Προς το περιεχόμενο

Revolut: Οδηγός επιβίωσης [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

26 λεπτά πριν, Gkostas2007 είπε

Το θέμα είναι ότι τα συστήματα της Eurobank είναι γτπ, φλαγκαρουν συναλλαγές με revolut σαν high risk και όταν τους λες να το κάνουν remove manually γιατί είσαι εσύ που κάνεις την συναλλαγή σε έμπορο που εσύ θες να κάνεις συναλλαγή κ τον εμπιστεύεσαι, σου λένε ότι δεν γίνεται και πρέπει να περιμένεις ποτέ θα λυθεί το ticket που έχουν σηκώσει και μάλιστα σε περίοδο Πάσχα.

Πριν λίγους μήνες, μου έκανε επανειλημμένα η "εθνική" μία φορά καθ'οδόν για τα σύνορα, όταν πήρα τηλέφωνο μου απάντησαν ότι φταίει η revolut... Δε τους πέρασε όμως εκτός ευροζωνης δεν πλήρωσα με εθνική έτσι για την τιμή των όπλων και μόνο! 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

6 ώρες πριν, init0101 είπε

Καλησπέρα σας γνωρίζει κάποιος γιατί η Klarna δεν δέχεται τις κάρτες της Revolut ? 

Εμένα πριν 1 μήνα που είχα δοκιμάσει πέρασε κανονικά.

17 ώρες πριν, Gkostas2007 είπε

Καλά και μεταφορα χρημάτων σε άλλη τράπεζα μπορούσα να κάνω κ μετά topup με την χρεωστική της άλλης τράπεζας κ να μου κάνει το top up άλλος και να του δώσω εγώ τα λεφτά κλπ. Το θέμα είναι ότι τα συστήματα της Eurobank είναι γτπ, φλαγκαρουν συναλλαγές με revolut σαν high risk και όταν τους λες να το κάνουν remove manually γιατί είσαι εσύ που κάνεις την συναλλαγή σε έμπορο που εσύ θες να κάνεις συναλλαγή κ τον εμπιστεύεσαι, σου λένε ότι δεν γίνεται και πρέπει να περιμένεις ποτέ θα λυθεί το ticket που έχουν σηκώσει και μάλιστα σε περίοδο Πάσχα.

Μήπως έχεις business κάρτα; Γιατι κάνω αρκετά top-up απο Eurobank σε Revolut, κι οχι 10-20 ευρώ, και δεν ειχα ποτέ πρόβλημα ούτε κάποια συναλλαγή έχει flagαριστεί

2 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Μήπως έχεις business κάρτα; Γιατι κάνω αρκετά top-up απο Eurobank σε Revolut, κι οχι 10-20 ευρώ, και δεν ειχα ποτέ πρόβλημα ούτε κάποια συναλλαγή έχει flagαριστεί

Όχι, κανονική χρεωστική έχω της μισθοδοσίας μου. Στο τηλέφωνό μου είπαν ότι είναι τεχνικό πρόβλημα από πλευράς τράπεζας και φλαγκαρει λάθος κάποιες συναλλαγές μέσω revolut ως high risk και το έχουν σηκώσει για επίλυση, αλλά δεν ξέρουν πότε θα το λύσουν.

45 λεπτά πριν, perelevas είπε

Σχετικά με το mail που ήρθε για Καταχωρήστε τα φορολογικά στοιχεία σας ,πρέπει να κάνουμε κάτι σαν κάτοικοι Ελλάδας ή δεν υποχρεούμαστε;

Χρειάζεται να προσθέσεις τον ΑΦΜ σου και άμα είσαι υπόχρεως φορολογίας Αμερικής.

• Like 1

24 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Οι αγορες μεσω revolut σε ελληνικα καταστηματα, δε μετρανε για το αφορολογητο, σωστα;

Οι γνώμες διίστανται. Πάντως δεν περνάνε αυτόματα στην εφορία μιας και η Revolut δεν είναι Ελληνική τράπεζα, οπότε δεν είναι υποχρεωμένη να στέλνει τις συναλλαγές που γίνονται.

8 ώρες πριν, perelevas είπε

Σχετικά με το mail που ήρθε για Καταχωρήστε τα φορολογικά στοιχεία σας ,πρέπει να κάνουμε κάτι σαν κάτοικοι Ελλάδας ή δεν υποχρεούμαστε;

Δεν βλέπω πέρα των άλλων να έχεις εναλλακτική, το να μην το δηλώσεις 🙄

• Like 1

Χαιρετώ και εγώ.

Αν και έχω φτιάξει account revolut δεν τη χρησιμοποίησα μέχρι τώρα μιας και δεν είχα ιδιαίτερες συναλλαγές σε ξένο νόμισα. Διάβασα αρκετά από τις προηγούμενες σελίδες αλλά η αλήθεια είναι πως δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη οπότε ζητάω βοήθεια (και κατανόηση), αν μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει τα παρακάτω και να προτείνει τι να κάνω:

Με αφορμή ένα ταξίδι που θα κάνω Πολωνία:

1) σκέφτομαι να φορτώσω στη Revolut ένα ποσό που θα μπορέσει να καλύψει τα έξοδα εκεί-->κατάλαβα πως μέσω Gpay ή κάρτας δεν έχει χρέωση. 

2) Η μετατροπή συναλλάγματος από ότι κατάλαβα δεν έχει προμήθεια έως 1000€/μήνα σωστά τις καθημερινές και  έχει 1% προμήθεια τα ΣΚ? Σωστά?

3) Επίσης Θα είμαι Πολωνία Παρασκευή με Δευτέρα, οπότε σε κάθε συναλλαγή θα υπάρχει προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος 1%? Επιπλέον, στη revolut διαβάζω αυτό σχετικά με τις πληρωμές σε άλλο νόμισμα εκτός SEPA

Όλες οι άλλες διεθνείς πληρωμές

• Ισχύει προμήθεια για διεθνείς πληρωμές στα προγράμματά.
  • Η προμήθεια αυτή θα υπολογιστεί σε πραγματικό χρόνο και θα σας εμφανιστεί στην εφαρμογή προτού πραγματοποιήσετε την πληρωμή. Μπορείτε επίσης να δείτε τις χρεώσεις μας ζωντανά εδώ. Η ακριβής προμήθεια θα εξαρτηθεί από το νόμισμα που στέλνετε και πού το στέλνετε, ωστόσο οι μέγιστες προμήθειές μας έχουν ανώτατο όριο.
  • Αυτό σημαίνει οποιαδήποτε διεθνή πληρωμή (εκτός από πληρωμή εντός του Ενιαίου Χώρου Πληρωμών σε Ευρώ, όπως αναφέρεται παραπάνω)

Για Zloty είναι min: 0.3€ max:30€

Άρα θα έχω επιπλέον προμήθεια σε κάθε πληρωμή μέσω revolut σε POS ή κάτι χάνω εγώ, μιας και οι περισσότεροι έχουν τη revolut για αυτήν ακριβώς την χρήση? Μου είναι αρκετά δυσνόητο αυτό το κομμάτι..

4) Για να ξεπεράσω το 1% προμήθειας τα ΣΚ και ίσως αυτό που έγραψα στο 3) σκέφτηκα το εξής: Να φτιάξω έναν δεύτερο λογαριασμό στη revolut σε Zloty και να μεταφέρω εκεί μια καθημερινή το ποσό που θα χρειαστώ στο ταξίδι από τον λογαριασμό σε Euro (χωρίς προμήθεια). Με αυτό τον τρόπο οι πληρωμές (σε POS) θα γίνονται σε τοπικό νόμισμα και δεν θα έχω επιπλέον προμήθειες. Σωστά?

5) Αργότερα, μπορώ αν θέλω να μεταφέρω το υπόλοιπο της Revolut σε λογαριασμό alpha με πάγιο κόστος εισερχόμενου 3€..

thanks!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να κάνεις μετατροπή σε zloty πριν έρθει το ΣΚ  και θα τραβάει απο εκεί όταν θα κάνεις τις συναλλαγές,  προσοχή θα πρέπει να δώσεις αν σε ρωτάει το Pos τοπικό νόμισμα ή νόμισμα κάρτας

Προσθήκη,  θα κάνεις τα zloty στον 1 λογαριασμό που έχεις, δεν θα κάνεις άλλον

Επεξ/σία από sdikr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...