asdfnikos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Στις 27/7/2023 στις 7:57 ΜΜ, xristospap7 είπε Καλησπέρα, η Πειραιώς εδω και μια βδομαδα δινει την δυνατότητα να κάνεις αγορές με την χρεωστική κάρτα απο 50-500 ευρώ και να σπας το ποσό σε 6 δόσεις. Ήθελα να προσθέσω αρχικά ενα ποσό πχ 400 ευρω στην revolut και μετα να κάνω την αγορά με την κάρτα της revo και όχι απευθείας απο την Πειραιώς, δεδομένου πως οταν κάνεις top up απο την καρτα σου στην κάρτα της revolut φαίνεται σαν αγορά στις κινήσεις της ελληνικής τράπεζας, μπορεί να σπάσει το αρχικό ποσό που στέλνεις απο την Πειραιώς στην revolut σε δόσεις? το έχει δοκιμάσει κανένας? Είναι στης εξαιρέσεις οι μεταφορές σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
runner69 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 4 ώρες πριν, asdfnikos είπε Είναι στης εξαιρέσεις οι μεταφορές σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Μετρανε αρκει να ειναι επαγγελματικος λογαριασμος ο ληπτης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 31 λεπτά πριν, runner69 είπε Μετρανε αρκει να ειναι επαγγελματικος λογαριασμος ο ληπτης. Ποιος λήπτης; Στην προκειμένη ο λήπτης είναι η ρεβο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
runner69 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Ποιος λήπτης; Στην προκειμένη ο λήπτης είναι η ρεβο Ναι στην προκειμενη δεν μετραει αλλα το εγραψα επειδη αναφερθηκε οτι οι μεταφορες σε τραπεζες εξαιρουνται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asdfnikos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 9 ώρες πριν, runner69 είπε Μετρανε αρκει να ειναι επαγγελματικος λογαριασμος ο ληπτης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
runner69 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, asdfnikos είπε Νομιζα οτι ειχες γραψει για το αφορολογητο και εκει πηγαινε η απαντηση μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Super Moderators Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Ξέχασα το passcode μου, συμβαίνει. Προσπαθώ να το ανακτήσω, δεν λειτουργεί καμία από τις τρεις μεθόδους 1. Έχω ζητήσει mail, τσεκαρισμένα σωστή η διεύθυνση, τίποτε. 2. Έχω ζητήσει sms, τσεκαρισμένα σωστό το κινητό, τίποτε. 3. Ανέβασα φωτογραφία/ταυτότητα, τα έλαβαν λέει, υποτίθεται απαντούν σε 10 λεπτά, από χτες τίποτε. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flick Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καινούργιος χρήστης με μερικές απορίες: 1. Όσον αφορά τα ταξίδια, δεν έχω καταλάβει ακόμη αν η πρακτική να έχω χρήματα σε ευρώ με τη μετατροπή να γίνεται αυτόματα όταν πληρώνω κάτι είναι το ίδιο πράγμα με το να ορίσω στην εφαρμογή από πριν να έχω κάποια χρήματα σε στο νόμισμα της χώρας που ταξιδεύω. Είναι καταρχήν δύο διαφορετικά πράγματα ή το ίδιο αφού το top up από ελληνική κάρτα είναι πάντα