Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, alexx_bauer είπε

Καλησπέρα, λογικά θα έχει απαντηθεί κάποια στιγμή. Κάνοντας κάποια αγορά μιας ψηφιακής υπηρεσίας από εξωτερικό, με ελληνικές κάρτες χρεώνει +42% ΦΠΑ. Με revolut είναι το ίδιο; Θέλω να πω, έχει να κάνει με τη χώρα που βρίσκεσαι ή με την χώρα που βρίσκεται η κάρτα;

Χαζό ερώτημα ίσως, αλλά έχω σκαλωσει..

ποια χώρα έχει 42% ΦΠΑ?

• Απαντ. 11,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, alfeios είπε

Νομιζω οτι ειναι 15€ το όριο για την Εθνική. Δεν ειμαι σίγουρος

Έχω καιρό να στείλω έμβασμα στην Εθνική και δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι αλλά νομίζω και εγώ ότι η Εθνική έχει στα 15 ευρώ το όριο για δωρεάν εισερχόμενα εμβάσματα. Το ίδιο και η Πειραιώς.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

42% έγραψες.

ναι, το γνωριζω. υπέθεσα πως θα γινοταν αντιληπτό το λαθος κ δε θα μέναμε εκει, αλλα να...

Απάντηση κανείς;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, alexx_bauer είπε

ναι, το γνωριζω. υπέθεσα πως θα γινοταν αντιληπτό το λαθος κ δε θα μέναμε εκει, αλλα να...

Απάντηση κανείς;

Απαντησεις σε τι; Οταν αγοράζεις κατι με ρεβο το ποσό ειναι αυτό που σου λεει συνολικά ο πωλητής, η ρεβο ούτε προσθέτει ούτε αφαιρεί κάτι σε αντίθεση με τις ελλ. τράπεζες.

Αν έβαζες το λινκν του προϊόντος σίγουρα θα έπαιρνες καλύτερες απαντήσεις απο τα γενικόλογα.

• Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Απαντησεις σε τι; Οταν αγοράζεις κατι με ρεβο το ποσό ειναι αυτό που σου λεει συνολικά ο πωλητής, η ρεβο ούτε προσθέτει ούτε αφαιρεί κάτι σε αντίθεση με τις ελλ. τράπεζες.

Αν έβαζες το λινκν του προϊόντος σίγουρα θα έπαιρνες καλύτερες απαντήσεις απο τα γενικόλογα.

Σωστό κι αυτό. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Φαντάζομαι πως αυτό που προσπαθείς να αγοράσεις προέρχεται απο τις ΗΠΑ. Σε αυτη την περίπτωση ναι θα χρεωθείς τον ΦΠΑ της χώρας απο την οποία γίνεται η συναλλαγή, όπως στις ΗΠΑ θα χρεωνόσουν τον αντίστοιχο φόρο της πολιτείας. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, alexx_bauer είπε

Απάντηση κανείς;

Μύρισα τα νυχια μου αλλά δεν .......

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, alexx_bauer είπε

Καλησπέρα, λογικά θα έχει απαντηθεί κάποια στιγμή. Κάνοντας κάποια αγορά μιας ψηφιακής υπηρεσίας από εξωτερικό, με ελληνικές κάρτες χρεώνει +42% ΦΠΑ. Με revolut είναι το ίδιο; Θέλω να πω, έχει να κάνει με τη χώρα που βρίσκεσαι ή με την χώρα που βρίσκεται η κάρτα;

Χαζό ερώτημα ίσως, αλλά έχω σκαλωσει..

Στις περισσότερες υπηρεσίες, το ΦΠΑ (24% για Ελλάδα) που χρεώνεσαι αντιστοιχεί στη χώρα που δηλώνεις ως κατοικία όταν κάνεις εγγραφή στην υπηρεσία, άσχετα με τον τρόπο και το μέσο πληρωμής. Είσαι λοιπόν ότι δηλώσεις!

Υπάρχουν ωστόσο υπηρεσίες (όπως πχ το spotify) που λαμβάνουν υπόψη τη χώρα έκδοσης της κάρτας, οπότε δεν μπορείς να δηλώσεις χώρα διαφορετική από αυτή στην οποία εκδόθηκε η κάρτα σου.

