Προς το περιεχόμενο

Revolut: Οδηγός επιβίωσης [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, sdikr είπε

Δεν το αναγράφουν αλλά με ΦΕΚ έχει οριστεί η ισχύ τους σε 15 χρόνια παλιότερα και 10 τώρα

Πάνε τα παλιά χρόνια που κρατούσες την πρώτη ταυτότητα για πάντα

Το παλιές που γράφω αναφέρεται στις ταυτότητες που έχουμε τώρα, το κλασικό μπλε απο την αστυνομία

Υπάρχουν ταυτότητες με ημερομηνία λήξης τελικά;Γιατί πιο καινούργιες απο τις μπλε που έχουμε είναι μόνο στις μακέτες.

Εκτός αν αναγράφουν  σε αυτές που εκδίδονται τώρα,τις μπλε,ημερομηνία λήξης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

16 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Υπάρχουν ταυτότητες με ημερομηνία λήξης τελικά;Γιατί πιο καινούργιες απο τις μπλε που έχουμε είναι μόνο στις μακέτες.

Αναφορά σε κείμενο

Η διάρκεια ισχύος των δελτίων ταυτότητας, από την
ημερομηνία έκδοσής τους, ορίζεται σε δέκα (10) έτη,
για τα άτομα που έχουν συμπληρώσει το δωδέκατο έτος
της ηλικίας τους ενώ σε περίπτωση κατά την οποία είναι
προσωρινώς αδύνατη η λήψη δακτυλικών αποτυπω-
μάτων από οποιαδήποτε δάκτυλα του αιτούντος, η δι-
άρκεια ισχύος του δελτίου ορίζεται στους δώδεκα (12)
μήνες

Το 15 έγινε 10 

Αναφορά σε κείμενο

3. Τα στοιχεία του δελτίου ταυτότητας, αποτυπώνονται επ' αυτού, όπως καθορίζεται στο Παράρτημα Α' του άρθρου 14 της παρούσας και ειδικότερα:
3.1. Ζώνη 1
- Θυρεός Ελληνικής Δημοκρατίας
- Όνομα της Χώρας (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ / HELLENIC REPUBLIC)
- Τύπος εγγράφου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ / IDENTITY CARD)
- To σήμα του ICAO για την ύπαρξη RFID chip
- Αριθμός ταυτότητας (ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ / CARD NUMBER)
3.2. Ζώνη 2
- Επώνυμο / Surname
- Όνομα / Name
- Φύλο / Sex (Άρρεν / Θήλυ - Male / Female)
- Ημερομηνία γέννησης / Date of birth
- Ιθαγένεια / Nationality
3.3. Ζώνη 3
Ημερομηνία έκδοσης/Date of Issue
Ημερομηνία λήξης/Date of expiry
Αρχή έκδοσης/Issuing Authority
Αριθμός Πρόσβασης Κάρτας (CAN Card Access Number)

3.4. Ζώνη 4
- Υπογραφή κατόχου / Signature of bearer
3.5. Ζώνη 5
- Φωτογραφία κατόχου σε πλαίσιο διαστάσεων 37 x 30 mm
3.6. Ζώνη 6
Όνομα πατέρα/Father’s name
Όνομα μητέρας/Mother’s name
Τόπος γέννησης/Place of birth
Ομάδα αίματος/Blood type (προαιρετικά)
Ύψος/Height (μετά τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας)
3.7. Ζώνη 7
Στη Ζώνη Μηχανικής Ανάγνωσης του δελτίου ταυτότητας, αποτυπώνονται δεδομένα με μηχανικά αναγνώσιμους χαρακτήρες OCR-B, σύμφωνα με το έγγραφο 9303 του ICAO.

Το 3.3 τροποποιήθηκε, οπότε ισχύει πως πρέπει να αναγράφεται και ημερομηνία λήξης.

Μόλις τώρα, Doubt είπε

Το 15 έγινε 10 

Το ξέρω, αλλά ο φίλος μιλάει για παλιές όταν δεν υπάρχουν νέες .Επίσης λεει ότι υπάρχουν ταυτότητες που αναγράφουν ημερομηνία λήξης.

