Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, alexander098 είπε

Με το σχολειο θα παμε βελιγραδι-βουδαπεστη.Αν θελω να πληρωσω με την καρτα στη Σερβια θα εχω θεμα;

Κανένα θέμα! Όπου δέχονται MasterCard και visa μπορείς και πληρώνεις κανονικά

• Like 1
  • Απαντ. 11,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε ελληνικα σουπερ μαρκετ εχει επιχειρησει κανεις να ψωνισει;;δεν ειχε καποιο θεμα;;λεω να κανω τη πρωτη αγορα εκει για να ενεργοποιηθει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αναφέρω για τα πρακτικά, έβαλα βενζίνη σε πρατήριο στην Πειραιώς και πλήρωσα με Revo. Το pos ηταν της Εθνικης και εβγαλε ερωτηση αν θελω να πληρώσω σε € ή £ . Ο υπάλληλος σκάλωσε για λίγο, αλλα νταξει, το ξεπερασε...

Μέχρι τωρα ήξερα οτι αυτό συμβαίνει σε pos της Alpha Bank, οποτε φαινεται οτι η πρακτικη αυτη επεκτείνεται. Απ οτι ειδα βιαστικά, η τιμή που εβγαζε σε λίρες ήταν £68, ενω με βαση την ισοτιμία που δινει η Revo θα πρεπε να ειναι £66, αλλα ημουν κι απ τον υπνο οποτε μπορει να εγραφε και 66 και να μην ειδα καλα.

Άραγε, αν εχεις ηδη και λιρες μέσα στον λογαριασμο σου, και επαρκουν για να καλυψουν μια συναλλαγη, σε χρεωνει έξοδα μετατροπης συναλλαγματος ή οχι;

5 ώρες πριν, maroulini91 είπε

Σε ελληνικα σουπερ μαρκετ εχει επιχειρησει κανεις να ψωνισει;;δεν ειχε καποιο θεμα;;λεω να κανω τη πρωτη αγορα εκει για να ενεργοποιηθει

Έχω ψωνίσει αρκετές φορές, χωρίς κάποιο πρόβλημα

Επεξ/σία από kon1to
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, kon1to είπε

Άραγε, αν εχεις ηδη και λιρες μέσα στον λογαριασμο σου, και επαρκουν για να καλυψουν μια συναλλαγη, σε χρεωνει έξοδα μετατροπης συναλλαγματος ή οχι

Ό,τι νόμισμα και να έχεις δεν χρεώνει ποτέ έξοδα μετατροπής.

Επεξ/σία από turbat0s
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Ό,τι νόμισμα και να έχεις δεν χρεώνει ποτέ έξοδα μετατροπής.

λογικα δεν μιλαμε για το ιδιο πραγμα!

Αυτό που λεω είναι πως οταν επιλεξεις να μην πληρωσεις στο local νομισμα, αλλά στο νόμισμα της κάρτας (στην προκειμένη περίπτωση Στερλίνα) τότε επιβαρύνεσαι με ένα conversion fee 4% περιπου.

Αν ομως εχεις είδη λίρες μέσα, και επιλέξεις να πληρωσεις με αυτες, θεωρητικα δεν χρειαζεται να κανει conversion, οποτε τοτε τι γινεται;

Επεξ/σία από kon1to
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kon1to είπε

λογικα δεν μιλαμε για το ιδιο πραγμα!

Αυτό που λεω είναι πως οταν επιλεξεις να μην πληρωσεις στο local νομισμα, αλλά στο νόμισμα της κάρτας (στην προκειμένη περίπτωση Στερλίνα) τότε επιβαρύνεσαι με ένα conversion fee 4% περιπου.

Αν ομως εχεις είδη λίρες μέσα, και επιλέξεις να πληρωσεις με αυτες, θεωρητικα δεν χρειαζεται να κανει conversion, οποτε τοτε τι γινεται;

Αφου εισαι στην Ελλαδα και πρεπει αναγκαστηκα να πληρωθει σε Ευρω η τραπεζα θα γινει παλι conversion απο λιρες σε ευρω με την χαλια ισοτημια που προσφερουν οι τραπεζες και φυσικα με το fee τους.Οποτε παντα πληρωμη στο τοπικο νομισμα ωστε να αναλαβει την μετατροπη η Revolut.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, asdfnikos είπε

Αφου εισαι στην Ελλαδα και πρεπει αναγκαστηκα να πληρωθει σε Ευρω η τραπεζα θα γινει παλι conversion απο λιρες σε ευρω με την χαλια ισοτημια που προσφερουν οι τραπεζες και φυσικα με το fee τους.Οποτε παντα πληρωμη στο τοπικο νομισμα ωστε να αναλαβει την μετατροπη η Revolut.

δεν ειναι ακριβως ετσι... δεν εχει σημασια σε ποια χωρα εισαι, αλλα σε ποια χωρα εχει εκδοθει η καρτα, αν καταλαβαινεις τι εννοω.

Δηλαδη αν ειμαι Αμερικανος και επιλεξω να πληρωσω σε δολαρια με την Αμερικανικη καρτα μου, σε δολαρια θα χρεωθω, ασχετα αν η Ελληνικη επιχειρηση θα λαβει ευρω

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, kon1to είπε

δεν ειναι ακριβως ετσι... δεν εχει σημασια σε ποια χωρα εισαι, αλλα σε ποια χωρα εχει εκδοθει η καρτα, αν καταλαβαινεις τι εννοω.

Δηλαδη αν ειμαι Αμερικανος και επιλεξω να πληρωσω σε δολαρια με την Αμερικανικη καρτα μου, σε δολαρια θα χρεωθω, ασχετα αν η Ελληνικη επιχειρηση θα λαβει ευρω

Έτσι ακριβώς είναι.

Τα ίδια πράματα λέτε με διαφορετικά λόγια.

Δημοσ.

Το fee δεν το βάζει η Revolut αλλά η τράπεζα συνεπώς ποτέ πληρωμή σε νόμισμα δικό μας πάντα στο τοπικό. 

Δεν παίζει ρόλο τι νόμισμα έχει η κάρτα αλλά η αγορά να γίνει στο τοπικό και όχι στο νόμισμα με βάση την χώρα έκδοσης της κάρτας.

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, turbat0s είπε

Έτσι ακριβώς είναι.

Τα ίδια πράματα λέτε με διαφορετικά λόγια.

Το δεν ειναι ακριβώς έτσι αναφέρεται στο:

3 ώρες πριν, asdfnikos είπε

Αφου εισαι στην Ελλαδα και πρεπει αναγκαστηκα να πληρωθει σε Ευρω η τραπεζα ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να το πούμε διαφορετικά όσα νομίσματα και να έχεις μέσα στην Revolut και όσα λεφτά σε διάφορα balance, το POS βλέπει μια κάρτα σε ξένο νόμισμα το οποίο είναι GBP και σε ρωτάει αν θες να χρεωθείς σε αυτό. Αν επιλέξεις να χρεωθείς στο νόμισμα αυτό το οποίο άσχετα τι λεει η εφαρμογή σου, για το τραπεζικό σύστημα είναι GBP πάντοτε, τότε το POS και η εκδότρια τράπεζα του θα σε χρεώσει ένα conversion fee δίνοντας σου μια όχι τόσο καλή ισοτιμία. 

Επιλέγοντας να χρεωθείς στο νόμισμα του πωλητή (ευρώ) τότε αφήνεις την revolut να κάνει την μετατροπή και έχεις πιο καλή ισοτιμία, όπως δουλεύει και το Paypal στην ουσία.

Επεξ/σία από georgerov
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, georgerov είπε

Για να το πούμε διαφορετικά όσα νομίσματα και να έχεις μέσα στην Revolut και όσα λεφτά σε διάφορα balance, το POS βλέπει μια κάρτα σε ξένο νόμισμα το οποίο είναι GBP και σε ρωτάει αν θες να χρεωθείς σε αυτό. Αν επιλέξεις να χρεωθείς στο νόμισμα αυτό το οποίο άσχετα τι λεει η εφαρμογή σου, για το τραπεζικό σύστημα είναι GBP πάντοτε, τότε το POS και η εκδότρια τράπεζα του θα σε χρεώσει ένα conversion fee δίνοντας σου μια όχι τόσο καλή ισοτιμία. 

Επιλέγοντας να χρεωθείς στο νόμισμα του πωλητή (ευρώ) τότε αφήνεις την revolut να κάνει την μετατροπή και έχεις πιο καλή ισοτιμία, όπως δουλεύει και το Paypal στην ουσία.

αυτό που λες είναι σαφές, το ειχα μπερδέψει με κάτι άλλο, καθώς το μυαλό μερικές φορές σκαλώνει..

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα

επειδη εχω γυρισει αρκετες σελιδες πισω και δεν εχω βρει.

Πλεον τα ατμ κρατανε προμηθεια σε αναληψη απο ρεβο?υπαρχουν ατμ που δεν κρατανε?

Μου εχουν στειλει καποια ευρω εκει και μεσα στις επομενες μερες περιμενω την physical για να κανω αναληψη.

Ευχαριστω

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, TasosPk είπε

Καλησπερα

Πλεον τα ατμ κρατανε προμηθεια σε αναληψη απο ρεβο?υπαρχουν ατμ που δεν κρατανε? 

Μου εχουν στειλει καποια ευρω εκει και μεσα στις επομενες μερες περιμενω την physical για να κανω αναληψη.

Ευχαριστω 

H alpha bank δε χρεώνει επιπλέον

Δημοσ.
2 ώρες πριν, TasosPk είπε

Καλησπερα

Ευχαριστω

Κολλημα με τις αναληψεις

Μπορεις και να πληρωσεις με την καρτα χωρις προμηθεια

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...