Προς το περιεχόμενο

Revolut: Οδηγός επιβίωσης [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το έχουμε ξαναπεί, η Ρεβο ειναι πλέον τράπεζα και πρέπει να είναι compliant με τους κανονισμούς της κεντρικής τράπεζας περί KYC, ειναι υποχρεωμένη να κρατάει πλήρες και επικαιροποιημένο προφιλ του κάθε πελάτη της. Σιγα μην ασχολιόταν η Ρεβο με την ελληνική εφορία και έκανε όλο τον κόπο για να στέλνει συναλλαγες για αφορολόγητο...

Και τα ίδια θα σας ζητάνε όλες όσες έχουν banking license πλέον, αν θέλετε ανωνυμία στραφείτε προς πορτοφόλια και λοιπά, τράπεζα εντός Ευρωζώνης αργά ή γρήγορα θα σας ζητήσει πλήρες προφιλ (ταυτότητα, διεύθυνση με αποδεικτικό και ΑΦΜ ειναι τα μινιμουμ για ιδιωτες)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

31 λεπτά πριν, kostakiss είπε

Άρα ποιος είναι ο σκοπός ;

Ας το παμε αναποδα, ένας γερμανος ανοίγει λογαριασμό σε μια ελληνική τράπεζα, ποιος ειναι ο σκοπός να του ζητάνε αφμ και ταυτότητα.

Ταυτοτητα και αφμ ζητάνε πλεον και όταν παραγγέλνεις σουβλάκια😁 όχι οι τραπεζες.

Καλησπέρα σε όλους. Λογικά έχει απαντηθεί κάπου μέσα στο thread, αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι....
Μου έχει έρθει πριν απο μερικές ημέρες η φυσική κάρτα της revolut. Πήγα εχθές να βγάλω χρήματα απο ATM της Εθνικής και ήθελε fee 2.60 ευρώ (για 40 ευρώ ανάληψη). Νόμιζα ότι η ανάληψη, μέχρι κάποιο ποσό είναι δωρεάν...

Επίσης εαν ταξιδέψω σε χώρα που δεν έχουν ευρώ, και θέλω να κάνω ανάληψη στο τοπικό νόμισμα, θα με χρεώσουν και εκεί transaction fee?
Ευχαριστώ πάρα πολύ..!

9 λεπτά πριν, filip123go είπε

Καλησπέρα σε όλους. Λογικά έχει απαντηθεί κάπου μέσα στο thread, αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι....
Μου έχει έρθει πριν απο μερικές ημέρες η φυσική κάρτα της revolut. Πήγα εχθές να βγάλω χρήματα απο ATM της Εθνικής και ήθελε fee 2.60 ευρώ (για 40 ευρώ ανάληψη). Νόμιζα ότι η ανάληψη, μέχρι κάποιο ποσό είναι δωρεάν...

Επίσης εαν ταξιδέψω σε χώρα που δεν έχουν ευρώ, και θέλω να κάνω ανάληψη στο τοπικό νόμισμα, θα με χρεώσουν και εκεί transaction fee?
Ευχαριστώ πάρα πολύ..!

Ειναι δωρεαν μεχρι καποιο ποσό για την Revolut

Η Εθνικη ηθελε 2,60€ για τη χρηση του ΑΤΜ της και για την διευκολυνση που θα σου εκανε να σου δωσει αμεσα χρηματα και να τα παρει αργοτερα απο τη Revolut

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, alfeios είπε

Ειναι δωρεαν μεχρι καποιο ποσό για την Revolut

Η Εθνικη ηθελε 2,60€ για τη χρηση του ΑΤΜ της και για την διευκολυνση που θα σου εκανε να σου δωσει αμεσα χρηματα και να τα παρει αργοτερα απο τη Revolut

Αχα, οπότε εαν είχα κάρτα απο μια ξένη τράπεζα, θα πλήρωνα ΚΑΙ το fee στην τράπεζά μου, σωστά; 

10 λεπτά πριν, filip123go είπε

Αχα, οπότε εαν είχα κάρτα απο μια ξένη τράπεζα, θα πλήρωνα ΚΑΙ το fee στην τράπεζά μου, σωστά; 

Και με ελληνικής τράπεζας κάρτα  αν βγάλεις λεφτά απο ΑΤΜ άλλης τράπεζας  πάλι θα πληρώσεις έξοδα.

• Like 1

58 λεπτά πριν, filip123go είπε

Για τη Ρεβολουτ τα όρια είναι τα ίδια, οπότε εξαρτάται από τη χρέωση που θα έχει το ΑΤΜ εκεί. 

(αν κάνω λάθος, διορθώστε)

• Thanks 1

3 ώρες πριν, filip123go είπε

Και γιατι να κανεις αναληψη? Αγορασε κατι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα δε ξέρω αν έχει απαντηθεί αλλά προσπαθώ να πουλήσω κρυπτονομισμα σε ευρώ και δε μου εμφανίζει το ευρώ αλλά μόνο το δολάριο. Πως αλλάζει γνωρίζει κάποιος;

Επεξ/σία από andreasgt21

23 λεπτά πριν, andreasgt21 είπε

Καλησπέρα δε ξέρω αν έχει απαντηθεί αλλά προσπαθώ να πουλήσω κρυπτονομισμα σε ευρώ και δε μου εμφανίζει το ευρώ αλλά μόνο το δολάριο. Πως αλλάζει γνωρίζει κάποιος;

Δίπλα από το δολάριο λογικά έχει ενα βελάκι με ένδειξη προς τα κάτω, το οποίο μπορεί να πατηθεί, εμφανίζοντας μια drop down list. Αν δεν το έχει, στην χειρότερη πούλα σε δολάρια και μετέτρεψε τα σε ευρώ, το ίδιο πράγμα είναι.

2 ώρες πριν, ppetr είπε

Και γιατι να κανεις αναληψη? Αγορασε κατι

Για να δω εάν θα μου κρατήσει προμήθεια. Προφανώς στην Ελλάδα δεν έχει σημασία γιατί μπορώ απλά να χρησιμοποιήσω την ελληνική κάρτα. Αλλά εάν ήμουν πχ στην Αυστραλία; Δλδ ποιο το νόημα να έχω λογαριασμό στη ρεβολουτ σε αυστραλιανά δολάρια και να αγοράζω με αυτόν τον λογαριασμό, και όχι κατευθείαν με τον κύριο λογαριασμό, που έχει ευρώ; Το ίδιο δεν θα πληρώσω και στις 2 περιπτώσεις;

Στις 30/4/2023 στις 3:14 ΜΜ, sdikr είπε

Μπορεί να αρρώστησε με covid  Ο webmaster τους  😝

Το ΦΕΚ καλύπτει δυο διαφορετικά πράγματα,  είναι ξεχωριστό άρθρο τα σχετικά για τις ταυτότητες νέου τύπου, και άλλο για την ισχύ των ταυτοτήτων, αν δέχεσαι το 15 έτη που έχει γίνει με ΦΕΚ, θα πρέπει να δεχθείς και το 10 έτη με το νέο ΦΕΚ.

Το θέμα είναι πως η revolut πλέον θεωρεί πως η ταυτότητες μας έχουν ημερομηνία λήξης, ασχέτως αν αναγράφεται  και δυστήχως όταν κάνεις την διαδικασία την αυτόματη δεν σε ενημερώνει πως δεν γίνεται δεχτό λόγο του ότι έχουν περάσει χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης.

2 μήνες αρρωστος θα πρεπει να ειναι στην εντατικη. :P

Το ΦΕΚ έχει τίτλο τροποποίηση της "Έκδοση νέου τύπου Δελτίου Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών" και εκει που μιλαει για τα 10 χρονια ειναι τροποποιηση στην παρ. 1 του άρθρου 4 του ΦΕΚ 1476/Β/27-4-2018 (Έκδοση νέου τύπου Δελτίου Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών.) Συνεπως δεν φαινεται σε καμια περιπτωση οτι αφορα ξεχωριστα και αοριστα τις ταυτοτητες ενω μιλαει μονο για τις νεου τυπου. Ειναι αλμα λογικης αυτο που λες.

6 ώρες πριν, runner69 είπε

Το ΦΕΚ έχει τίτλο τροποποίηση της "Έκδοση νέου τύπου Δελτίου Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών"

Αυτές που υπάρχουν από το 2021;

Life Fail GIF by MOODMAN

8 ώρες πριν, runner69 είπε

2 μήνες αρρωστος θα πρεπει να ειναι στην εντατικη. :P

Το ΦΕΚ έχει τίτλο τροποποίηση της "Έκδοση νέου τύπου Δελτίου Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών" και εκει που μιλαει για τα 10 χρονια ειναι τροποποιηση στην παρ. 1 του άρθρου 4 του ΦΕΚ 1476/Β/27-4-2018 (Έκδοση νέου τύπου Δελτίου Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών.) Συνεπως δεν φαινεται σε καμια περιπτωση οτι αφορα ξεχωριστα και αοριστα τις ταυτοτητες ενω μιλαει μονο για τις νεου τυπου. Ειναι αλμα λογικης αυτο που λες.

Και το προηγούμενο που την έκανε 15 χρόνια  έλεγε για έκδοση νέων ταυτοτήτων  (το πιο προηγούμενο έλεγε για προστασία περιβάλλοντος) και το νέο που την κάνει 10 χρόνια.

Αν κάποιος έχει ταυτότητα που είναι πάνω απο 10 χρόνια και δεν την κάνει δεχτή η revolut τώρα θα ξέρει και εναν λόγο γιατί δεν την δέχεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, filip123go είπε

Για να δω εάν θα μου κρατήσει προμήθεια. Προφανώς στην Ελλάδα δεν έχει σημασία γιατί μπορώ απλά να χρησιμοποιήσω την ελληνική κάρτα. Αλλά εάν ήμουν πχ στην Αυστραλία; Δλδ ποιο το νόημα να έχω λογαριασμό στη ρεβολουτ σε αυστραλιανά δολάρια και να αγοράζω με αυτόν τον λογαριασμό, και όχι κατευθείαν με τον κύριο λογαριασμό, που έχει ευρώ; Το ίδιο δεν θα πληρώσω και στις 2 περιπτώσεις;

Οι Ελληνικες τραπεζες θα σου κρατησουν προμηθεια, ειναι δεδομενο. καποια χρονια μετα τα capital controls. αρχισαν σταδιακα και τελικα το εφαρμοσαν ολες. Στο εξωτερικο  λογικα υπαρχουν τραπεζες που ειναι δωρεαν η αναληψη.

Για να πληρωσεις στο εξωτερικο με δολαρια αυστραλιας δεν χρειαζεται να εχεις και λογαριασμο στο νομισμα. Μπορεις απλα με τα ευρω σου να πληρωσεις σε τοπικο νομισμα και αυτοματα η ρεβο να αλλαξει τα ευρω σου σε δολαρια για να ολοκληρωθει η πληρωμη. Ο λογαριασμος σε δολαρια εχει νοημα για αλλες χρησεις ή αν εχεις σκοπο να ξοδεψεις ενα μεγαλο ποσο και θελεις να το αλλαξεις καιρο πριν πετυχαινοντας μια καλυτερη ισοτιμια, απο τη μετρατροπη που θα κανει αυτοματα η ρεβο πληρωμη-πληρωμη.

Επεξ/σία από bjj-p
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...