Επεξ/σία από atrias
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, διάβασα κάποια πράγματα αλλά μάλλον μπερδεύτηκα χειροτερα. Για ταξίδι Νέα Υόρκη μου προτιενα αρκετοί ρεβοκουτ για να έχω εκεί χρήματα. Δυστυχώς δε γνωριζω καμια λεπτομέρεια και το σάιτ δεν είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικό μέχρι να σε παραπέμψει στην εφαρμογή . Οπότε: αν φτιάξω ρεβοκουτ θα με συμφέρει να πληρώνω από εκεί στην Νέα Υόρκη τα έξοδα μου? Θα μπορώ να τη φορτώσω με ευρώ και να πληρώνω σε δολάριο χωρίς χρέωση? Η ισοτιμία θα είναι μη συμφέρουσα? Θα μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με την βασική κάρτα/συνδρομή που είναι δωρεάν η θα πρέπει να προχωρήσω σε συνδρομή επί πληρωμή? Επίσης στη δωρεάν συνδρομή πόσο κοστίζει η αποστολή της κάρτας? Τέλος, είδα ότι επιτρέπει μέχρι 200ε συνάλλαγμα και μέχρι 1000 το μήνα ,,τι σημαίνει αυτό? Στην μη για τις απλοϊκές ερωτήσεις απλά και στη σελίδα δεν είναι πολύ σαφώς διατυπωμένα και δεν έχει νόημα να εγκαταστήσω μια εφαρμογή πριν λύσω αυτά τα ερωτήματα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, kathytherion είπε

το σάιτ δεν είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικό

Διάβασε την  σελίδα

αν φτιάξω ρεβολουτ θα με συμφέρει να πληρώνω από εκεί στην Νέα Υόρκη τα έξοδα μου?

Ναι

Θα μπορώ να τη φορτώσω με ευρώ και να πληρώνω σε δολάριο χωρίς χρέωση?

Ναι

Η ισοτιμία θα είναι μη συμφέρουσα?

Θα είναι η καλύτερη δυνατή

Θα μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με την βασική κάρτα/

Θα μπορείς

η θα πρέπει να προχωρήσω σε συνδρομή επί πληρωμή?

Δεν απαιτείται

Επίσης στη δωρεάν συνδρομή πόσο κοστίζει η αποστολή της κάρτας?

Δεν θυμάμαι, κάποτε ήταν δωρεάν (ίσως είναι ακόμη) αλλά μην ασχολείσαι με 5-6€ - αξίζει το κόστος

Τέλος, είδα ότι επιτρέπει μέχρι 200ε συνάλλαγμα

Σημαίνει ότι μπορείς να σηκώνεις από ΑΤΜ μέχρι 200€ μετρητά/μήνα χωρίς χρέωση

Δεν σου χρειάζονται περισσότερα διότι θα πληρώνεις ηλεκτρονικά

και μέχρι 1000 το μήνα ,,τι σημαίνει αυτό?

Σημαίνει ότι (στο free plan) μπορείς να ξοδεύεις-μεταφέρεις-ανταλλάσσεις μέχρι 1000€/μήνα. Μετά έχει μια προμήθεια 1%. Ασήμαντο κόστος σε σχέση με αυτά που θα γλιτώσεις από τις ελληνικές κάρτες

Επεξ/σία από turbat0s
  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, kathytherion είπε

μου προτιενα αρκετοί ρεβοκουτ για να έχω εκεί χρήματα. Δυστυχώς δε γνωριζω καμια λεπτομέρεια και το σάιτ δεν είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικό μέχρι να σε παραπέμψει στην εφαρμογή . Οπότε: αν φτιάξω ρεβοκουτ

Μην το ξαναγράψεις please

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Μύρισα τα νυχια μου αλλά δεν .......

Δεν πειράζει συγχωρεμένος, γι'αυτό είμαστε εξάλλου εδώ για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον με ευγένεια και αλληλοσεβασμό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...