Προς το περιεχόμενο

Revolut: Οδηγός επιβίωσης [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, nikolakis2345 είπε

Ναι αυτό θα κάνω μάλλον 2ο λογαριασμό και όπως είπες θα βάλω και την κάρτα στην paypal

Ωραία ευχαριστώ πολυ

Θα σου πω τι έχω κάνει εγώ.

Καταρχήν να έχεις υπόψη ότι με ξένες κάρτες ή paypal και δεν ξέρω και γω τι άλλο, οι αγορές δεν περνάνε στο αφορολόγητο.

Εγώ έχω κάνει το εξής. Έχω ανοίξει και 2ο λογαριασμό στην ΙΔΙΑ τράπεζα, τον οποίο κρατάω σκοπίμως άδειο ή με πολύ λίγα χρήματα, και έχω συνδέσει την κάρτα με αυτό τον λογαριασμό. Έτσι, όταν κάποιος πάει να με χρεώσει δεν μπορεί γιατί ο λογαριασμός είναι άδειος, οπότε τρώει άκυρο.

Τώρα αν θέλω να κάνω όντως μια αγορά, μπαίνω στο e-banking και μεταφέρω όσα χρήματα χρειάζομαι από τον γεμάτο λογαριασμό προς τον άδειο, και κάνω την αγορά μου ή την πληρωμή μου.

Επίσης, μέσω e-banking μπορείς να μεγαλώσεις ή να μικρύνεις και τα όρια της κάρτας και επειδή εγώ χρησιμοποιώ κάθε μέρα την κάρτα στο σούπερ μάρκετ, έχω κάνει επίσης το εξής. Για να μην κάθομαι να μεταφέρω χρήματα κάθε λίγο και λιγάκι, μεταφέρω κάθε εβδομάδα 100 ευρώ και απλώς έχω μικρύνει το ημερήσιο όριο στα 30 ευρώ, μια και συνήθως δεν κάνω ψώνια πάνω από 30 ευρώ την ημέρα. Αν θέλω να κάνω αγορά μεγαλύτερης αξίας αυξάνω το όριο στο e-banking.

Επίσης, μια άλλη καλή ιδέα είναι να ανοίξεις και payzy, είναι ελληνική κάρτα και οι αγορές με αυτή μετράνε κανονικά στο αφορολόγητο, και την φορτώνεις όσο θέλεις όπως και την Revolut.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

12 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Θα σου πω τι έχω κάνει εγώ.

Καταρχήν να έχεις υπόψη ότι με ξένες κάρτες ή paypal και δεν ξέρω και γω τι άλλο, οι αγορές δεν περνάνε στο αφορολόγητο.

Αυτόματα δεν περνάνε,χειροκίνητα περνάνε.

• Like 1

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Πρέπει να ξέρεις και ποιες συναλλαγές περνάνε όμως. Αν έχεις ξαναγοράσει από το ίδιο κατάστημα με Ελληνική κάρτα και έχεις δει ότι περνάνε τότε ναι, οκ. Αλλά αν αγοράζεις αβέρτα από ότι κατάστημα βρίσκεις, και ειδικά στο εξωτερικό, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

• Thanks 1

6 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Σιγα μην βρεις ακρη τι θα γράψεις και τι όχι, και αντε τα έγραψες αν σου ζητήσουν τίποτα περίεργα απο την εφορία τι κάνεις, και το λεω γιατι θα το δουν οτι είναι ολα περασμένα με το χέρι και μηδεν απο ελλ. καρτες ή λογαριασμούς.

Revolut και αφορολόγητο τι γίνεται ακριβώς;

Είχα δώσει μια κάρτα Πειραιώς στη μητέρα μου (ηλικιωμένη) αλλά φοβάμαι ότι θα δείχνω πολλά έξοδα σαν άθροισμα. Οπότε σκεφτόμουν τη Revolut μου. Αλλά αυτή έχει το ΑΦΜ μου.

1 ώρα πριν, satsok2 είπε

Revolut και αφορολόγητο τι γίνεται ακριβώς;

Είχα δώσει μια κάρτα Πειραιώς στη μητέρα μου (ηλικιωμένη) αλλά φοβάμαι ότι θα δείχνω πολλά έξοδα σαν άθροισμα. Οπότε σκεφτόμουν τη Revolut μου. Αλλά αυτή έχει το ΑΦΜ μου.

Ρε φλε τα απο πανω ακριβως ποστ αυτο λενε.

Εχει απαντηθεί ενα εκ. φορες

Καλημέρα. Πριν λίγες μέρες εγκατέστησα και γω τη revolut και περιμένω τη φυσική κάρτα. Επειδή θέλω να ταξιδέψω Ινδονησία και το αντίστοιχο νόμισμα (IDR) δεν είναι επιλέξιμο για να κάνω συνάλλαγμα μέσω της εφαρμογής, αν έχω τα χρήματα μου σε ευρώ και πάω να πληρώσω σε τοπικό γίνεται αυτόματο το conversion?

2 ώρες πριν, Chosen88 είπε

Καλημέρα. Πριν λίγες μέρες εγκατέστησα και γω τη revolut και περιμένω τη φυσική κάρτα. Επειδή θέλω να ταξιδέψω Ινδονησία και το αντίστοιχο νόμισμα (IDR) δεν είναι επιλέξιμο για να κάνω συνάλλαγμα μέσω της εφαρμογής, αν έχω τα χρήματα μου σε ευρώ και πάω να πληρώσω σε τοπικό γίνεται αυτόματο το conversion?

H wise έχει  IDR.Απλα το αναφέρω.

Καλησπέρα σας , έχω revolut και φυσική και virtual. 

Δεν την δουλεύω πολύ μόνο σε τίποτα αγορές ίντερνετ.

Τι θα χρειαστεί να ξέρω για ταξίδι σε αυτές τις περιοχές σε κανένα δίμηνο??

Prague

Dresden

Ευχαριστώ πολύ 

4 λεπτά πριν, lambros είπε

Τι θα χρειαστεί να ξέρω για ταξίδι σε αυτές τις περιοχές σε κανένα δίμηνο??

Τίποτα δεν χρειάζεται πέραν του να έχει χρήμα ο λογαριασμός σου.

Εντελώς απροβλημάτιστη χρήση και στην Πράγα και στη Δρέσδη.

• Like 1

1 ώρα πριν, lambros είπε

να την φορτώσω ευρώ πριν φυγω

ναι

1 ώρα πριν, lambros είπε

να μετατρέψω σε νόμισμα  Τσεχίας;;

όχι δεν χρειάζεται, κάνει αυτόματα τις μετατροπές.

• Like 1

30 minutes ago, lambros said:

Σε σχέση με ελληνική πιστωτική ή χρεωστική που εχω, συμφέρει περισσότερο να κάνω τις αγορές από εκεί με την revolut??

Ή τα ίδια είναι;;;

Σε συμφερει με Ρεβολουτ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...