Τεσπα,επειδή πρέπει να αλλάξω διαβατήριο που λήγει σε λίγους μήνες και η ταυτότητα μου εχει εκδωθεί το 2011 θα μάθω απο πρώτο χέρι τι χρειάζεται να γίνει.Στο https://www.astynomia.gr/odigos-tou-politi/dikaiologitika/ekdosi-deltiou-taftotitas/ γράφει 

Πότε πρέπει να αντικαταστήσω το δελτίο ταυτότητάς μου;

1. Σε περίπτωση που έχει αλλάξει οποιοδήποτε στοιχείο της ταυτότητας σας
2. Σε περίπτωση που δεν αναγράφεται στο δελτίο ταυτότητας η ιθαγένεια ή τα στοιχεία σας με λατινικούς χαρακτήρες
3. Σε περίπτωση που έχει φθαρεί
4. Όταν έχει περάσει δεκαπενταετία από την έκδοσή του

5. Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ναι υπάρχουν ταυτότητες με ημερομηνία λήξης, όλες οι ταυτότητες οι μπλε που έχουμε τώρα,  όπως γράφω πιο πίσω δεν αναγράφεται έχουν ισχύ 10 χρόνια απο την ημερομηνία έκδοσης

4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Το ξέρω, αλλά ο φίλος μιλάει για παλιές όταν δεν υπάρχουν νέες .Επίσης λεει ότι υπάρχουν ταυτότητες που αναγράφουν ημερομηνία λήξης.

Τεσπα,επειδή πρέπει να αλλάξω διαβατήριο που λήγει σε λίγους μήνες και η ταυτότητα μου εχει εκδωθεί το 2011 θα μάθω απο πρώτο χέρι τι χρειάζεται να γίνει.Στο https://www.astynomia.gr/odigos-tou-politi/dikaiologitika/ekdosi-deltiou-taftotitas/ γράφει 

Πότε πρέπει να αντικαταστήσω το δελτίο ταυτότητάς μου;

1. Σε περίπτωση που έχει αλλάξει οποιοδήποτε στοιχείο της ταυτότητας σας
2. Σε περίπτωση που δεν αναγράφεται στο δελτίο ταυτότητας η ιθαγένεια ή τα στοιχεία σας με λατινικούς χαρακτήρες
3. Σε περίπτωση που έχει φθαρεί
4. Όταν έχει περάσει δεκαπενταετία από την έκδοσή του

5. Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.

Δεν έγραψα κάπου οτι αναγράφουν ημερομηνία λήξης

10 λεπτά πριν, Doubt είπε

Το 15 έγινε 10 

Το 3.3 τροποποιήθηκε, οπότε ισχύει πως πρέπει να αναγράφεται και ημερομηνία λήξης.

το 3.3 που αναφέρεις μιλάει για τις ταυτότητες νέου τύπου, έκτος αν έχουν rfid οι μπλε και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι 😀

Επεξ/σία από sdikr

1 λεπτό πριν, sdikr είπε

Ναι υπάρχουν ταυτότητες με ημερομηνία λήξης,  όπως γράφω πιο πίσω δεν αναγράφεται έχουν ισχύ 10 χρόνια απο την ημερομηνία έκδοσης

Αναγράφει ημερομηνία λήξης στο δελτίο ταυτότητας;Αυτό ρωτάω.

9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αναγράφει ημερομηνία λήξης στο δελτίο ταυτότητας;Αυτό ρωτάω.

Γράφω, δεν αναγράφεται

Δεν ξέρω πως αλλιώς να το γράψω για να σου απαντήσω

Μόλις τώρα, sdikr είπε

Γράφω, δεν αναγράφεται

Δεν ξέρω πως αλλιώς να το γράψω για να σου απαντήσω

Εχεις γράψει το 

Αναφορά σε κείμενο

Είναι δυο διαφορετικά αυτά,  η ημερομηνία έχει αλλάξει για τις παλιές ταυτότητες που δεν αναφέρουν ημερομηνία λήξης

Και αφού δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή ταυτότητες που να αναγράφουν ημερομηνία το έχεις γράψει λάθος.

Το τι θα γίνει με τις νεες που ΘΑ βγουν αν και όποτε καταφέρουν να γίνει διαγωνισμός........... 