σε ευρώ έτσι και αλλιώς; Αν είναι διαφορετικά, τι συμφέρει καλύτερα; 2. Διαβάζω πως υπάρχει όριο 1.000 ευρώ / μήνα (κάνει reset με το που αλλάζει ο μήνας ή είναι πάντα 30 μέρες;) στις μετατροπές. Τα περισσότερα από αυτά θα πάνε για τη πληρωμή του ξενοδοχείου με το που θα φτάσω, οπότε μετά θα αρχίζει η προμήθεια... Οπότε ο «καλύτερος» δυνατός τρόπος διαχείρησης είναι να πληρώσω με ελληνική κάρτα (αντί τη Revolut) το ξενοδοχείο μόλις φτάσω (δίνοντας αναγκαστικά περίπου 15 ευρώ προμήθεια στη τράπεζα…) και να έχω τη Revolut μόνο για τα άλλα έξοδα του ταξιδιού ή κάτι μου διαφεύγει; Φίλος εδώ είχε εξηγήσει περί μετατροπής τη Παρασκευή για να γλιτώσεις τη προμήθεια του ΣΚ το οποίο και καταλαβαίνω, αλλά η αρχική μου απορία κατά πόσο είναι διαφορετικές διαδικασίες και περί του ορίου των 1.000 παραμένει. 3. Βλέπω πολύ στις τελευταίες σελίδες πως ο ιδανικός τρόπος φόρτισης είναι μέσω Gpay. Αφού για τη φόρτιση το Gpay θα τραβήξει από την ίδια χρεωστική κάρτα που έχω συνδέσει , ποιο είναι το πλεονέκτημα σε σχέση με το να τη χρησιμοποιήσω κατευθείαν; Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2023 από flick Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stavros750 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 30 minutes ago, flick said: 1. Όσον αφορά τα ταξίδια, δεν έχω καταλάβει ακόμη αν η πρακτική να έχω χρήματα σε ευρώ με τη μετατροπή να γίνεται αυτόματα όταν πληρώνω κάτι είναι το ίδιο πράγμα με το να ορίσω στην εφαρμογή από πριν να έχω κάποια χρήματα σε στο νόμισμα της χώρας που ταξιδεύω. Είναι καταρχήν δύο διαφορετικά πράγματα ή το ίδιο αφού το top up από ελληνική κάρτα είναι πάντα σε ευρώ έτσι και αλλιώς; Αν είναι διαφορετικά, τι συμφέρει καλύτερα; Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Στην μία περίπτωση έχεις μετατρέψει ήδη τα ευρώ σε ξένο νόμισμα, ενώ στην άλλη μετατρέπονται την στιγμή της συναλλαγής. Η δεύτερη περίπτωση μπορεί να είναι χειρότερη οταν κάνεις την συναλλαγή μέσα στο ΣΚ όπως αναφερες παρακάτω, διοτι χρεωνεσαι επιπλέον προμήθεια συναλλάγματος. Καταλήγουμε λοιπόν ότι συμφέρει η πρώτη περίπτωση για τον λόγο αυτό, απλά έχε υπόψιν ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες διαφέρουν από μέρα σε μέρα (1 ευρώ αντιστοιχεί σε 30 τουρκικές λίρες, αύριο μπορεί να αντιστοιχεί σε 32). 30 minutes ago, flick said: 2. Διαβάζω πως υπάρχει όριο 1.000 ευρώ / μήνα (κάνει reset με το που αλλάζει ο μήνας ή είναι πάντα 30 μέρες;) στις μετατροπές. Τα περισσότερα από αυτά θα πάνε για τη πληρωμή του ξενοδοχείου με το που θα φτάσω, οπότε μετά θα αρχίζει η προμήθεια... Οπότε το «καλύτερο» που μπορεί να γίνει είναι να πληρώσω με ελληνική κάρτα (αντί τη Revolut) το ξενοδοχείο μόλις φτάσω (δίνοντας περίπου 15 ευρώ προμήθεια στη τράπεζα…) και να έχω τη Revolut μόνο για τα άλλα έξοδα του ταξιδιού ή κάτι μου διαφεύγει; Στην