοποιει σε μετατροπες νομισματων και υπερκαλυπτει την αποδοση που δινει σε εμας, αλλα στην πραγματικοτητα και αυτο ειναι προαιρετικη πληροφορια, στη συμφωνια με εμας δεν εχει καποια σχεση, απλα αν καποια στιγμη δεν ειναι κερδοφορα θα παψει να παρεχει αυτην την αποδοση...

Η freedom24 σου δείχνει ακριβώς τι κάνει αν δεις την καρτέλα χαρτοφυλάκιο/συναλλαγές.

7 λεπτά πριν, Thrylos7 είπε

Αν τωρα τα κανουν "σκατα" με τη διαχειρηση τους και χασουν χρηματα αυτο δε θα επρεπε να εχει αμεση επιδραση στο κεφαλαιο μας, αλλα να οδηγησει σε πιστολι της εταιρειας οπου και θα καλυφθουμε με οποια ασφαλεια εχουν (νομιζω στη freedom ειναι μεχρι 20k ευρω πχ)

Δεν ασχολήθηκα να διαβάσω όλα τα νομικά συνοδευτικά της υπηρεσίας, όταν όμως σου λέει πως δεν είναι εγγυημένη η απόδοση ούτε το κεφάλαιο, αυτό πρέπει να λάβεις υπόψη σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.fidelityinternational.com/FILPS/Documents/en/current/pro.en.xx.IE000AZVL3K0.pdf

https://cdn.revolut.com/savings/fidelity/EUR_Merged_KIID_Final.pdf

Aυτό ειναι το προιόν στο οποίο επενδύονται τα χρήματα που βάζουμε στον συγκεκριμένο λογαριασμό της Revolut. Ειναι αρκετά safe για επένδυση αμοιβαίου κεφαλαίου  και η Fidelity είναι πολύ σοβαρός  και αξιόπιστος παίκτης..

Όποιος θέλει 100% εγγυημένη απόδοση  ας δεί προθεσμιακές ή εντοκα γραμμάτια δημοσίου

Επεξ/σία από prometheas
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 12/09/2023 at 14:53, Thrylos7 said:

για αυτους (revolut) μπορει να ειναι αμοιβαιο κεφαλαιο ή whatever else να κανουν με τα χρηματα μας, αλλα για εμας δεν ειναι γιατι δε δεσμευομαστε χρονικα οπως σε ενα αμοιβαιο κεφαλαιο....

Στην ουσια οπως το καταλαβαινω εγω , ο τελικος χρηστης κανει μια "συμφωνια" με τη Revolut να δεσμευσει καποια χρηματα σε βαση αοριστου χρονου και να εχει μια ημερησια αποδοση Χ% που μπορει να αλλαζει απο μερα σε μερα, και οποτε θελει να μπορει να αποσυρει τα χρηματα.

Αποκει και περα η Revolut με τα χρηματα που της διαθετουμε μπορει να παει στη Fidelity ή οπουδηποτε αλλου ή να δινει δανεια η δε ξερω εγω τι θεωρωντας οτι θα βγαλει παραπανω χρηματα απο αυτα που μας δινει. Το οτι δινει την πληροφορια οτι επενδυει με τη Fidelity το κρινω σαν μια προσπαθεια μεγαλυτερης "διαφανειας" του τι κανει και μπορει να υποστηριξει την αποδοση που μας δινει, αλλα στην πραγματικοτητα δε μας αφορα.

