d300s Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Στην πάγια εντολή πως θα ξέρει η ξένη τράπεζα πόσα χρήματα να στείλει για να πληρωθεί ο λογαριασμός; Λογικά στις Ελληνικές τράπεζες υπάρχει κάποιο είδος συμφωνίας μεταξύ των επιχειρήσεων (πχ της ΔΕΗ) με τις τράπεζες, όπου λογικά η αντίστοιχη επιχείρηση θα ενημερώνει την τράπεζα με τα ποσά που είναι να πληρώσει ο καθένας. Επίσης λόγω απορρήτου λογικά πρέπει να δώσεις κάποιο είδος άδειας ώστε η τράπεζα να προσπελάσει τις πληρφορίες που αφορούν την πληρωμή σου, οι ξένες τράπεζες δεν υπάγονται στο Ελληνικό δίκαιο οπότε δεν μπορείς να κάνεις κάποιο είδος "συμφωνίας" ώστε να μπορεί να βλέπει η ξένη τράπεζα πόσα είναι να πληρώσεις. Το μόνο που ίσως να μπορούσε να γίνει, είναι πάγια εντολή όχι μέσω της τράπεζας αλλά μέσω της επιχείρησης η οποία θα σου τραβάει χρήματα από κάποια χρεωστική κάρτα, όπου εκεί δεν εμπλέκεται καθόλου η τράπεζα. Απο το customer service της Ν26 πάντως μου είπαν οτι γίνεται δίνοντας τα στοιχεία και τον ΙΒΑΝ στην εταιρεία στην οποία θέλεις να πληρώνεις με direct debit τους λ/σμούς σου. Ο μηχανισμός συννενόησης της ξένης τράπεζας με την εκάστοτε εταιρεία φαντάζομαι παραμένει ο ίδιος...άλλωστε πρόκειται για τράπεζα Γερμανίας οπότε σίγουρα υπάρχουν διατραπεζικές συμφωνίες εντός EU που επιτρέπουν τη μεταφορά χρημάτων απο Γερμανία Ελλάδα. Για αρχή έστειλα μήνυμα στη Nova σχετικά και περιμένω απάντηση. Θα σας κρατήσω ενήμερους γιατί θεωρώ οτι θα ενδιαφέρει πολλούς αν όντως τελικά γίνεται...
Doubt Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Και να χάσουν τη δουλειά οι ντόπιοι τραπεζίτες; Δύσκολο το βλέπω, εκτός αν υπάρχει ευρωπαϊκή νόρμα.
andreas1gr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Ερώτηση… Έχω συνδέσει την κάρτα με το Paypal… Πηγαίνω να πληρώσω με το Paypal σε Ελληνικά site και μου βγάζει συνέχεια να πληρώσω σε Βρετανικές λίρες (όπου πάντα πληρώνω πιο πολλά από την μετατροπή)… Αρκετές φορές το Paypal αν πληρώνεις από κινητό, δεν σου δίνει την δυνατότητα να ζητήσεις πληρωμή σε Ευρώ με αποτέλεσμα να χρεώνεσαι πολλά περισσότερα ευρώ… Το θέμα είναι ότι τώρα που μεταφερθήκαμε στην Λιθουανία γιατί συνεχίζει να πληρώνει σε Λίρες;;;
asdfnikos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 17 λεπτά πριν, andreas1gr είπε Ερώτηση… Έχω συνδέσει την κάρτα με το Paypal… Πηγαίνω να πληρώσω με το Paypal σε Ελληνικά site και μου βγάζει συνέχεια να πληρώσω σε Βρετανικές λίρες (όπου πάντα πληρώνω πιο πολλά από την μετατροπή)… Αρκετές φορές το Paypal αν πληρώνεις από κινητό, δεν σου δίνει την δυνατότητα να ζητήσεις πληρωμή σε Ευρώ με αποτέλεσμα να χρεώνεσαι πολλά περισσότερα ευρώ… Το θέμα είναι ότι τώρα που μεταφερθήκαμε στην Λιθουανία γιατί συνεχίζει να πληρώνει σε Λίρες;;; Οι κάρτες που έχουν εκδοθεί όταν ήταν στο UK ισχύει το πρόβλημα με της λίρες αφού είναι αγγλικές κάρτες. Τώρα με την μεταφορά στην Λιθουανία δεν ξέρω αν εκδίδονται σαν EUR οι καινούργιες κάρτες. Πολύ καλή ερώτηση
katsiletra Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 19 λεπτά πριν, andreas1gr είπε Ερώτηση… Έχω συνδέσει την κάρτα με το Paypal… Πηγαίνω να πληρώσω με το Paypal σε Ελληνικά site και μου βγάζει συνέχεια να πληρώσω σε Βρετανικές λίρες (όπου πάντα πληρώνω πιο πολλά από την μετατροπή)… Αρκετές φορές το Paypal αν πληρώνεις από κινητό, δεν σου δίνει την δυνατότητα να ζητήσεις πληρωμή σε Ευρώ με αποτέλεσμα να χρεώνεσαι πολλά περισσότερα ευρώ… Το θέμα είναι ότι τώρα που μεταφερθήκαμε στην Λιθουανία γιατί συνεχίζει να πληρώνει σε Λίρες;;; Πρέπει να στείλεις στο paypal μέσω της βοήθειας που έχει τα τέσσερα τελευταία ψηφία της κάρτας να σου αλλάξουν το νόμισμα σε €. Εγώ έτσι το άλλαξα και δεν μου ζητάει πλέον μετατροπή.
d300s Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Μετά απο πολλές ώρες αναμονής κατάφερα και μίλησα με customer service της Revolut και ενώ αρχικά μου έλεγαν οτι γίνεται να δωθεί πάγια εντολή τελικά εννοούσαν επαναλαμβανόμενα εμβάσματα συγκεκριμένου ποσού - scheduled money transfers. Οπότε μάλλον δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης του κωδικού πάγιας εντολής ελληνικής εταιρείας σε τράπεζα εξωτερικού. Θα κάνω άλλη μια απόπειρα με τη Ν26 μήπως και γίνει τίποτα αλλά μάλλον δύσκολο τελικά!
