Προς το περιεχόμενο

Revolut: Οδηγός επιβίωσης [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συγγενής μου άνοιξε λογαριασμό revolut (ενάντια στη συμβουλή μου βάση εμπειρίας & ακολουθώντας μια προσφορά από τη Vodafone για επιστροφή 25€ που δεν ήρθε ποτέ) και μου λέει ότι η κάρτα του έπρεπε να είχε φτάσει μέχρι 17 Απρίλη, αλλά δεν την έχει παραλάβει.

Την έχει παγώσει, αλλά δεν ξέρει αν θα πρέπει να παραγγείλει νέα ή να περιμένει.

Είναι συνηθισμένη τελευταία τέτοια καθυστέρηση; Τί προτείνετε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, definitio είπε

Συγγενής μου άνοιξε λογαριασμό revolut (ενάντια στη συμβουλή μου βάση εμπειρίας & ακολουθώντας μια προσφορά από τη Vodafone για επιστροφή 25€ που δεν ήρθε ποτέ) και μου λέει ότι η κάρτα του έπρεπε να είχε φτάσει μέχρι 17 Απρίλη, αλλά δεν την έχει παραλάβει.

Την έχει παγώσει, αλλά δεν ξέρει αν θα πρέπει να παραγγείλει νέα ή να περιμένει.

Εκεί είναι απλά θέμα ταχυδρομείου. Επειδή είδαν τη προσφορά κάποιες γνωστές μου τους είπα να μη βγάλουν καν φυσική κάρτα και να βγάλουν μία καθαρά άυλη, ψηφιακή χρεωστική κάρτα και να τη βάλουν σε apple pay/gpay, το ίδιο προτείνω και στον φίλο σου όπως και να διαγράψει τελείως την φυσική κάρτα.

Όσο για την επιστροφή την έκανα και ήρθε κανονικά, θέλει απλά μία αγορά έστω 1€ και μπαίνουν τα λεφτά μέσα σε 3 εργάσιμες

0-02-05-45114f5a551c18e9549fd4d034affeee8ff14580d0cb4f2be816b7f679a3a277_cac04a4bee745c70.jpg

Επεξ/σία από Kag1ante

14 λεπτά πριν, definitio είπε

Είναι συνηθισμένη τελευταία τέτοια καθυστέρηση;

Να περιμένει γιατί το ταχυδρομείο είναι ταχύ μόνο στο όνομα.

3 λεπτά πριν, Kag1ante είπε

Εκεί είναι απλά θέμα ταχυδρομείου. Επειδή είδαν τη προσφορά κάποιες γνωστές μου τους είπα να μη βγάλουν καν φυσική κάρτα και να βγάλουν μία καθαρά άυλη, ψηφιακή χρεωστική κάρτα και να τη βάλουν σε apple pay/gpay

Όσο για την επιστροφή την έκανα και ήρθε κανονικά, θέλει απλά μία αγορά έστω 1€ και μπαίνουν τα λεφτά μέσα σε 3 εργάσιμες

0-02-05-45114f5a551c18e9549fd4d034affeee8ff14580d0cb4f2be816b7f679a3a277_cac04a4bee745c70.jpg

Εχει κάνει αγορές, γιατί συνέπεσε με μια προσφορά της Revolut (επιστροφή 5-10€ νομίζω από αγορές) και την έχει λάβει αυτή την επιστροφή.

Είχε ανοίξει συζήτηση με την υποστήριξη μέσα από την εφαρμογή της Vodafone, θα είναι 2 βδομάδες, δεν έχει λάβει απάντηση.

2 ώρες πριν, definitio είπε

Σε τι θα τον εξυπηρετήσει η πλαστική καρτα σε σχέση μα την βονταφον;

2 ώρες πριν, definitio είπε

Αφού δεν έχει παραλάβει τι έχει παγώσει;Το πλαστικό θέλει ενεργοποίηση για να δουλεψει

Και ναι,ρεβο και ταχυδρομεία δεν ...... όχι μονο Ελλάδα αλλά και Αγγλία.

3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Αφού δεν έχει παραλάβει τι έχει παγώσει;Το πλαστικό θέλει ενεργοποίηση για να δουλεψει

Και ναι,ρεβο και ταχυδρομεία δεν ...... όχι μονο Ελλάδα αλλά και Αγγλία.

Από την εφαρμογή, είπε ότι τού έβγαζε αυτή την επιλογή ως προτεινόμενη για λόγους ασφάλειας δλδ, να την παγώσει - σε περίπτωση που τυχόν έχει κλαπεί, αν και θα χρειαζόταν κωδικός, αλλά λέμε - μέχρι να παραλάβει.

Τελευταία φορά που είχα παραλάβει εγώ κάρτα από Revolut (πέρσι πριν το καλοκαίρι ή άνοιξη νομίζω, κάρτα αντικαστάστασης), πριν κλείσω το λογαριασμό το φθινόπωρο, είχε έρθει νωρίτερα από το αναμενόμενο...οπότε από ιδία εμπειρία δεν μπορώ να του πω "συμβαίνει συχνά με τη Revolut οπότε περίμενε".

Ούτε παρατηρώ σε δικά μου γράμματα/δέματα καθυστερήσεις με τα ΕΛΤΑ, για να το αποδώσω σε μια γενικότερη κατάσταση, σε τέτοιο βαθμό.

Για επιστολικό ταχυδρομείο, 2 βδομαδες είναι συνήθως υπεραρκετές, 3 βαριά...παραπάνω, δύσκολα...στις 17 Απρίλη θα είχαν περάσει 2 βδομάδες από τη παραγγελία, πλέον έχουν περάσει 4 βδομάδες...5 βδομάδες για επιστολικό;

Δλδ εγώ τείνω προς τη λύση της επαναπαραγγελίας, αλλά δεν θέλω να τον ανησυχώ κι όλας...γιατί, εξάλλου, επειδή αυτός δεν μπαίνει σε φόρα, εγώ θα ρωτάω.

...

Εφόσον η PAYZY πλέον έβγαλε κ φυσική χρεωστική κάρτα, κι όπως έχω δει δεν χρεώνει τέλη για μετατροπές συναλλάγματος κατά τις πληρωμές, και δίνει κι επιστροφή 1%, δεν βρίσκω λόγο να ασχολείται κάποιος με Revolut...

...πέραν της αποστολής εμβασμάτων χωρίς χρέωση και της άμεσης πίστωσης σε λογαριασμό στην Ελλάδα (που είναι βολικό, αλλά δεν θα μ' έκανε να την εμπιστευτώ ξανά κρατώντας εκεί χρήματα) ή αν για κάποιο λόγο θέλει συναλλαγές κρυπτονομισμάτων κ προνόμια λογαριασμού με συνδρομή.

4 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Σε τι θα τον εξυπηρετήσει η πλαστική καρτα σε σχέση μα την βονταφον;

Είχε προσφορά η Vodafone (πλήρωνες 0.20€ απ' το υπόλοιπο) για 25€ επιστροφή για νέες εγγραφές πελατών στη Revolut
...πήρε την προσφορά από το κινητό του, έκανε λογαριασμό στη Revolut με τον ίδιο αριθμό, έκανε τις αγορές που ήθελε με άυλη κάρτα - έλαβε και 5 ή 10€ επιστροφή από προσφορά της ίδιας της Revolut, οπότε σίγουρα κάλυψε τις προυποθέσεις της προσφοράς της Vodafone - αλλά δεν έχει λάβει τα υποσχόμενα 25€.

Επικοινώνησε μέσω της εφαρμογής στο κινητό με τη Voda και περιμένει ακόμη.

Είπε ότι έκανε τα βήματα επακριβώς όπως έπρεπε, αλλά δεν μπορώ να το διαβεβαιώσω...

...αλλά δεν ρωτάω και γι αυτό...μάλλον τού αρκεί που έλαβε την επιστροφή από 5-10€ από Revolut...

Θετικό ότι έχουν λάβει τα 25€ επιστροφής άλλοι εδώ, αλλιώς θα υπέθετα προσωπικά λαμογιά της Revolut για να μην πληρώσει.

17 ώρες πριν, filip123go είπε

Για να δω εάν θα μου κρατήσει προμήθεια. Προφανώς στην Ελλάδα δεν έχει σημασία γιατί μπορώ απλά να χρησιμοποιήσω την ελληνική κάρτα. Αλλά εάν ήμουν πχ στην Αυστραλία; Δλδ ποιο το νόημα να έχω λογαριασμό στη ρεβολουτ σε αυστραλιανά δολάρια και να αγοράζω με αυτόν τον λογαριασμό, και όχι κατευθείαν με τον κύριο λογαριασμό, που έχει ευρώ; Το ίδιο δεν θα πληρώσω και στις 2 περιπτώσεις;

Ποια ειναι η ερωτηση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι αστείο να συγκρίνουμε το Payzy με την Revolut. Για όποιον ταξιδεύει πολύ ή  ζει Ελλάδα αλλά κανει πολλές πληρωμές σε ξενα νομίσματα η Revolut είναι μονόδρομος. Διαφορετικά απλά δεν την χρειάζεσαι.

Επεξ/σία από prometheas

1 λεπτό πριν, prometheas είπε

Είναι αστείο να συγκρίνουμε το Payzy με την Revolut. Για όποιον ταξιδεύει πολύ ή  ζει Ελλάδα αλλά κανει πολλές πληρωμές σε ξενα νομίσματα η Revolut είναι μονόδρομος. Διαφορετικά απλά δεν την χρειάζεσαι.

Αν για κάποιον λόγο τα έχεις χαλάσει με την revolut,  τότε λογικό είναι να σου κάνει κλικ η Payzy

Αλλιώς  δεν υπάρχει σύγκριση

42 λεπτά πριν, prometheas είπε

40 λεπτά πριν, sdikr είπε

Αν για κάποιον λόγο τα έχεις χαλάσει με την revolut,  τότε λογικό είναι να σου κάνει κλικ η Payzy

Αλλιώς  δεν υπάρχει σύγκριση

Αν και οι δύο υπηρεσίες προσφέρουν συναλλαγματικές μετατροπές χωρίς πρόσθετα τέλη ή με πολύ χαμηλά τέλη & εύκολη φόρτιση τότε κάνουν για τη μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών στη μεγάλη πλειοψηφία των χρήσεων.
- αγορές από εξωτερικό/σε ξένο νόμισμα
- πληρωμή με κάρτα σε καταστήματα σε καλή τιμή συναλλάγματος.

Δε χρειάζεται να δημιουργείς λογαριασμό σε ξένο νόμισμα για να κλειδώσεις μια ισοτιμία, όταν οι πληρωμές στο ξένο νόμισμα με τη κάρτα είναι συμφέρουσες.

Αν συνυπολογίσει κανείς την επιστροφή 1% στις αγορές, που για τη Revolut θέλει συνδρομή (τί συνδρομή και τί ποσοστό επιστροφής δε θυμαμαι), ένας περισσότερος λόγος να χρησιμοποιεί κανείς Payzy.

Ο σοβαρότερος λόγος, όμως, είναι η αξιοπιστία...

...όχι κλειδώματα/παγώματα του λογαριασμού χωρίς λόγο και χωρίς καμία αιτιολογία και χωρίς διαφάνεια/χωρίς διαδικασία προσφυγής...είτε ξεκλειδώνεται η κάρτα εντός μερικών ωρών, είτε σε 1.5 χρόνο (στη περίπτωσή μου).

...όχι "ανάγκη επαλήθευσης" αίφνης Σαββατιάτικα (για λογαριασμό που δεν έχουν αλλάξει τα στοιχεία του, με ισχύουσα ταυτότητα κτλ), με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται από Δευτέρα, κι εσένα κρεμασμένο στα μανταλάκια αν είσαι εξωτερικό και η κάρτα ξαφνικά δε δουλεύει.

Η μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών καλύπτεται από το Payzy.

Προσφέρει περισσότερες λειτουργίες/χαρακτηριστικά η Revolut; Σαφώς...αλλά δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιώ για να κάνω το ίδιο πράγμα που κάνω και με άλλες, πιο αξιόπιστες λύσεις

Δε χρειάζεται να έχω λογαριασμό σε δολάρια, λέβα, δηνάρια για να ξοδέψω σε δολάρια, λέβα, δηνάρια.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, definitio είπε

Αν και οι δύο υπηρεσίες προσφέρουν συναλλαγματικές μετατροπές χωρίς πρόσθετα τέλη ή με πολύ χαμηλά τέλη & εύκολη φόρτιση τότε κάνουν για τη μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών στη μεγάλη πλειοψηφία των χρήσεων.
- αγορές από εξωτερικό/σε ξένο νόμισμα
- πληρωμή με κάρτα σε καταστήματα σε καλή τιμή συναλλάγματος.

Δε χρειάζεται να δημιουργείς λογαριασμό σε ξένο νόμισμα για να κλειδώσεις μια ισοτιμία, όταν οι πληρωμές στο ξένο νόμισμα με τη κάρτα είναι συμφέρουσες.

Αν συνυπολογίσει κανείς την επιστροφή 1% στις αγορές, που για τη Revolut θέλει συνδρομή (τί συνδρομή και τί ποσοστό επιστροφής δε θυμαμαι), ένας περισσότερος λόγος να χρησιμοποιεί κανείς Payzy.

Ο σοβαρότερος λόγος, όμως, είναι η αξιοπιστία...

...όχι κλειδώματα/παγώματα του λογαριασμού χωρίς λόγο και χωρίς καμία αιτιολογία και χωρίς διαφάνεια/χωρίς διαδικασία προσφυγής...είτε ξεκλειδώνεται η κάρτα εντός μερικών ωρών, είτε σε 1.5 χρόνο (στη περίπτωσή μου).

...όχι "ανάγκη επαλήθευσης" αίφνης Σαββατιάτικα (για λογαριασμό που δεν έχουν αλλάξει τα στοιχεία του, με ισχύουσα ταυτότητα κτλ), με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται από Δευτέρα, κι εσένα κρεμασμένο στα μανταλάκια αν είσαι εξωτερικό και η κάρτα ξαφνικά δε δουλεύει.

Η μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών καλύπτεται από το Payzy.

Προσφέρει περισσότερες λειτουργίες/χαρακτηριστικά η Revolut; Σαφώς...αλλά δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιώ για να κάνω το ίδιο πράγμα που κάνω και με άλλες, πιο αξιόπιστες λύσεις

Δε χρειάζεται να έχω λογαριασμό σε δολάρια, λέβα, δηνάρια για να ξοδέψω σε δολάρια, λέβα, δηνάρια.

Και το Paypal Πχ δεν χρεώνει εξτρα για συνάλλαγμα, απλά έχει χάλια ισοτιμία, πολύ χάλια,  το ίδιο έχουν σχεδόν όλες οι visa/mastercard  αρκετά πάνω απο το 1%, αλλιώς δεν θα είχε και λόγο ύπαρξης η curve

Δεν είχα κάποιο κλείδωμα με revolut Και αρκετοί ακόμα δεν είχανε

Εδώ έχει χρεώσεις για εξωτερικό

https://www.cosmotepayments.gr/assets/pdf/Cosmote_Payments_WEB_pricelist_GR_ver_1.0.pdf

Screenshot_2.png

Επεξ/σία από sdikr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sdikr είπε

Και το Paypal Πχ δεν χρεώνει εξτρα για συνάλλαγμα, απλά έχει χάλια ισοτιμία, πολύ χάλια,  το ίδιο έχουν σχεδόν όλες οι visa/mastercard  αρκετά πάνω απο το 1%, αλλιώς δεν θα είχε και λόγο ύπαρξης η curve

Δεν είχα κάποιο κλείδωμα με revolut Και αρκετοί ακόμα δεν είχανε

Κι αρκετοί είχανε, έστω σύντομης διάρκειας (μικρά προσωρινά παγώματα, τουλάχιστον παλιότερα δεν ήταν τόσο σπάνια, θυμάμαι να διαβάζω εδώ).....και μια μειοψηφία είχε πολύ σοβαρά θέματα με revolut...κι αν αυτή ήταν η μειοψηφία, η απόλυτη αδιαφάνεια και η απουσία οποιασδήποτε διαδικασίας προσφυγής κ πληροφόρησης δυστυχώς ισχύει για όλους, αν σου τύχει.

...όπως και οι έλεγχοι που θέλουν 1-2 εργάσιμες και εσύ στο περίμενε.

Πιο σημαντικό για μένα είναι η αξιοπιστία...

...είχα αρχίσει να τη ψιλοχρησιμοποιώ ξανά, και ξαφνικά θέλουμε επιβεβαίωση στοιχείων κτλ Σαββάτο βράδυ...από Δευτέρα...

...τί λέτε ρε μάγκες; Θα φορτώσω εγώ τώρα τη Revolut πχ 1000-2000-3000€ και θα πάω τις διακοπές μου, να πληρώνω ξενοδοχεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, εστιατόρια, όταν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά;

Πριν κλειδωθεί ξαφνικά μετά από αγορά συνδρομής Kaspersky παραλίγο δεν είχα βάλει τα 2000€ για τα οδοντιατρικά έξοδα των γονιών μου στη γείτονα.

...ήταν απόγευμα, βαριόμουν και λέω θα το κάνω αύριο το πρωί...και λίγες ώρες μετά πάγωσε ο λογαριασμός κι έμεινε έτσι για 1.5 χρόνο...
Ασφαλώς, αποταμιευτικό θα την κάνω τώρα...

54 λεπτά πριν, minotavros είπε

Τις ισοτιμίες νομισμάτων της payzy που μπορούμε να τις δούμε? 

H σταθερή χρέωση είναι 2.5% για ξένες συναλλαγές με ανώτατη χρέωση τα 7.5€ ανά συναλλαγή, αλλά η ισοτιμία είναι καλή

πχ το Σάββατο 29 Απριλίου πληρώθηκε συνδρομή 5$, η επιβάρυνση 2.5% υπολογίστηκε σε τιμή 4.56€ (4.545€ δείχνει η ισοτιμία τώρα στο xe.com)
https://www.cosmotepayments.gr/assets/pdf/Cosmote_Payments_WEB_pricelist_GR_ver_1.0.pdf

Σ αυτά 1% επιστροφή ανά συναλλαγή.

Επεξ/σία από definitio
  • Like 1

3 ώρες πριν, definitio είπε

... Εφόσον η PAYZY πλέον έβγαλε κ φυσική χρεωστική κάρτα, κι όπως έχω δει δεν χρεώνει τέλη για μετατροπές συναλλάγματος κατά τις πληρωμές, και δίνει κι επιστροφή 1%, δεν βρίσκω λόγο να ασχολείται κάποιος με Revolut...

Η καρτα της payzy κοστιζει 9 €.
Τα αρνητικα της payzy εναντι της ρεβουλουτ και γενικα, θα τα δεις φανταζομαι σε καποιο θεμα της και οχι εδω.
Ενα τραγικο που εχω διαβασει κατα καιρους, ειναι για καποιες κολλημενες συναλλαγες και ακρη δεν βγαινει για πολυ καιρο παρα τις επικοινωνιες των κατοχων. Το πετυχα σε διαφορετικες προσφορες μαλιστα. Τεσπα, ισως στρωσει στην πορεια.
Παντως δεν χρειαζεται συγκριση ντε και καλα (και δεν ειναι σωστο, ειναι πολυ πιο "παλια" η Ρεβο με πολλες επιπλεον δυνατοτητες, ενω η αλλη ειναι σχετικα καινουργια και χτιζεται ακομη), κρατα και τις 2 και δες ποια σε βολευει ανα περιπτωση χρησης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...