1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Εχεις γράψει το 

Και αφού δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή ταυτότητες που να αναγράφουν ημερομηνία το έχεις γράψει λάθος.

Το τι θα γίνει με τις νεες που ΘΑ βγουν αν και όποτε καταφέρουν να γίνει διαγωνισμός........... 

Και το εξηγώ στο επόμενο μήνυμα καθώς κάποιος όντως μπορεί να μην το καταλάβει πως με το παλιές μιλάω για τις μπλε που έχουμε αυτή την στιγμή.

Μετά σου ξαναγράφω, πως δεν αναγράφεται στις μπλε, αλλά ισχύει το ΦΕΚ,  δεν ξέρω τι άλλο να σου γράψω για να καταλάβεις και δεν έχει και νόημα απο ότι φαίνετα

• Like 1

1 λεπτό πριν, sdikr είπε

Και το εξηγώ στο επόμενο μήνυμα καθώς κάποιος όντως μπορεί να μην το καταλάβει πως με το παλιές μιλάω για τις μπλε που έχουμε αυτή την στιγμή.

Μετά σου ξαναγράφω, πως δεν αναγράφεται στις μπλε, αλλά ισχύει το ΦΕΚ,  δεν ξέρω τι άλλο να σου γράψω για να καταλάβεις και δεν έχει και νόημα απο ότι φαίνετα

Οκ,πάμε παρακάτω.

• Like 1

3 ώρες πριν, sdikr είπε

Είναι δυο διαφορετικά αυτά,  η ημερομηνία έχει αλλάξει για τις παλιές ταυτότητες που δεν αναφέρουν ημερομηνία λήξης

Δεν ειναι απαραιτητο οτι ειναι διαφορετικο, καθως αυτο με τα 10 χρονια αναφερεται στο ΦΕΚ για τις νεες ταυτοτητες που ακομα δεν υπαρχουν στην πραξη. Διαφορετικα θα το ειχαν αλλαξει και στο site της αστυνομιας.

23 λεπτά πριν, runner69 είπε

Δεν ειναι απαραιτητο οτι ειναι διαφορετικο, καθως αυτο με τα 10 χρονια αναφερεται στο ΦΕΚ για τις νεες ταυτοτητες που ακομα δεν υπαρχουν στην πραξη. Διαφορετικα θα το ειχαν αλλαξει και στο site της αστυνομιας.

Μπορεί να αρρώστησε με covid  Ο webmaster τους  😝

Το ΦΕΚ καλύπτει δυο διαφορετικά πράγματα,  είναι ξεχωριστό άρθρο τα σχετικά για τις ταυτότητες νέου τύπου, και άλλο για την ισχύ των ταυτοτήτων, αν δέχεσαι το 15 έτη που έχει γίνει με ΦΕΚ, θα πρέπει να δεχθείς και το 10 έτη με το νέο ΦΕΚ.

Το θέμα είναι πως η revolut πλέον θεωρεί πως η ταυτότητες μας έχουν ημερομηνία λήξης, ασχέτως αν αναγράφεται  και δυστήχως όταν κάνεις την διαδικασία την αυτόματη δεν σε ενημερώνει πως δεν γίνεται δεχτό λόγο του ότι έχουν περάσει χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης.

καλησπερα και καλο μηνα,

μου εχει βγει banner για να "δωσω¨το αφμ μου  εως 22/6/23.

απο τη στιγμη που το βαζω φανταζομαι "ενεργοποιειται" σαν καρτα ελληνικη για χτισιμο αφορολογητου, σωστα?

7 λεπτά πριν, kostakiss είπε

καλησπερα και καλο μηνα,

μου εχει βγει banner για να "δωσω¨το αφμ μου  εως 22/6/23.

απο τη στιγμη που το βαζω φανταζομαι "ενεργοποιειται" σαν καρτα ελληνικη για χτισιμο αφορολογητου, σωστα?

Λαθος

• Like 3

4 λεπτά πριν, kostakiss είπε

Άρα ποιος είναι ο σκοπός ;

Δεν είναι ελληνική τράπεζα και δεν περνάει αυτόματα στο αφορολόγητο.Ο σκοπός είναι να είναι σύμφωνοι με τις ευρωπαικες αρχές.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...