Εχω καπου λαθος?  Αν τωρα τα κανουν "σκατα" με τη διαχειρηση τους και χασουν χρηματα αυτο δε θα επρεπε να εχει αμεση επιδραση στο κεφαλαιο μας, αλλα να οδηγησει σε πιστολι της εταιρειας οπου και θα καλυφθουμε με οποια ασφαλεια εχουν (νομιζω στη freedom ειναι μεχρι 20k ευρω πχ)

Οπως ειπαν και παραπανω ειναι σαν να πας εδω στην τραπεζα και να αγοραζεις ενα αμοιβαιο εσυ. Αυτο γινεται και στη Ρεβο, απλά είναι σε ένα σχετικά χαμηλού ρίσκου αμοιβαίο. Δεν είναι σαν τις άλλες που λες οτι σου δινουν απλα τοκο για τα χρηματα σου που κάθονται εκεί. ΕΣΥ ο ίδιος αγοραζεις μερίδιο αμοιβαιου, οπότε κάλλιστα το επόμενο πρωί από μια αυξηση πχ επιτοκιων οπως τωρα καλη ωρα με τη ΕΚΤ μπορεί να ξυπνήσεις και τα 5000 που έχεις βάλει σε saving vault να είναι -5% στο κεφάλαιό σου που πλέον θα έχει αξία πχ 4750 αντι 5000 που ειχες το προηγουμενο βραδυ. Αν επιλεξεις να φυγεις το επομενο πρωι θα παρεις 4750!!!! Είναι εξαιρετικά χαμηλού ρίσκου το αμοιβαιο ξαναλεω σαν τα διαχείρισης διαθεσίμων εδω σε μας που δινουν οι τράπεζες αλλά για πολλές χρονιές είχαν αποδοση -2% πχ και άλλες ειχαν +2%. Αμα ειναι για τετοιες αποδοσεις και με κινδυνο του αρχικου σου κεφαλιου μπα προτιμώ να επιλεξω αμοιβαιο μεγαλυτερου ρίσκου η να μεινω σε προθεσμιακή με εγγυημενο κεφαλαιο και αποδοση 1+ %

On 12/09/2023 at 17:25, prometheas said:

https://www.fidelityinternational.com/FILPS/Documents/en/current/pro.en.xx.IE000AZVL3K0.pdf

https://cdn.revolut.com/savings/fidelity/EUR_Merged_KIID_Final.pdf

Aυτό ειναι το προιόν στο οποίο επενδύονται τα χρήματα που βάζουμε στον συγκεκριμένο λογαριασμό της Revolut. Ειναι αρκετά safe για επένδυση αμοιβαίου κεφαλαίου  και η Fidelity είναι πολύ σοβαρός  και αξιόπιστος παίκτης..

Όποιος θέλει 100% εγγυημένη απόδοση  ας δεί προθεσμιακές ή εντοκα γραμμάτια δημοσίου

Στα εντοκα εχεις τον κινδυνο αθετησης από το ελληνικό δημόσιο, όσο μικρός και αν ειναι καποια στιγμή αν θυμαστε ηταν πολυ πολυ υπαρκτός. Ομόλογα κρατικά κουρεύτηκαν και οι ομολογιούχοι πηραν πολυ μικροτερα ποσά μπροστα στον κινδυνο να μην πάρουν τιποτα

Επίσης βλέπντας λιγο το Screen παραπανω στο τέλος λέει οτι το προιόν δε συμμετέχει σε κανενα σχημα εγγυησης επενδυσεων οπότε και αυτό το λίγο κινδυνο για κανονι από τη φιδελιτι μαλλον δεν τον καλυπτει. Κάπως έτσι μικρό κινδυνο εβλαπαν και στην Αμερική και στην ελβετία πρόσφατα αλλά να που εξαφανιστηκαν πρόσφατα και καποιες μεγάλες τράπεζες

Επεξ/σία από agnostos99
  • Like 2
Δημοσ.
15 hours ago, agnostos99 said:

Οπως ειπαν και παραπανω ειναι σαν να πας εδω στην τραπεζα και να αγοραζεις ενα αμοιβαιο εσυ. Αυτο γινεται και στη Ρεβο, απλά είναι σε ένα σχετικά χαμηλού ρίσκου αμοιβαίο. Δεν είναι σαν τις άλλες που λες οτι σου δινουν απλα τοκο για τα χρηματα σου που κάθονται εκεί. ΕΣΥ ο ίδιος αγοραζεις μερίδιο αμοιβαιου, οπότε κάλλιστα το επόμενο πρωί από μια αυξηση πχ επιτοκιων οπως τωρα καλη ωρα με τη ΕΚΤ μπορεί να ξυπνήσεις και τα 5000 που έχεις βάλει σε saving vault να είναι -5% στο κεφάλαιό σου που πλέον θα έχει αξία πχ 4750 αντι 5000 που ειχες το προηγουμενο βραδυ. Αν επιλεξεις να φυγεις το επομενο πρωι θα παρεις 4750!!!! Είναι εξαιρετικά χαμηλού ρίσκου το αμοιβαιο ξαναλεω σαν τα διαχείρισης διαθεσίμων εδω σε μας που δινουν οι τράπεζες αλλά για πολλές χρονιές είχαν αποδοση -2% πχ και άλλες ειχαν +2%. Αμα ειναι για τετοιες αποδοσεις και με κινδυνο του αρχικου σου κεφαλιου μπα προτιμώ να επιλεξω αμοιβαιο μεγαλυτερου ρίσκου η να μεινω σε προθεσμιακή με εγγυημενο κεφαλαιο και αποδοση 1+ %

Στα εντοκα εχεις τον κινδυνο αθετησης από το ελληνικό δημόσιο, όσο μικρός και αν ειναι καποια στιγμή αν θυμαστε ηταν πολυ πολυ υπαρκτός. Ομόλογα κρατικά κουρεύτηκαν και οι ομολογιούχοι πηραν πολυ μικροτερα ποσά μπροστα στον κινδυνο να μην πάρουν τιποτα

Επίσης βλέπντας λιγο το Screen παραπανω στο τέλος λέει οτι το προιόν δε συμμετέχει σε κανενα σχημα εγγυησης επενδυσεων οπότε και αυτό το λίγο κινδυνο για κανονι από τη φιδελιτι μαλλον δεν τον καλυπτει. Κάπως έτσι μικρό κινδυνο εβλαπαν και στην Αμερική και στην ελβετία πρόσφατα αλλά να που εξαφανιστηκαν πρόσφατα και καποιες μεγάλες τράπεζες

Σε ευχαριστω πολυ για την αναλυση.

Εχεις αποψη για το D-account της Freedom24 και για τις "προθεσμιακες" που δινει η ιδια?

Δημοσ.
14 hours ago, Doubt said:

Προς το παρόν πάντως πάει ΟΚ, μην το ματιάσουμε.

Είδα κι ένα "μάθημα" για το near protocol (crypto) δίνει μόλις 0,2€ αξίας token.

Ενταξει οι πιθανοτητες να πάει ασχημα δεν ειναι μεγαλες δε θα το ματιασουμε :)

Ακόμα και υψηλου ρισκου να παρεις τ πιο πιθανό ειναι να πανε καλουτσικα.

8 hours ago, Thrylos7 said:

Σε ευχαριστω πολυ για την αναλυση.

Εχεις αποψη για το D-account της Freedom24 και για τις "προθεσμιακες" που δινει η ιδια?

Όχι δεν εχω αποψη, Δυστυχως η ευτυχως εχουν πεσει στην αγορα χιλιαδες προιοντα παρομοια τα περισσοτερα και πλεον ειναι πολυ δυσκολο να τα παρακολουθησεις. Πλεον κοιτας μερικά και αποφασίζεις τι θα κανεις

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Thrylos7 είπε

D-account της Freedom24

Όπως έχω γράψει ξανά, υπάρχει προμήθεια 7 ευρώ στην ανάληψη. Για μένα δεν συμφέρει με τίποτα.

Δημοσ.

Εγώ θα ξαναπώ να προσέχετε με την Freedom24. Οτι λάμπει δεν ειναι χρυσός .... Πληρώνει τεράστια ποσά για promo σε διαφορους τύπους που την είδαν ξαφνικά  "σοφοί" , άνοιξαν σωρεία σκουπιδοκάναλων στο Youtube και πουλάνε "επενδυτικές" συμβουλές" στο διψασμένο για γνώαη κοινό...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...