Προς το περιεχόμενο

Revolut: Οδηγός επιβίωσης [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπάρχει κάποια χρέωση αν μεταφέρω χρήματα από το PayPal Wallet στον λογαριασμό της Revolut μέσω IBAN; Η πειραιώς για παράδειγμα θυμάμαι μου είχε κρατήσει 4€. Με την Revolut τι ισχύει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, Eoder είπε

Παιδιά καλησπέρα. Ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τις αλλαγές που κάνει η ρέβολουτ απο 1 Ιουλίου. Δεν είδα κάποιο θέμα να γράψω εκεί γι αυτό οπότε το ρωτάω εδώ. Πλέον εφόσον βάζουμε αφμ στη ρέβολουτ, οι δαπάνες μέσω τις κάρτας θα μετράνε στις δαπάνες στη φορολογική μας σωστά; Και εφόσον ναι... μετά από ποια ποσά μπορεί να έχω θέμα στη φορολογική μου? Εδώ να πω ότι έχω μισθό στα 700 ευρώ το μήνα. Και οι καταθέσεις στη ρεβολουτ είναι της τάξης των 300 ευρώ το μήνα από paypal....(ξέχωρα του μισθού μου οι καταθέσεις αυτές). Θα έχω λέτε θέμα πλέον με τις δαπάνες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων γιατί είμαι σκράπας με αυτά και δεν ξέρω και πολλά πράγματα. 

Οχι,η ενημερωση της φορολογικής δήλωσης γίνεται μονο απο τις ελληνικές τράπεζες.Μπορείς να τις βάλεις χειροκίνητα στην φορολογική σου δήλωση.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Οχι,η ενημερωση της φορολογικής δήλωσης γίνεται μονο απο τις ελληνικές τράπεζες.Μπορείς να τις βάλεις χειροκίνητα στην φορολογική σου δήλωση.

Ααα τέλεια! Ευχαριστώ πολύ!!! Άρα στην ουσία για την εφορία αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν καν; 

Επεξ/σία από Eoder
  • Like 1

2 ώρες πριν, user2163 είπε

ok το blog αναφέρει το SQL Injection που το κάναμε στη σχολή πριν 15 χρόνια τότε που κάποιες βάσεις ήταν ξεφραγκο αμπέλι και μπορούσε να γίνει

5 ώρες πριν, Eoder είπε

Ααα τέλεια! Ευχαριστώ πολύ!!! Άρα στην ουσία για την εφορία αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν καν; 

Απο την στιγμή που γίνεται τράπεζα εντός Ε.Ε. και έχεις δηλωμένο ΑΦΜ μπορεί η εφορία να ζητήσει κινήσεις οποτεδήποτε χρειαστεί. 

6 ώρες πριν, naruto14 είπε

Υπάρχει κάποια χρέωση αν μεταφέρω χρήματα από το PayPal Wallet στον λογαριασμό της Revolut μέσω IBAN; Η πειραιώς για παράδειγμα θυμάμαι μου είχε κρατήσει 4€. Με την Revolut τι ισχύει;

Η πειραιώς χρεώνει αν λάβεις πάνω από 15 ευρώ
https://www.piraeusbank.gr/~/media/Gr/Idiwtes/Files/Pricing-List/2022/Pricing_List_09-05-2022.pdf

η revolut δεν χρεώνει όσα και να λάβεις

δώσε ένα feeback αν συνδέσεις το Revolut IBAN με το paypal πλζ και σου δουλέψει ΟΚ γιατί κι εγώ σκέφτομαι να το κάνω

56 λεπτά πριν, cyberguy είπε

Απο την στιγμή που γίνεται τράπεζα εντός Ε.Ε. και έχεις δηλωμένο ΑΦΜ μπορεί η εφορία να ζητήσει κινήσεις οποτεδήποτε χρειαστεί. 

Δεν θα τις πάρει, τραπεζικό απόρρητο λέγεται.

1 ώρα πριν, Doubt είπε

Δεν θα τις πάρει, τραπεζικό απόρρητο λέγεται.

Απο ότι εχω διαβασει και εδω μεσα καθε χρόνο στέλνουν 1 report οι ευρωπαικές τράπεζες στην εφορια. Αρα απο τη στιγμη που θα περασουμε στην revolut bank, θα το κανει και αυτη λογικά.

8 λεπτά πριν, runner69 είπε

Απο ότι εχω διαβασει και εδω μεσα καθε χρόνο στέλνουν 1 report οι ευρωπαικές τράπεζες στην εφορια. Αρα απο τη στιγμη που θα περασουμε στην revolut bank, θα το κανει και αυτη λογικά.

Όχι για κινήσεις, αυτό έλειπε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, Doubt είπε

Όχι για κινήσεις, αυτό έλειπε.

μην γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν. Εννοείται οτι στέλνουν καταστάσεις με όλες τις κινήσεις μόλις ζητηθεί, το τραπεζικό απόρρητο δεν ισχύει για το υπουργείο οικονομικών κάθε χώρας. Σαν fintech δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, αλλά σαν τράπεζα στην Ε.Ε. θα έχουν υποχρέωση πλέον.

Επεξ/σία από cyberguy

Αναφορά σε κείμενο

Επειδή, η δημόσια διοίκηση δεσμεύεται από την αρχή της νομιμότητας, όπως αυτή καθιερώνεται με τις διατάξεις των άρθρων 26 παρ. 2, 43, 50, 82, 83 και 95 παρ. 1 του Συντάγματος (ΣτΕ 8721/1992, ΣτΕ 2987/1994), και η οποία συνεπάγεται ότι η διοίκηση οφείλει ή μπορεί να προβαίνει μόνο σε ενέργειες που προβλέπονται και επιβάλλονται ή επιτρέπονται από τους κανόνες που θεσπίζουν το Σύνταγμα, οι νομοθετικές πράξεις, οι διοικητικές κανονιστικές πράξεις, που έχουν εκδοθεί βάσει νομοθετικής εξουσιοδότησης, καθώς και από κάθε κανόνα ανώτερης ή ισοδύναμης προς αυτούς τυπικής ισχύος.

Από όσα εκτέθηκαν ανωτέρω, η παράκαμψη του τραπεζικού απορρήτου εγκυμονεί κινδύνους αυθαιρεσίας και παρανομίας από μεμονωμένα όργανα της Διοίκησης, τις περισσότερες φορές συνεπεία εκδικητικής καταγγελίας, γι’ αυτό πρέπει για λόγους χρηστής διοίκησης και ευνομίας να νομοθετηθεί, ότι το τραπεζικό απόρρητο παρακάμπτεται αυστηρά σε περιπτώσεις διαπιστωμένης φοροδιαφυγής και ύστερα από έγγραφο αίτημα των ελεγκτικών υπηρεσιακών μονάδων και τις έγκρισης από την αρμόδια διεύθυνση της ΑΑΔΕ του Υπουργείου Οικονομικών.

Πιστεύουμε ότι η πρότασή μας θα τύχει σχετικής νομοθεσίας.

Όλη τη δημοσίευση είναι αδύνατο να τη διαβάσω.

https://www.taxheaven.gr/news/56074/epistolh-pefe-gia-to-trapeziko-aporrhto

Για το τραπεζικό απόρρητο υπάρχουν πολλά αποτελέσματα με ένα Google search.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Doubt είπε

Όλη τη δημοσίευση είναι αδύνατο να τη διαβάσω.

https://www.taxheaven.gr/news/56074/epistolh-pefe-gia-to-trapeziko-aporrhto

Για το τραπεζικό απόρρητο υπάρχουν πολλά αποτελέσματα με ένα Google search.

2) Νόμος 2238/1994 ΦΕΚ 151/1994 ΤΑ΄ άρθρο 66§1
«Άρση τραπεζικού απορρήτου
Τα φορολογικά όργανα δεν δεσμεύονται κατά τη διάρκεια του ελεγκτικού τους έργου επί υποθέσεων φορολογίας εισοδήματος από το απόρρητο των τραπεζικών καταθέσεων. Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο 66§1 περ. β΄ του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος η εκπλήρωση της υποχρέωσης για παροχή των ζητουμένων από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα πληροφοριών δεν εμποδίζεται από την επίκληση του απόρρητου, μεταξύ άλλων, των τραπεζικών καταθέσεων, το οποίο αίρεται ειδικά προς διευκόλυνση του φορολογικού ελέγχου

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/56074/epistolh-pefe-gia-to-trapeziko-aporrhto

Επεξ/σία από cyberguy

21 ώρες πριν, atrias είπε

δώσε ένα feeback αν συνδέσεις το Revolut IBAN με το paypal πλζ και σου δουλέψει ΟΚ γιατί κι εγώ σκέφτομαι να το κάνω

το έκανα την προηγούμενη βδομάδα για να κατεβάσω κάτι λεφτά από PP.

Πανεύκολο, λίγο προσοχή μόνο όταν γράψεις το ΙΒΑΝ δεν θέλει κενά και σου λείπουν 3 αριθμοί.
Κάνει επιβεβαίωση με 2 πιστώσεις μερικών λεπτών η καθεμία και έτοιμος.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...