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 4 λεπτά πριν, d300s είπε Μετά απο πολλές ώρες αναμονής κατάφερα και μίλησα με customer service της Revolut και ενώ αρχικά μου έλεγαν οτι γίνεται να δωθεί πάγια εντολή τελικά εννοούσαν επαναλαμβανόμενα εμβάσματα συγκεκριμένου ποσού - scheduled money transfers. Οπότε μάλλον δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης του κωδικού πάγιας εντολής ελληνικής εταιρείας σε τράπεζα εξωτερικού. Θα κάνω άλλη μια απόπειρα με τη Ν26 μήπως και γίνει τίποτα αλλά μάλλον δύσκολο τελικά! Εγώ δεν θα έμπλεκα. Καλύτερα αν έχεις ελληνικό λογαριασμό να τα στέλνεις πρωτα εκεί και μετά με πάγια εντολή να εξοφλούνται .Θα πληρωνεις έξοδα για έμβασμα φυσικά.Θα μετράνε και για το αφορολόγητο. 1
Hapatingo Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 1 hour ago, d300s said: Μετά απο πολλές ώρες αναμονής κατάφερα και μίλησα με customer service της Revolut και ενώ αρχικά μου έλεγαν οτι γίνεται να δωθεί πάγια εντολή τελικά εννοούσαν επαναλαμβανόμενα εμβάσματα συγκεκριμένου ποσού - scheduled money transfers. Οπότε μάλλον δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης του κωδικού πάγιας εντολής ελληνικής εταιρείας σε τράπεζα εξωτερικού. Θα κάνω άλλη μια απόπειρα με τη Ν26 μήπως και γίνει τίποτα αλλά μάλλον δύσκολο τελικά! Το καλύτερο είναι αυτό που ανέφερα παραπάνω, περνάς όλα τα iban των εταιριών με τον όνομα της κάθε εταιρία στη revolut και όταν είναι να πληρώσεις έναν λογαριασμό, βάζεις απλά το ποσό και στέλνεις το έμβασμα. Εγώ προσωπικά δεν είμαι υπέρ των εμβασμάτων όταν υπάρχει η κάρτα και μπορείς να χαρακτηρίσεις ως αγορά τις συναλλαγές αυτές.
Doubt Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δεν θυμάμαι αν έχει αναφερθεί, με φόρτιση μέσω χρεωστικής Πειραιώς (Visa Debit) υπάρχει κέρδος σε yellows με συντελεστή 0,5. Π.χ. με φόρτιση 50 ευρώ πιστώνονται 25 yellows.
alfeios Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 27 λεπτά πριν, Doubt είπε Δεν θυμάμαι αν έχει αναφερθεί, με φόρτιση μέσω χρεωστικής Πειραιώς (Visa Debit) υπάρχει κέρδος σε yellows με συντελεστή 0,5. Π.χ. με φόρτιση 50 ευρώ πιστώνονται 25 yellows. Στην Alpha bank υπηρχε κερδος σεν bonus μεχρι πριν 15 ημερες. Τωρα σταματησε. Η φορτιση αντιμετωπίζεται σαν μεταφορα χρηματων κσι οχι σαν αγορα
Doubt Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8/9 είχα πάρει, αν ισχύει ακόμα δεν είμαι βέβαιος. "Συναλλαγή με χρεωστική κάρτα" γράφει. Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2020 από Doubt
alfeios Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 18 λεπτά πριν, Doubt είπε 8/9 είχα πάρει, αν ισχύει ακόμα δεν είμαι βέβαιος. "Συναλλαγή με χρεωστική κάρτα" γράφει. 27 λεπτά πριν, alfeios είπε Στην Alpha bank υπηρχε κερδος σεν bonus μεχρι πριν 15 ημερες. Τωρα σταματησε. Η φορτιση αντιμετωπίζεται σαν μεταφορα χρηματων κσι οχι σαν αγορα Η 8/9 ειναι πανω απο 15 μερες πριν
asdfnikos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 προσθήκη ασφαλείας στο beta app για μπλοκάρισμα συναλλαγών σε στοιχηματικά και τυχερά παιχνίδια!
Doubt Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 14 ώρες πριν, andreas1gr είπε Το θέμα είναι ότι τώρα που μεταφερθήκαμε στην Λιθουανία γιατί συνεχίζει να πληρώνει σε Λίρες;;; Δοκίμασες να βάλεις το νέο LT ΙΒΑΝ στο Paypal και να πληρώσεις μέσω αυτού;
andreas1gr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 46 λεπτά πριν, Doubt είπε Δοκίμασες να βάλεις το νέο LT ΙΒΑΝ στο Paypal και να πληρώσεις μέσω αυτού; Χμμμ όχι αυτό δεν γνώριζα καν ότι γίνεται… Δηλαδή αντί για την κάρτα να βάλω iban;;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα