Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Μαρμιτα είπε

Αν πληρωσω π.χ. στην Σερβια με καρτα ρεβολουτ,το συναλλαγμα το αλλαχει η ρεβολουτ;και αν ναι με χρεωση;

Το συνάλλαγμα το αναλαμβάνει η VISA/Mastercard αναλογα τι ειναι η καρτα σου. 

Δεν σε χρεώνει κατι παραπάνω η revolut, εκτός κι αν την χρησιμοποιήσεις πσκ που τότε εφαρμόζει κάτι επιπλέον επειδή οι ισοτιμίες παγώνουν λόγω πσκ.
Στην περίπτωση αυτή αλλάζεις συνάλλαγμα μεσα απο την εφαρμογή πριν το πσκ κ θα τα τραβά μετά απευθείας χωρίς επιπλέον χρέωση.

• Thanks 1
  • Απαντ. 11,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 5/9/2018 στις 3:15 ΜΜ, dimitrislitsikakis είπε

Από χθες, όλες οι νέες Revolut κάρτες που εκδίδονται στην Ελλάδα θα είναι MasterCard.

Αναφορικά με τη γλώσσα, εξαρτάται σε ποια γλώσσα είναι το λειτουργικό σύστημα του κινητού σου. Αν το έχεις στα Αγγλικά, θα είναι και η Revolut στα Αγγλικά. Αν το iOS/Android σου είναι στα Ελληνικά, θα είναι και η Revolut στα Ελληνικά.

Το split ανά χώρα καθορίζεται μετά τα πρώτα 6 ψηφία και αυτό το site δε σ' αφήνει να βάλεις παραπάνω, άρα μάλλον καταλήγει σε λάθος συμπέρασμα.

1) Ο αριθμός της κάρτας, ακόμη κι αν παραμείνει Mastercard η νεοεκδοθείσα, θα είναι διαφορετικός, είναι δεδομένο αυτό;

2) Αν γίνει επιστροφή χρημάτων στην παλιά κάρτα - τόσο για απευθείας αγορές, όσο και μέσω Paypal - το ποσό θα πιστώνεται κανονικά στον λογαριασμό ή δύναται να υπάρξει πρόβλημα; Είναι διαφορετική η μια περίπτωση από την άλλη (απευθείας αγορές ή μέσω Paypal) ;;

3) Αν επιστρέφει κανονικά στον λογαριασμό το ποσό, στη περίπτωση που η αγορά είχε γίνει με μετατροπή συναλλάγματος, η επιστροφή θα γίνει με βάση τη παλιά ισοτιμία (όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, για την ίδια κάρτα) ή θα χρησιμοποιείται η τρέχουσα ισοτιμία;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

1. Δεδομένο

2. Θα πιστωθεί στο λογαριασμό

3. Την τρέχουσα. Δεν συνέβαινε ποτέ, εκτός αν εννοείς κατι άλλο

3) Όχι, αν γινόταν επιστροφή ολόκληρου του ποσού, χρησιμοποιούταν η ισοτιμία της ημερομηνίας συναλλαγής...βάσει 2-3 εμπειριών το λέω....αν γινόταν μερική επιστροφή, χρησιμοποιούταν η τρέχουσα ισοτιμία.

...αυτό στη REvolut...

Σε ελληνική τράπεζα πάντα από την εμπειρία μου ίσχυε η τρέχουσα ισοτιμία.

Επεξ/σία από vgiozo
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vgiozo είπε

3) Όχι, αν γινόταν επιστροφή ολόκληρου του ποσού, χρησιμοποιούταν η ισοτιμία της ημερομηνίας συναλλαγής...βάσει 2-3 εμπειριών το λέω....αν γινόταν μερική επιστροφή, χρησιμοποιούταν η τρέχουσα ισοτιμία.

...αυτό στη REvolut...

Σε ελληνική τράπεζα πάντα από την εμπειρία μου ίσχυε η τρέχουσα ισοτιμία.

Λάθος κανείς

Μόνο αν η επιστροφή είναι χωρίς μετατροπή

Δημοσ.

Στη περίπτωση αυτή δεν θα υπήρχε ερώτημα...από αγορές/επιστροφές σε Aliexpress/Gearbest προηγούμενα χρόνια αυτή ήταν η εμπειρία μου, χρησιμοποιούταν η ισοτιμία της συναλλαγής, ώστε σου επιστρεφόταν ακριβώς το ποσό που είχες πληρώσει (αν επιστρεφόταν ολόκληρο το ποσό)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οτι χρεώθηκες αυτά θα σου επιστρέψουν. Η revolut είναι prepaid και δεν δουλεύει όπως οι τράπεζες για να περιμένει εκκαθάριση συναλλαγών.

Επεξ/σία από Hapatingo
Δημοσ.

Revolut: η εταιρεία που δεν θέλει να …παραμυθιάζει τους πελάτες της

Αποκλειστικό "οδοιπορικό" από το CNN Greece στα κεντρικά της Revolut στο Λονδίνο:

https://www.cnn.gr/oikonomia/epixeiriseis/story/152342/revolut-i-etaireia-poy-den-thelei-na-paramythiazei-toys-pelates-tis

20181017_103400.jpg

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, dimitrislitsikakis είπε

Revolut: η εταιρεία που δεν θέλει να …παραμυθιάζει τους πελάτες της

Αποκλειστικό "οδοιπορικό" από το CNN Greece στα κεντρικά της Revolut στο Λονδίνο:

https://www.cnn.gr/oikonomia/epixeiriseis/story/152342/revolut-i-etaireia-poy-den-thelei-na-paramythiazei-toys-pelates-tis

20181017_103400.jpg

Εκατομμυριούχους τους κάναμε και αυτούς με τα cc και τις μλκς

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά τη τελευταία ενημέρωση της εφαρμογής δεν μπορώ να μπω στο chat, συγκεκριμένα δεν ολοκληρώνεται η φόρτωση της σελίδας και παραμένει λευκή/κενή.

....αντιμετωπίζει κανείς άλλος αυτό το πρόβλημα;

9 ώρες πριν, Hapatingo είπε

Οτι χρεώθηκες αυτά θα σου επιστρέψουν. Η revolut είναι prepaid και δεν δουλεύει όπως οι τράπεζες για να περιμένει εκκαθάριση συναλλαγών.

Με την εξαίρεση - κατά την εμπειρία μου - της μερικής επιστροφής χρημάτων μιας πρότερης συναλλαγής, οπότε και χρησιμοποιείται η τρέχουσα ισοτιμία.

Επεξ/σία από vgiozo
Δημοσ.
8 hours ago, vgiozo said:

Μετά τη τελευταία ενημέρωση της εφαρμογής δεν μπορώ να μπω στο chat, συγκεκριμένα δεν ολοκληρώνεται η φόρτωση της σελίδας και παραμένει λευκή/κενή.

....αντιμετωπίζει κανείς άλλος αυτό το πρόβλημα;

Με την εξαίρεση - κατά την εμπειρία μου - της μερικής επιστροφής χρημάτων μιας πρότερης συναλλαγής, οπότε και χρησιμοποιείται η τρέχουσα ισοτιμία.

Σε τέτοιες περίπτωσης γίνεται ‘’έμβασμα’’ στην κάρτα και δεν χρησιμοποιούνται τα στοιχεία της πρώτης συναλλαγής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις προσπάθησα -ανεπιτυχώς- για 1η φορά να φορτώσω τον Revolut λογαριασμό μου χρησιμοποιώντας το "νέο" web banking της Eurobank.

Μου έβγαζε συνέχεια "Παρακαλώ εισάγετε έγκυρο Αριθμό IBAN." οπότε σκέφτηκα να τσεκάρω μέσω app μήπως έχει αλλάξει το IBAN και δεν το είχα πάρει χαμπάρι, αλλά απ οτι ειδα ο αριθμος παρέμενε ίδιος...

τελικά επέλεξα το "Μετάβαση στο παλιό e-Banking" και έκανα τη μεταφορά με τον "παλιό" τρόπο χωρις κανένα πρόβλημα ή μήνυμα σφάλματος.

Έχει αντιμετωπίσει και κάποιος άλλος που χρησιμοποιεί το νεο web banking της Eurobank το ίδιο πρόβλημα και αν ναι υπάρχει τρόπος να προσπεραστεί ή είναι κάποιο bug του συστήματος;

UPDATE: Πρέπει να είχε φάει σκάλωμα, γιατί τώρα φαίνεται να δεχεται το ΙΒΑΝ

Επεξ/σία από kon1to
UPDATE
Δημοσ.
Στις 27/10/2018 στις 6:05 ΜΜ, molot12 είπε

Αγαπητέ συμφορουμίτη achilles_g_  o turbat0s ήταν λακωνικός και σαφής!  Ειτε μας αρέσει είτε όχι δεν γίνεται διαφορετικά.  Αν τυχόν έχεις κάποια άλλη κάρτα εξωτερικού την φορτίζεις άμεσα αν όχι έμβασμα μέσω e-banking σε 2-3 ημέρες....τρίτος δρόμος δεν υπάρχει, μην ξεχνάς οτι έχουμε CC. 

Tώρα αν επείγεσαι να κάνεις κάποια αγορά τώωωωρα και δεν έχεις χρήματα μέσα (ή έχεις και δεν είναι αρκετά για την αγορά)  και έχεις γνωστό που έχει ήδη Revolut μπορείς να του δώσεις τα χρήματα στο χέρι και αυτός να σου στείλει μέσω της εφαρμογής άμεσα εκείνη την στιγμή απο τον δικό του λογαριασμό το ποσό σε εσένα.

Αγαπητέ συμφουρίτη... υπάρχει και τρίτος τρόπος. Υπάρχει κάρτα του εξωτερικού που φορτίζεται άμεσα με  top up χωρίς έμβασμα. Ευχαριστώ το μέλος που μου έδειξε τον τρόπο.....

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε

Αγαπητέ συμφουρίτη... υπάρχει και τρίτος τρόπος. Υπάρχει κάρτα του εξωτερικού που φορτίζεται άμεσα με  top up χωρίς έμβασμα. Ευχαριστώ το μέλος που μου έδειξε τον τρόπο.....

Ενδιαφέρον, ποια κάρτα ειναι αυτη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/10/2018 στις 9:57 ΠΜ, achilles_g_ είπε

Για να ανακεφαλαιώσω!

1) Ποιος είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να φορτίσω την Revolut??

2) Ποιος είναι ο πιο φτηνός τρόπος?? (τράπεζα )

3) Οι αγορές μετράνε στο αφορολόγητο?

Ευχαριστώ!

Στις 27/10/2018 στις 10:09 ΠΜ, alexpen είπε

1) με κάρτα ( αλλά οι ελληνικές δεν περνάνε λόγω cc)

2) με έμβασμα στον local λογαριασμό σου με shared έξοδα (SHA)

3) όχι φυσικά, η κάρτα είναι τράπεζας εξωτερικου

Στις 27/10/2018 στις 11:48 ΠΜ, achilles_g_ είπε

Ευχαριστώ πολύ.  Για το 1 υπάρχουν άλλες επιλογές?

Στις 27/10/2018 στις 11:54 ΠΜ, turbat0s είπε

Κάρτες ξένης τράπεζας.

Αλλιώς το 2.

58 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε

Νομίζω έχουν ήδη δοθεί σαφείς απαντήσεις για το ερώτημα που τέθηκε.

Δεν προκύπτει κάποιος νέος τρόπος για φόρτιση της revolut.

Επεξ/σία από turbat0s
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...