Προς το περιεχόμενο

Revolut: Οδηγός επιβίωσης [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφοβα, απλώς μην έχεις όλα τα χρήματα σε μια ελληνική γιατί μερικές φορές τους πιάνει μαλακία και αν δουν συναλλαγή εξωτερικού σου μπλοκάρουν την κάρτα για το καλό σου. Κι ας ξεμείνεις στο εξωτερικό χωρις κάρτα :P 

Αν πας κεντρική Ευρώπη (Γερμανία, Ολλανδία κλπ) καλό είναι να φορτίσεις τη Revolut για λίγο κασέρι καθώς πιστωτικές/χρεωστικές δε γίνονται παντού δεκτές. Ακόμα και οι αρκετά τεχνολογικά εξελιγμένοι Ολλανδοί πνίγονται αμα δουν σε μαγαζί Visa/Mastercard

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

36 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Αφοβα, απλώς μην έχεις όλα τα χρήματα σε μια ελληνική γιατί μερικές φορές τους πιάνει μαλακία και αν δουν συναλλαγή εξωτερικού σου μπλοκάρουν την κάρτα για το καλό σου. Κι ας ξεμείνεις στο εξωτερικό χωρις κάρτα :P 

Αν πας κεντρική Ευρώπη (Γερμανία, Ολλανδία κλπ) καλό είναι να φορτίσεις τη Revolut για λίγο κασέρι καθώς πιστωτικές/χρεωστικές δε γίνονται παντού δεκτές. Ακόμα και οι αρκετά τεχνολογικά εξελιγμένοι Ολλανδοί πνίγονται αμα δουν σε μαγαζί Visa/Mastercard

Αυτη την ιδιοτροπη συμπεριφορα των ελληνικων φοβαμαι, αν και προσωπικα δεν το εχω βιωσει, αλλα better safe than sorry. Tελεια, ευχαριστω πολυ.

Ισχυουν αυτα και για Αυστρια/Σλοβακια να φανταστω? :P Ετσι και αλλιως κουβαλαω λιγο cash μαζι παντα, μπορει να χρειαστει για κανενα ταξι/ψιλικα κλπ

13 λεπτά πριν, jimakos234 είπε

Αυτη την ιδιοτροπη συμπεριφορα των ελληνικων φοβαμαι, αν και προσωπικα δεν το εχω βιωσει, αλλα better safe than sorry. Tελεια, ευχαριστω πολυ.

Ισχυουν αυτα και για Αυστρια/Σλοβακια να φανταστω? :P Ετσι και αλλιως κουβαλαω λιγο cash μαζι παντα, μπορει να χρειαστει για κανενα ταξι/ψιλικα κλπ

Αυστρία νομίζω είναι καλυτερα σε αποδοχή καρτών απο Γερμανία γιατί έχουν γίνει δημοφιλείς οι χρεωστικές αντί για τις Maestro/V-Pay. Σε ταξί πάντως είναι πιο στάνταρ πως δέχονται πιστωτική απο οτι σε εστιατόρια π.χ. :P 

• Thanks 1

καλησπέρα, για να στείλω λεφτά απο εθνικη σε revolut πρεπει να χρεωθώ έξοδα αποστολής? Πως γίνεται ν αστείλω λεφτά άμεσα χωρίς να χρεωθώ? απο το λογαριασμο της revolut ή απο το ibank της πειραιώς?

3 λεπτά πριν, john5757 είπε

καλησπέρα, για να στείλω λεφτά απο εθνικη σε revolut πρεπει να χρεωθώ έξοδα αποστολής? Πως γίνεται ν αστείλω λεφτά άμεσα χωρίς να χρεωθώ? απο το λογαριασμο της revolut ή απο το ibank της πειραιώς?

Θα κανεις topup απο την revolut με την κάρτα της ελληνικής τραπεζας σου.

4 λεπτά πριν, john5757 είπε

to ένανα , εδω και 5 λετπα είναι σε κατα΄σταση pending, παίρνει ώρα αυτό?

Αν είναι η πρώτη φορά μπορεί να κάνει 30 λεπτά..Σου ζήτησε επιβεβαίωση απο την ελληνική κάρτα;Την έδωσες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οχι δεν έιναι η πρώτη φορά,απλά είχε ληξει η κάρτα στο revolut και έκανα ανανέωση. Ναι βγήκε το nbg authentication και έκανα confirm. Akoma είναι pending, oyte απο το ibank έχουν αφαιρεθέι τα λεφτά, θα περιμένω...σε ευχαριστώ

Επεξ/σία από john5757

39 λεπτά πριν, john5757 είπε

οχι δεν έιναι η πρώτη φορά,απλά είχε ληξει η κάρτα στο revolut και έκανα ανανέωση. Ναι βγήκε το nbg authentication και έκανα confirm. Akoma είναι pending, oyte απο το ibank έχουν αφαιρεθέι τα λεφτά, θα περιμένω...σε ευχαριστώ

Μου το έκανε και εμένα προχθές και τελικά την ακύρωσε τη συναλλαγή. Μου το έκανε 3-4 φορές. Μετά έβαλα άλλη κάρτα πάλι της εθνικής και έγινε κανονικά το top up 

αυτό μου έκανε και εμενα έκανα 5 ακυρες συνβαλλαγές και δοκίμασα μετά απο απο μια ώρα και έγινε άμεσως. Πάντως πάλι καλά που ρώτησα γιατι παλια εστελνα έμβασμα μεσω ibank και πήγα παλι σημερα να κάνω το ίδιο και τυχαία είδα οτι το iban ήταν GB... απο τοτε που ήταν στην Αγγλια...και θυμηθηκα οτι έχει αλλάξει και έτσι ρώτησα, αντε τώρα να έβρισκα τα λεφτά στο iban Αγγλιας.....

2 ώρες πριν, john5757 είπε

το iban ήταν GB... απο τοτε που ήταν στην Αγγλια...και θυμηθηκα οτι έχει αλλάξει και έτσι ρώτησα, αντε τώρα να έβρισκα τα λεφτά στο iban Αγγλιας.

Είχα στείλει κατά λάθος πριν 6 μήνες περίπου στο εγγλέζικο ΙΒΑΝ, μπήκαν κανονικά.

6 ώρες πριν, john5757 είπε

αυτό μου έκανε και εμενα έκανα 5 ακυρες συνβαλλαγές και δοκίμασα μετά απο απο μια ώρα και έγινε άμεσως. Πάντως πάλι καλά που ρώτησα γιατι παλια εστελνα έμβασμα μεσω ibank και πήγα παλι σημερα να κάνω το ίδιο και τυχαία είδα οτι το iban ήταν GB... απο τοτε που ήταν στην Αγγλια...και θυμηθηκα οτι έχει αλλάξει και έτσι ρώτησα, αντε τώρα να έβρισκα τα λεφτά στο iban Αγγλιας.....

Το έμβασμα είναι ο πιο ακριβός  τρόπος να βάλεις λεφτά στην revolut.Και αργούν και έχουν και έξοδα.Top up είναι άμεσο και δωρεάν.

Α.Ξέρετε πως μπορούμε να αλλάξουμε αυξήσουμε το όριο ανέπαφων συναλλαγών;;; Ποια σειρά ενεργειών ακολουθώ από τις ρυθμίσεις; Πώς αλλάζει το όριο αυτό;

Β. Πώς μπορώ να κάνω ανάληψη από ΑτΜ ξένης χώρας ξενης τράπεζας και ποιας; με όσο το δυνατόν μικρότερη προμήθεια; ( Ουγγαρία - Βουδαπέστη, με ενδιαφέρει ) 

Ευχαριστώ πολύ

16 minutes ago, PedroG said:

Α.Ξέρετε πως μπορούμε να αλλάξουμε αυξήσουμε το όριο ανέπαφων συναλλαγών;;; Ποια σειρά ενεργειών ακολουθώ από τις ρυθμίσεις; Πώς αλλάζει το όριο αυτό;

Β. Πώς μπορώ να κάνω ανάληψη από ΑτΜ ξένης χώρας ξενης τράπεζας και ποιας; με όσο το δυνατόν μικρότερη προμήθεια; ( Ουγγαρία - Βουδαπέστη, με ενδιαφέρει ) 

Ευχαριστώ πολύ

Α: Δεν αλλάζει το όριο. Είναι αυτό που έχει ορίσει ο πάροχος ανάλογα με την χώρα. Συνήθως είναι 150€. 

Έναν τρόπος να το "παρακάμψεις" είναι μέσω Apple pay/ Google pay.

Β: Η χρέωση της προμήθειας θα επιλέξεις να γίνει από την κάρτα σου. Στα τελευταία βήματα πριν την ανάληψη σε ρωτάει το ΑΤΜ εάν θες η προμήθεια (χρέωση) να γίνει από την τοπική τράπεζα ή από την τράπεζα της κάρτας σου. 

Θα επιλέγεις πάντα από την τράπεζα της κάρτας σου, την revolut δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση.

7 λεπτά πριν, Hapatingo είπε

Α: Δεν αλλάζει το όριο. Είναι αυτό που έχει ορίσει ο πάροχος ανάλογα με την χώρα. Συνήθως είναι 150€. 

Έναν τρόπος να το "παρακάμψεις" είναι μέσω Apple pay/ Google pay.

Β: Η χρέωση της προμήθειας θα επιλέξεις να γίνει από την κάρτα σου. Στα τελευταία βήματα πριν την ανάληψη σε ρωτάει το ΑΤΜ εάν θες η προμήθεια (χρέωση) να γίνει από την τοπική τράπεζα ή από την τράπεζα της κάρτας σου. 

Θα επιλέγεις πάντα από την τράπεζα της κάρτας σου, την revolut δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση.

Θέλεις να πεις ότι υπάρχει περίπτωση να μου μπλοκάρει Ντην συναλλαγή ενώ έχω χρήματα και να μη ξέρω τι και πως μου ήρθε και να έρθω σε δύσκολη θέση; Δεν υπάρχει τροπος ανανέωσης;

Δλδη από οποιοδήποτε ΑΤΜ ξένο στη Βουδαπέστη Ουγγαρία μπορώ με το ΑΤΜ και την κάρτα να κάνω ανάληψη με την ισότιμια της τότε στιγμής και με επιλογή .έξοδα μετατροπης συναλλαγής Revolut

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...