Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, bjj-p είπε

φαινεται ξεχωριστα αυτη η χρεωση;  ή την συμπεριλαμβανει στην τιμη ανταλλαγης;

Δε φαίνεται. Ενσωματωνεται στην τιμή συναλλάγματος

• Απαντ. 11,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, spartak1 είπε

Δε φαίνεται. Ενσωματωνεται στην τιμή συναλλάγματος

Ειχα ανταλλαξει καποιο ποσο σε αλλο νομισμα Παρασκευη με σκοπο  να κανω καποιες αγορες εντος σ/κ.

Τελικο τα ποσα των αγορων ξεπερασαν το ποσο που ειχα ανταλλαξει... οποτε την τελευταια συναλλαγη την χρεωσε σε Ευρω, κανοντας την μετατροπη με μεγαλυτερη τιμη οπως προειπες.

Το ερωτημα ειναι γιατι, δεν καταναλωσε πρωτα ολο το ποσο που ειχα ανταλλαξει και οτι περισεψει να χρεωσειτον λογαριασμο σε Ευρω;

δηλ ειδε οτι η συναλλαγη ηταν μεγαλυτερη απο το διαθεσιμο υπολοιπο και κατευθειαν πηγε στον  κυριο λογαριασμο που ειναι σε Ευρω;

Ειναι καποια επιλογη αυτο που μπορω να το αλλαξω;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Ειχα ανταλλαξει καποιο ποσο σε αλλο νομισμα Παρασκευη με σκοπο  να κανω καποιες αγορες εντος σ/κ.

Τελικο τα ποσα των αγορων ξεπερασαν το ποσο που ειχα ανταλλαξει... οποτε την τελευταια συναλλαγη την χρεωσε σε Ευρω, κανοντας την μετατροπη με μεγαλυτερη τιμη οπως προειπες.

Το ερωτημα ειναι γιατι, δεν καταναλωσε πρωτα ολο το ποσο που ειχα ανταλλαξει και οτι περισεψει να χρεωσειτον λογαριασμο σε Ευρω;

δηλ ειδε οτι η συναλλαγη ηταν μεγαλυτερη απο το διαθεσιμο υπολοιπο και κατευθειαν πηγε στον  κυριο λογαριασμο που ειναι σε Ευρω;

Ειναι καποια επιλογη αυτο που μπορω να το αλλαξω;

Όταν κάνεις μια συναλλαγή αν το υπόλοιπο σου στο νόμισμα του πωλητή δεν επαρκεί τότε πάει στο αμέσως επόμενο που έχει αρκετά χρήματα για να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή.

Δημοσ.

Χαίρετε , μια ερώτηση παιδιά γιατί δεν έχω καταλάβει κάτι.

Έστειλα κάποιο ποσό από το PayPal μου στη Revolut.

Τα χρήματα εμφανίζονται στην Revolut μετά από 24 ώρες περίπου.

Πηγαίνω σε ένα ΑΤΜ (alpha bank) για να τα κάνω ανάληψη, όταν επιλέγω το ποσό (100) μου βγάζει μια ερώτηση με ισοτιμία σε λίρες , και με ρωτάει αν δέχομαι την ισοτιμία (η κάτι τέτοιο). Εγώ δέχτηκα και τράβηξα 100 ευρώ από το ΑΤΜ.  Κοιτάζοντας όμως στην εφαρμογή της Relovut , μου τράβηξε επιπλέον 7 κ κάτι ευρώ.

Γιατί τόσο μεγάλη προμήθεια από ανάληψη ?  Τι έκανα λάθος?

Τα χρήματα στάλθηκαν σε ευρώ , και ο λογαριασμός revolut είναι σε ευρώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, @X@ είπε

Πηγαίνω σε ένα ΑΤΜ (alpha bank) για να τα κάνω ανάληψη, όταν επιλέγω το ποσό (100) μου βγάζει μια ερώτηση με ισοτιμία σε λίρες , και με ρωτάει αν δέχομαι την ισοτιμία (η κάτι τέτοιο). Εγώ δέχτηκα και τράβηξα 100 ευρώ από το ΑΤΜ.  Κοιτάζοντας όμως στην εφαρμογή της Relovut , μου τράβηξε επιπλέον 7 κ κάτι ευρώ.

πάντα και παντού, όπου σε ρωτάει αν δεχεσαι να κανει την ισοτιμια η alpha bank (και ή καθε alpha bank) θα κανεις decline!

Με αυτό τον τρόπο αφηνεις την μετατροπη στη Revolut, και δεν πληρωνεις τιποτα εξτρα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, @X@ είπε

Χαίρετε , μια ερώτηση παιδιά γιατί δεν έχω καταλάβει κάτι.

Έστειλα κάποιο ποσό από το PayPal μου στη Revolut.

Τα χρήματα εμφανίζονται στην Revolut μετά από 24 ώρες περίπου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Βασικά το μόνο που έπρεπε να κάνεις ήταν να διαβάσεις τι δέχτηκες! 

Η ουσία είναι ότι δέχτηκες να σου κάνει την μετατροπή το ΑΤΜ αντι της Revolut, η οποία εμπεριέχει προμήθεια. Για αυτό πατάς πάντα να γίνει η χρέωση στο άλλο νόμισμα και η μετροτροπή γίνεται από την Revolut ανέξοδα.

Επεξ/σία από georgerov
Δημοσ.

Κάποιος τρόπος ώστε να κάνουμε top up με Ελληνική κάρτα υπάρχει ή έστω μεσώ κάποιας παρακάμψεις οπού θα επιτρέπει την άμεση μεταφορά χρημάτων στην revo χωρίς χρονοτριβές και χρεώσεις΄;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, georgerov είπε

Βασικά το μόνο που έπρεπε να κάνεις ήταν να διαβάσεις τι δέχτηκες! 

ειναι λιγο σχετικό αυτό... γιατι ναι μεν διαβαζεις τι δεχεσαι αλλα δεν μπορεις να διαβασεις τι ειναι αυτο που απορρίπτεις (αν δεν το ξερεις απο πριν).

Η διατύπωση της τράπεζας αφήνει να εννοηθεί (παραπλανητικά) οτι αν δεν αφησεις αυτην να κανει την μετατροπή, τοτε ενδέχεται να χρεωθείς περισσότερο...

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, rosgr100 είπε

Κάποιος τρόπος ώστε να κάνουμε top up με Ελληνική κάρτα υπάρχει ή έστω μεσώ κάποιας παρακάμψεις οπού θα επιτρέπει την άμεση μεταφορά χρημάτων στην revo χωρίς χρονοτριβές και χρεώσεις΄;

Δυστυχώς όχι 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rosgr100 είπε

Οχι, μόνο έμβασμα

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Οχι, μόνο έμβασμα

Παλιότερα νομίζω είχε αναφερθεί κάτι μέσω curve (μπορεί να θυμάμαι και λάθος...)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kon1to είπε

ειναι λιγο σχετικό αυτό... γιατι ναι μεν διαβαζεις τι δεχεσαι αλλα δεν μπορεις να διαβασεις τι ειναι αυτο που απορρίπτεις (αν δεν το ξερεις απο πριν).

Η διατύπωση της τράπεζας αφήνει να εννοηθεί (παραπλανητικά) οτι αν δεν αφησεις αυτην να κανει την μετατροπή, τοτε ενδέχεται να χρεωθείς περισσότερο...

Ναι , ο τροπος που το εγραφε και το εξελαβα ηταν οτι με το decline θα ακυρωνε την συναλλαγη (θα μου εβγαζε την καρτα). Λαθος μου. 

Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια .

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, alexpen είπε

Παλιότερα νομίζω είχε αναφερθεί κάτι μέσω curve (μπορεί να θυμάμαι και λάθος...)

Δεν τη δεχόταν την curve..

Δημοσ.
6 ώρες πριν, rosgr100 είπε

φτιάξε icard μέσα σε 5 λεπτά θα έχεις virtual κάρτα που θα μπορεί να φορτωθεί μέσω ελληνικής και μετά να κάνεις top up στη ρεβολουτ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, loyros13 είπε

φτιάξε icard μέσα σε 5 λεπτά θα έχεις virtual κάρτα που θα μπορεί να φορτωθεί μέσω ελληνικής και μετά να κάνεις top up στη ρεβολουτ. 

Η iCard έχει προμήθεια 0,5% για Funding via linked Visa/Mastercard, issued in EU. Συμφέρει μόνο για γέμισμα ως 200€. Από κει και πάνω, καλύτερα μέσω εμβάσματος με e-banking, με χρέωση 1€ ανά έμβασμα.

Το περίεργο είναι που περνάει η συναλλαγή με ελληνική κάρτα, λόγω capital controls!

Επεξ/σία από yyyy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...