Προς το περιεχόμενο

Revolut: Οδηγός επιβίωσης [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 λεπτά πριν, Doubt είπε

Όπως φαίνεται, σταδιακά θα αλλάξουν όλοι κάρτες πρόωρα.

Αλλαγή κι εγώ με λήξη το 2024 της τωρινής MasterCard. Πάμε σε Visa, την περιμένω από μέρα σε μέρα.

Δηλαδή να προχωρήσω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

22 ώρες πριν, turbat0s είπε

Σε μένα ακόμη εμφανίζει λήξη 11/23.

Συνεχίζουν να τη στέλνουν χύμα σε φάκελο σαν απλή αλληλογραφία?

Κοίταξε όλοι με απλή αλληλογραφία στέλνουν τις κάρτες τους. Αν έχεις πρόγραμμα metal έρχεται συστημένο. Βέβαια αυτό δεν ισχύει σε όλες, η N26 και τις metal κάρτες με απλή αλληλογραφία τις στέλνει εκτός αν πληρώσεις DHL. 

Παιδιά μια ερώτηση. Έκανα εγγραφή για καινούργιο λογαριασμό μέσω referral και πρέπει να ολοκληρώσω 3 πληρωμές με nfc. Ενεργοποιώ το nfc και σαν μέθοδο πληρωμής δεν μου εμφανίζει την εφαρμογή της revolut. Πρέπει να προσθέσω την κάρτα σε Gpay? 

38 λεπτά πριν, oasisAthens είπε

Παιδιά μια ερώτηση. Έκανα εγγραφή για καινούργιο λογαριασμό μέσω referral και πρέπει να ολοκληρώσω 3 πληρωμές με nfc. Ενεργοποιώ το nfc και σαν μέθοδο πληρωμής δεν μου εμφανίζει την εφαρμογή της revolut. Πρέπει να προσθέσω την κάρτα σε Gpay? 

ναι ,αν δεν έχεις καρτα θα φτιάξεις μια virtual και θα την βάλεις στο gpay. 

Καλημέρα, θα ήθελα τη βοήθειά σας σε ένα θέμα που ενώ έχει συζητηθεί ακόμα δεν το έχω καταλάβει. Έχει τύχει να βρεθώ στην Τουρκία και κάποια POS (όχι όλα) να βλέπουν την κάρτα ως ξένη και να εμφανίζει την επιλογή στον καταστηματάρχη σε τι ισοτιμία θέλω να γίνει η συναλλαγή: Ευρώ, δολλάρια ή στερλίνες; Όταν τους έλεγα σε τουρκική λίρα μου έλεγαν αυτό δεν γίνεται και τους έδινα τελικά μετρητά για να αποφύγω την ισοτιμία που έδινε η κάθε τουρκική τράπεζα.

Τώρα, για να το αποφύγω αυτό, αν κατάλαβα καλά, θα πρέπει να κάνω λογαριασμό στη revolut με τουρκικές λίρες και η κάρτα θα τραβήξει αυτομάτως από εκεί;

34 minutes ago, Pavlos79_ said:

Καλημέρα, θα ήθελα τη βοήθειά σας σε ένα θέμα που ενώ έχει συζητηθεί ακόμα δεν το έχω καταλάβει. Έχει τύχει να βρεθώ στην Τουρκία και κάποια POS (όχι όλα) να βλέπουν την κάρτα ως ξένη και να εμφανίζει την επιλογή στον καταστηματάρχη σε τι ισοτιμία θέλω να γίνει η συναλλαγή: Ευρώ, δολλάρια ή στερλίνες; Όταν τους έλεγα σε τουρκική λίρα μου έλεγαν αυτό δεν γίνεται και τους έδινα τελικά μετρητά για να αποφύγω την ισοτιμία που έδινε η κάθε τουρκική τράπεζα.

Τώρα, για να το αποφύγω αυτό, αν κατάλαβα καλά, θα πρέπει να κάνω λογαριασμό στη revolut με τουρκικές λίρες και η κάρτα θα τραβήξει αυτομάτως από εκεί;

θα βάλεις ευρώ σα να είναι ελληνικής τράπεζας.

οταν θα χτυπάς τη κάρτα θα σε ρωτάει να κάνει μετατροπη σε λιρες , θα απαντας οχι ,και θα τραβαει εκεινης της  στιγμης την ισοτιμια σε τουρκικες λιρες.

Στις 11/3/2022 στις 9:38 ΠΜ, kostakiss είπε

θα βάλεις ευρώ σα να είναι ελληνικής τράπεζας.

οταν θα χτυπάς τη κάρτα θα σε ρωτάει να κάνει μετατροπη σε λιρες , θα απαντας οχι ,και θα τραβαει εκεινης της  στιγμης την ισοτιμια σε τουρκικες λιρες.

Αν δεν επιλέξει στο pos να χρεωθεί σε τουρικες λιρες τοτε το pos θα του κανει την μετατροπη απο ευρω σε τουρικη λιρα και θα του βαλει προμηθεια. Σε χωρες με ξενο νομισμα πληρωνουμε παντα στο νομισμα της χωρας.

Στις 11/3/2022 στις 9:02 ΠΜ, Pavlos79_ είπε

Τι παει να πει δεν γίνεται; Δεν τους εδιναν την επιλογή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/3/2022 στις 9:02 ΠΜ, Pavlos79_ είπε

Μάλλον ο Τουρκος σε δουλευε 😄 Έχω πληρωσει με Revolut στην Τουρκία ακόμη και σε ψιλικατζίδικο για νερό. Η μετατροπή γίνεται αυτόματα από την Revolut με την δική της επίσημη ισοτιμία σε τουρκικές λίρες άμεσα. 

Το μόνο που μπορώ να υποθέσω να είχες μέσα στην κάρτα και Ευρώ και Λίρες Αγγλίας και μπερδευοταν η κάρτα για πιο νόμισμα να κάνει την μετατροπή.  

PS.  Αν την χρησιμοποιησεις για να τραβήξεις από ΑΤΜ Τράπεζας λίγες Τουρκικές λίρες προτιμησε μια Αγγλική, Ευρωπαϊκή Τράπεζα πχ HSBC ( έχει σε παραδρομο της Istiklal), οι τουρκικές πχ απεναντι απο την είσοδο στο μεγάλο παζαρι νομίζω χρεώνουν κάτι παραπανω ...  Θα μου πεις εκεί που έχει παει η ισοτιμία, ψιλά γράμματα 😄

Επεξ/σία από molot12

Στις 14/3/2022 στις 9:24 ΜΜ, molot12 είπε

Μάλλον ο Τουρκος σε δουλευε 😄 Έχω πληρωσει με Revolut στην Τουρκία ακόμη και σε ψιλικατζίδικο για νερό. Η μετατροπή γίνεται αυτόματα από την Revolut με την δική της επίσημη ισοτιμία σε τουρκικές λίρες άμεσα. 

Το μόνο που μπορώ να υποθέσω να είχες μέσα στην κάρτα και Ευρώ και Λίρες Αγγλίας και μπερδευοταν η κάρτα για πιο νόμισμα να κάνει την μετατροπή.  

PS.  Αν την χρησιμοποιησεις για να τραβήξεις από ΑΤΜ Τράπεζας λίγες Τουρκικές λίρες προτιμησε μια Αγγλική, Ευρωπαϊκή Τράπεζα πχ HSBC ( έχει σε παραδρομο της Istiklal), οι τουρκικές πχ απεναντι απο την είσοδο στο μεγάλο παζαρι νομίζω χρεώνουν κάτι παραπανω ...  Θα μου πεις εκεί που έχει παει η ισοτιμία, ψιλά γράμματα 😄

Σμύρνη είμαι, όχι Κωνσταντινούπολη. Εκτός από HSBC, έχω βγάλει και από HALK Bank χωρίς να μετατρέπει στη δική της ισοτιμία.

Τώρα όσον αφορά τους εμπόρους θα σου πω την εξής περίπτωση: Μου τυχαίνει από γνωστής αλυσίδας ξυροκαρπάδικο να βγάζει στο POS του να επιλέξω ανάμεσα σε στερλίνες, δολλάρια, ευρώ. Του λέω τουρκικές λίρες και μου λέει δεν γίνεται γιατί η κάρτα είναι ξένη (λες και δεν το ήξερα). Του λέω ότι σε προηγούμενη φορά η κάρτα μια χαρά χρεώθηκε σε τουρκικές λίρες, αυτός τα δικά του. Του βγάζω τη Ν26 κάρτα και στο ίδιο POS του γίνεται κανονικά η χρέωση σε τουρκικές λίρες.

Τώρα που σκάλωσε το θέμα, τι έφταιξε, δεν ξέρω. Για αυτό έχω και μια καβατζα Ν26 για τέτοιες περιπτώσεις.

• Like 1

Καλησπέρα ,

Θέλω να βγάλω μια κάρτα για αγορές,(μικροποσά και όχι τόσο ηλεκτρονικές) και σκέφτομαι την Revolut σαν επιλογή για τον λόγο ότι οι ελληνικές τράπεζες θέλουν άπειρα χαρτιά και πολύ χρόνο από την ζωή σου. 

Είμαι 18, φοιτητής και αυτή την στιγμή δεν εργάζομαι κάπου. Συμφέρει να βγάλω μια τέτοια με το σκεπτικό να της βάζω χρήματα από άλλα μέλη της οικογένειας που την χρησιμοποιούν? Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η αλλαγή συναλλάγματος κλπ υπηρεσίες που προσφέρει.

Επειδή ουσιαστικά με ενδιαφέρουν οι ανέπαφες αγορές.Θα έχω θέμα με το Google Pay? Λειτουργεί κανονικά σε όλα τα POS? Επηρεάζει σε κάτι που είναι από χώρα εξωτερικού?   

Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...