Προς το περιεχόμενο

Revolut: Οδηγός επιβίωσης [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις έκανα ερώτηση υπολοίπου σε ALPHA BANK στην νέα κάρτα που μου ήρθε γιατί έληξε η παλιά και δεν ενεργοποιήθηκαν οι επιλογές στο μενού της ασφάλειας εκτός από το τελευταίο που ήταν ήδη ενεργό. Μάλλον θα πρέπει να κάνω αγορά ή ανάληψη από ΑΤΜ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θα ανοίξουν αυτόματα μετά απο μερικές ημέρες, δεν χρειάζεται καμία συναλλαγή.

Το έχουν έτσι για λόγους ασφάλειας. Είναι κλειδωμένες λόγο αποστολής, αφότου περάσει η ημέρα παράδοσης εξακολουθούν να ειναι κλειδωμένες για μερικές ημέρες. Μετα ξεκλειδώνουν και τακάρεις τις επιλογές που θες.

11 minutes ago, letom said:

Δεν ενδιαφέρομαι να κάνω καμία συναλλαγή μέσω ΑΤΜ. Θέλω να χρησιμοποιήσω την κάρτα για αγορές μέσω ίντερνετ. Οπότε αφού αυτές οι συναλλαγές είναι ανέπαφες πρέπει υποχρεωτικά να κάνω πρώτα μια συναλλαγή σε ΑΤΜ με χρήση του pin. Σωστά? Αν ναι, τότε σκέφτηκα ότι η πιο απλή συναλλαγή είναι η ερώτηση υπολοίπου. Τώρα αν με ερώτηση υπολοίπου κρατάει προμήθεια και με ανάληψη όχι τότε οκ να κάνω ανάληψη. Με αυτό που λες να πατήσω ακύρωση στο τέλος, θα θεωρηθεί ότι έγινε συναλλαγή όμως? Για να μπορώ μετά να κάνω ανέπαφες αγορές.

Οι ανέπαφες είναι διαφορετικές απο τις online. Online μπορείς να κάνεις και τώρα, μπες στην κάρτα και απο εκεί στην ασφάλεια.

• Like 1

13 minutes ago, Hapatingo said:

Οι ανέπαφες είναι διαφορετικές απο τις online. Online μπορείς να κάνεις και τώρα, μπες στην κάρτα και απο εκεί στην ασφάλεια.

OK ευχαριστώ! Με μπέρδεψε το ποστ του kon1to στην προηγούμενη σελίδα που μου απάντησε για ανέπαφες ενώ είχα ρωτήσει για ονλάιν.

2 ώρες πριν, letom είπε

Άρα αυτό που μου λέει ότι "your first purchase should be made with your pin" αναφέρεται στην πρώτη αγορά με ανέπαφη συναλλαγή σε POS? Για χρήση σε ηλεκτρονικές αγορές μέσω paypal δεν χρειάζεται τίποτα, είναι έτοιμη για χρήση?
Στα ΑΤΜ γιατί θα απέφευγες οτιδήποτε πέρα απο ανάληψη?

11 λεπτά πριν, letom είπε

OK ευχαριστώ! Με μπέρδεψε το ποστ του kon1to στην προηγούμενη σελίδα που μου απάντησε για ανέπαφες ενώ είχα ρωτήσει για ονλάιν.

ωπ, σορρυ αν σε μπερδεψα, εγω σε αυτο που ρωτησες απαντησα, απλα μαλλον τα εχεις κι εσυ λιγο μπερδεμενα στο μυαλο σου...

2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Οι κάρτες είτε ειναι είναι ενεργές είτε εχουν λήξει, ο αριθμός τους παραμένει και είναι μοναδικός, οπότε οποιαδήποτε επιστροφή θα ερθει στη κάρτα με την οποία έχεις πληρώσει και ας έχει λήξει.

Το παραπάνω ισχύει για οποιαδήποτε κάρτα

Eυχαριστώ @NikosKallithea για την άμεση  ενημερωση.  Τελικά είχε δίκιο και ο χρήστης @Hapatingo ακόμα και αν δεν έχει έρθει η κάρτα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για online αγορές αρκεί στο settings της κάρτας να ενεργοποιήσεις την τελευταία επιλογή (είναι η τελευταία στη λίστα και δεν φαίνεται εξ'αρχής).  Νόμιζα πως μόνο freeze / unfreeze συνολικά στη χρήση της κάρτας μπορούσες να κάνεις. Anyway..."γηράσκω αεί διδασκόμενος"

Ολα καλά οι παραγγελίες στα κινεζομάγαζα πραγματοποιήθηκαν.

6 hours ago, kon1to said:

ωπ, σορρυ αν σε μπερδεψα, εγω σε αυτο που ρωτησες απαντησα, απλα μαλλον τα εχεις κι εσυ λιγο μπερδεμενα στο μυαλο σου...

Μπερδεύτηκα εκεί με τις ανέπαφες και τις ονλάιν αλλά αφου τελικά βρέθηκε άκρη, όλα καλά! :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν παραγγείλω την metal card και ακυρώσω την metal συνδρομή μου τις πρώτες 14 μέρες, θα χρεωθώ εφάπαξ 50GBP (σε EUR) σωστά; Μετά από αυτό το διάστημα τι ισχύει;

Επεξ/σία από ghortman

Τέλος του μήνα θα ταξιδέψω Δανία και είδα ότι μπορώ να μετατρέψω € σε Κορώνες Δανίας μέσω του app της Revolut με πολύ καλή ισοτιμία-μετατροπή. Λογικά δεν υπάρχει κάποια χρέωση στην μετατροπή,σωστά?( έχω την απλή κάρτα). Θέλω επίσης να ρωτήσω : 1) Όταν θα πληρώνω κάτι εκεί μέσω της κάρτας θα τραβάει τις Κορώνες λογικά από τον λογαριασμό και όχι τα υπόλοιπα € του λογαριασμού? Επίσης 2)  θα μπορώ και να κάνω ανάληψη μετρητών σε Κορώνες από ΑΤΜ δωρεάν ?( μέχρι όμως 200€~1487 Κορώνες ανά μήνα που είναι και το όριο της Revolut). Όλο αυτό για να γλιτώσω προμήθειες και να ψάχνω ανταλλακτήρια που σε μαδάνε.

Ο μόνος λόγος να μετατρέψεις προκαταβολικά συνάλλαγμα στο app της Revolut είναι λίγο πριν από Σαββατοκύριακο, αν αναμένεις να χρησιμοποιήσεις την κάρτα για πληρωμές ή αναλήψεις ATM μέσα στο Σαββατοκύριακο. Και αυτό λόγω ενός μικρού «καπέλου» που βάζει η Revolut για μετατροπές συναλλάγματος μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Για συναλλαγές Δευτέρα-Παρασκευή, δεν υπάρχει λόγος, γιατί είναι σαν να προσπαθείς να κάνεις speculation με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες από μέρα σε μέρα. Αν υπήρχε αξιόπιστη πληροφόρηση για το πώς θα διαμορφωθούν οι ισοτιμίες στο μέλλον, θα το κάναμε όλοι και θα είχαμε λύσει το οικονομικό μας πρόβλημα. ;)

Για να γίνω πιο κατανοητός εννοώ να μετατρέψω τα € του λογαριασμού μου σε Κορώνες, ας πούμε ότι έχω 200€ και τα μετατρέπω μέσω του app σε 1487 Κορώνες. Αυτές θα μπορώ είτε να τις κάνω ανάληψη δωρεάν από ΑΤΜ στην Δανία είτε να πληρώνω μέσω της κάρτας Revolut σε Κορώνες χωρίς χρέωση αφού θα έχω ήδη μόνο Κορώνες στον λογαριασμό μου. Δε με ενδιαφέρει η αλλαγή ισοτιμίας αλλά η αποφυγή επιπλέον χρεώσεων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, thanasismen76 είπε

Για να γίνω πιο κατανοητός εννοώ να μετατρέψω τα € του λογαριασμού μου σε Κορώνες, ας πούμε ότι έχω 200€ και τα μετατρέπω μέσω του app σε 1487 Κορώνες. Αυτές θα μπορώ είτε να τις κάνω ανάληψη δωρεάν από ΑΤΜ στην Δανία είτε να πληρώνω μέσω της κάρτας Revolut σε Κορώνες χωρίς χρέωση αφού θα έχω ήδη μόνο Κορώνες στον λογαριασμό μου. Δε με ενδιαφέρει η αλλαγή ισοτιμίας αλλά η αποφυγή επιπλέον χρεώσεων. 

Σου απάντησε ο Parsifal ως προς την αλλαγή ισοτιμίας ότι δεν έχει νόημα να το κάνεις. Αν πληρώνεις μέσω της κάρτας, τότε σε κορώνες θα πληρώνεις αφού θα κάνει την αλλαγή αυτόματα η Ρεβο.
Ως προς τις αναλήψεις από ATM νομίζω ότι δεν έχει διαφορά αν έχεις κορώνες ή ευρώ αφού αν δεν έχεις premium λογαριασμό τότε ΔΕΝ μπορείς να σηκώσεις πάνω από 200euro ή 1500DKK δωρεάν.

Επεξ/σία από ghortman
  • Thanks 1

Υποθέτωντας πως η ισοτιμία EUR-DKK δεν έχει μεταβληθεί σημαντικά από τη στιγμή που θα αγοράσεις προκαταβολικά συνάλλαγμα στην εφαρμογή μέχρι τη στιγμή που θα κάνεις τη συναλλαγή σου, δε θα υπάρχει διαφορά είτε με τον έναν τρόπο (προκαταβολική αγορά συναλλάγματος) είτε με τον άλλον (αφήνεις τα ευρώ όπως είναι στο λογαριασμό σου και η μετατροπή γίνεται σε πραγματικό χρόνο τη στιγμή της κάθε συναλλαγής).

Caveat: αυτό που έγραψα παραπάνω με το Σαββατοκύριακο.

Επίσης: αναλήψεις ATM για το δωρεάν plan, μέχρι 200€ το μήνα. Από εκεί και πάνω, υπάρχει καπέλο. Δες το FAQ στο site της Revolut.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, thanasismen76 είπε

1)Μην κάνεις ανάληψη, δεν χρειαζεται, στην Δανία μπορείς να χρησιμοποιείς ΠΑΝΤΟΥ καρτα για συναλλάγες.
2) σε περίπτωση που θες να κάνεις ανάληψη μετρητών μπορεις και χωρις να έχεις μετατρέψει τα ευρώ σου σε κορώνες. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το ΑΤΜ λογικά θα σε ρωτήσει αν θες να κάνει αυτό την μετατροπή εσυ θα επιλέξεις την μετατροπή να στην κάνει η τραπεζά σου (revolut).
3) Αν πιστέυεις ότι η ισοτιμία ειναι συμφέρουσα κάνε πιο μπροστά την μετατροπή των € σε DKK διαφορετικά άσε την revo να το κάνει αυτό για σενα

4) μέχρι 200€ (ή ίσης αξίας συναλλαγμα) μπορείς να τραβήξεις δωρεάν κάθε μήνα απο ΑΤΜ

Επεξ/σία από alexpen
  • Thanks 1

Καλησπέρα πήγα να στειλω από εθνικη και γράφει υπερβαση ορίου ελεύθερων αγορών

Ισχύει σε όλους αυτό πότε πρόλαβαν ακόμα 13 του μηνος είναι.. ή εγώ έχω κάνει κάτι λάθος;

Δεν έχω ξανά στείλει από εθνική σε ρεβολουτ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...