Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, kon1to είπε

Δεν γνωρίζω τι χρηση θέλεις να κάνεις για να σου εξηγήσω συγκεκριμένα αλλα ναι, έχουν τεράστια διαφορά...

Στο εμβασμα που θα κανεις, θα στειλεις πχ 300€ και θα πληρώσεις 1€ προμήθεια 

Ενω αν κανεις συναλλαγές με την ελληνική σου κάρτα, θα πληρωνεις 1€ για καθε συναλλαγή λογω της αγορας σε ξενο νόμισμα και επιπλέον θα γίνεται μετατροπή με ασυμφορη ισοτιμία!

Αυτή τη στιγμή έχω συνδέσει την κάρτα μου από alpha bank στο paypal και πίστεψε με μια χαρά δουλεύει και η προμήθεια ανάλογα το πόσο βέβαια είναι πολύ μικρή στο ποσοστό του 1-3% νομίζω κάτι που δεν πιστεύω να έχει μικρότερο η κάρτα revolut.

Και μιλάμε να βάλεις μέσα όλα τα έξοδα της κάρτας revolut έτσι και αυτά που είναι για να τη δημιουργήσεις, αν αυτά υπάρχουν, αλλά και αυτά που χρεώνεσαι κάθε φορά που την φορτίζεις με λεφτά και μετά αγοράζεις κάτι.

Προσωπική μου ταπεινή άποψη - γνώμη είναι ότι αφού μια χαρά είμαι με το συνδυασμό alpha bank κάρτα και paypal γιατί να κάθομαι να προσθέτω και άλλες σκοτούρες στο κεφάλι μου.

Επεξ/σία από Paragontas-x
  • Απαντ. 11,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η revolut είναι για αυτούς που ξέρουν τι θέλουν. Εάν είναι να στέλνω 10ευρώ άμα έμβασμα, αστέ να πάνε. Το κάναμε στην αρχή για να δούμε τα περί εμπιστοσύνης. Εσυ δεν χρειάζεται να το κανείς, το έκαναν άλλοι για εσένα.

Η revolut δεν χρεώνει προμήθεια.

Γιατί κωλύεσαι να στείλεις μεγάλο ποσό με έμβασμα? Προσωπικά απο τότε που η Πειραιώς έβαλε 1 ευρώ προμήθεια ανεξαρτήτως ποσού σε αγορές από το εξωτερικό την παράτησα γενικός, και εντός και εκτός.

Επεξ/σία από Hapatingo
  • Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε

Αυτή τη στιγμή έχω συνδέσει την κάρτα μου από alpha bank στο paypal και πίστεψε με μια χαρά δουλεύει και η προμήθεια ανάλογα το πόσο βέβαια είναι πολύ μικρή στο ποσοστό του 1-3% νομίζω κάτι που δεν πιστεύω να έχει μικρότερο η κάρτα revolut.

Και μιλάμε να βάλεις μέσα όλα τα έξοδα της κάρτας revolut έτσι και αυτά που είναι για να τη δημιουργήσεις, αν αυτά υπάρχουν, αλλά και αυτά που χρεώνεσαι κάθε φορά που την φορτίζεις με λεφτά και μετά αγοράζεις κάτι.

Προσωπική μου ταπεινή άποψη - γνώμη είναι ότι αφού μια χαρά είμαι με το συνδυασμό alpha bank κάρτα και paypal γιατί να κάθομαι να προσθέτω και άλλες σκοτούρες στο κεφάλι μου.

H revolut δεν χρεώνει προμήθεια ή κατι άλλο πέρα το 1€ ανα έμβασμα, αλλά προφανώς θα κάνεις μαζικό έμβασμα, δεν θα βαζεις καθε φορα που θες να αγορασεις κατι...

αν τη θες μονο για paypal σου αρκει και μια virtual οποτε γλυτωνεις και τα ταχυδρομικα της φυσικης κάρτας...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Paragontas-x είπε

Τί ακριβώς θέλεις να κάνεις και σκέφτεσαι τη revolut?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλά να αγοράζω πράγματα από διαδικτυακά και όχι μόνο site μέσω paypal αυτό κυρίως.

Και από τη στιγμή που η προμήθεια που παίρνει το paypal ή η τράπεζα στην αλλαγή νομίσματος, ανάλογα του ποιου έχεις επιλέξει είναι μικρή δεν υπάρχει λόγος να βάζω και άλλες σκοτούρες στο κεφάλι μου.

Μάλλον θα μείνω στον συνδυασμό alpha bank card + paypal.

Επεξ/σία από Paragontas-x
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε

Μάλλον θα μείνω στον συνδυασμό alpha bank card + paypal.

Συμφωνώ απόλυτα. Αυτό έχω κάνει κι εγώ. Όταν υπήρχαν οι περιορισμοί λόγω capitsl controls είχα δουλέψει revolut, skrill, leupsy, leupost, icard. Τώρα μόνο  Alpha bank. Αυτό με την προμήθεια 1€ στην αλλαγή νομίσματος δεν το έχω συναντήσει στην Alpha bank.  Ίσως να ισχύει σε άλλες τράπεζες

Δημοσ.