προκειμένη περίπτωση, αν το ταξίδι σου απέχει ακόμη χρονικά, είναι να μετατρέψεις από τώρα τα χρήματα σου στο ξένο νόμισμα ώστε να γίνουν reset τα 1.000 ευρώ. Το πότε γίνονται το τσεκαρεις, πατώντας πάνω αριστερά στον χρήστη σου -> plan -> exchange. Εμένα λέει 16 Αυγούστου επομένως δεν είναι στάνταρ ότι τέλος του μήνα κάνει reset. Στην περίπτωση που δεν προλαβαίνει να κάνει reset, πιστεύω μια λύση τύπου να σου στείλεις άλλος λεφτά σε ξένο νόμισμα στην Revolut, πιο ωφέλιμη. Προσπάθησε να αποφύγεις την αγορά με ελληνική κάρτα. Edit: Το να ξεπεράσεις τα 1.000 σου χρεώνει προμήθεια μόνο 0,5%. Στην χειρότερη η επιλογή αυτή, παραμένει πιο συμφέρουσα από οποιαδήποτε ελληνική τράπεζα. 30 minutes ago, flick said: 3. Βλέπω πολύ στις τελευταίες σελίδες πως ο ιδανικός τρόπος φόρτισης είναι μέσω Gpay. Αφού και το Gpay θα τραβήξει από την ίδια χρεωστική κάρτα που έχω συνδέσει για τη φόρτιση, ποιο είναι το πλεονέκτημα σε σχέση με το να τη χρησιμοποιήσω κατευθείαν; Η φόρτιση με gpay, αναφέρεται καθαρά και μόνο επειδή οι ελληνικές τράπεζες έχουν μπλοκάρει την φόρτιση απευθείας από τις χρεωστικές τους στην Revolut. Εγώ προσωπικά με 2 που διαθέτω δεν μπορώ να φορτίσω απευθείας, επομένως με Apple pay "κοροϊδεύεις" το σύστημα της τράπεζας και γεμίζεις κατευθείαν χωρίς πολλά πολλά. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2023 από stavros750 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 52 λεπτά πριν, flick είπε Καινούργιος χρήστης με μερικές απορίες: 1. Όσον αφορά τα ταξίδια, δεν έχω καταλάβει ακόμη αν η πρακτική να έχω χρήματα σε ευρώ με τη μετατροπή να γίνεται αυτόματα όταν πληρώνω κάτι είναι το ίδιο πράγμα με το να ορίσω στην εφαρμογή από πριν να έχω κάποια χρήματα σε στο νόμισμα της χώρας που ταξιδεύω. Είναι καταρχήν δύο διαφορετικά πράγματα ή το ίδιο αφού το top up από ελληνική κάρτα είναι πάντα σε ευρώ έτσι και αλλιώς; Αν είναι διαφορετικά, τι συμφέρει καλύτερα; 2. Διαβάζω πως υπάρχει όριο 1.000 ευρώ / μήνα (κάνει reset με το που αλλάζει ο μήνας ή είναι πάντα 30 μέρες;) στις μετατροπές. Τα περισσότερα από αυτά θα πάνε για τη πληρωμή του ξενοδοχείου με το που θα φτάσω, οπότε μετά θα αρχίζει η προμήθεια... Οπότε ο «καλύτερος» δυνατός τρόπος διαχείρησης είναι να πληρώσω με ελληνική κάρτα (αντί τη Revolut) το ξενοδοχείο μόλις φτάσω (δίνοντας αναγκαστικά περίπου 15 ευρώ προμήθεια στη τράπεζα…) και να έχω τη Revolut μόνο για τα άλλα έξοδα του ταξιδιού ή κάτι μου διαφεύγει; Φίλος εδώ είχε εξηγήσει περί μετατροπής τη Παρασκευή για να γλιτώσεις τη προμήθεια του ΣΚ το οποίο και καταλαβαίνω, αλλά η αρχική μου απορία κατά πόσο είναι διαφορετικές διαδικασίες και περί του ορίου των 1.000 παραμένει. 3. Βλέπω πολύ στις τελευταίες σελίδες πως ο ιδανικός τρόπος φόρτισης είναι μέσω Gpay. Αφού για τη φόρτιση το Gpay θα τραβήξει από την ίδια χρεωστική κάρτα που έχω συνδέσει , ποιο είναι το πλεονέκτημα σε σχέση με το να τη χρησιμοποιήσω κατευθείαν; Το υπεραναλύεις χωρίς λόγο,κατά την γνώμη μου.Μετέφερε όσα λεφτά θες και άστα σε ευρώ.Οταν θα πληρώσεις θα γίνει η μετατροπή ,αν ξεπεράσεις το 1000ρικο θα έχεις μια ελάχιστη επιβάρυνση που δεν αξίζει να την σκέφτεσαι . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kag1ante Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 54 λεπτά πριν, stavros750 είπε Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Στην μία περίπτωση έχεις μετατρέψει ήδη τα ευρώ σε ξένο νόμισμα, ενώ στην άλλη μετατρέπονται την στιγμή της συναλλαγής. Η δεύτερη περίπτωση μπορεί να είναι χειρότερη οταν κάνεις την συναλλαγή μέσα στο ΣΚ όπως αναφερες παρακάτω, διοτι χρεωνεσαι επιπλέον προμήθεια συναλλάγματος. Καταλήγουμε λοιπόν ότι συμφέρει η πρώτη περίπτωση για τον λόγο αυτό, απλά έχε υπόψιν ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες διαφέρουν από μέρα σε μέρα (1 ευρώ αντιστοιχεί σε 30 τουρκικές λίρες, αύριο μπορεί να αντιστοιχεί σε 32). Στην προκειμένη περίπτωση, αν το ταξίδι σου απέχει ακόμη χρονικά, είναι να μετατρέψεις από τώρα τα χρήματα σου στο ξένο νόμισμα ώστε να γίνουν reset τα 1.000 ευρώ. Το πότε γίνονται το τσεκαρεις, πατώντας πάνω αριστερά στον χρήστη σου -> plan -> exchange. Εμένα λέει 16 Αυγούστου επομένως δεν είναι στάνταρ ότι τέλος του μήνα κάνει reset. Στην περίπτωση που δεν προλαβαίνει να κάνει reset, πιστεύω μια λύση τύπου να σου στείλεις άλλος λεφτά σε ξένο νόμισμα στην Revolut, πιο ωφέλιμη. Προσπάθησε να αποφύγεις την αγορά με ελληνική κάρτα. Edit: Το να ξεπεράσεις τα 1.000 σου χρεώνει προμήθεια μόνο 0,5%. Στην χειρότερη η επιλογή αυτή, παραμένει πιο συμφέρουσα από οποιαδήποτε ελληνική τράπεζα. Η φόρτιση με gpay, αναφέρεται καθαρά και μόνο επειδή οι ελληνικές τράπεζες έχουν μπλοκάρει την φόρτιση απευθείας από τις χρεωστικές τους στην Revolut. Εγώ προσωπικά με 2 που διαθέτω δεν μπορώ να φορτίσω απευθείας, επομένως με Apple pay "κοροϊδεύεις" το σύστημα της τράπεζας και γεμίζεις κατευθείαν χωρίς πολλά πολλά. Εγω με εθνικη παντως μπορω κανονικοτατα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stavros750 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 46 minutes ago, Kag1ante said: Εγω με εθνικη παντως μπορω κανονικοτατα... Σωστά, κακώς αναφέρθηκα σε όλες τις ελληνικές τράπεζες. Με Alpha Bank και Optima Bank προσωπικά που έχω, δεν μπορώ να κάνω top-up. Μπορώ με Payzy και Apple pay. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flick Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, stavros750 είπε Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Στην μία περίπτωση έχεις μετατρέψει ήδη τα ευρώ σε ξένο νόμισμα, ενώ στην άλλη μετατρέπονται την στιγμή της συναλλαγής. Η δεύτερη περίπτωση μπορεί να είναι χειρότερη οταν κάνεις την συναλλαγή μέσα στο ΣΚ όπως αναφερες παρακάτω, διοτι χρεωνεσαι επιπλέον προμήθεια συναλλάγματος. Οπότε ουσιαστικά (αν εξαιρέσεις το θέμα με το ΣΚ που όντως έχει νόημα να προνοήσεις), τραπεζικά/για τη Revolut είναι το ίδιο, απλά ο χρόνος, οπότε και η ισοτιμία αλλάζει. Κυρίως προσπαθούσα να καταλάβω αν με το να έχεις μετατρέψει τα ευρώ από πριν σε άλλο νόμισμα δεν προσμετρούταν στο όριο των 1000, μήπως δηλαδή αυτό ίσχυε μόνο για συναλλαγές στις οποίες η μετατροπή γίνεται αυτόματα. Τώρα είναι καθαρό, ευχαριστώ! Αναφορά σε κείμενο Στην περίπτωση που δεν προλαβαίνει να κάνει reset, πιστεύω μια λύση τύπου να σου στείλεις άλλος λεφτά σε ξένο νόμισμα στην Revolut, πιο ωφέλιμη. Πιθανότατα δεν θα προλάβει, οπότε αυτό είναι μια καλή ιδέα. Σωστά, αυτά δεν θα τα έχω μετατρέψει εγώ για να προσμετρούνται στο όριο. Αναφορά σε κείμενο Το να ξεπεράσεις τα 1.000 σου χρεώνει προμήθεια μόνο 0,5%. Στην χειρότερη η επιλογή αυτή, παραμένει πιο συμφέρουσα από οποιαδήποτε ελληνική τράπεζα. Διαβάζω πως για το standard plan είναι 1% αλλά και πάλι πιο χαμηλό από τις ελληνικές τράπεζες, ειδικά αφου δεν είδα να λέει και για standard κατώτατη χρέωση τύπου 1 ευρώ ανά συναλλαγή που επιβάλουν αυτές. Πάντως αν δεν κάνω αυτό που είπες με την αποστολή από άλλον, πριν στραφώ σε τράπεζα μάλλον θα κοιτάξω πρώτα προς payzy που επίσης έχω, αν χρειαστεί για κάποιο λόγο να μην χρησιμοποιήσω revolut (προβλήματα φόρτισης κλπ.). Αναφορά σε κείμενο Η φόρτιση με gpay, αναφέρεται καθαρά και μόνο επειδή οι ελληνικές τράπεζες έχουν μπλοκάρει την φόρτιση απευθείας από τις χρεωστικές τους στην Revolut. Εγώ προσωπικά με 2 που διαθέτω δεν μπορώ να φορτίσω απευθείας, επομένως με Apple pay "κοροϊδεύεις" το σύστημα της τράπεζας και γεμίζεις κατευθείαν χωρίς πολλά πολλά. Καθόλου αμελητέο, είδα αρκετές φορές στο thread να λένε για τέτοια θέματα. Οποτε παρόλο που μιλάμε για την ίδια κάρτα (το Gpay δεν έχει credits σαν το paypal απ όσο ξέρω) , η ελληνική τράπεζα "βλεπει" Gpay με το οποίο είναι αυτομάτως ok και όχι Revolut που όσο να ΄ναι, δεν θα τρελαίνεται κιόλας λόγω ανταγωνισμού με τις προμήθειες κλπ, εεε; Θα προτιμήσω μέσω Gpay λοιπόν. Σκέφτηκα επίσης πριν το ταξίδι να ειδοποιήσω την τράπεζα μου γι΄αυτό, ώστε να είναι πιο cool με τις συναλλαγές και τα top-up. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 47 minutes ago, stavros750 said: Σωστά, κακώς αναφέρθηκα σε όλες τις ελληνικές τράπεζες. Με Alpha Bank και Optima Bank προσωπικά που έχω, δεν μπορώ να κάνω top-up. Μπορώ με Payzy και Apple pay. Με Alpha, Πειραιώς, eurobank κάνω κανονικά, με εθνική όχι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stamo Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Πήγα να μεταφέρω απο την Revolut στην Payzy του ΟΤΕ και ζητάει προμήθεια η Revolut. Υπάρχει τρόπος να την αποφύγω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα