JoannisV Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, georgerov είπε Καλά τα λες με μια μικρή διόρθωση, μετρητά θα βγάλεις από Αγγλικό ΑΤΜ (είναι παντού σχεδόν δωρεάν εκτός αν λέει το αντίθετο) και θα σου φάει 5 ευρώ για 500 λίρες (νομιζω είναι 1% της συναλλαγής με Εθνική) για να έχεις να περάσεις μέχρι να σου έρθει η Revolut. Αν βγάλεις ευρώ από Ελλάδα και πας εκεί να τα αλλάξεις τα χάσεις αρκετά χρήματα. Από εκεί και πέρα όταν θα σου έρθει η Revolut η διαδικασία είναι η εξής: 1. Έμβασμα από Ελληνικό ebanking προς το Euro IBAN της Revo. 2. Μετατροπή εντός της εφαρμογής από ευρώ σε GBP 3. Bank Transfers στην revo και προσθέτεις το Αγγλικό σου Sort code & Acc number όταν ανοίξεις λογαριασμό. Όσο διάστημα δεν θα έχεις αγγλικό λογαριασμό απλά παραλήπτεις το 3ο βήμα και πληρώνεις με Revo. Σημείωση: Η μετατροπή του νομίσματος εντός της Revo συμφέρει μόνο Δευτέρα Παρασκευή μέχρι το κλείσιμο των αγορών. Μετά έχει μια μικρή προμήθεια, σε περίπτωση που πρέπει να γυρίσεις η να πληρώσεις μέσα στο ΣΚ, γυρίζεις μόνο το ποσό που χρειάζεσαι και περιμένεις την Δευτέρα για τα υπόλοιπα χρήματα. Φίλε σ'ευχαριστώ πάρα πολύ που κάθησες να με βοηθήσεις! Πάνω κάτω τα ήξερα πως πάνε τα πράγματα αλλά τώρα είμαι πολύ πιο σίγουρος. Ένα θεματάκι λοιπόν θα έχω μέχρι να βρω ΑΤΜ εκεί να τραβήξω λεφτά από τον λογαριασμό μου εδώ (έχω Eurobank οπότε πρέπει να κοιτάξω και τι κρατάει η τράπεζα), αφού λάβω την Revo θα είμαι κομπλέ!
georgerov Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 57 λεπτά πριν, JoannisV είπε Φίλε σ'ευχαριστώ πάρα πολύ που κάθησες να με βοηθήσεις! Πάνω κάτω τα ήξερα πως πάνε τα πράγματα αλλά τώρα είμαι πολύ πιο σίγουρος. Ένα θεματάκι λοιπόν θα έχω μέχρι να βρω ΑΤΜ εκεί να τραβήξω λεφτά από τον λογαριασμό μου εδώ (έχω Eurobank οπότε πρέπει να κοιτάξω και τι κρατάει η τράπεζα), αφού λάβω την Revo θα είμαι κομπλέ! Τίποτα φίλε καλή αρχή στο νέο σου ξεκίνημα, το ΑΤΜ μην σε αγχώνει θα έχει κάμποσα μέσα στο αεροδρόμιο απλά να κοιτάξεις να λέει Free Cash Withdrawal. 1
nikos134 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Παίδες έχω ένα μήνα που εγώ κ η κοπέλα μου χρησιμοποιούμε την revolut σαν main κάρτα στην Αγγλία.. Αλλά τις τελευταία 2-3 μέρες κάτι πρέπει να παίζει Γτ αρχίζει και ακυρώνει παλιές συναλλαγές και μου κάνει refunds.. Πχ μέχρι τώρα σε μένα έχει ακυρώσει μια χρέωση σε καφέ 6.25 £ Costa και μια σε pub άλλες 6-7 £. Έχουν κάποιο bug?
jonkyr Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 13 λεπτά πριν, nikos134 είπε Παίδες έχω ένα μήνα που εγώ κ η κοπέλα μου χρησιμοποιούμε την revolut σαν main κάρτα στην Αγγλία.. Αλλά τις τελευταία 2-3 μέρες κάτι πρέπει να παίζει Γτ αρχίζει και ακυρώνει παλιές συναλλαγές και μου κάνει refunds.. Πχ μέχρι τώρα σε μένα έχει ακυρώσει μια χρέωση σε καφέ 6.25 £ Costa και μια σε pub άλλες 6-7 £. Έχουν κάποιο bug? Θα σου ξανάρθουν, μην ανησυχείς. Κρίμα που δεν μένει για πάντα έτσι Το έπαθα τον Σεπτέμβριο, 7 του μήνα αγορά από Σ/Μ, λίγες μέρες μετά refund, στις 23 του μήνα ξανά χρέωση (με διαφορετικό αναγνωριστικό στην εφαρμογή, ένα απλό "S". Φυσικά δεν διπλοχρεώθηκα, αν θυμάμαι καλά επανήλθαν τα χρήματα στον λογαριασμό μου και ξαναέφυγαν στις 23. Η παλιά καταχώρηση αγοράς είναι 0 και strikethrough. Μην με ρωτήσεις τι θα γίνει αν αφήσεις μηδενικό υπόλοιπο, δεν ξέρω.
turbat0s Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Το είχα πάθει και γω στην Αγγλία τον Ιούνιο. Σε 2 μέρες επανήλθαν οι χρεώσεις κανονικά.
georgerov Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, nikos134 είπε Παίδες έχω ένα μήνα που εγώ κ η κοπέλα μου χρησιμοποιούμε την revolut σαν main κάρτα στην Αγγλία.. Αλλά τις τελευταία 2-3 μέρες κάτι πρέπει να παίζει Γτ αρχίζει και ακυρώνει παλιές συναλλαγές και μου κάνει refunds.. Πχ μέχρι τώρα σε μένα έχει ακυρώσει μια χρέωση σε καφέ 6.25 £ Costa και μια σε pub άλλες 6-7 £. Έχουν κάποιο bug? Αυτο συμβαίνει γιατί μερικά POS κάνουν offline χρεώσεις (δεν σου παίρνουν τα λεφτά επιτόπου την ώρα της πληρωμής απλά στέλνουν σήμα για να στα δεσμεύσει η τράπεζα). Αν ο έμπορος δεν προχωρήσει σε κανονική χρέωση της κάρτας εντός 2 ημερών (ίσως να κάνω λάθος στο διάστημα) τότε η Τράπεζα αποδεσμεύει τα χρήματα με την μορφή refund. Όταν ο έμπορος μπει μετά από καιρό και επιβεβαιώσει την χρέωση, τότε χρεώνεσαι πραγματικά και δεν είναι πλέον pending transaction. Δεν είναι θέμα Revolut, συμβαίνει και σε Monzo, Starling και γενικά όλες τις υπηρεσίες που παρέχουν real time ειδοποιήσεις συναλλαγων. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2018 από georgerov 1
darkmatinee Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, nikos134 είπε Πχ μέχρι τώρα σε μένα έχει ακυρώσει μια χρέωση σε καφέ 6.25 £ Costa και μια σε pub άλλες 6-7 £. Έχουν κάποιο bug? Πιο φθηνή η μπύρα από το καφέ; Μετά αναρωτιούνται γιατί είναι ο κόσμος αλκοολικός! 😋
Hapatingo Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, georgerov said: Αυτο συμβαίνει γιατί μερικά POS κάνουν offline χρεώσεις (δεν σου παίρνουν τα λεφτά επιτόπου την ώρα της πληρωμής απλά στέλνουν σήμα για να στα δεσμεύσει η τράπεζα). Αν ο έμπορος δεν προχωρήσει σε κανονική χρέωση της κάρτας εντός 2 ημερών (ίσως να κάνω λάθος στο διάστημα) τότε η Τράπεζα αποδεσμεύει τα χρήματα με την μορφή refund. Όταν ο έμπορος μπει μετά από καιρό και επιβεβαιώσει την χρέωση, τότε χρεώνεσαι πραγματικά και δεν είναι πλέον pending transaction. Δεν είναι θέμα Revolut, συμβαίνει και σε Monzo, Starling και γενικά όλες τις υπηρεσίες που παρέχουν real time ειδοποιήσεις συναλλαγων. Εάν δεν κάνω λάθος η revolut δεν υποστηρίζει offline payments. Το καλοκαίρι είχε γίνει μεγάλη αναστάτωση με το εν λόγο πρόβλημα. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2018 από Hapatingo
turbat0s Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δε νομίζω ότι ήταν θέμα pos στην περίπτωση μου. Χρησιμοποιούσα pos συγκεκριμένου καταστήματος επί μέρες και με χρέωνε κανονικά, πλην ενός συγκεκριμένου διημέρου τέλη Ιούνη.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Στις 13/10/2018 στις 3:36 ΜΜ, spy_vlsi είπε καλησπερα. γνωριζει καποιος με σιγουρια ποιες ειναι οι προμηθειες για Top up της Revolut με τις διαφορες επιλογες? απο λογαριασμο αν κανεις την φορτιση ειναι 1 ευρω αν καταλαβαινω καλα γτ βαζεις την χρεωση απο κοινου. αν κανεις φορτιση μεσω καρτας υπαρχει παλι προμηθεια? Μεσω καρτας ειναι δωρεαν αλλα δεν μπορεις να κανεις με ελληνικες καρτες Στις 16/10/2018 στις 1:03 ΜΜ, georgerov είπε την Revolut θα την χρειαστείς έτσι και αλλιώς για να μεταφέρεις λεφτά από την Ελληνική στην Αγγλική σαν μεσάζοντα για να σου αλλάζει το νόμισμα. Και νομιζα οτι ημουν ο μονος που το εκανα αυτο. Χαχαχαχα, δεν εχω ξοδεψει ευρω σε ανταλλακτήριο. Alpha Bank (Euro) -> Revolut (Euro -> GBP) -> Santander (GBP), κυριλλε και ωραία. ΑΚΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ? ΟΥΤΕ € δεν χρεωνει η santander για εμβασμα απο τη ρεβολουτ προς αυτη και κανει καπου στα 20 λεπτα να εμφανιστεί ΟΧΙ ΜΕΡΕΣ
turbat0s Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 59 λεπτά πριν, gdimitris είπε ΑΚΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ? Δεν υπάρχουν ελληνικές τράπεζες.
bilya Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, gdimitris είπε Μεσω καρτας ειναι δωρεαν αλλα δεν μπορεις να κανεις με ελληνικες καρτες Και νομιζα οτι ημουν ο μονος που το εκανα αυτο. Χαχαχαχα, δεν εχω ξοδεψει ευρω σε ανταλλακτήριο. Alpha Bank (Euro) -> Revolut (Euro -> GBP) -> Santander (GBP), κυριλλε και ωραία. ΑΚΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ? ΟΥΤΕ € δεν χρεωνει η santander για εμβασμα απο τη ρεβολουτ προς αυτη και κανει καπου στα 20 λεπτα να εμφανιστεί ΟΧΙ ΜΕΡΕΣ αυτό γιατί ο gb λογαριασμός είναι της loyds αν στείλεις απο ελ. τραπεζα σε συστημική στο uk, παίρνει όσο χρόνο κ στην revolut.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, bilya είπε αυτό γιατί ο gb λογαριασμός είναι της loyds αν στείλεις απο ελ. τραπεζα σε συστημική στο uk, παίρνει όσο χρόνο κ στην revolut. Δεν συγκρίνω ακριβως αυτό. Εαν στείλω απο πειραιώς σε αλφα θα παρει ποσα χρηματα προμήθεια και απο τις δυο μεριές (δηλαδη δεν φτάνει που η βρωμοτραπεζα παιρνει τα χρήματα μου και γινεται πιο δυνατη με χρεωνει κιολας) και θα κανει 1 - 3 εργασιμες μέρες. Απο την αλλη απο βρετανικη σε βρετανικη γινεται σχεδον αμεσα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΥΡΙΑΚΕΣ) 29 λεπτά πριν, turbat0s είπε Δεν υπάρχουν ελληνικές τράπεζες. Ασε ασε, απαραδεκτοι ολοι. Λαμογιες απο παντου, τι συστημα Διας, τι οτι σου αφηνουν ελαχιστη αναληψη 20€ (αγγλια ειναι 5λιρες), τι οτι τα ατμ ειναι αρχαια και δεν μπορεις να κανεις καταθεσεις (πλην της πειραιως). Απορώ πως και έχουν το iris
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, gdimitris είπε Δεν συγκρίνω ακριβως αυτό. Εαν στείλω απο πειραιώς σε αλφα θα παρει ποσα χρηματα προμήθεια και απο τις δυο μεριές (δηλαδη δεν φτάνει που η βρωμοτραπεζα παιρνει τα χρήματα μου και γινεται πιο δυνατη με χρεωνει κιολας) και θα κανει 1 - 3 εργασιμες μέρες. Απο την αλλη απο βρετανικη σε βρετανικη γινεται σχεδον αμεσα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΥΡΙΑΚΕΣ) Οι βρετανοί έχουν FPS γιαυτό και γράφεις το sort code ώστε να πάει γρήγορα το έμβασμα από τη μια τράπεζα στην άλλη. στην Ελλάδα το λένε IRIS.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, VICKR είπε Οι βρετανοί έχουν FPS γιαυτό και γράφεις το sort code ώστε να πάει γρήγορα το έμβασμα από τη μια τράπεζα στην άλλη. στην Ελλάδα το λένε IRIS. Καμια σχεση το IRIS με το τραπεζικο εμβασμα τους. Το iris μια απατη για μικροποσα ειναι (500€ και κατι εγινε). Ασε που το iris δεν ειναι τοσο επισημος τροπος πληρωμης όσο το τραπεζικο εμβασμα. Γενικα το iris ειναι τραγικο, ποσες φορες μου ετυχε να στείλω χρηματα με iris να μου ερθει sms να λεει οκ, στον αλλο να μην εχει παει sms οτι τα πηρε και τελικα να ακυρωνεται η συναλλαγη χωρις λογο. Στο μεταξυ ομως τα λεφτα είναι στον αερα και κανεις δεν ξερει τι γινεται. Οταν περνεις τις τραπεζες τηλεφωνο η μια κατηγορει την αλλη. Τραγικοι και γελοίοι. Σκέψου εσυ να είσαι επαγγελματιας, να σου στείλει ο αλλος χρηματα με ιρισ να του ηρθε sms που να λεει οτι τα χρηματα στάλθηκαν και τελικά μετα απο μέρες να ακυρωθεί. (εννοείται οτι ο ένας δεν θα εχει λαβει sms) και αντε μετα να περιμενεις εαν θα παρεις τα χρηματα ή όχι. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2018 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα