Προς το περιεχόμενο

Revolut: Οδηγός επιβίωσης [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Ακόμα είναι UK.Εγω και τις δύο αυτές Αγγλία τις άνοιξα.

Και η Revolut παραμένει και Uk,  αλλά για να μπορεί να παρέχει υπηρεσίες και σε ΕΕ πήρε άδεια με έδρα Λιθουανία,  Πχ για Monese σχετικό

https://support.monese.com/hc/en-gb/articles/360017661279-Why-is-my-account-being-transferred-to-an-EU-license-partner-

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσπαθω λιγο να καταλαβω αν υπαρχει, και ποια ειναι η προμηθεια εισερχομενου εμβασματος απο ξενη χωρα. εδω λεει τα εξης 

Αναφορά σε κείμενο

Add money

Add money

Add money by bank transfer to your home account (in your home country)

• Free.

Add money by bank transfer to a local account (outside your home country)

• USA local accounts via Fedwire (wire transfer): £8

Add money using a UK or EEA issued card

• Free

However, if you add money with a card that is issued somewhere else (e.g. in the USA, Switzerland or anywhere else that is not part of the UK or EEA) or you add money with a commercial card then we may charge a small fee to cover our costs.

Θελω να δω αν με συμφερει για να λαμβανω χρηματα απο booking/airbnb επειδη τα στελνουν απο τραπεζα εξωτερικου, και καθε πιστωση που  κανουν, χρεωνει 3 ευρω η ελληνικη τραπεζα

Επισης ειναι νομιμο να λαβεις τα εσοδα απο τετοιες πηγες στην Revolut? Εννοειται πως δηλωνονται και φορολογουνται κανονικα στην Ελλαδα μεχρι στιγμης, και ετσι πρεπει να συνεχιστει να γινεται

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, therock είπε

Προσπαθω λιγο να καταλαβω αν υπαρχει, και ποια ειναι η προμηθεια εισερχομενου εμβασματος απο ξενη χωρα. εδω λεει τα εξης 

Θελω να δω αν με συμφερει για να λαμβανω χρηματα απο booking/airbnb επειδη τα στελνουν απο τραπεζα εξωτερικου, και καθε πιστωση που  κανουν, χρεωνει 3 ευρω η ελληνικη τραπεζα

Επισης ειναι νομιμο να λαβεις τα εσοδα απο τετοιες πηγες στην Revolut? Εννοειται πως δηλωνονται και φορολογουνται κανονικα στην Ελλαδα μεχρι στιγμης, και ετσι πρεπει να συνεχιστει να γινεται

Σου δίνει λογαριασμό Iban (LT Lithuania) και δεν έχει χρέωση εισερχόμενου εμβάσματος  για συναλλαγές μέσω SEPA

Δεν ξέρω για το νόμιμο ή όχι, πάντως δηλώνεις ΑΦΜ στην revolut

Προσθήκη,  υπάρχει και η viva  Που δίνει ελληνικό iban Και έχει δωρεάν εισερχόμενα

Επεξ/σία από sdikr
  • Like 1

Αν και το είχα θέσει ως ερώτημα και είχα λάβει απάντηση που δεν μπορώ να πω ότι συμφωνούσα με την διαδικασία (όχι την απάντηση) πως όταν έχεις 2-3-4 διαφορετικά νομίσματα να παίρνει αυτόματα απ όπου θέλει αυτές τις ημέρες παρατήρησα το εξής:

Αναδρομή της ερώτησης εδώ και εδώ και της απάντησης εδώ και εδώ :) 

Σήμερα ήθελα να κάνω συναλλαγή με νόμισμα USD.

Στην επιλογή Account είχα βάλει USD και τράβηξε ορθά τα χρήματα από εκεί!

Εχθές ήθελα να κάνω συναλλαγή με νόμισμα TRY

Στην επιλογή Account είχα βάλει TRY και τράβηξε ορθά τα χρήματα από εκεί!

Τις προηγούμενες ημέρες που το είχα στο All Accounts ακόμα και αν επαρκούσε το ποσό συναλλαγής σε όλα τα νομίσματα (EURO,USD,GBP,TRY) τραβούσε απ όπου ήθελε οπότε έχανα στη μετατροπή του νομίσματος...

• Thanks 1

11 λεπτά πριν, ppetr είπε

Εγω ξερω οτι το νομισμα το επιλεγεις στον εμπορο, πριν πληρωσεις και προφανως θα πρεπει να εχεις το αντιστοιχο υπολοιπο

Αυτό έκανα και εγώ. Είχα κανονικά υπόλοιπο και τελικά δεν πήρε από το νόμισμα του εμπορου....

Τι να πω;

Με αυτό που ανέφερα πάντως έχω 3-4 συναλλαγές και αφαιρεί όπου έχω επιλέξει σε λογαριασμό και νόμισμα

8 λεπτά πριν, sdikr είπε

Χμμμ το διάβασα. Λίγο μπέρδεμα ακούγεται. Τι να πω.

Θα ακολουθήσω και αυτή την εκδοχή και θα δω πως θα πάει

4 λεπτά πριν, kormos είπε

Χμμμ το διάβασα. Λίγο μπέρδεμα ακούγεται. Τι να πω.

Θα ακολουθήσω και αυτή την εκδοχή και θα δω πως θα πάει

Πάντως μέχρι τώρα με αυτό τον τρόπο δουλεύει,  μήπως σε κάποιο σου έκανε την μετατροπή η σελίδα στο νόμισμα που υποτίθεται έχει η κάρτα;   Θέλει λίγο προσοχή σε αυτό,  αλλά όσες φόρες έχω λίρες Αγγλίας και επιλέγω συναλλαγή σε λίρες τραβάει απο εκεί, αν δεν φτάνει, τραβάει απο ευρώ, το ίδιο κάνει και σε άλλα νομίσματα, πχ usd  αν έχω στον λογαριασμό δολάρια θα τραβήξει απο εκεί, αν δεν φτάνει έστω και για  1 σεντ  θα τραβήξει απο ευρώ.

Πχ το aliexpress/banggood  αν δεν προσέξεις την πρώτη φορά πάνε και σου κάνουνε χρέωση σε ευρώ,  μπορείς βέβαια να το αλλάξεις.

Το paypal  πλέον θέλει κάθε φορά να επιλέγεις να σε χρεώσει στο νόμισμα συνναλαγής

28 λεπτά πριν, sdikr είπε

Πάντως μέχρι τώρα με αυτό τον τρόπο δουλεύει,  μήπως σε κάποιο σου έκανε την μετατροπή η σελίδα στο νόμισμα που υποτίθεται έχει η κάρτα;   Θέλει λίγο προσοχή σε αυτό,  αλλά όσες φόρες έχω λίρες Αγγλίας και επιλέγω συναλλαγή σε λίρες τραβάει απο εκεί, αν δεν φτάνει, τραβάει απο ευρώ, το ίδιο κάνει και σε άλλα νομίσματα, πχ usd  αν έχω στον λογαριασμό δολάρια θα τραβήξει απο εκεί, αν δεν φτάνει έστω και για  1 σεντ  θα τραβήξει απο ευρώ.

Πχ το aliexpress/banggood  αν δεν προσέξεις την πρώτη φορά πάνε και σου κάνουνε χρέωση σε ευρώ,  μπορείς βέβαια να το αλλάξεις.

Το paypal  πλέον θέλει κάθε φορά να επιλέγεις να σε χρεώσει στο νόμισμα συνναλαγής

Τη μια φορά βέβαια ήταν και Κυριακή η συναλλαγή, στη μετατροπή "έχασα" ~60€ 🙄

Δεν ξέρω τι μπορεί να πήγε στραβά όμως...

Θα κάνω στις επόμενες συναλλαγές έλεγχο πάλι να δω πως θα πάει

2 ώρες πριν, kormos είπε

Αυτό έκανα και εγώ. Είχα κανονικά υπόλοιπο και τελικά δεν πήρε από το νόμισμα του εμπορου....

Τι να πω;

Με αυτό που ανέφερα πάντως έχω 3-4 συναλλαγές και αφαιρεί όπου έχω επιλέξει σε λογαριασμό και νόμισμα

Με Paypal?

Εδω και πολυ καιρο πρεπει να επιλεγεις καθε φορα ποιος θα κανει τη μετατροπη πριν πληρωσεις, αυτα ειναι γνωστα

4 ώρες πριν, sdikr είπε

Σου δίνει λογαριασμό Iban (LT Lithuania) και δεν έχει χρέωση εισερχόμενου εμβάσματος  για συναλλαγές μέσω SEPA

Δεν ξέρω για το νόμιμο ή όχι, πάντως δηλώνεις ΑΦΜ στην revolut

Προσθήκη,  υπάρχει και η viva  Που δίνει ελληνικό iban Και έχει δωρεάν εισερχόμενα

Και τα λεφτά μετά από Viva πως τα χειρίζεσαι? Γιατί φαντάζομαι απο κει πλέον θα έχεις έξοδο να τα περάσεις στην Τράπεζα σου...

Το περί νομιμότητας εννουσα αν μπορείς να λάβεις τα έσοδα που δηλωνεις σε λογαριασμο εξωτερικού (Λιθουανία). Οκ θα ρωτήσω λογιστή για αυτο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...