καλημερα , μια ερωτηση , θα παω μια βδομαδα λονδινο και σκεφτομαι:

1)revolut 

2) να παω "ομονοια" να τα κανω pounds

εννοω συμφερει να φορτωσω revolut ή να τα παρω cash?

Δημοσ.

Καταρχάς η Revolut δεν σε χρεώνει τίποτα για τη φόρτιση...το 1€ στην ελληνική τράπεζά σου το πληρώνεις.

Έπειτα μπορείς να επωφεληθείς καλύτερης ισοτιμίας πληρώνοντας στο νόμισμα που σε χρεώνει ο πωλητής...ούτε τα κερατιατικα της όποιας τράπεζας, ούτε του Paypal...
....η αλήθεια είναι όμως ότι πλέον η επιλογή πληρωμής σε Ευρώ από την ιστοσελίδα πολλών εμπόρων (banggood, gearbest) είναι πολύ κοντά στη τιμή που θα πληρώσεις με τη προνομιακή ισοτιμία της Revolut...όταν την είχα πρωτοβγάλει, παρακολουθώντας και τη διακύμανση της ισοτιμίας μπορούσα να γλιτώσω πχ 10€ περίπου, πλέον αυτό το κίνητρο δεν υπάρχει.

Ο κύριος λόγος να έχεις κάρτα Revolut όμως είναι τα ταξίδια στο εξωτερικό (αναψυχής ή μη, προγραμματισμένα ή έκτακτα), όπου θα χρειαστεί να πληρώσεις στο τοπικό νόμισμα, χρησιμοποιώντας και φυσική κάρτα.

...για μια-δυο αγορές το χρόνο μπορεί να μην αξίζει...

...αν έχεις να πληρώνεις σε ξένο νόμισμα τακτικά (πχ hosting) ή αν θέλεις τη καλύτερη ισοτιμία με άλλα νομίσματα για διαδικτυακές αγορές αλλά και σε ταξίδια με φυσική κάρτα για πληρωμές παντού, χωρίς να κρατάς συναλλαγμα μαζί σου, και άμεση παρακολούθηση συναλλαγών από το κινητό, τότε αξίζει.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, fabiars είπε

καλημερα , μια ερωτηση , θα παω μια βδομαδα λονδινο και σκεφτομαι:

1)revolut 

2) να παω "ομονοια" να τα κανω pounds

εννοω συμφερει να φορτωσω revolut ή να τα παρω cash?

σαφώς και θα χρησιμοποιήσεις τη revolut (εφοσον εχεις ήδη φυσική καρτα γιατι αλλιως ειναι αργά μεχρι να σου ερθει)

Δημοσ.

σορρυ διαβασα "σε μια βδομάδα" οποτε για Γενάρη μια χαρά εισαι. Σε συμφερει 1) στο πρακτικό κομματι γιατι δεν χρειαζεσαι να κρατας μετρητά, 2) στα ανταλλακτήρια θα σε γδαρουν γιατι αυτο ειναι το κέρδος τους, 3) θα τη φορτώσεις πχ 500€ το εμβασμα θα σου στοιχίσει μονο 1€ και μετα οι αγορες θα γινονται χωρίς προμήθειες και με συμφέρουσα συναλλαγματική αξία.

Δημοσ.

Επίσης στο Λονδίνο μπορείς να χτυπάς απευθείας την κάρτα στα μηχανήματα των μέσων μεταφοράς, και σε χρεώνει ανα διαδρομή και με αυτόματο όριο ωστε να μην πληρώσεις παραπάνω από την ημερήσια ή εβδομαδιαία κάρτα. Πρόσεχε μόνο να έχεις κάνει πρώτα μια κανονική (μη contactless) συναλλαγή. Μπορείς να το κάνεις και με ελληνική κάρτα αυτό, αλλά θα χρεωθείς αρκετές προμήθειες (ειδικά σε τράπεζες που χρεώνουν minimum 1€ ανα συναλλαγή σε ξένο νόμισμα)

Δημοσ.

Έχω λογαριασμό revolut με ευρώ. Έκανα αγορά σε δολάρια και για κάποιο λόγο δεν γινόταν η αποστολή οποτε το κατάστημα μου έκανε refund το ποσό, το οποίο μπήκε μεν στο λογαριασμό μου στη revolut πλην όμως σε δολάρια. Κάνοντας νέα αγορά σε δολάρια παρατήρησα ότι όλο το ποσό της αγοράς δόθηκε από τα ευρώ του λογαριασμού μου. Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω τα δολάρια? Πρέπει οπωσδήποτε να τα μετατρέψω σε ευρώ? Δεν είναι τίποτα να τα μετατρέψω, 2 κλικ υπόθεση, απλώς ρωτάω ενημερωτικά γιατί μου φαίνεται λίγο περίεργο να έχω δολάρια και ευρώ, να κάνω αγοράσε δολάρια καιη revo να αγνοεί τα δοάρια και να μετατρέπει τα ευρώ σε δολάρια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...